Safari Deluxe Botswana

10-daagse fly-in safari
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.545 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe lodges en luxe tenten
 • Safari’s in de mooiste natuurgebieden
 • Verleng deze reis met een verblijf in de Makgadikgadi Salt Pans
 • Spot leeuwen, zebra en cheeta’s
 • Reizen per vliegtuig tussen de parken
 • Ervaar de Victoria Falls

Botswana is beroemd om zijn natuurschoon, zoals de Okavango Delta en het immense wild. En hoe kun je die wildpopulatie het best gadeslaan? Door in mooiste accommodaties midden in de wildernis te verblijven. Ga mee op een 10-daagse fly-in safari en ontdek Botswana vanuit luxe lodges en tented camps.

Botswana is beroemd om haar natuurschoon zoals de Okavango Delta‚ de Kalahari Desert en het immense wild. Deze reis is het absolute neusje van de zalm. U ontdekt Botswana vanuit de meest exclusieve lodges waar alles draait om persoonlijke service. De beste gidsen‚ de heerlijkste maaltijden en de meest uiteenlopende gebieden; ga mee op een fly-in safari en ontdek de Botswana vanuit luxe lodges en tented camps midden in de natuur. Uw eerste stop is Chief's Island in het Moremi Game Reserve. Van de minimalistische omgeving komt u nu in de groene rijkdom van de natuur. Dit is het gebied waar leeuwen‚ cheeta's‚ hyena's en wilde honden dagelijks jacht maken op impala's‚ zebra's en wildebeesten. Uw verblijf in Mombo Camp is onovertroffen. Hier bent u aan het goede adres voor de beste safari's van Botswana. Uw safari-avontuur gaat verder naar het Selinda Game Reserve in het noorden van Botswana. Vanuit het Zarafa Camp kijkt u uit over de savannes en watervlaktes van de omringende Zibadianja Lagoon. Uw reis wordt afgesloten bij de Victoria Falls. De brede watermassa die over een breedte van ruim 1800 meter naar beneden stort‚ zorgt voor een continue nevel. De grandeur van het Victoria Falls Hotel zorgt voor een perfecte afsluiting van uw reis.

Deze reis is uitstekend uit te breiden door vooraf een paar dagen in de Makgadikgadi Salt Pans te verblijven. U gaat dan met een klein vliegtuigje vanuit Maun naar Jack's Camp, een hele bijzondere accommodatie in de wijdse uitgestrekte zoutvlakte. 

 

 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Botswana de grootste binnenlandse delta heeft ter wereld en dat die dwars door de woestijn loopt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

 • Dag 2 Johannesburg - Maun - Moremi Game Reserve

  In de ochtend vliegt u naar Maun, waarna vervolgens per chartervliegtuigje door naar Chief’s Island vliegt. Dit extreem wildrijke eiland is perfect om op safari te gaan. In dit gebied spot u wildlife zoals leeuwen‚ cheeta's‚ hyena's‚ impala's‚ neushoorns en zebra's. In een open jeep maakt u indrukwekkende game drives. Dit is op en top safari!

 • Dag 3 Moremi Game Reserve

  Het Moremi Game Reserve is een van de mooiste stukken in de Okavango. Het bestaat uit grote stukken droog land gecombineerd met de vele waterwegen in het gebied.  Het park is goed bereikbaar, heeft goede infrastructuur en herbergt diverse prachtige lodges. U verblijft in het Mombo Camp, de mooiste lodge in het park waar grote groepen wilde dieren gespot worden.

 • Dag 4 Moremi Game Reserve - Selinda Game Reserve

  Met een chartervliegtuigje vliegt u naar Selinda. Deze plek staat bekend om de grote kuddes olifanten die er voorkomen. De moerassen zijn een thuis voor krokodillen en nijlpaarden. Langs de oevers van de Linyanti rivier leven vele zebra's‚ buffels en antilopes.

 • Dag 5-6 Selinda Game Reserve

  Het Zarafa Camp ligt dichtbij de Zibali Selindaanja Lagoon, in het oosten van het Selinda Reserve. Dit Game Reserve ligt in het noorden van Botswana bij de Linyanti Wetlands, dat grenst aan Namibië. Het is een zeer waterrijk gebied dat is ontstaan uit de Kwandorivier en de Okavango rivier. Door de vele waterwegen en lagunes is het een belangrijke waterbron voor het wild. Vooral in het drogere seizoen migreren veel dieren deze kant op vanuit de drogere gebieden.

 • Dag 7 Selinda Game Reserve - Victoria Falls

  U verlaat Selinda en vertrekt per chartervlucht naar de adembenemend mooie Victoria Watervallen. Een perfect einde van uw reis!

 • Dag 8 Victoria Falls

  U verblijft in het legendarische Victoria Falls Hotel‚ dat omgeven is door schitterende tuinen. Vanaf het terras heeft u uitzicht op de niet aflatende nevel van de Victoria watervallen. In dit sfeervolle‚ koloniale hotel‚ dat al honderd jaar bestaat en recentelijk geheel gerenoveerd is‚ zult u zich onmiddellijk thuis voelen. Hier vindt u de romantiek van weleer en proeft u de koloniale sfeer uit het verleden. Een bijzondere ervaring is een diner in de ‘boma'. Dit is een ware culturele ervaring‚ waar u de keuze heeft uit vele soorten Zimbabwaanse gerechten‚ onder het genot van traditionele dans‚ drums en muziek.

 • Dag 9-10 Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

  Via Johannesburg vliegt u met de KLM weer terug naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


  We passen het programma graag geheel naar uw wensen aan.


  Inspiratietip!
  Deze reis is uitstekend uit te breiden door eerst een paar dagen in de Makgadikgadi Salt Pans te verblijven. U gaat dan met een klein vliegtuigje vanuit Maun naar Jack's Camp, een hele bijzondere accommodatie in de wijdse uitgestrekte zoutvlakte. 

 • Diep in het Moremi Game Reserve ligt Chief's Island, een exclusief oord met vele wilde dieren. Mombo Camp ligt net iets voorbij het noordwestelijke punt van Chiefs Island op een pittoresk eiland. Recht voor het kamp verschijnen grote groepen wilde dieren....
 • Het exclusieve, kleinschalige Zarafa ligt aan de Zibalianja Lagoon, in het oosten van het Selinda Reserve. Het kamp biedt uitzicht op het waterrijke gebied, waarin met palmbomen begroeide eilandjes liggen. Met maar vier safaritenten ademt het kamp een...
 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
 • Jacks Camp ligt aan de rand van de Makgadikgadi Salt Pans. Dit verblijf en haar locatie is uniek ten opzichte van andere delen van Botswana. De weids uitgestrekte zoutvlakte biedt een uitzicht dat haast oneindig lijkt. De tien authentieke, stijlvolle...
 • Victoria Falls Hotel is omgeven door schitterende tuinen vanwaar u uitzicht heeft op de nevel van de Victoria Falls. Vanuit deze accommodatie zijn er dagelijks excursies mogelijk naar deze indrukwekkende watervallen. Een safari in het Zambezi National...
Route
Een indrukwekkende route waarbij u in korte tijd door middel van chartervluchten een groot stuk van Botswana kunt zien. De reis concentreert zich op het waterrijke Okavango gebied waar u grote populaties wildlife kunt spotten en ook in het droge seizoen veel wildlife aantrekt. De mooie en luxueuze lodges en het hoogtepunt, de Victoria watervallen, maken deze reis compleet.
Peter van Tilburg bezocht Botswana

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.