Verrijkende wildbeleving in Zuid-Afrika

8-daagse reis
Op basis van 4 personen
Nu vanaf € 6.625 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachten in een stijlvol safari-huis, helemaal voor uzelf
 • Verken de 'stad van goud' Johannesburg
 • Aktief bijdragen aan natuurbeheer
 • Op safari in het malariavrije Madikwe Game Reserve
 • Voortreffelijke diners onder een fonkelende sterrenhemel
 • Verrijkende activiteiten onder begeleiding van experts

Vanuit uw eigen luxe safari-huis beleeft u een onvergetelijk avontuur in het wildrijke Madikwe Game Reserve. U geniet hier niet alleen van spannende safari’s, maar u heeft ook het voorrecht om deel te nemen aan exclusieve activiteiten gericht op de natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten in het reservaat.

Tijdens deze reis verblijft u in twee uitstekende accommodaties van de Morukuru Family. Zij hechten er veel waarde aan dat u tijdens uw verblijf geniet van vrijheid en quality time met vrienden en familie. U kunt onbezorgd genieten van uw reis en uw eigen tijdschema en planning bepalen, in de wetenschap dat alles goed geregeld is. Het verblijf in het malariavrije Madikwe Game Reserve staat tijdens deze reis centraal. U beschikt hier over uw eigen luxueuze bushvilla voorzien van een zwembad, binnen- en buitenbadkamer, open haard en een heerlijk terras. Een team van acht personen, waaronder een kok en ranger, dragen er zorg voor dat het u aan niets zal ontbreken.

Het Madikwe Game Reserve is gelegen in het uiterste noorden van Zuid-Afrika en kent een bijzonder landschap van rood Kalahari zand en uitgestrekte open vlaktes met rotspartijen, bossen en graslanden. Het is de thuisbasis van de Big Five, maar ook de zeldzame wilde hond komt voor in dit gebied. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de accommodaties van Morukuru Family, maar zij gaan graag nog een stapje verder met een eigen stichting: Morukuru Goodwill Foundation. De stichting ondersteunt de lokale gemeenschap en de natuurbeschermingsprojecten in het Madikwe Game Reserve. Middels drie exclusieve activiteiten onder leiding van deskundigen krijgt u meer inzichten in de benodigde toewijding om het reservaat en haar dieren te beschermen. 

Het in razend tempo opkomende Johannesburg verkent u gemakkelijk vanuit het elegante boetiekhotel AtholPlace, tevens onderdeel van Morukuru Family. Tijdens deze reis ervaart u het unieke ‘safari met een doel’ concept waarmee u niet alleen het beste uit uw safaribeleving haalt, maar ook een belangrijke bijdrage levert aan het reservaat en de lokale gemeenschap.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt in Johannesburg, overnachtingen op basis van all inclusive in Madikwe Game Reserve, privétransfers en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat
 • Madikwe Game Reserve het op vier na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika is?
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw accommodatie AtholPlace gebracht in de chique wijk Atholl. Tijd om bij te komen van een lange vlucht en u voor te bereiden op het avontuur dat u de komende dagen te wachten staat. 

 • Dag 2 Johannesburg - Madikwe Game Reserve

  Geniet van een uitgebreid ontbijt alvorens u met een privé transfer naar Madikwe Game Reserve reist. Zodra u de stad verlaat onthuld zich een schilderachtig landschap met weidse uitzichten dat overgaat in uitgestrekte bushvelden, graslanden en rotspartijen op een dieprode ondergrond; u bent in het Madikwe Game Reserve. De komende dagen fungeert dit gebied als decor van uw exclusieve safari waarbij u niet alleen toeschouwer bent van het natuurspektakel, maar ook een actieve deelnemer aan de verschillende natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten in het reservaat. Dit alles beleeft u vanuit uw eigen luxe safari-huis gelegen op een prachtige en rustige locatie opdat u in alle privacy van uw avontuur en gezelschap kunt genieten. Een team van acht personen, waaronder een kok, butler en ranger, staan op elk moment van de dag voor u klaar. Welkom bij de Morukuru Family!

 • Dag 3 t/m 5 Madikwe Game Reserve

  Het Madikwe Game Reserve beslaat 75.000 hectare en is de thuisbasis van niet alleen de Big Five, maar ook wilde honden en cheeta’s gedijen hier goed. Vogellaars kunnen uitkijken naar ruim 340 vogelsoorten. Morukuru opereert vanuit een ‘vrijheid, blijheid’ concept: er zijn geen vastgestelde tijden voor maaltijden of (standaard) aangeboden activiteiten. Zo kunt u doen wat u wilt doen, wanneer u dat wilt. In de privéconcessie van Morukuru Family bevindt zich ook een ‘hide’ op een verhoogd platform dat een fantastisch uitzicht op de omgeving biedt. Het is mogelijk om hier tijdens uw verblijf een nacht door te brengen en ongestoord te genieten van de Afrikaanse wildernis en een fonkelende sterrenhemel.

   

  Naast activiteiten als safari’s per 4x4 voertuig of te voet, vissen en vogelspotten staan er drie exclusieve natuur- en gemeenschapsactiviteiten voor u op het programma die elk een half dagdeel in beslag nemen. Zo bent u met enkel uw eigen gezelschap getuige van een cruciaal onderzoek van een olifant, neushoorn of leeuw. Onder begeleiding van deskundigen en een dierenarts woont u de procedure van begin tot eind bij en krijgt u de mogelijkheid te assisteren. Om stroopacties te voorkomen krijgen de dieren ook een radio-band. U ontmoet de directeur van de lokale school in het dorp Molatedi die op meerdere vlakken door de Morukuru Goodwill Foundation gesteund wordt. Hij zal u rondleiden en vertellen over de verschillende projecten. Bovendien krijgt u een tijdens een privé presentatie van Rob Harrison White of een andere lokale onderzoeker een goed beeld van het belangrijke werk dat zij uitvoeren in een van de grootste natuurreservaten van Zuid-Afrika.

 • Dag 6 Madikwe Game Reserve - Johannesburg

  U neemt afscheid van Madikwe Game Reserve en reist met een privétransfer terug naar Johannesburg. Hier wordt u opnieuw hartelijk ontvangen door AtholPlace. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u de nabijgelegen metropool Sandton City verkennen of laat uw opgedane ervaringen bezinken aan het zwembad. In de avond geniet u van een voortreffelijk à-la-carte diner in het gerenommeerde restaurant van AtholPlace, natuurlijk gecomplimenteerd met uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen.

 • Dag 7 Johannesburg - Amsterdam

  Daar uw vlucht in de avond pas vertrekt, heeft u nog een volledige dag de tijd om Johannesburg te ontdekken. Deze in razend tempo opkomende stad staat bekend als ‘stad van goud’ en herbergt diverse interessante bezienswaardigheden. Een goede indruk van Johannesburg is niet compleet zonder een rondleiding door Afrika’s grootste stedelijke nederzetting Soweto. Deze voormalige township vertegenwoordigt de zwaarbevochten strijd tegen apartheid en is tevens lange tijd de woonplaats van Nelson Mandela geweest. Een bezoek aan het Apartheid Museum, dat de opkomst en ondergang van de apartheid illustreert, is een goede aanvulling op Soweto. Vanuit AtholPlace worden begeleide wandelingen door de opkomende wijken Newtown en Maboneng georganiseerd.

 • Dag 8 Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol nieuwe indrukken en bijzondere herinneringen!

 • Atholplace Hotel en Atholplace Villa bevinden zich beiden in Athol, een chique buitenwijk van Johannesburg. Het nabijgelegen Sandton is de plek in Johannesburg om te shoppen of te genieten van een verscheidenheid aan terrassen en restaurants. Atholplace...
 • Morukuru Owner's House ligt in een privéconcessie in het malariavrije Madikwe Game Reserve en is onderdeel van Morukuru Family Madikwe, een collectie van drie accommodaties die allen een exclusieve wildbeleving bieden: Farm House, River House en Owner's...
 • Morukuru River House ligt in een privéconcessie in het malariavrije Madikwe Game Reserve en is onderdeel van Morukuru Family Madikwe, een collectie van drie accommodaties die allen een exclusieve wildbeleving bieden: Farm House, River House en Owner's...
 • Morukuru Farm House ligt in een privé concessie in het malariavrije Madikwe Game Reserve en is onderdeel van Morukuru Family Madikwe, een collectie van drie accommodaties die allen een exclusieve wildbeleving bieden: Farm House, River House en Owner's...
Route
Na een overnachting in Johannesburg vertrekt u naar het Madikwe Game Reserve. Hier heeft u de volledige beschikking over een stijlvol en luxe uitgerust safari-huis. In het gezelschap van experts en onderzoekers neemt u deel aan natuur- en gemeenschapsprojecten in het reservaat.
Elly van Tilburg bezocht Zuid-Afrika

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika