The Best of Rwanda

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 24.595 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

De hoogtepunten van deze reis

 • Oog in oog met de berggorilla's
 • Chimpansee trekking
 • De Golden Monkeys van Volcanoes National Park
 • Genieten van bijzondere en luxe accommodaties
 • Wandelen op 70 meter boven de jungle
 • Op zoek naar de Big 5

Ervaar de veelzijdigheid van Rwanda tijdens deze 13-daagse luxe en exclusieve rondreis waarbij u verblijft in luxe en kleinschalige lodges, kampen en hotels die de beste service bieden. Uiteraard mag een gorillatrekking niet ontbreken in uw reis. Maar Rwanda heeft nog veel meer te bieden. Zo maakt u safari's op zoek naar de Big5 in het Akagera National Park en gaat ook op zoek naar andere primaten: de chimpansees in Nyungwe Forest en de golden monkeys in het Volcanoes National Park. Ten slotte maakt u ook nog een wandeling over een brug op 70 meter boven de jungle.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Meer dan de helft van het parlement bestaat uit vrouwen.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Kigali

  U vliegt met de KLM naar Kigali. Hier komt u in de avond aan. Een Engelssprekende gids verwelkomt u en brengt u naar uw hotel. 

 • Dag 2: Kigali

  Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens het zakelijke hart van het land. In de stad vindt u kleurrijke markten met souvenirs en lokaal handwerk. Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en maakt u een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. Tevens brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial.

 • Dag 3: Kigali - Akagera National Park

  In de ochtend wordt u opgehaald en naar Akagera National Park gebracht. Bij de gate wordt u opgewacht door een chauffeur van uw accommodatie die u middels een gamedrive naar uw kamp brengt in het noordoostelijke deel van het park. 

 • Dag 4-5: Agakera National Park

  Vanuit Magashi gaat u deze dagen zowel 's ochtends als 's middags op safari in het park. Dit kan in een jeep, maar u kunt ook een boottocht maken. Ook een jeepsafari in het donker is mogelijk. Het park is relatief klein maar door de verscheidenheid aan landschappen komt er een grote diversiteit aan dieren voor. Zo kunt er onder andere olifanten, zebra’s, giraffen en luipaarden spotten. Ook herbergt het park ruim 500 vogelsoorten dankzij de aanwezigheid van moerassen en meren.

 • Dag 6: Akagera National Park - Volcanoes National Park

  U laat vandaag Akagera achter u. Per helicopter vliegt u van Akagera naar Ruhengeri in het noorden van het land. Hier verblijft u nabij het Volcanoes National Park, een prachtig landschap met vijf vulkanen - de Virungas - als achtergrond. U bent op tijd in uw lodge voor de lunch en heeft de middag de tijd om te genieten van het uitzicht en alles wat uw fantastisch verblijf te bieden heeft. 

 • Dag 7: Volcanoes National Park

  Vandaag wordt een bijzondere dag. De gorilla trekking staat namelijk op het programma. Al vroeg wordt u naar het hoofdkwartier van het park gebracht waar kennis maakt met uw gids. Hij vertelt u over de groep gorilla's die u gaat opsporen en wat u allemaal te wachten staat. Afhankelijk van de groep waar u op wordt ingedeeld, maakt u een korte of lange wandeling het park in en de helling van de vulkaan op. Zodra u bij de groep gorilla's aankomt, heeft u een uur de tijd om er bij te blijven. Dit uur is een van de meest adembenemende ervaringen die u ooit zult beleven. U komt zo dichtbij deze gigantische primaten en staart oog in oog naar elkaar zonder te weten wie het eerst de stilte verbreekt! Dit uur zult u nooit vergeten! Eenmaal terug in uw lodge worden uw wandelschoenen schoongemaakt en heeft u de rest van de middag de tijd om na te genieten van de belevenis. 

 • Dag 8: Volcanoes National Park

  Ook de Golden Monkey trekking is een absolute highlight in uw reis. Met een gids gaat u op zoek naar een van de twee groepen van 80 apen. De Golden Monkeys verblijven wat lager op de heuvels van de vulkaan, zodat u vandaag niet veel bergop hoeft te wandelen. Net als bij de gorilla's mag u een uur bij de groep verblijven. Geniet van deze actieve apen die van boom naar boom springen, van de bamboe eten en spelen. Wederom een dag om nooit te vergeten.

 • Dag 9: Volcanoes National Park - Nyungwe Forest National Park

  Het is alweer tijd om door te reizen naar uw volgende bijzondere locatie. Per helicopter vliegt u naar het Nyungwe Forest National Park waar u verblijft in het One & Only Nyungwe House. Dichter bij de jungle kunt u niet verblijven. Nyungwe is een ongerepte regenwoud met een bijzondere biodiversiteit. Deze dagen heeft u volop tijd om de jungle te verkennen, maar uiteraard ook om te genieten van uw bijzonder mooie accommodatie en de uitzichten. 

 • Dag 10: Nyungwe Forest National Park

  Vroeg in de morgen rijdt u naar het vertrekpunt van de chimpansee trekking. Na een briefing neemt uw gids u mee de jungle in. Vaak hoort u de luide kreten van de chimpansees al van grote afstand. Het is een belevenis om de chimpansees in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen.

 • Dag 11: Nyungwe Forest National Park

  Nog een dag met een bijzondere activiteit. U maakt namelijk een wandeling over een 150 meter lange brug op 70 meter boven de grond. Op deze manier kijkt u als een vogel over de jungle uit. Het uitzicht over de boomtoppen is fenomenaal, vooral als bewolking tussen de heuvels trekt!

 • Dag 12-13: Nyungwe Forest National Park - Kigali - Amsterdam

  Helaas komt er aan deze prachtige reis een einde. U vliegt terug naar Kigali voor uw aansluitende vlucht terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend aan.

 • Het kleinschalige luxe boetiek hotel The Retreat ligt in de welvarende wijk Kiyovu. Een korte wandeling heuvel op brengt u naar restaurants, cafés en winkels. Het stijlvolle hotel is ontworpen door Italiaanse architecten en gebouwd door Rwandese...
 • Magashi Camp ligt in een privé concessie, in het noordoosten van Akagera National. Het kleinschalige en intieme tentenkamp ligt aan de oevers van het Rwanyakazinga meer en biedt een geweldig uitzicht. De architectuur en het interieur zijn een eerbetoon...
 • Eén worden met de natuur was nog nooit zo vanzelfsprekend. Verscholen tussen de heldergroene Rwandese heuvels ligt een natuurlijk gevormd amfitheater met daarop de Bisate Lodge. De kegelvormige rieten suites - een knipoog naar de tradities en cultuur...
 • Aan de rand van het Nyungwe National Park, in het zuidwesten van Rwanda, ligt het prachtige One & Only Nyungwe House. Omringd door regenwoud en bergen, gelegen tussen de theeplantages van Gisakura, verblijft u in een unieke accommodatie. De elegante...
Route
U maakt een prachtige rondreis door Rwanda waarbij alle hoogtepunten aan bod komen en u in de beste accommodaties verblijft. Uw rondreis door Rwanda start in de hoofdstad Kigali, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Na de safaritochten in Akagera National Park reist u noordwaarts. Hier staat er een ontmoeting met gorilla’s op het programma in Volcanoes National Park. Per helicopter gaat de reis verder zuidwaarts naar het tropische regenwoud van Nyungwe Forest. Hier gaat u op zoek naar de chimpansees. En uiteraard ontbreekt het u deze reis aan niets.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada