VIP kunstreis Parijs

4-daagse kunstreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.745 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Privébezoek aan het Louvre na sluitingstijd
 • Voorafgaande lezing door kunsthistoricus prof. dr. Jeroen Stumpel
 • Overnachting in het onlangs geheel gerenoveerde vijfsterren Hôtel du Louvre, tegenover het museum
 • Lunch in het met een Michelin-ster bekroonde La Grande Cascade restaurant in het Bois de Boulogne
 • Bezoek aan het Musée Marmottan Monet

Het onmogelijke wordt waargemaakt tijdens deze wel heel bijzondere kunstreis naar het hart van Parijs. Hoogtepunt is een privébezoek aan het Louvre, waar we topstukken van het museum na sluitingstijd met ons eigen selecte gezelschap kunnen bewonderen. Met recht een 'Experience for a Lifetime'.

Als de deuren van het Louvre zich sluiten voor het publiek, gaan ze voor ons open. Aanschouw La Gioconda, ofwel Mona Lisa van Leonardo da Vinci, in alle rust en laat de mysterieuze glimlach op u inwerken. Kunsthistoricus prof. dr. Jeroen Stumpel geeft een inleidende lezing voorafgaand aan ons bezoek. Ook bekijken we de prachtige collectie schilderijen van Claude Monet in Musée Marmottan Monet, waar tevens een speciale tentoonstelling met figuratieve werken van Piet Mondriaan plaatsvindt. In deze unieke kunstreis is ampel tijd en ruimte voor eigen exploratie opgenomen.

Data & prijzen

Vertrekdatum 24 september 2019
Reissom € 2.745 p.p. bij 2 personen
Meerprijs 1-pk € 750

Opties & inbegrepen

Inclusief: vliegreis Amsterdam-Parijs met KLM, 3 overnachtingen in Hôtel du Louvre, ExperienceCulture begeleiding, lezing door kunsthistoricus prof. dr. Jeroen Stumpel, lokaal vervoer, alle belevenissen en maaltijden volgens programma.

Wist u dat
 • De Mona Lisa is een van de weinige werken waarvan met zekerheid is vastgesteld dat het door Leonardo da Vinci is gemaakt. Dagelijks trekt het zo'n 20.000 bezoekers. Tijdens deze kunstreis ziet u een van de meest beroemde kunstwerken ter wereld, en vele andere schilderijen, in een vrijwel lege zaal.
Programma
 • Dag 1 - 24 september: aankomst Parijs

  Rond het middaguur vliegen we van Amsterdam naar Parijs Charles de Gaulle met KLM. Transfer naar het centrum van de stad waar we ons installeren in het onlangs geheel gerenoveerde eersteklas Hôtel du Louvre, tegenover het museum. Welkomstdrankje en diner in het hotel.

 • Dag 2 - 25 september: Musée Marmottan Monet

  We rijden naar het Musée Marmottan Monet, gevestigd in een voormalig stadspaleis aan de rand van het Bois de Boulogne. Het museum beschikt over de grootse collectie schilderen van Monet en vele andere impressionistische en postimpressionistische werken van onder andere Degas, Gauguin en Renoir. We bekijken er tevens de tentoonstelling ‘Mondrian Figuratif’, in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag. Dit geeft een fascinerend overzicht van Mondriaan’s figuratieve werken. Na afloop lunchen we uitgebreid in ‘La Grande Cascade’, een restaurant in een historisch paviljoen midden in het Bois de Boulogne en bekroond met een Michelin-ster. We rijden door Parijs terug naar ons hotel, de rest van de dag is ter vrije besteding.

 • Dag 3 - 26 september: als VIP door het Louvre

  Tot het uiterst exclusieve bezoek aan het Musée du Louvre is de dag ter vrije besteding. Ter voorbereiding geeft Jeroen Stumpel, emeritus professor iconologie en kunsttheorie aan de Universiteit Utrecht, in de middag een lezing in het hotel. Na een lichte maaltijd begeven we ons naar het Louvre, waar we de gehele Denon-vleugel voor onszelf hebben. Dwaal door de lege zalen en geniet van de omvangrijke collectie Italiaanse en Spaanse schilderkunst, met wereldberoemde werken van klinkende namen als Fra Angelico, Botticelli, Leonardo, Rafael, Veronese, Titiaan, Caravaggio, El Greco, Ribera, Murillo en Goya. We vinden hier ook andere kunstschatten zoals de gevleugelde Nikè van Samothrake, de Venus van Milo, de Stervende Slaaf van Michelangelo en negentiende eeuwse Franse schilderijen van onder andere Delacroix. Na afloop lopen we terug naar ons hotel en praten we na met een borrel.

 • Dag 4 - 27 september: vertrek Parijs

  Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het vliegveld van Charles de Gaulle vanwaar we halverwege de middag naar Amsterdam vliegen.

   

  NB Het is mogelijk om eigen vervoer te regelen en ons in het hotel te ontmoeten. Tevens kunt u uw verblijf in het hotel naar wens verlengen. Laat ons uw voorkeuren weten, we denken graag met u mee.

Route
Dompel u onder in de verwonderlijke kunstwereld van Parijs met exclusief bezoek aan het Louvre na sluitingstijd.