Welkom in Oman

12-daagse selfdrive autoreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.725 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken de Omaanse hoofdstad Muscat
 • Overnacht in een sfeervol woestijnkamp
 • Trek door de bergen van Jebel Akhdar
 • Zie zeeschildpadden het strand op kruipen
 • Bezoek de oude hoofdstad Nizwa
 • Rij zelf per 4WD door de woestijn

Oman is voor veel mensen nog onbekend terrein. Deze selfdrive autoreis maakt daar verandering in door u kennis te laten maken met de mooiste locaties van het land. Terwijl de Arabische buurlanden vooral uitblinken in torenhoge, veelal met goud behangen bouwwerken, maakt Oman juist indruk dankzij de authenticiteit en ongerepte landschappen.

In de hoofdstad Muscat toont Oman zich van haar meest moderne kant. U maakt hier een stadstoer ter verkenning en heeft voldoende gelegenheid Muscat zelf te ontdekken. Tot de meest opvallende bouwwerken horen de grote moskee en het Al Alam. Vervolgens rijdt u zelf met uw huurauto naar de kust bij Ras al Jinz waar de natuur domineert. Met name de zeeschildpadden stelen hier elke nacht de show als zij het strand op schuifelen om eieren te leggen. Daarna wachten imposante landschappen in de woestijn van Wahiba Sands. U overnacht in een heel fraai kamp in de 'middle of nowhere'. Nog meer mooie uitzichten krijgt u in de bergen bij Jebel Akhdar waar u onder meer een kleine trekking maakt. Alvorens terug te keren naar Muscat, brengt u een bezoek aan de oude hoofdstad Nizwa. U wandelt u door een doolhof van smalle straatjes. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Er komen meerdere soorten zeeschildpadden naar Ras al Jinz om hun eieren af te zetten. Daarom is het het hele jaar door mogelijk ze hier te observeren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Muscat

  U vliegt naar de hoofdstad van Oman. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht dat een centrale ligging heeft ten opzichte van diverse bezienswaardigheden en het strand. 

 • Dag 2-3 Muscat

  De komende dagen gaat u Muscat verkennen. Ter oriëntatie maakt u een stadstour langs onder meer de grote moskee. Het is een van de weinige hoge gebouwen, want ondanks dat Muscat een moderne stad is, ontbreken de wolkenkrabbers die zo kenmerkend zijn voor nabijgelegen Arabische steden. Na de oriëntatietour kunt u Muscat verder op eigen gelegenheid ontdekken. Struin bijvoorbeeld door de kleurrijke bazaars.

 • Dag 4 Muscat - Ras al Jinz

  U krijgt de sleutels van uw huurauto (Toyota Landcruiser) en gaat zelf op weg naar het Ras al Jinz reservaat. Onderweg bezoekt u onder meer de sprookjesachtige oase met turkooizen water en palmbomen van Wadi Shab. U verblijft deze nacht in een sfeervol resort nabij het strand om onder begeleiding de zeeschildpadden te kunnen observeren. In het nabijgelegen bezoekerscentrum kunt u meer informatie inwinnen over deze bijzondere zeewezens.

 • Dag 5 Ras al Jinz - Wahiba Sands

  Na een ongetwijfeld onvergetelijke avond of ochtend bij de zeeschildpadden is het tijd om de woestijn in te trekken. We verlaten Ras al Jinz en rijden richting Sur. Historisch staat deze stad bekend als een belangrijk bestemmingspunt voor zeilers. Tegenwoordig speelt de zee nog steeds een belangrijke rol in Sur. U bezoekt de stad en de dhow-fabriek en gaat van hier naar Wadi Bani Khalid, dat is opgebouwd uit mooie dorpjes uitgehouwen in de berghelling. De wadi heeft helder blauw water en nodigt uit tot intrigerende foto's. Na het verlaten van de Wadi bereikt u de rand van de Wahiba Sands, een uitgestrekte zee van golvende rode en witte zandstranden en duinen, die oplopen tot 200 meter en waar ook een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is. De steeds veranderende patronen van het zand zijn een genot om te zien. De heldere sterrennacht maakt het sprookje na zonsondergang compleet. 

 • Dag 6 Wahiba Sands - Jebel Akhdar

  Oman blijft verrassen. De volgende ervaring zal niet onderdoen voor de afgelopen dagen, want het Jebel Akhdar gebergte heeft indrukwekkende uitzichten voor u in petto. U kunt onderweg een van de bedoeïenenkampen bezoeken om de traditionele koffie te drinken en meer te weten te komen over hun levensstijl. U rijdt terug naar Muscat en op de weg passeert u Ibra, een van de weinige overgebleven oude dorpen, waar u geniet van de oude architectuur. De route vervolgt u naar het mooie Birkat al Mauz waar weelderige groene dadelpalmen staan. Van Birkat al Mauz bereikt u Wadi al Madeen, de poort naar 'The Green Mountain'. Vanaf hier leidt een 35 km lange, kronkelige weg ons naar Jebel al Akhdar, het groene juweel van de Al Hajar bergketens. Hier wordt van juli tot september een grote variëteit aan fruit verbouwd, waaronder perziken, abrikozen, vijgen, druiven, appelpruimen en peren. De dorpen Saiq, Wadi Bani Habib (een dorp met oude huizen) en Al Ain kijken uit op een spectaculair landschap van pieken, kloven en wadi's. De rozen van Jebel al Akhdar vullen de lucht met rozengeur van maart tot april, wanneer ze in volle bloei zijn en rozenwater wordt gedestilleerd in de huizen van de dorpsbewoners.

 • Dag 7 Jebel Akhdar

  Ervaar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman, terwijl u een weg baant door een steile doolhof van kleine straatjes en steegjes. Leer het authentieke Nizwa kennen en wandel langs oude huizen, groene tuinen met palmbomen en mooie moderne villa's. De oude stad maakt indruk met zijn omringende oude stadsmuur, enorme vrijdagmoskee, de levendige souk en een machtige fort. U bereikt ook de indrukwekkende Falaj Daris, de grootste falaj in Oman en een UNESCO-werelderfgoed locatie, nu gevestigd in een prachtig park. 

 • Dag 8 Jebel Akhdar - Muscat

  In de ochtend verlaat u de oude hoofdstad van Oman en rijdt u naar Birkat Al Sharaf, een waterpoel. Vanaf hier klimt u met de 4WD off-road naar het hoogste punt op 2050 meter, waar u geniet van een prachtig uitzicht op de vallei beneden. Volgende stop is Wadi Bani Awf, een van de meest fascinerende en verbazingwekkende bergvalleien. U passeert het kleine dorpje Hat en bereikt de prachtige oase in de bergen van Bilad Said, beroemd om zijn terrasvormige landbouw. Na het verlaten van de wadi rijdt u door de dadelpalm plantages en langs de sprankelende bronnen naar het fort in Nakhl. Na het bezoek aan het fort vervolgt u de route naar Muscat. De laatste dagen brengt u weer door in Muscat. U levert de huurauto weer in en kunt nog even nagenieten van uw bijzondere ervaringen in Oman. Het resort waar u verblijft is gevestigd in een voormalig paleis en van alle gemakken voorzien zoals een privéstrand.

 • Dag 9-10 Muscat-Amsterdam

  Er is een eind gekomen aan een mooie rondreis. U vliegt weer terug naar Nederland.

 • Dag 11-12 Muscat - Amsterdam

  Er is een eind gekomen aan een mooie rondreis. U vliegt weer terug naar Nederland, waar u de volgende ochtend aankomt.

 • Het Radisson Blu is een verzorgd stadshotel in Muscat. Het heeft een gunstige ligging ten opzichte van diverse bezienswaardigheden, het strand en het vliegveld. De kamers zijn fris ingericht en voorzien van een subtiel kleurrijk tintje. Er zijn maar liefst...
 • Een van de meest bijzondere ervaringen in Oman is het observeren van de beschermde schildpadden die hun eieren komen leggen op het strand. In het Ras al Jinz Turtle Reserve overnacht u in een hotelkamer of een vrijstaande canvastent op een verhoogd platform...
 • Het Desert Nights Camp in de Wahiba Sands woestijn ligt op een paar uur rijden van Muscat vandaan. Het kamp bestaat uit comfortabele bedoeïententen die midden in de hoge zandduinen liggen. De tenten zijn zeer ruim en comfortabel en beschikken naast een...
 • Tussen de contouren van het Saig Plateau in het legendarische Al Hajar gebergte in Oman, vindt uhet betoverende Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort. Het luxueuze resort bevindt zich op 2.000 meter boven zeeniveau aan de rand van een prachtige vallei. Het...
Route
Na aankomst in Muscat wordt u naar uw hotel gebracht. Op de vierde dag haalt u de auto op en rijdt u achtereenvolgens naar Ras al Jinz, Wahiba Sands en Jebel Akhdar. Uw reis eindigt weer in Muscat waar u nog een paar dagen kunt ontspannen alvorens terug te keren naar Nederland.