Safari in ongerept Zuid-Tanzania

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.875 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Luxe fly-in-safari
 • Onbekend en puur Tanzania
 • Wandelsafari's in Selous Game Reserve
 • Overnachten in luxe tenten
 • Game drives in Ruaha NP
 • Rustig strandverblijf

De beroemde safariparken in het noorden van Tanzania stelen nogal eens de show, maar ook in het zuiden kunt u fantastische safari’s maken. De natuurgebieden zijn een stuk ongerepter en rustiger. Het dierenleven is minstens zo spectaculair, wat zorgt voor een ultieme safaribeleving!

Deze 13-daagse luxe fly-in safarireis biedt een unieke combinatie van avontuurlijke safari en heerlijk ontspannen aan het strand. Uw safari-avontuur bestaat uit een aangenaam verblijf in twee pristine natuurparken: het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park.  U vliegt naar Selous‚ waar u door middel van game drives‚ wandelsafari's en bootsafari's het vele wild in dit park opzoekt. U overnacht in het hart van de natuur in een comfortabele en sfeervol ingerichte tent. Het Ruaha National Park kent ruige landschappen en een bijzonder dierenleven. Hier komen de ecosystemen van oostelijk en zuidelijk Afrika samen. Ook hier overnacht u midden in de natuur in een comfortabel tentenkamp. Na onvergetelijke game drives en fantastische indrukken‚ vliegt u richting de kust. In het rustige Ras Kutani kunt u met het genot van zon‚ zee en strand kunt u nog eens lekker wegdromen van al uw safaribelevenissen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Selous Game Reserve staat op de Unesco Werelderfgoedlijst dankzij zijn onverstoorde ecologische karakter en grote variatie aan planten en dieren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Dar es Salaam

  U vliegt met KLM naar Dar es Salaam, waar u in de avond aankomt. U wordt naar uw hotel gebracht.

 • Dag 2 Dar es Salaam – Selous Game Reserve

  Terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar het Selous Game Reserve. Selous is een zeer uitgestrekt, waterrijk natuurgebied. Hier leven onder meer olifanten, giraffen, nijlpaarden en wilde honden.

 • Dag 3-4 Selous Game Reserve

  Vanuit het safarikamp waar u verblijft gaat u er deze dagen veel op uit om wild te spotten. U maakt game drives en wandel- en bootsafari’s. Een heerlijk avontuurlijk gevoel! 

 • Dag 5 Selous Game Reserve – Ruaha National Park

  U vliegt naar uw tweede safaribestemming: Ruaha National Park. Het landschap is afwisselend en oogt soms ruig. In Ruaha is de populatie olifanten het grootst van heel Oost-Afrika.

 • Dag 6-7 Ruaha National Park

  De dagen worden gevuld met game drives door het Afrikaanse landschap met baobab’s en acacia’s. Naast groot wild als olifanten, antilopen en leeuwen kunt u hier ook vele vogels zien.

 • Dag 8 Ruaha National Park – Ras Kutani

  Uw bijzondere safari door Tanzania’s ongerepte natuurparken zit erop. U vliegt naar Dar es Salaam, vanwaar u naar uw hotel aan het strand wordt gebracht.

 • Dag 9-11 Ras Kutani

  Ras Kutani ligt ten zuiden van Dar es Salaam. Het is een prima locatie om bij te komen van uw inspannende safari. Hier vindt u lagunes‚ bos en strand. Het zand is zacht als poeder, de zee prachtig blauw. Desondanks is het geen grote toeristentrekpleister. U kunt hier dan ook in alle privacy van een rustige strandvakantie genieten.

 • Dag 12-13 Ras Kutani – Amsterdam

  Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven van Dar es Salaam gebracht. ’s Avonds vliegt u met KLM terug naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol.

 • Voor iedereen die op zoek is naar een echte Afrikaanse wilderniservaring mag een bezoek aan het afgelegen Ruaha National Park niet ontbreken. In het meest ongerepte gedeelte van dit park vindt u het kleinschalige Jongomero Tented Camp. In de weide omtrek...
Route
Een bijzondere reis door ongerept Tanzania. Na aankomst in Dar es Salaam vliegt u naar Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania. Vervolgens gaat u op safari in Ruaha National Park. De laatste dagen van de reis verblijft u aan de kust, iets ten zuiden van Dar es Salaam.
Lisette Joosten bezocht Tanzania

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika