Safari en strand in Malawi

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Spot de ‘Big Five’ van dichtbij
 • Groene theeplantages in het zuiden van Malawi
 • Kleurrijke onderwaterwereld van Lake Malawi
 • Nijlpaarden in Liwonde National Park
 • Gastvrije bevolking
 • Maak een game drive door het Majete Wildlife Reserve

Deze 15-daagse reis door het zuiden van Malawi biedt een afwisseling van safari's, natuur en strand. Zo maakt u jeepsafari's in het Majete Reserve en het Liwonde National Park. In Thyolo verblijft u temidden van natuur waar u te voet of op een fiets de omgeving kunt verkennen. Op Zomba Plateau geniet u tijdens wandelingen van mooie vergezichten. U sluit uw reis af aan het meer van Malawi waar u kunt nagenieten van alle indrukken.

Na een vlucht via Johannesburg komt u aan in Blantyre. Met uw privégids reist u naar het zuiden en gaat u op safari in het Majete Wildlife Reserve. U kunt hier in een jeep op pad, maar ook te voet of in een boot. Via Thyolo en het Zomba Plateau waar u temidden van de prachtige natuur verblijft, reist u naar het Liwonde National Park, het meest bezochte park van Malawi. In het park leeft een scala aan wilde dieren maar is met name bekend om de vele nijlpaarden en krokodillen. Na uw safari belevenissen overnacht u aan het immens grote Lake Malawi. De perfecte locatie om te duiken en snorkelen. Helaas komt aan deze reis een einde en vliegt u vanuit Lilongwe terug naar Nederland.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met privé chauffeur, overnachtingen, alle maaltijden (alleen Johannesburg is o.b.v. logies en ontbijt) en activiteiten zoals beschreven in het programma inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Malawi voordat het onafhankelijk werd Nyasaland heette? 

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Blantyre - Majete Wildlife Reserve

  Vanuit Amsterdam vliegt u naar Johannesburg waar u een nacht verblijft in de OR Tambo City Lodge. De volgende dag vliegt u door naar Blantyre, in het zuiden van Malawi. Bij aankomst op het vliegveld wordt u welkom geheten door uw gids. Hij zal u naar het Majete Wildlife Reserve brengen. 

 • Dag 3 Majete Reserve

  Het Majete Wildlife Reserve is een natuurreservaat met een gevarieerd landschap. Daarnaast kent het reservaat een grote diversiteit aan dieren, tevens het enige park in Malawi waar de ‘Big Five’ voorkomt. Samen met een ervaren gids gaat u op pad om het natuurgebied met haar ‘bewoners’ te verkennen. Er zijn diverse manieren om wild te spotten; in een open safari voertuig tijdens een game drive, te voet tijdens een wandelsafari of per boot vanaf het water (afhankelijk van het waterpeil). Elke activiteit geeft een andere beleving.

 • Dag 4 Majete Reserve - Thyolo Regio

  U laat de ongerepte natuur van Majete achter u en reist verder naar de regio Thyolo. Dit gebied staat bekent om de vele theeplantages. U verblijft in Game Haven Lodge dat is gelegen in het Chimwenya Game Park. 

 • Dag 5 Thyolo Regio

  In dit privé park leeft een klein aantal diersoorten welke u te voet of met een mountainbike kunt opsporen. 

 • Dag 6 Thyolo Regio - Zomba Plateau

  Uw volgende bestemming is het Zomba Plateau. Vanaf dit plateau heeft u prachtige uitzichten over de Shire Vallei en bij helder weer ziet u zelfs Lake Malawi. De hoogste piek is 2087 meter. Op het plateau ervaart u een groene wildernis welke varieert van pijnboombossen tot miombobossen. 

 • Dag 7 Zomba Plateau

  Met een gids maakt u een wandeling over het plateau. Onderweg geniet u van de natuur, het vogelleven en het uitzicht. 

 • Dag 8 Zomba Plateau - Liwonde National Park

  Vandaag reist u verder naar de volgende bestemming: het Liwonde National Park. Uw accommodatie bevindt zich in het park, aan de oever van de Shire rivier. In de waterrijke omgeving treft u vele nijlpaarden die op zoek zijn naar verkoeling. Hier ontwaakt u met het geluid van visarenden die in de omringende Baobab bomen een nest hebben. 

 • Dag 9-10 Liwonde National Park

  Liwonde National Park is opgericht in 1973 en wordt omschreven als één van de mooiste parken van Malawi. U vindt er grote aantallen olifanten maar ook krokodillen, buffels, zebra’s en een diversiteit aan vogels. Onder begeleiding van een ervaren gids verkent u het park. Naast de traditionele game drive per safarivoertuig is het ook mogelijk om het wild vanaf het water of te voet te spotten.

 • Dag 11 Liwonde National Park - Lake Malawi

  Voor de komende nachten staat Lake Malawi op het programma. U reist verder noordwaarts richting Cape Macclear. 

 • Dag 12-13 Lake Malawi

  U heeft twee dagen om te genieten op en aan het water. Maak een kajak of boottocht op het meer of bewonder de prachtige onderwaterwereld.

 • Dag 14-15 Lake Malawi - Lilongwe - Nairobi - Amsterdam

  Helaas zit uw avontuurlijke reis door Malawi er alweer op. Uw gids brengt u naar het vliegveld van Lilongwe voor uw vlucht via Nairobi terug naar Amsterdam. De volgende ochtend landt u weer op Schiphol.

 • De Thawale Lodge biedt een authentieke wilderniservaring in het Majete Wildlife Reserve. U verblijft middenin de natuur bij een drinkplaats waar regelmatig wilde dieren te zien zijn. Het Majete wildreservaat is het enige park in Malawi waar de 'big five'...
 • De Game Haven Lodge ligt in het privéreservaat Chimwenya Game Park. De lodge biedt een scala aan kamers. Zo zijn er hotelkamers met semi-privéveranda en tuinzicht of cottages met zitgedeelte, aparte slaapkamer en uitzicht op de golfbaan. Tevens zijn er...
 • De kleinschalige Zomba Forest Lodge ligt in een bosrijke omgeving op de helling van Zomba Mountain in het gelijknamige natuurpark. De koloniale lodge is met slechts vier kamers zeer intiem en heeft een persoonlijke sfeer. Er is geen elektriciteit aanwezig,...
 • Aan de Shire River, niet ver van Lake Malombe, ligt Mvuu Camp. Het kamp bevindt zich midden in Liwonde National Park, dat een thuis biedt aan tal van wilde dieren. Tijdens een safari heeft u kans om olifanten, nijlpaarden, krokodillen en tal van bijzondere...
 • Aan de zuidkust van Lake Malawi, net ten noorden van Mangochi, ligt de Makokola Retreat. Het strand met palmen bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers, witte villa's met rieten dak, liggen verspreid in een groene tuin en bieden een rust temidden...
Route
Gedurende uw reis door Malawi gaat u op safari in het Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park. Tussendoor verblijft u temidden van de natuur van Thyolo en Zomba Plateau. U combineert uw avontuurlijke reis met een ontspannen verblijf aan Lake Malawi.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada