Vietnam in stijl

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Beste accommodaties van Vietnam
 • Op de Vespa door Hué
 • Luxe boottocht in onbekend Lan Ha Bay
 • Kleurrijk en charmant Hoi An
 • Pittoresk Ninh Binh
 • Per speedboot naar de Cu Chi tunnels

Geniet in 15 dagen niet alleen van de mooiste steden en natuur van Vietnam, maar ook van de beste hotels in het land. U overnacht in topaccommodaties die beroemd zijn om hun uitstekende service en geniet van de beste activiteiten.

De reis begint uiterst aangenaam in Hanoi. Wanneer u geacclimatiseerd bent, maakt u een stadswandeling met een gids. De volgende dag reist u naar Ninh Binh, bekend om haar prachtige landschap. Reis vervolgens naar Lan Ha Bay, het minder bekende gedeelte van het beroemde Halong Bay. Het is genieten om op het zonnedek te zitten en de mooiste panorama’s aan u voorbij te zien trekken. U overnacht op de boot. De volgende bestemming is Hoi An. U verblijft aan het strand in The Nam Hai, een van de beste accommodaties van Azië. Laat u rondleiden door kleurrijk Hoi An en geniet van een smaakvol diner tijdens zonsondergang terwijl u over de Hoi An rivier vaart. Via Hué, waar u een bijzondere inkijk krijgt in het keizerlijk verleden en per Vespa de omgeving verkent, reist u naar Ho Chi Minh. Bezoek de beroemde Cu Chi tunnels per speedboot en reis naar Can Tho in de Mekongdelta. Geniet van het prachtige landschap, de smalle waterwegen en de marktjes alvorens u terugkeert naar Ho Chi Minh voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Het einde van een onvergetelijke reis!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De kalkstenen eilanden in Halong Bay dankzij hun vorm bijnamen dragen zoals De Olifant en Vechtende Haan?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 – 2: Amsterdam - Hanoi

  U vliegt vandaag met Singapore Airlines, via Singapore, naar Hanoi waar u de volgende dag aankomt. Uw privéchauffeur en gids staat bij aankomst op u te wachten en vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. De charmante stad Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn provinciale karakter behouden. In de stad zijn er veel sporen van het koloniale verleden te vinden. Wandel langs de meren en door de parken die Hanoi tot een charmante stad maken.

 • Dag 3: Hanoi

  Aan het begin van de dag ontmoet u een lokale geschiedenis- en cultuurwetenschapper die u meeneemt in de duizend jaar oude geschiedenis van de Vietnamese cultuur. Bezoek de Literatuurtempel en verken de bijbehorende compound die in 1076 werd gebouwd. Proef typische Vietnamese specialiteiten tijdens de lunch in een lokaal restaurantje en laat vervolgens de drukke stad achter u om het 200 jaar oude Nom Village te bezoeken. Het centrum van dit kleine stadje onthult een prachtig architectonisch complex bestaande uit een gemeenschappelijk huis, een oude waterput en een banyanboom. Aan het einde van de middag bezoekt u de heiligste plek van het dorp, Nom Pagode, gelegen in een eeuwenoud dennenbos dat bekend is om zijn oude boeddhistische beelden. Hierna keert u terug naar Hanoi.

 • Dag 4: Hanoi – Ninh Binh

  Een drie uur durende rit doorkruist het natuurrijke landschap en brengt u naar de provincie Ninh Binh, een van de mooiste delen van Vietnam met zijn dramatische landschappen en historische tempels. Vervolgens maakt u de landbouwactiviteiten, zoals het vangen van krabben, van dichtbij mee. Na de lunch gaat u aan boord van een sampan voor een boottocht over een smal kanaal waarbij u zich tussen de rijstvelden beweegt. Een wandeling over een rotsachtig pad brengt u naar de Galaxy grot.  Betreedt de grot en bewonder de spectaculaire stalactieten aan het plafond van de grot. Wandel door de indrukwekkende grot en keer vervolgens terug naar Ninh Binh.

 • Dag 5: Ninh Binh – Lan Ha Bay

  Na het ontbijt ruilt u Ninh Binh in voor Lan Ha Bay, een minder bekend gedeelte van de beroemde Ha Long Bay. Lan Ha Bay, dat zich bijna overal langs de oostkust van Cat Ba Island uitstrekt, biedt een verbazingwekkend landschap van kalkstenen pilaren, eilandjes en sereen smaragdgroen water. Rond de middag vertrekt uw luxueuze cruise. Geniet van een welkomstdrankje aan boord gaan en ontdek het wonder der natuur; Lan Ha Bay. Ontspan op het zonnedek en geniet van het fascinerende landschap en neem een duik in het zwembad. Op Cat Ba Island stapt u op de fiets om over kleine verharde wegen naar een dorp in een vallei te gaan. Ontmoet en begroet de lokale bewoners die hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren in de moestuin. Terug aan boord staat de kok klaar voor een interactieve kookdemonstratie in de open keuken van het restaurant.

