Welkom in Rwanda

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar chimpansees
 • Kennismaking met Kigali
 • Gorillatrekking in Volcanoes National Park
 • Jungle in Nyungwe Forest National Park
 • Land van duizend heuvels
 • Rwandese cultuur

Rwanda is een prachtige bestemming qua natuur. Geniet van indrukwekkende bergen, vulkanen en glooiende heuvels en natuurparken. Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van Rwanda. En uiteraard gaat u op zoek naar de gorilla’s en chimpansees, een onbeschrijfelijke ervaring.

Uw reis begint in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De stad heeft een mooie ligging en strekt zich uit over glooiende heuvels. Tijdens een tour bezoekt u de stad en brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Samen met uw chauffeur/gids reist u zuidwaarts. Onderweg bezoekt u Kings Memorial en maakt u een wandeling over een brug tussen de boomtoppen boven de jungle in het Nyungwe Forest National Park. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit park zijn de chimpansees. U maakt een trekking op zoek naar deze speelse dieren. Langs het Kivumeer rijdt u naar het noorden van Rwanda, naar het Volcanoes National Park. Op de hellingen van de vulkanen leven de berggorilla’s. Zij leven in groepsverband en in het park wonen verschillende groepen gorilla’s. Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een intensieve wandeling (trekking) en gaat u op zoek naar deze zeldzame dieren. De beloning is alle inspanning zeker waard. Na alle bijzondere ontmoetingen keert u terug naar Kigali, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met privé gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rwanda bekent staat als het land van de duizend heuvels.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Kigali

  Met de KLM vliegt u rechtstreeks naar Kigali, waar u in de avond aankomt. U wordt ontvangen door een Engelsprekende gids en naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 2: Kigali

  Na het ontbijt maakt u deze ochtend, tijdens een stadstour, kennis met Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De stad strekt zich uit over glooiende en groene heuvels. Rwanda staat niet voor niets bekend als het land van de duizend heuvels. Ook brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Het monument herdenkt de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Rwanda. In 1994 escaleerde de jarenlange spanningen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wat leidde tot de Genocide. Een aangrijpend stukje geschiedenis.

 • Dag 3: Kigali – Nyungwe Forest National Park

  Vanuit Kigali rijdt u al vroeg in de ochtend zuidwaarts. Onderweg stopt u bij Kings Palace. Hier krijgt u een rondleiding langs de reconstructie van het vroegere koninklijke verblijf en staat u oog in oog met de met kralen omhangen heilige koeien. Later op de dag staat de Canopy Walk op het pogramma. Een gids neemt u mee het Nyungwe Forest in, uw eerste kennismaking met de jungle van Rwanda. Het hoogtepunt van de wandeling is de 150 meter lange brug op 70 meter hoogte boven de jungle. Uw einbestemming is uw accommodatie aan Lake Kivu. 

 • Dag 4: Nyungwe Forest National Park

  De belangrijkste bezienswaardigheid van Nyungwe Forest National Park zijn de chimpansees maar daarnaast komen er 13 verschillende soorten primaten, meer dan 300 vogelsoorten en vele vlinders en talrijke orchideeën voor. Vandaag neemt een gids u mee op zoek naar chimpansees. Van ver hoort u de chimpansees al naar elkaar roepen. Het is een bijzondere ervaring om de dieren in de bomen te zien klauteren en slingeren. 

 • Dag 5: Nyungwe Forest National Park - Lake Kivu

  Langs Lake Kivu rijdt u noordwaarts naar Gisenyi, waar u verblijft in een hotel aan de noordoevers van het meer. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukken tijdens de eerste dagen van uw reis. Uw gids staat tot uw beschikking om bijvoorbeeld door het stadje te wandelen en zo de levendige lokale markt te bezoeken of de oude koloniale gebouwen te bezichtigen. Ook maakt u een boottochtje naar een van de eilanden van Lake Kivu.

 • Dag 6: Lake Kivu - Volcanoes National Park

  Vandaag reist u verder naar het Volcanoes National Park, gelegen in het noorden van Rwanda. Het park bestaat uit een keten van zeven vulkanen, waarvan de Karisimbi de hoogste vulkaan is.

 • Dag 7-8: Volcanoes National Park

  Volcanoes National Park is onderdeel van het Virunga Conservation Area. Dit gebied strekt zich uit tot in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. Het nationale park staat met name bekend om de zeldzame en bedreigde berggorilla’s. U heeft twee dagen om dit bijzondere park te verkennen. Op dag zeven maakt u onder begeleiding van professionele gidsen een gorilla trekking. Na een korte uitleg wandelt u samen met de groep het prachtige natuurpark in. Het is een intensieve wandeling maar de beloning is alle inspanning zeker waard. Dag acht heeft u ter vrije besteding. 

 • Dag 9-10: Volcanoes National Park – Kigali – Amsterdam

  Uw reis is bijna ten einde. Uw gids brengt u terug naar de luchthaven van Kigali, waar u incheckt voor uw vlucht terug naar Amsterdam. De volgende ochtend arriveert u op Schiphol.

 • Amata n'Ubuki is een knus boutique hotel in een rustige wijk vlakbij het centrum van Kigali en vlakbij de luchthaven. Het hotel wordt gerund door twee vriendelijke Rwandese dames die gastvrijheid en culinair genieten hoog in het vaandel hebben staan....
 • Het Emeraude Kivu Resort ligt aan het meer van Kivu op ongeveer drie kwartier rijden van Nyungwe Forest. De locatie levert u een schitterende zonsondergang op als u op het terras geniet van een maaltijd of een drankje. Aan de overkant van het meer ziet...
 • Aan de oevers van het Kivu meer, in Gisenyi, ligt het Serena Hotel. In de lichte, open lobby wordt u hartelijk verwelkomd. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin. De comfortabele, warm ingerichte kamers en suites hebben allen een eigen balkon...
 • Five Volcanoes Boutique Hotel ligt tussen Ruhengeri en Kinigi, op weg naar Volcanoes National Park. De perfecte uitvalbasis om het nabij gelegen nationale park te ontdekken en tal van activiteiten te ondernemen. Naast een trekking op zoek naar gorilla’s...
Route
Na een kennismaking met de hoofdstad van Rwanda, Kigali, reist u naar Nyungwe Forest National Park waar u op zoek gaat naar de chimpansees. Via Lake Kivu reist u verder naar Volcanoes National Park. Hier maakt u een trekking op zoek naar de zeldzame berggorilla’s. Een reis vol bijzondere ontmoetingen.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada