Veelzijdig Sri Lanka

17-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.595 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Olifanten in Minneriya National Park
 • Boeddhistische ceremonie Kandy
 • Bezienswaardige treinrit door de groene heuvels
 • Oneindig uitzicht over de theevelden
 • Jeeptochten in Yala National Park
 • Ontspannen strandverblijf

Sri Lanka is het land van de eindeloze theevelden, gouden stranden, oude steden met voormalige koninklijke paleizen, boeddhistische tempels en natuurparken vol wildlife. Dat is precies wat u tijdens deze klassieke 17-daagse rondreis gaat ontdekken.

De reis start in Negombo, een rustiger en fijner alternatief voor de hoofdstad Colombo. Vanuit hier reist u door naar Sigiriya, natuurlijk bekend om de imposante leeuwenrots. Op de top van deze rots zijn de overblijfselen van een oud koninklijk paleis te vinden. Dit entree van dit paleis bestond uit een grote stenen leeuwenkop waar inmiddels niets meer van over is, maar wat wel de bijnaam van de rots verklaart. Vanuit de luxe safaritent waar u de nacht doorbrengt, heeft u prachtig uitzicht op deze indrukwekkende bezienswaardigheid. De volgende dag rijdt u per jeep door Minneriya National Park. Dit natuurgebied is bekend om de grote populaties olifanten, waarvan u hopelijk diverse kuddes zult zien. In Kandy bent u getuige van een ceremonie in de tempel van de tand, waar boeddhisten met bloemen en wierrook offers brengen.  

De reis gaat voor een klein stukje verder per trein. De rit leidt door de prachtige groene heuvels en u geniet van de mooiste uitzichten. De omgeving van Nuwara Eliya bestaat uit eindeloze theevelden. U overnacht in een oude theefabriek die is omgebouwd tot een mooi hotel met een leuke sfeer. Wanneer u meer weet over het verbouwen en produceren van thee reist u door naar Yala National Park. In dit beroemde nationale park staan twee jeeptochten op het programma waarbij u op zoek gaat naar luipaarden, olifanten en lippenberen. Via het koloniale Galle bereikt u de laatste bestemming van de reis: Rathgama. In een rustig gelegen resort aan het goudgele strand geniet u van zon, strand en ontspanning. Een heerlijke manier om deze mooie reis af te sluiten! 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Minneriya National Park bekend is om ‘the gathering’, de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld?

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Negombo

  U vliegt via Abu Dhabi naar Colombo. U landt de volgende dag in Colombo. Uw gids wacht u op en brengt u naar uw hotel in het nabijgelegen Negombo.

 • Dag 3 Negombo

  In de loop van de middag wordt u opgehaald voor een stadstour door Negombo. U maakt ook een boottocht over de Gin Oya rivier en geniet vervolgens van de zonsondergang.

 • Dag 4 Negombo - Sigiriya

  In de namiddag bezoekt u de Sigiriya rots. Omdat u de rots later op de dag bezoekt, is het er een stuk rustiger en maakt het zachter wordende licht de omgeving steeds fotogenieker.  

 • Dag 5 Sigiriya

  Verken de oude hoofdstad Polonnaruwa met haar tempelruïnes en het koninklijke paleis. ‘s Middags een jeeptocht door Minneriya National Park, waar de kans groot is dat u hele olifantenfamilies bij elkaar ziet. 

 • Dag 6 Sigiriya - Kandy

  Onderweg naar Kandy bezoekt u een specerijenplantage. In Kandy bezoekt u de tempel van de tand. In deze tempel met haar gouden dak en talloze Boeddhabeelden wordt Boeddha’s tand bewaard.

 • Dag 7 Kandy

  Vandaag brengt u een bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya en verkent u Kandy verder. 

 • Dag 8 Kandy - Kandapola (Nuwara Eliya)

  Stap in de trein van Kandy naar Nanu Oya, een bijzonder bezienswaardige rit door de groene hooglanden van Sri Lanka. Terwijl u zit ziet u de mooiste uitzichten passeren. Dit is genieten! In Nanu Oya wacht uw gids u op en rijdt u verder naar Nuwara Eliya. U maakt een korte stadstour en wordt vervolgens naar uw hotel gebracht in Kandapola, even buiten Nuwara Eliya.

 • Dag 9 Kandapola

  U verblijft in de Heritance Tea Factory, een oude theefabriek met een prachtige ligging tussen de theevelden. Deze dag staat dan ook in het teken van thee: u ontdekt hoe de groene blaadjes in de velden uiteindelijk eindigen in de smaakvolle snippers in het zakje dat u in een kopje hangt. 

 • Dag 10 Kandapola - Yala National Park

  Op naar Yala National Park waar u in de middag uw eerste jeeptocht maakt. Yala is beroemd om de goede kansen om het luipaard te zien. Ook leven hier onder meer olifanten, lippenberen, krokodillen en kunt u bijzondere vogels zien zoals de neushoornvogel. 

 • Dag 11 Yala National Park

  Vroeg op voor uw volgende jeeptocht door het park. U neemt een ontbijtpakketje mee die u in de jeep kunt opeten. Een groot deel van de ochtend rijdt u door de natuur op zoek naar wild en mooie plekjes. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u bijvoorbeeld op uw gemak doorbrengen bij het zwembad.

 • Dag 12 Yala National Park - Galle - Rathgama

  U rijdt naar de koloniale en bezienswaardige stad Galle. Wandel langs de oude koopmanshuizen en het Hollandse fort, een herinnering aan de VOC tijd. Na de stadstour wordt u naar uw hotel in Rathgama gebracht, even buiten Galle. Het hotel heeft een mooie locatie aan het strand en is de komende dagen uw comfortabele en rustige uitvalsbasis.

 • Dag 13-15 Rathgama

  Het is geen moeilijke opgave om de dagen ontspannen door te komen in uw mooie resort. Uw kamer heeft een eigen plunge pool, het gouden strand ligt voor de deur en u kunt de dag beginnen met een yogasessie of een ontspannen behandeling in de spa. 

 • Dag 16-17 Rathgama - Amsterdam

  In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Colombo gebracht. ’s Avonds vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag landt. Een heerlijke reis zit er helaas weer op! 

 • Midden tussen de theevelden ligt een oude theefabriek die is omgetoverd tot het Heritance Tea Factory Hotel. Het interieur van het hotel verwijst op veel manieren naar de historie van het pand, terwijl de buitenkant nog altijd in originele staat verkeert....
 • Amaya Hills is een wat groter hotel met een uitstekende ligging in de heuvels bij Kandy. Vanuit het verblijf heeft u goed zicht over de bossen, bergen en de vallei. Alle kamers hebben een balkon zodat u rustig en uitgebreid van dit plaatje kunt genieten....
 • Het Cinnamon Wild resort ligt aan de rand van Yala National Park en dichtbij de Indische Oceaan. Het is een goede uitvalsbasis voor safari’s in dit natuurpark. Het resort bestaat uit vrijstaande chalets met veranda die een panoramisch uitzicht bieden...
Route
Een mooie reis langs de vele highlights van Sri Lanka. Start in Negombo en reis door naar het culturele hart. Sigiriya is uw uitvalsbasis. Dan door naar Kandy, opgevolgd door de theevelden bij Nuwara Eliya. Maak jeeptours in Yala National Park en reis via historisch Galle naar de strandplaats Rathgama.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika