Veelzijdig Botswana

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.825 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Geniet van deze unieke fly-in safari
 • Laat u culinair verassen midden in de Okavango Delta
 • Vaar mee met de luxe Zambezi Queen, een drijvende lodge op de Chobe rivier
 • Maak safari’s per tenderboot
 • Spot leeuwen, olifanten en nijlpaarden
 • Kijk uit over de uitlopers van de Selinda, een uniek watergebied in Botswana

Met de Okavango Delta in het zuiden, de Linyati waterlanden, het Savute kanaal en de machtige Zambezi rivier in het westen, is er in het juiste seizoen veel water in het Selinda Game Reserve. Zowel de wereldberoemde Okavango Delta als het rivierengebied zult u op een ontspannen en luxe manier leren kennen. Naast verblijf midden in de Delta, slaapt u ook op een kleinschalig cruiseschip, een drijvende lodge, om Botswana eveneens vanaf het water te ontdekken.

De reis start met een luxe verblijf in de Okavango Delta. Optimaal komt u hier tot rust en onderneemt u diverse safariactiviteiten om kennis te maken met het gebied dat al jaren plaats in neemt op de Unesco Wereld Erfgoed lijst...Na dit directe hoogtepunt zal de reis zich richten op het noordelijke rivierengebied van Botswana. Het Selinda Game Reserve is hier gelegen. Waterlevels zorgen voor een uniek waterrijk gebied, dat tijdens deze reis centraal staat. Het Selinda Camp ligt aan het water van de Selinda Spillway en wanneer de waterlevels dit toestaan zullen er tijdens uw verblijf ook bootactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast ervaart u uiteraard ook de safari beleving per open 4x4 voertuig en de bushwalks brengen u nog dichter bij de natuur. Vanuit het Selinda Camp vliegt u terug naar Kasane airport en wacht u een transfer naar de Zambezi Queen. Dit kleinschalige cruiseschip zal de komende nachten uw verblijf zijn. De Zambezi Queen vaart op een rustig tempo kleine afstanden over de rivier. Daardoor is de benaming 'drijvende lodge' beter toepasbaar dan 'een cruise'. Safari’s worden uitgevoerd met een tenderboot zodat u dichterbij het wild kan komen. Langs het water lopen olifanten, leeuwen en zebra’s, maar het gebied staat ook bekend om de buffels en antilopen. Misschien spot u wel nijlpaarden en krokodillen! 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met alle maaltijden en safari activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat

Wist u deze reis perfect kunt verlengen met een bezoek aan de Victoria Falls?  

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Johannesburg, waar u overnacht voordat uw safari-avontuur de volgende dag van start zal gaan.  

 • Dag 2-4 Johannesburg – Okavango Delta

  Vanaf Maun, de safarihoofstad van Botswana zult u per cessna-toestel naar de Okavango Delta vliegen. Hier verblijft u de komende drie nachten om al het moois wat de Delta biedt te ontdekken. Als u de kaart van Botswana erbij pakt, kunt u zien dat de Delta op een grote bloem lijkt inclusief steel. De Okavango rivier mondt niet uit in de zee, maar in de droge Kalahariwoestijn. Ontelbaar veel wilde dieren vinden hun thuis in deze regio. Olifanten, wilde honden, giraffen, buffels en vele soorten vogels maken dit gebied tot een paradijs voor de natuurliefhebbers onder ons. Bij voldoende water maakt u een mokorotocht. De lokale bevolking gebruiken deze houten boten als duurzaam transportmiddel. Op een stille, serene manier, vlakbij de wateroppervlakte ervaart u de schoonheid van de Okavango Delta nog intenser. 

 • Dag 5- 7 Okavango Delta - Selinda Game Reserve

  Tijdens uw verblijf in het Selinda Camp staat alles in het teken van safari's. Zowel per boot, als per 4x4 voertuig als te voet kunt u op zoek naar wild. Veel wildlife wordt aangetrokken door het water en grasland. Aan het eind van de dag is het bij de luxe tent goed vertoeven. Genietend van een massage en ondergaande zon kunt u het drukke dagelijkse leven achterlaten. 

 • Dag 12 Aankomst Amsterdam

  U arriveert op Schiphol. Er is een einde gekomen aan een ‘Once in a lifetime experience’, waar u ongetwijfeld met vele mooie herinneringen op terug zult kijken 

 • Dag 8 Selinda Game Reserve – Kasane – Zambezi Queen

  Tijd om de Okavango Delta te verlaten en aan te vliegen op Kasane. Hier heeft u een transfer naar de Zambezi Queen waar u de komende drie nachten zult verblijven. Een ‘cruise’ is niet helemaal de juiste beschrijving. Dit schip vaart relatief korte stukken over de Chobe Rivier, liever noemen wij het dan ook een drijvende lodge. Een originele en luxe manier om de Chobe rivier en Chobe National Park te ontdekken.  

 • Dag 9 - 10 Zambezi Queen

  Met kleinere boten maakt u riviersafari’s. Langs de rivierbedding van de Chobe rivier zoeken veel dieren verkoeling. Vanaf het water en op ooghoogte lijken de buffels en olifanten nóg groter dan vanuit een safari-voertuig. Voor de visliefhebbers worden er iedere dag (in het seizoen) vistochten georganiseerd. Een cultureel bezoek aan een lokaal dorpje behoort ook tot de mogelijkheden. Na een heerlijke dag in Afrika kunt u de deze afsluiten in de plunge pool op het dek, genietend van een drankje.  

 • Dag 11 Zambezi Queen – Kasane – Johannesburg

  Vanaf de oevers van de Chobe Rivier wordt u per transfer naar Kasane gebracht en vliegt u naar Johannesburg. De terugreis gaat met de KLM per nachtvlucht.  
  Het is tevens mogelijk deze reis te verlengen met een bezoek aan de gigantische Victoria Falls. Op een korte afstand van Kasane treft u Mosi-oa-Tunya, wat in de lokale taal ‘Rook die Dondert’ betekent.  

 • De City Lodge op de luchthaven van Johannesburg is een comfortabel hotel voor uw eerste of laatste overnachting in Zuid-Afrika. Het hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven, waardoor u niet afhankelijk bent van een shuttlebusje of...
 • Nxabega Safari Camp beschikt over negen tenten met een modern Afrikaanse stijl. De elegante safaritenten staan op een verhoogd houten platforms met eigen privé veranda's. De tenten liggen beschut tussen de bomen met weids uitzicht over de lagunes van...
 • Selinda Camp is gelegen aan de Selinda Spillway op een spectaculaire locatie in het gelijknamige Selinda Reserve, ingeklemd tussen de Okavango Delta en de draslanden van Linyanti. In deze overlaat vloeien verschillende waterwegen en landschappen samen...
 • Tussen Botswana en Namibië op de Chobe Rivier, treft u dit luxe drijvende verblijf. De boot beschikt over 14 suites voorzien van een privé balkon. De Zambezi Queen vaart op een rustig tempo kleine afstanden over de rivier. Daardoor is de benaming 'drijvende...
Route
Een indrukwekkende route waarbij u veel tijd doorbrengt op het water. In een korte tijd zult u veel wildlife zien! Na de prachtige safaribelevingen in de Okavango Delta en in Selinda Game Reserve, sluit u de reis af met onophoudelijke uitzichten vanaf de Zambezi Queen.
Lisette Joosten bezocht Botswana

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.