 • Dag 6: Lan Ha Bay – Hoi An

  Zie de zon opkomen in het mooie landschap tijdens een Tai Chi les aan boord. De boot vaart naar Frog Lake, een afgelegen plek die perfect is voor een excursie. In kajaks of zwemmend, begeeft u zich door het dromerige landschap. Terug aan boord geniet u van een ontbijt en keert de boot terug naar de pier. Geniet van het landschap alvorens u van boord stapt. Uw chauffeur staat op u te wachten bij terugkomst om u naar de luchthaven te brengen. U vliegt naar Danang waarna u naar uw accommodatie wordt gebracht in Hoi An. Hoi An ligt op ongeveer vijf kilometer van de kust. Vroeger was het een bloeiende zeehaven van het Champa koninkrijk, waar oosterse en westerse culturen samen kwamen. Nu is het een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter.

 • Dag 7: Hoi An

  Wandel samen met een gids door de charmante, smalle straatjes van Hoi An om de hoogtepunten van deze stad te ontdekken. U ontmoet de vertegenwoordiger van het Conservation Center om de handelshaven uit de 15e eeuw vanuit een ander perspectief te verkennen. Slenter door de oude straten vol met huizen die de architectonische stijlen van de belangrijkste historische handelspartners weerspiegelen. Verken een meer dan 150 jaar oud koopmanshuis en krijg een unieke kijk in het leven van de lokale bewoners en hoe zij omgaan met de jaarlijkse overstromingen, verstedelijking en de steun van de lokale overheid. De middag is vrij om de verborgen hoek van de oude stad te verkennen of om te ontspannen op het strand. In de namiddag stapt u aan boord van een privéboot waar u kennis maakt met het leven op de rivier. Bewonder de zonsondergang onder het genot van een glas champagne en laat u verwennen door een smakelijk diner.

 • Dag 8: Hoi An - Hué

  De Hai Van Pass is de mooie grens tussen noord- en zuid Vietnam. De hoogste top hult zich vaak mysterieus in nevelen. Via de pas bereikt u Hué aan de beroemde Parfumrivier, maar voor het zover is bezoekt u onderweg het Cham museum en de Marble Mountains waar in de grotten talloze Boeddhistische beelden te zien zijn. Bezoek 's middags de keizerlijke citadel waar van 1802 tot 1945 het Keizerlijk Hof gevestigd was. Vervolgens bezoekt u de graftombe van keizer Minh Mang, de tweede keizer van de Nguyen Dynastie, die bekend stond om zijn verzet tegen elke Franse betrokkenheid bij Vietnam. Dit graf is beroemd om zijn imposante architectuur en prachtige bosrijke omgeving.

 • Dag 9: Hué

  Heeft u zich ooit afgevraagd wat er met de nakomelingen van de Nguyen Dynastie is gebeurd en hoe de tradities van hun voorouders in de moderne tijd in stand worden gehouden? Vandaag wordt de glorieuze tijd van de laatste koninklijke regering in Vietnam aan het licht gebracht. Bezoek het An Dinh Paleis, de privé residentie van Khai Dinh, de op een na laatste keizer van Vietnam. Op de fiets gaat u naar het Tran Dinh Son museum, het eerste privémuseum in Hué, in een traditioneel koninklijk huis. In de middag stapt u achterop de Vespa om kennis te maken met het charmante landschap en de lokale gastvrijheid. Op de Vespa reist u naar Vong Canh Hill. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de Parfum Rivier en de koninklijke vallei waar verschillende koninklijke familieleden van de Nguyen Dynasty in vrede rusten. Bewonder de zonsondergang en vervolg de reis op de Vespa naar een lokale familie waar een smaakvol en lokaal diner op u staat te wachten.

 • Dag 10: Hué - Ho Chi Minh

  In de ochtend vliegt u naar Ho Chi Minh. Verken de stad met haar historierijke gezicht al wandelend. Ho Chi Minh, ooit bekend als de 'Parel van Indochina', beschikt over een schitterende architectuur, die een weerspiegeling is van de kleurrijke geschiedenis van voormalig Saigon. Van pagodes, musea en Europese architectuur van het recente verleden van de stad tot het groeiende aantal wolkenkrabbers; Ho Chi Minh heeft het allemaal. In de namiddag krijgt u een inkijkje in de geschiedenis van de stad en bezoekt u de belangrijke hoogtepunten van de stad samen met een gids. U bezoekt verschillende paleizen en wandelt langs het oudste koloniale appartement van de stad, gebouwd in 1886. U sluit de dag af in een stijlvol koffiezaakje waar u in contact kunt komen met een buurtbewoner die hier in 1975 is komen wonen en u graag zijn verhalen vertelt.

 • Dag 11: Ho Chi Minh

  In de vroege ochtend reist u naar de oevers van de Saigon rivier. Hier stapt u aan boord van een speedboot die u naar de Cu Chi tunnels brengt. Bewonder de moderne skyline van de stad vanuit de boot en bekijk hoe het landschap verandert, van stadswijken tot het platteland. De Cu Chi tunnels behoren tot een immens netwerk van ondergrondse tunnels die de locatie waren van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag de dag zijn de tunnels een beroemde bezienswaardigheid. De meeste gangen zijn ingestort, maar een klein deel is bewaard gebleven en voor publiek toegankelijk. Na het bezoek keert u terug naar de boot voor een ontspannen tocht terug naar het hart van Ho Chi Minh.

 • Dag 12: Ho Chi Minh

  In de ochtend wandelt u over een van de grootste stoffenmarkten in de wijk Chinatown. De markt staat bekend als een belangrijk centrum voor het verhandelen van stoffen voor de stad en de zuidelijke regio. Wandel langs onder meer Le Chau Clan House, Cha Tam kerk en over de tabaksmarkt. Bezoek de beroemde Nghia An Pagode, toegewijd aan de Chinese generaal Quan Cong. De pagode is voorzien van prachtig houtwerk waar mensen samen komen om te bidden. Neem de tijd om een wens te doen, schrijf de wens op een klein kaartje en bevestig het op een van de wierookspiralen. Stap dan op een xích lô, een traditionele fietstaxi, en bewonder de Chinese architectuur en oude gebouwen uit de 19e - 20e eeuw. Kijk uw ogen uit in de Zilverstraat, dé buurt die wordt beschouwd als het handelscentrum voor zilver in Zuidoost-Azië, alvorens u terug keert naar uw hotel.

 • Dag 13: Ho Chi Minh – Can Tho

  Laat de drukte van Ho Chi Minh City achter u en reis door het platteland naar Ben Tre in de Mekong Delta. De Mekongdelta is een zeer vruchtbaar gebied, waardoor er in dit vlakke, gevarieerde, waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Waar het voornamelijk om draait in deze delta zijn de drukbevaren waterwegen. Stap aan boord van de cruise waarmee u door het doolhof aan kanalen slingert. Bezoek een kleine werkplaats waar oude methoden worden gebruikt voor het maken van bakstenen en stap op de fiets voor een korte fietstocht door Phong Nam, een typisch deltastadje. Na de lunch bezoekt u een lokale inwoner en reist u naar uw hotel in Can Tho. Can Tho is een belangrijke handelsstad en de rivierhaven in de Mekong Delta. In de spil van deze delta heerst een bedrijvige en vriendelijke sfeer.

 • Dag 14 – 15: Can Tho – Ho Chi Minh - Amsterdam

  In de vroege ochtend bezoekt u de drijvende markten van Cai Rang. U verkent de waterwegen in een kleine boot waarbij u tevens de markt van dichtbij aanschouwt. Vervolgens stapt u op de fiets voor een fietstocht over het platteland alvorens u terugreist naar Ho Chi Minh. Aan uw droomverblijf in Vietnam komt helaas een einde. U wordt naar het vliegveld van Ho Chi Minh gebracht voor uw terugvlucht met Singapore Airlines naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Dit Franse koloniale gebouw is al sinds 1901 in hartje Hanoi te vinden. Het hotel heeft een rijke historie en een lange traditie van het verwelkomen van ambassadeurs, schrijvers en staatshoofden. De kamers zijn zeer stijlvol en sfeervol ingericht. Daarnaast...
 • Deze sfeervolleaccommodatie is gebouwd in de stijl van een Vietnamees dorp dat perfect in de natuurlijke omgeving past. Het resort ligt bij een mooi natuurgebied. Via de imposante entree komt u het complex binnen. De smaakvolle kamers zijn zeer ruim en...
 • Stap aan boord van Ginger Cruise; uw thuis terwijl u een van de wonderen der natuur, Lan Ha Bay, verkent. Aan boord van de Ginger bevinden zich slechts 12 ruime en comfortabele suites, die allemaal zijn voorzien van natuurlijk lichtinval en een groot...
 • Four Seasons Resort The Nam Hai is absoluut de beste accommodatie in de wijde omgeving van Hoi An, zo niet van heel Azië. Deze met een award bekroonde accommodatie ligt aan het strand, op ongeveer tien kilometer van Hoi An vandaan. De zestig villa’s van...
 • Azerai La Résidence was het eerste boetiekhotel in Hué. Het mooie art deco gebouw was vroeger de residentie van de Franse gouverneur van Centraal-Vietnam en ligt op de oever van de Parfumrivier. Hiervandaan kijkt u uit over de voormalige keizerlijke vesting....
 • Het koloniale Park Hyatt ligt centraal bij Lam Son Square en dichtbij het elegante Opera House. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk alle interessante bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Het hotel telt 259 stijlvolle kamers en beschikt over een zwembad...
 • Omringd door de waterwegen en mangroves van de Mekong Delta ligt het Azerai Can Tho. Op het eiland op Au Islet biedt The Azerai u een onvergetelijke ervaring in een oase van rust. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur van Can...
Route
De reis start in Hanoi waarna u naar Ninh Binh en Halong Bay reist. Maak een luxe boottocht en vlieg daarna naar midden-Vietnam. Verblijf aan het strand van Hoi An en ontdek keizerlijk Hué. Na Ho Chi Minh stad verkent u de beroemde Mekongdelta.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba