Water & Zoutpannen Deluxe

12-daagse fly-in safari
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 18.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe lodges en luxe tented camps
 • Safari’s in de meest exclusieve gebieden van Botswana
 • Geniet van de vergezichten op de Makgadikgadi Salt Pans
 • Ontmoet de stokstaartjes op de Salt Pans
 • Ervaar het ‘Out of Africa gevoel’ tijdens deze reis Deluxe
 • Ontdek de beroemde Okavango Delta

Botswana is beroemd om zijn natuurschoon, zoals de Okavango Delta en het immense wild. En hoe kun je die wildpopulatie het best gadeslaan? Door in mooiste accommodaties midden in de wildernis en op de zoutpannen te verblijven. Ga mee op een 12-daagse fly-in safari en ontdek Botswana vanuit luxe lodges en tented camps.

Botswana is beroemd om haar natuurschoon zoals de Okavango Delta‚ de zoutvlaktes in het zuiden en het immense wild. Deze reis is het absolute neusje van de zalm. U ontdekt Botswana vanuit de meest exclusieve lodges waar alles draait om persoonlijke service. De beste gidsen‚ de heerlijkste maaltijden en de meest uiteenlopende gebieden; ga mee op een fly-in safari en ontdek Botswana vanuit luxe lodges en tented camps midden in de natuur. Uw eerste stop is Duba Plains. Deze luxe lodge bevindt zich op een eiland te midden van een gigantisch privé reservaat in de Okavango Delta, veel voorkomend in natuurdocumentaires. Dit is het gebied waar leeuwen‚ cheeta's‚ hyena's en wilde honden dagelijks jacht maken op impala's‚ zebra's en wildebeesten. Uw verblijf in Duba Plains is onovertroffen. Hier bent u aan het goede adres voor de beste safari's van Botswana. Uw safari-avontuur gaat verder naar het Selinda Game Reserve in het noorden van Botswana. Vanuit het Zarafa Camp kijkt u uit over de savannes en watervlaktes van de omringende Zibadianja Lagoon. U sluit deze unieke reis af op de Makgadikgadi Zoutvlakte. Een overblijfsel van één van 's werelds grootste meren, de Makgadikgadi is duizenden jaren geleden opgedroogd als gevolg van een verschuiving van de aardkost.  Jack's Camp ligt in deze prehistorische setting en biedt slechts tien canvastenten in bedoeïenenstijl waar u zult genieten van een uitmuntende service.  

 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met maaltijden en safari activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Wist u dat uit recentelijke geologische onderzoeken is gebleken dat de eerste mens leefde aan het grote vergane Makgadikgadi meer?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Johannesburg, waar u overnacht voordat uw safari-avontuur de volgende dag van start zal gaan.  

 • Dag 2 Johannesburg – Maun - Okavango Delta

  In de ochtend vliegt u naar Maun, waarna vervolgens per cessna-vlucht naar de Duba Plains concessie in de Okavango Delta vliegt. De Delta is één van de best beschermde natuurgebieden van Afrika. Een verblijf in deze omgeving staat gelijk aan luxe, duurzaamheid en een hoog service- niveau. Veel documentaires van National Geographic zijn opgenomen in de Duba Plains concessie. De lodge is het domein van filmmakers Dereck en Beverly Joubert. 

 • Dag 3 – 4 Okavango Delta

  De Duba Plains concessie in de Okavango Delta staat bekend om de jagende leeuwen die hier zeer actief zijn. U verkent de Okavango Delta per boot, tijdens een tocht in een traditionele Mokoro of te voet.  De activiteiten zijn zeer divers en altijd onder begeleiding van zeer deskundige gidsen.  

 • Dag 5 Okavango Delta - Selinda Game Reserve

  Met een cessna-vliegtuigje vliegt u naar Selinda. Deze plek staat bekend om de grote kuddes olifanten die er voorkomen. De moerassen zijn een thuis voor krokodillen en nijlpaarden. Langs de oevers van de Linyanti rivier leven vele zebra's‚ buffels en antilopes.

 • Dag 6 –7 Selinda Game Reserve

  Het Zarafa Camp ligt dichtbij de Zibali Selindaanja Lagoon, in het oosten van het Selinda Reserve. Dit Game Reserve ligt in het noorden van Botswana bij de Linyanti Wetlands, dat grenst aan Namibië. Het is een zeer waterrijk gebied dat is ontstaan uit de Kwandorivier en de Okavango rivier. Door de vele waterwegen en lagunes is het een belangrijke waterbron voor het wild. Vooral in het drogere seizoen migreren veel dieren deze kant op vanuit de drogere gebieden.  

 • Dag 8 Selinda Game Reserve – Makgadikgadi Zoutpannen

  Vandaag verlaat u het noorden van Botswana en vliegt u naar de Makgadikgadi Zoutpannen.  Jack’s Camp is één van de legendarische lodges van Afrika. Dit Camp is in de jaren ‘60 al ontstaan. Het uitzicht over de Makgadikgadi zoutvlakte is fenomenaal. In een ongetemd en desolaat landschap biedt Jack’s Camp een zeer luxueuze omgeving die de koloniale oudheid van de jaren ’40 doet herleven. 

 • Dag 9 – 10 Makgadikgadi Zoutpannen

  Een overblijfsel van één van 's werelds grootste meren, de Makgadikgadi is duizenden jaren geleden opgedroogd als gevolg van een verschuiving van de aardkost. Per quad bike expeditie is het mogelijk om het fascinerende ecosysteem van dit landschap te verkennen. Daarnaast brengt u een bezoek aan Chapman’s Baobab, de grootste boom van Afrika. De traditionele Bosjesmannen zullen de sporen van de wilde dieren voor u zoeken en analyseren. Een groep stokstaartjes heeft hier hun thuis gevonden. U zult ze ongetwijfeld gaan ontmoeten! n de juiste migratie periode treft u hier honderden zebra’s die hun weg zoeken naar de aangrenzende Boteti rivier om hun dorst te lessen.  

 • Dag 11 Makgadikgadi Zoutpannen – Maun – Johannesburg

  Via Maun en Johannesburg vliegt u met de KLM weer terug naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.   

 • Dag 12 Amsterdam

  ‘s Ochtends arriveert u op Schiphol. Er is een einde gekomen aan een ‘Once in a lifetime Experience’  in Botswana! 

 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Het hotel heeft verschillende soorten...
 • Voor een ware unieke ervaring verblijft u in Duba Plains. Dit moderne tentenkamp ligt het meest afgelegen, vergeleken met andere kampen in de Okavango Delta. Duba Plains bevindt zich op een eiland te midden van een gigantisch privé reservaat. De verschillende...
 • Het exclusieve, kleinschalige Zarafa ligt aan de Zibalianja Lagoon, in het oosten van het Selinda Reserve. Het kamp biedt uitzicht op het waterrijke gebied, waarin met palmbomen begroeide eilandjes liggen. Met maar vier safaritenten ademt het kamp een...
 • Jacks Camp ligt aan de rand van de Makgadikgadi Salt Pans. Dit verblijf en haar locatie is uniek ten opzichte van andere delen van Botswana. De weids uitgestrekte zoutvlakte biedt een uitzicht dat haast oneindig lijkt. De tien authentieke, stijlvolle...
Route
Een indrukwekkende route waarbij u in korte tijd door middel van cessna-vluchten een groot stuk van Botswana kunt zien. De reis concentreert zich op het waterrijke Okavango gebied waar u grote populaties wildlife kunt spotten en ook in het droge seizoen veel wildlife aantrekt. Daarna vliegt u naar het Selinda Game Reserve en u sluit de reis af op de Makgadikgadi zoutpannen.
Elly van Tilburg bezocht Botswana

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.