Wandelsafari Bush Camp Trail in Zambia

11-daagse wandelsafari
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.675 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Spanning en avontuur
 • South Luangwa National Park
 • Authentieke safaribeleving
 • In de voetsporen van wilde dieren
 • Overnachten in drie verschillende safarikampen
 • Verschillende wandelroutes mogelijk

Een avontuurlijke wandelsafari in Zambia, dwars door de wildernis van South Luangwa National Park. Tijdens deze elfdaagse reis laat u zich leiden door de sporen van leeuwen, olifanten en volgt u bijzondere vogels over de uitgestrekte savanne. Via kronkelende rivieren bereikt u verschillende safarikampen, voor een overnachting middenin de bush.

Met een wandelsafari beleeft u de natuur heel anders dan tijdens een jeepsafari. U bent dichterbij de natuur, wat u tegelijkertijd ook kwetsbaar maakt. Op deze manier ervaart u de spanning die vroegere ontdekkingsreizigers moeten hebben gehad toen zij het Afrikaanse landschap ontdekte. Gelukkig maakt u de trip onder begeleiding van een ervaren, lokale gids en een gewapende scout van de Zambian Wildlife Authority. Zij dragen zorg voor een veilige en respectvolle ontmoeting met zelfs de grotere wilde dieren. Uw gids deelt de geheimen van de bush. Zo leert hij u hoe luipaardsporen te herkennen zijn, en hoe de alarmroep van verschillende dieren hun aanwezigheid verraadt. Ondertussen sluipt u op uw tenen voorbij het hoge gras, terwijl uw hart bonst in uw keel. U overnacht gedurende deze reis in drie verschillende safarikampen. Deze bevinden zich aan de Kapamba- of Luangwa River. Deze safarikampen zijn een bijzondere toevoeging op uw wildernisavontuur. Zo overnacht u in comfortabele safaritenten, of open chalets onder een rieten dak. De kampen liggen in de buurt van waterplaatsen en ook de rivier trekt allerlei wild aan. Kijk vanuit uw eigen plungepool uit over de rivier waar olifanten verkoeling zoeken in het water. Neem een douche in de openlucht en droom weg bij de geluiden van de bush. Vanuit de safarikampen heeft u ook de mogelijkheid tot safari’s per 4 wheel drive en spannende nachtsafari’s. Sluit uw dagen af met romantische sundowners aan de oevers van de rivier of rond het kampvuur onder de fonkelende Afrikaanse sterrenhemel. Deze reis beschrijft uw route in een bepaalde richting en volgorde met drie safarikampen. Uw tocht is echter ook in tegenovergestelde richting of binnen een andere volgorde mogelijk, waarbij u ook kunt overnachten in andere kampen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat
 • Wist u dat de eerste bewoners van Zambia de Pygmeeën volkeren waren? 
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  U vliegt vanuit Amsterdam via Nairobi naar de luchthaven van Lusaka. Vanuit de luchthaven vertrekt uw transfer naar het hotel. 

 • Dag 3 Lusaka - South Luangwa National Park

  Vanuit Lusaka vliegt u door naar de luchthaven van Mfuwe. Hier start uw tocht richting Zungulila, het eerste safarikamp van uw reis. 

 • Dag 4 South Luangwa National Park

  U verblijft twee nachten in Zungulila, gelegen aan de Kapamba River. De rivier en verschillende natuurlijke bronnen trekken tal van wilde dieren aan. Vanuit het kamp bestaat er de mogelijkheid tot het maken van nachtsafari’s. Onder de juiste omstandigheden kunt u door de rivier waden voor een romantische sundowner of diner.  

 • Dag 5 South Luangwa National Park

  U verlaat Zungulila en vervolgt de tocht in zuidelijke richting naar Kapamba.

 • Dag 6-7 South Luangwa National Park

  U verblijft drie nachten in Kapamba. De chalets van dit intieme kamp hebben een open karakter. Zo kunt u overnachten  met de bijzondere geluiden van de bush op de achtergrond. Een siersmeed hekwerk zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over ongewenste gasten naast uw bed terwijl u slaapt. 

 • Dag 8 South Luangwa National Park

  Vanuit Kapamba loopt u verder richting de Luangwa River, hier bevindt zich Bilimungwe. 

 • Dag 9 South Luangwa National Park

  In Bilimungwe geniet u nog één dag van de Zambiaanse wildernis. Uw verblijf ligt beschut onder een enorme mahonieboom en op korte afstand van verschillende waterplaatsen. Lekker ontspannen op uw terras en onder het genot van een drankje kijkt u uit over het wild dat de oevers van de rivier betreedt. Bij het passeren van een kudde olifanten met hun jongen heeft u een kaartje op de eerste rij. 

 • Dag 10 -11 South Luangwa National Park - Amsterdam

  Na alle indrukken tijdens deze bijzondere wandelsafari, een camera vol foto’s en een tas vol herinneringen reist u vandaag weer terug naar Nederland. U vliegt via Mfuwe en Lusaka terug naar Amsterdam.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • Zungulila is een klein kamp in het zuiden van South Luangwa National Park met slechts vier comfortabele tenten. De tenten zijn voorzien van een openlucht badkamer met douche en een verzonken plungepool. Door het interieur en rieten dak zijn de accommodaties...
 • Kapamba Bush Camp is een geheel nieuw kamp, die als een van de weinige kampen ook open is in december. Van alle safarilodges in South Luangwa ligt deze het meest zuidelijk, in een zeer afgelegen gebied. Ondanks haar locatie kunt u gebruik maken van faciliteiten...
 • Bilimungwe Bushcamp ligt in het zuidelijk deel van South Luangwa National Park op een schitterende locatie aan de oever van de Luangwa River. Het kamp geniet de schaduw van enorme mahoniebomen. Het kamp bestaat uit slechts vier chalets, voorzien van ensuite...
Route
Reis per voet langs de prachtige savanne van het South Luangwa National Park. Uw tocht start in Mfuwe en trekt van kamp naar kamp door de bush. De tocht eindigt met een laatste nacht in Bilimungwe, alvorens u via Mfuwe en Lusaka weer terugvliegt. Of laat u adviseren over de perfecte verlenging!
Elly van Tilburg bezocht Zambia

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada