Welkom in Rwanda

9-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar chimpansees
 • Kennismaking met Kigali
 • Gorillatrekking in Volcanoes National Park
 • Jungle in Nyungwe Forest National Park
 • Land van duizend heuvels
 • Rwandese cultuur

Rwanda is een prachtige bestemming qua natuur. Geniet van indrukwekkende bergen, vulkanen en glooiende heuvels en natuurparken. Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van Rwanda. En uiteraard gaat u op zoek naar de gorilla’s en chimpansees, een onbeschrijfelijke ervaring.

Uw reis begint in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De stad heeft een mooie ligging en strekt zich uit over glooiende heuvels. Tijdens een tour bezoekt u de stad en brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Samen met uw chauffeur/gids reist u naar het noorden van Rwanda, waar u uw eerste natuurpark van deze reis bezoekt, Volcanoes National Park. Op de hellingen van de vulkanen leven de berggorilla’s. Zij leven in groepsverband en in het park wonen vijf verschillende groepen gorilla’s. Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een intensieve wandeling (trekking) en gaat u op zoek naar deze zeldzame dieren. De beloning is alle inspanning zeker waard. Langs het Kivumeer rijdt u zuidwaarts naar uw volgende bestemming, het Nyungwe Forest National Park. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit park zijn de chimpansees. U maakt een trekking op zoek naar deze speelse dieren. Na alle bijzondere ontmoetingen keert u terug naar Kigali, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rwanda bekent staat als het land van de duizend heuvels.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Kigali

  Met de KLM vliegt u rechtstreeks naar Kigali, waar u in de avond aankomt. U wordt ontvangen door een Engelsprekende gids en naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 2: Kigali

  Na het ontbijt maakt u deze ochtend, tijdens een stadstour, kennis met Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De stad strekt zich uit over glooiende en groene heuvels. Rwanda staat niet voor niets bekend als het land van de duizend heuvels. Ook brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Het monument herdenkt de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Rwanda. In 1994 escaleerde de jarenlange spanningen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wat leidde tot de Genocide. Een aangrijpend stukje geschiedenis.

 • Dag 3: Volcanoes National Park

  Vandaag reist u verder naar het Volcanoes National Park, gelegen in het noorden van Rwanda. Het park bestaat uit een keten van zeven vulkanen, waarvan de Karisimbi de hoogste vulkaan is.

 • Dag 4-5: Volcanoes National Park

  Volcanoes National Park is onderdeel van het Virunga Conservation Area. Dit gebied strekt zich uit tot in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. Het nationale park staat met name bekend om de zeldzame en bedreigde berggorilla’s. U heeft twee dagen om dit bijzondere park te verkennen. Op dag vier maakt u onder begeleiding van professionele gidsen een gorilla trekking. Na een korte uitleg wandelt u samen met de groep het prachtige natuurpark in. Het is een intensieve wandeling maar de beloning is alle inspanning zeker waard.

 • Dag 6: Volcanoes National Park – Nyungwe Forest National Park

  Langs het Kivumeer rijdt u zuidwaarts en maakt een stop in Kibuye, bekend om zijn stranden, voor de lunch. Uw eindbestemming van vandaag is het Nyungwe Forest National Park. De belangrijkste bezienswaardigheid van het park zijn de chimpansees maar daarnaast komen er 13 verschillende soorten primaten, meer dan 300 vogelsoorten en vele vlinders en talrijke orchideeën voor.

 • Dag 7: Nyungwe Forest National Park

  Vandaag brengt u de dag door in de natuur van Nyungwe Forest National Park. Samen met een gids trekt u het park in en gaat u op zoek naar chimpansees. Van ver hoort u de chimpansees al naar elkaar roepen. Het is een bijzondere ervaring om de dieren in de bomen te zien klauteren en slingeren. 

 • Dag 8-9: Nyungwe Forest National Park – Kigali – Amsterdam

  Uw reis is bijna ten einde. Onderweg naar de luchthaven van Kigali maakt u een lunchstop in Butare, de tweede grootste stad van Rwanda. Tevens is Butare de hoofdstad van het district Huye en gesticht door Belgische kolonisten. De stad staat bekend als het culturele centrum van Rwanda. U brengt hier nog een bezoek aan het Ethnographic Museum, een geschenk van de Belgische Koning Badouin eind jaren tachtig. De zeven galerijen geven u meer inzicht in de Rwandese cultuur. Vervolgens rijdt u verder naar luchthaven, waar u incheckt voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Op dag negen arriveert u in de ochtend op Schiphol.

 • Rwanda staat bekend als het land van de duizend heuvels, hieraan dankt Hotel des Mille Collines haar naam. Het historische hotel heeft een prachtig uitzicht op Kigali en de groene heuvels, waarover de stad zich uitstrekt. Het hotel heeft een authentieke...
 • Five Volcanoes Boutique Hotel ligt tussen Ruhengeri en Kinigi, op weg naar Volcanoes National Park. De perfecte uitvalbasis om het nabij gelegen nationale park te ontdekken en tal van activiteiten te ondernemen. Naast een trekking op zoek naar gorilla’s...
 • Op de top van één van de heuvels in het Nyungwe bosgebied, ligt de Nyungwe Top View Hill. Dankzij de hogere ligging heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. Het hoofdgebouw is gevestigd in een rondavel. In het ronde gebouw bevinden zich de receptie,...
Route
Na een kennismaking met de hoofdstad van Rwanda, Kigali, reist u naar Volcanoes National Park. Hier maakt u een trekking op zoek naar de zeldzame berggorilla’s. Uw volgende bestemming is de jungle van Nyungwe Forest National Park, waar u op zoek gaat naar de chimpansees. Een reis vol bijzondere ontmoetingen.