West-Maleisië Cocktail

19-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.945 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Comfortabele, luxe accommodaties
 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Jungle avonturen in Belum
 • Theevelden Cameron Highlands
 • Cultureel Penang
 • Prachtige stranden Langkawi

In Maleisië valt een wereld te ontdekken. Ga terug naar de tijd van de VOC in Melaka, baant u zich een weg door het regenwoud van Taman Negara en Belum en kom u bij op de stranden van het tropische eiland Langkawi. Een reis om nooit te vergeten!

Het bruisende Kuala Lumpur is het startpunt van uw reis, waar u een dag de tijd heeft op ontdekking te gaan. Dan wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar Melaka rijdt. In dit leuke stadje aan de kust is het goed toeven voor een paar dagen. U ziet verschillende koloniale invloeden, waaronder Nederlandse en Portugese. Een van de oudste regenwouden ter wereld, Taman Negara, is de volgende stop op uw reis. Hier kunt u schitterende wandelingen maken vanuit uw chalet in het hart van de jungle. Verder naar het noorden komt u aan in de Cameron Highlands. Dit vruchtbare landschap wordt gekenmerkt door groenten- en fruitplantages. Het is leuk een kijkje te nemen op een theeplantage om er achter te komen hoe thee wordt geproduceerd. Vervolgens rijdt u door naar Belum, waar u in het regenwoud verblijft. Met ervaren gidsen trekt u per boot en te voet de wildernis in en gaat u voor de echte jungle ervaring. De reis leidt verder naar Penang waar u zich onderdompelt in de rijke cultuur van dit eiland. Dan vliegt u verder naar het noordelijker gelegen strandeiland Langkawi. Hier heeft u nog enkele dagen aan het hagelwitte strand voordat u weer terugreist naar Nederland. Een heerlijke comfortabele reis waarbij u verblijft in uitstekende, sfeervolle accommodaties en de beschikking heeft over uw eigen chauffeur/gids!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Belum Rainforest het thuis is van neushoornvogels en de grootste bloem ter wereld, de rafflesia?

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2: Amsterdam – Kuala Lumpur

  U vliegt naar Kuala Lumpur waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u naar uw hotel in de stad gebracht.

 • Dag 3: Kuala Lumpur

  Met een gids verkent u de stad. U ziet onder meer de Petronas Twin Towers, het koninklijk paleis en de nationale moskee, stuk voor stuk bezienswaardige bouwwerken!

 • Dag 4: Kuala Lumpur – Melaka

  U vertrekt naar Melaka, waar u na aankomst de oude stad verkent. De VOC tijd heeft hier duidelijk haar sporen nagelaten. Portugese, Nederlandse en Britse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig.

 • Dag 5: Melaka

  Een vrije dag in Melaka. Wandel door de straatjes waar kleine winkeltjes Chinese tempels afwisselen en geniet van de faciliteiten van uw hotel, zoals het zwembad en de spa.

 • Dag 6: Melaka – Taman Negara

  Op naar het regenwoud van Taman Negara, een van de oudste jungles in zijn soort. U arriveert per boot. ’s Avonds maakt u een junglewandeling met een gids.

 • Dag 7: Taman Negara

  Een wandeltocht leidt naar een mooi panoramisch uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over de groene heuvels en steek vervolgens de lange hangbrug boven de boomtoppen over. ’s Middags maakt u een boottocht naar een waterval waar u kunt zwemmen.

 • Dag 8: Taman Negara – Cameron Highlands

  De vruchtbare Cameron Highlands zijn uw volgende besteming. Dit gebied wordt wel de ‘green bowl’ van Maleisië genoemd, waar het grootste deel van de groenten en fruit van het land wordt verbouwd.

 • Dag 9: Cameron Highlands

  Met een gids maakt u een wandeltocht door de bossen en heuvels van de highlands. In de middag bezoekt u een theeplantage. De theevelden in de heuvels vormen een prachtig plaatje en het is interessant iets te leren over de theeproductie.

 • Dag 10: Cameron Highlands – Belum

  Het Belum regenwoud is een bijzondere, niet vaak bezochte bestemming. U komt in de middag aan bij de leuke ecolodge waar u verblijft. Met een gids gaat u na het diner op pad voor een nachtwandeling waarbij u onder meer uitkijkt naar spinnen, schorpioenen en slangen.

 • Dag 11: Belum

  Overdag fladderen er tal van vlinders tussen de bomen en struikgewassen. Te voet en per boot verkent u de jungle en gaat u onder meer naar een waterval, bezoekt u een Orang Asli dorpje langs de rivier en houd u uw ogen open voor wildlife.

 • Dag 12 Belum-Penang

  De reis gaat verder naar het culturele eiland Penang. U verblijft in het bruisende Georgetown, bekend om zijn heerlijke streetfood.

 • Dag 13: Penang

  Verken de bezienswaardigheden van Penang zoals de Kek Lok Si tempel, de grootste Boeddhistische tempel van heel Zuidoost-Azië. Na de lunch duikt u in de cultuur en historie van Georgetown.

 • Dag 14: Penang - Langkawi

  Het paradijselijke Langkawi is de laatste bestemming van uw heerlijke reis. U verblijft in een luxe hotel aan het strand en heeft volop gelegenheid om te genieten van rust en ontspanning.

 • Dag 15-17: Langkawi

  Het is goed toeven aan het strand bij uw resort. Wanneer u toe bent aan iets actiever vermaak, kunt u een boottochtje maken langs de diverse eilanden van de archipel. Ook zijn er mogelijkheden om te snorkelen, kajakken en zeilen.

 • Dag 18-19: Langkawi – Amsterdam

  In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Via Kuala Lumpur vliegt u terug naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol.

 • Het Mutiara Taman Negara Resort is een accommodatie bestaandeuit houten chalets.Het is de enige accommodatie middenin de prachtige jungle van het Taman Negara National Park. De chaletsfigureren alsnagebouwde houten Maleisische huisjes. De huisjes zijn...
Route
Ervaar de veelzijdigheid van het schiereiland West-Maleisië. De reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur en leidt naar het historierijke Melaka. In Taman Negara, Cameron Highlands en Belum is het de natuur die de klok slaat. Ga dan cultuur proeven op Penang en geniet van de stranden van Langkawi.
Lisette Joosten bezocht Maleisië

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika