Veelzijdig Botswana

11-daagse fly-cruise safari
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.225 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf op een luxe cruise
 • Bezoek de Victoria Falls
 • Spot leeuwen, olifanten en nijlpaarden
 • Safari’s per tenderboot
 • Inclusief chartervluchten
 • Verblijf in een luxe safaritent

Met de Okavango Delta in het zuiden, de Linyati waterlanden, het Savute kanaal en de machtige Zambezi rivier in het westen, is er in het juiste seizoen veel water in het Selinda Game Reserve. Naast verblijf in een luxe safaritent, slaapt u ook op een kleinschalig cruiseschip om Botswana eveneens vanaf het water te ontdekken.

Het Selinda Game Reserve is gelegen in het noorden van Botswana. Waterlevels zorgen voor een uniek waterrijk gebied, dat tijdens deze reis centraal staat. Het Selinda Camp ligt aan het water van de Selinda Spillway en wanneer de waterlevels dit toestaan zullen er tijdens uw verblijf ook bootactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast ervaart u uiteraard ook de safari beleving per open 4x4 voertuig en de bushwalks brengen u nog dichter bij de natuur. Vanuit het Selinda Camp vliegt u terug naar Kasane airport en wacht u een transfer naar de Zambezi Queen. Dit kleinschalige cruiseschip zal de komende nachten uw verblijf zijn. Varend langs de oevers kunt u vanaf een andere invalshoek het wild bekijken, met name vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Safari’s worden uitgevoerd met een tenderboot zodat u dichterbij het wild kan komen. Langs het water lopen olifanten, leeuwen en zebra’s, maar het gebied staat ook bekend om de buffels en antilopen. Misschien spot u wel nijlpaarden en krokodillen. De reis sluit u af aan de Victoria Falls. Het woeste water kunt u op verschillende manieren bewonderen, maar met een boottocht wordt u tot dichtbij de waterval gebracht en blijft u geheel in stijl van deze reis.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met alle maaltijden  (behalve in Johannesburg en Victoria Falls; hier alleen ontbijt) en safari activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • U kunt beter geen schoenen buiten laten staan. De kans bestaat dat de hyena’s er mee aan de haal gaan.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

 • Dag 2 Johannesburg - Maun - Selinda Game Reserve

  In de ochtend vliegt u naar Maun, waarna u door vliegt met een klein chartervliegtuigje naar het Selinda Game Reserve. U verblijft hier in het Selinda Camp, een kleinschalig tentenkamp dat aan de Selinda Spillway ligt. Deze rivier stroomt weer volop sinds enkele jaren nadat ze een lange tijd droog heeft gelegen.

 • Dag 3-4 Selinda Game Reserve

  Tijdens uw verblijf in het Selinda Camp staat alles in het teken van safari's. Zowel per boot, als per 4x4 voertuig als te voet kunt u op zoek naar wild. Veel wildlife wordt aangetrokken door het water en grasland. Als u wilt kunnen wij uw verblijf hier ook verlengen zodat u het Selinda Canoe Trail, een meerdaagse kanotocht, kan ondernemen. Aan het eind van de dag is het bij de tent goed vertoeven. Genietend van een massage en ondergaande zon kunt u het drukke dagelijkse leven achterlaten.

 • Dag 5 Selinda Game Reserve - Kasane - Zambezi Queen

  Met een chartervliegtuigje vliegt u naar Kasane airport. Hier heeft u een transfer naar de Chobe Marina Lodge waar u gastheer/vrouw van de Zambezi Queen u zal opvangen. U wordt naar de boot gebracht, waar u kunt bijkomen van een mooie vlucht.   

 • Dag 6-7 Zambezi Queen

  Met de Zambezi Queen vaart u de komende dagen langs de oevers van de Chobe rivier. Op de laatste dag komt u weer terug op het vertrekpunt. Houdt uw camera en verrekijker bij de hand want er is een hoop wild te vinden langs het water.

 • Dag 8 Zambezi Queen - Victoria Falls

  Wanneer u weer aanmeert op de plaats waar u bent vertrokken checkt u uit en wordt u weer naar de Chobe Marina Lodge gebracht. Hiervandaan hebben wij een transfer geregeld naar Victoria Falls. 

 • Dag 9 Victoria Falls

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de watervallen te bezoeken. Er zijn veel manieren om deze immense watervloed te zien en te ervaren. U kunt per helicopter over de watervallen vliegen, raften op de rivier, zwemmen in de kloven maar om de stijl van de reis te blijven adviseren wij u graag de boottocht. 

 • Dag 10 Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

  Via Johannesburg vliegt u met de KLM weer terug naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.

 • Dag 11 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Selinda Camp is gelegen aan de Selinda Spillway op een spectaculaire locatie in het gelijknamige Selinda Reserve, ingeklemd tussen de Okavango Delta en de draslanden van Linyanti. In deze overlaat vloeien verschillende waterwegen en landschappen samen...
 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
 • Victoria Falls Hotel is omgeven door schitterende tuinen vanwaar u uitzicht heeft op de nevel van de Victoria Falls. Vanuit deze accommodatie zijn er dagelijks excursies mogelijk naar deze indrukwekkende watervallen. Een safari in het Zambezi National...
Route
Een indrukwekkende route waarbij u veel tijd doorbrengt op het water. In een korte tijd zult u veel wildlife zien, terwijl u geniet van onophoudelijke uitzichten vanaf de Zambezi Queen. Samen met de safaribeleving in het Selinda Game Reserve en de afsluiter bij de Victoria Falls beleeft u een onvergetelijke reis.
Lisette Joosten bezocht Botswana

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.