Selfdrive avontuur op de Carretera Austral

22-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.990 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Schitterend uitzicht op het Llanquihue meer vanaf de Osorno vulkaan
 • De natuurparken met dank aan Douglas Thompkins; Parque Pumalin en Estancia Chacabuco
 • Bezoek het bijzondere Tortel; een autoloos dorp gebouwd op palen
 • De betoverende Marmergrotten
 • Samenvloeiing Río Baker en Río Neff
 • Rijden over de Carretera Austral; de route 66 van Chili

Tijdens deze 22daagse autoreis ontdekt u het nog niet toeristische, ongerepte Patagonië en reist u langs de mooiste delen van de Carretera Austral; de route 66 van Chili.

Uw reis vangt aan in Santiago, waar u met een interessante stadswandeling het centrum van de sfeervolle stad gaat ontdekken. Een korte binnenlandse vlucht brengt u vervolgens naar het merengebied van Chili. In Puerto Montt haalt u uw huurauto op en reist u naar het charmante Puerto Varas, aan de oevers van het Llanquihue meer. Vanuit Puerto Varas neemt u de bijzondere ruta Bimodalmidddels drie spectaculaire ferrytochten komt u aan in Nationaal Park Pumalin. Dit park is het nalatenschap van Dougals Tomkins en een van de best onderhouden Eco parken van Chili; geniet van de schitterende wandelroutes die het park rijk is. Het avontuur zet zich voort en u rijdt met de huurauto naar Puyuhuapi waar u het Queulat National Park bezoekt; thuisbasis van de Ventisquero hanggletsjer. Via Coyhaique vervolgt u uw weg en rijdt u naar de schitterende Marmergrotten aan de oevers van het General Carrera Meer. De reflectie van het licht op het water zorgt voor een mooi schouwspel van kleuren en lijnen op het marmer. Via de andere nalatenschap van TomkinsEstancia Chacabuco, rijdt u naar het autovrije dorpje Tortel. Het dorp kent geen wegen en de huizen worden met houten paden met elkaar verbonden. Alvorens u de huurauto inlevert sluit u deze avontuurlijke reis af in een knusse accommodatie, aan de oevers van het General Carrera meer. Geniet van de indrukwekkende, ongerepte uitzichten van Patagonië. Na nog een laatste nacht in Santiago reist u terug naar Nederland.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, autohuur inclusief verzekeringen en een aantal maaltijden inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies die de reis voor u onvergetelijk maken. 

Wist u dat

U de reis kunt uitbreiden met de Ruta 40, in Argentinië, waardoor u ook El Calafate en Torres del Paine kunt bezoeken.  

Programma
 • Dag 1 Amsterdam – Santiago

  Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam via Buenos Aires naar Santiago, waar u de volgende ochtend aankomt.  

 • Dag 2 Santiago

  U begint uw verkenning van de bruisende stad Santiago de Chile op de Santa Lucia-heuvel, de waar nu een prachtig park is en u een mooi uitzicht op de stad en het achtergelegen Andesgebergte heeft. Een stukje verder breng tu een bezoek aan het Palacio La Moneda, het presidentiële paleis. Aan de overkant van de straten in het centrum vindt andere oude gebouwen, waaronder het Huis van Justitie en Nationaal Parlement. U vervolgt uw wandeling naar het centrale plein en hart van de stad; Plaza de Armas. U bezoekt de kathedraal en ziet de oude gebouwen van het koloniale bestuur, die vandaag de hoofdpost en de gemeenteraad huisvesten. In de vroege namiddag keert u terug naar uw hotel.   

 • Dag 3 Santiago – Puerto Varas

  Vanuit uw accommodatie brengt een privétransfer u naar de luchthaven. Vanuit Santiago vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Puerto Montt. In Puerto Montt haalt u uw huurauto op en rijdt u in ca 30 minuten naar Puerto Varas 

 • Dag 4 & Dag 5 Puerto Varas

  Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Rijdt met uw auto naar het Vicente Perez Rosalez park voor een mooie wandeling. Trek erop uit naar Chiloe, het grootste eiland van Chili of blijf in Puerto Varas en geniet van de knusse sfeer.  

 • Dag 6 Puerto Varas – Caleta Gonzalo

  Het is vandaag tijd voor een bijzonder mooie route door de fjorden! Vanuit Puerto Varas vertrekt u naar Caleta La Arena, hier neemt u de ferry naar Caleta Puelche. Vanuit Caleta Puelche rijdt u door naar Hornopiren. In Hornopiren neemt u de volgende ferry overtocht van zo’n 3,5 uur naar Leptepu. Vanuit Leptepu rijdt u met de auto zo’n 15km naar Fiordo Largo. Vanuit Fiordo Largo neemt u de laatste ferry van ca een half uur naar Caleta Gonzalo. Uw accommodatie bevindt zich vlakbij het aankomstpunt.   

 • Dag 7 Caleta Gonzalo

  Vandaag bent u vrij. Ontdek het Pumalin Park, met veel goed gemarkeerde wandelroutes en heerlijke uitzichten. In de jaren ’90 heeft Douglas Tompkins, oprichter van buitensportmerk The North Face en kledingmerk Esprit, zo’n 20.000 hectare land opgekocht in deze regio met als doel natuurbehoud en het voorkomen van exploitatie. Pumalin is onderdeel van het Conservation Land Trust. Het creëren van bewustzijn was ook onderdeel van Tompkins’ strategie en hij heeft de beschermde natuurgebieden dan ook ontwikkeld voor ecotoerisme en toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Zijn vrouw heeft na het overlijden van haar man in 2018 het park geschonken aan de Chileense regering. Inmiddels staat het bekend als Fundación Pumalin”, en geniet het de status “Nature Sanctuary en krijgt het hiermee de nodige officiële bescherming van de staat. 

 • Dag 8 Caleta Gonzalo – Puyuhuapi

  Vanuit Caleta Gonzalo reist u zuidelijker naar Puyuhuapi. Tijdens uw tocht wordt u vergezeld door de groene bergen en rijdt u via smalle bochtige wegen en prachtige uitkijkpunten naar Puyuhuapi  

 • Dag 9 Puyuhuapi

  Deze dag heeft u ter vrije besteding en raad ik u aan om een bezoek te brengen aan het Queulat National Park, thuisbasis van de Ventisquero hanggletsjer.  

 • Dag 10 Puyuhuapi – Coyhaique

  U rijdt vanuit Puyuhuapi verder via de kronkelende Carretera Austral, door het prachtige landschap, langs bossen en rivieren naar Coyhaique. Dit is de hoofdstad van de regio Aysén en heeft een centrale functie waar alles samenkomt. Het heeft een gezellig centrum met wat leuke cafés en restaurants en is de plaats om boodschappen te doen en pinnen.  

 • Dag 11 Coyhaique – Puerto Rio Tranquilo

  In dit Zuidelijkere deel van de Carretera Austral wordt het landschap droger en weidser. Via het plaatsje Villa Cerro Castillo, gelegen aan de voet van het gelijknamige gebergte rijdt u naar Puerto Rio Tranquilo. U laat het asfalt achter u en rijdt verder via prima gravelwege. De route langs het meer is verbluffend, na elke bocht wordt u weer verrast met een ander mooi uitzicht. U slaapt in het kleine Puerto Rio Tranquilo, gelegen aan de oevers van het General Carrera meer.  

 • Dag 12 Puerto Rio Tranquilo

  Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ik raad u aan om een bezoek te brengen aan de Capillas de Marmol (marmergrotten). De grotten zijn ontstaan door de erosie van het water. Het zonlicht op het turquoise water en de rotsformaties maken deze tocht uniek. Ook kunt u een wandeling maken in de Valle de los Exploradores, ten westen van het dorp.  

 • Dag 13 Puerto Rio Tranquilo – Estancia Chacabuco

  U rijdt zuidelijk De Valle Chacabuco laat weer eens zien hoe uitzonderlijk afwisselend deze omgeving is. Een brede vallei met veel grasland dat in het voorjaar fris groen is en in het najaar prachtig geel kleurt in de zon. Deze vallei is onderdeel van het Patagonia Park, en evenals Pumalin in het noordelijke deel van de Carretera Austral, valt deze regio onder de vleugel van de Douglas Tompkins Conservation trust. 

 • Dag 14 Estancia Chacabuco

  U bent deze dag vrij om op eigen gelegenheid te besteden in dit mooie gebied. Ongerepte bergen, graslanden met kuddes guanaco’s en de turquoise wateren van de Chacabuco-vallei maken het landschap van Parque Nacional Patagonia legendarisch. 

 • Dag 15 Estancia Chacabuco – Tortel

  Vanuit de Estancia rijdt u zuidelijk naar het kleine schilderachtige, autoloze, stadje Caleta Tortel, vooral gebouwd op platformen die onderling verbonden zijn door bruggen en trappen.  

 • Dag 16 Tortel

  Deze dag heeft u vrij om op eigen gelegenheid het natuurschoon in de omgeving te ontdekken.  

 • Dag 17 Tortel – Puerto Guadal

  U rijdt terug naar het Noorden voor uw laatste overnachtingen aan het General Carrera meer.  

 • Dag 18 & dag 19 Puerto Guadal

  Deze dagen bent u vrij om op eigen gelegenheid te besteden. Ontdek de fabelachtige schoonheid van deze natuur.  

 • Dag 20 Puerto Guadal - Coyhaique – Santiago

  U rijdt terug naar de luchthaven van Coyhaique/Balmaceda waar u uw huurauto inlevert. Vanuit Balmaceda vliegt u naar Santiago. Uw privétransfer haalt u op en brengt u vanuit de luchthaven naar uw accommodatie 

 • Dag 21 & Dag 22 Santiago – Amsterdam

  Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Santiago. Vanuit Santiago vliegt u via Buenos Aires naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.  

Route
Na een stadstour in Santiago vliegt u naar Puerto Montt en rijdt u naar Puerto Varas. Na enkele dagen Puerto Varas rijdt u door via de Ruta Bimodal naar Parque Pumalin. U rijdt vervolgens de Carretera Austral af tot het General Carrera meer. U levert de auto in in Coyhaique en vliegt naar Santiago om hier uw reis af te sluiten.
Ella Janse bezocht Chili

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.