Safari combinatie Zimbabwe en Botswana

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 12.319 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Diversiteit in safaribeleving in beide landen
 • Water in verschillende vormen, bekende rivieren, watervallen en de Okavango Delta
 • Maar ook bossen en savannes
 • Wildleven in haar natuurlijke omgeving
 • Vele activiteiten inbegrepen
 • Transfers veelal per lichtgewichtvliegtuig

De buurlanden Zimbabwe en Botswana zijn uitstekend te combineren met elkaar. Beide landen bieden andere belevingen in safari. Mana Pools en Hwange National Park in Zimbabwe - de wildrijke Khwai omgeving en de iconische Okavango Delta in Botswana - aan elkaar gekoppeld middels de omgeving van de bekende Victoria Watervallen.

Vanuit Amsterdam vertrekt u per vlucht, via Nairobi, naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Na een overnachting in een mooi boetiek hotel start uw safari avontuur. Met een klein vliegtuig reist u naar het eerste park Mana Pools, een prachtig nationaal park met het belangrijkste element de Zambezi rivier, wat mogelijkheden biedt voor een kanosafari. Het volgende park is Hwange. Het parkbeheer ziet er streng op toe dat het wild in harmonie met de natuur kan blijven voortleven, waardoor Hwange nog steeds een ongerept gevoel in safari geeft.  Met een verblijf van twee overnachtingen nabij de Victoria Falls heeft u de mogelijkheid om zowel de watervallen als het Zambezi National Park te bezoeken. Vanuit de Victoria Falls passeert u de grens en reist u verder in Botswana. Met verblijven in het wildrijke Khwai Reserve en de Okavango Delta geniet u optimaal van al het moois wat Botswana u te bieden heeft. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner inbegrepen (behalve in Harare; alleen ontbijt) en genoemde activiteiten 

Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

90% van de bevolking van Zimbabwe een opleiding heeft en hierbij een van de slimste landen van Afrika is?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 : Amsterdam – Harare

  Vandaag vliegt u van Amsterdam, via Nairobi, naar Harare waar u laat in de avond zal arriveren. Na een transfer komt u aan bij uw verblijf en geniet u van een comfortabele overnachting.

 • Dag 2: Harare – Mana Pools National Park

  Na het ontbijt vertrekt u met een korte transfer terug naar de luchthaven van Harare. Vanuit Harare vliegt u met een lichtgewicht vliegtuigje naar de airstrip van Mana Pools. Vanuit de airstrip wordt u naar uw kamp gebracht waar u de komende drie nachten zal verblijven

 • Dag 3-4: Mana Pools National Park

  Het landschap van Mana Pools bestaat uit de machtige Zambezi Rivier met eilanden en zandbanken omgeven door een boslandschap met baobab en inheemse bomen. 

  Mana Pools staat bekend om de grote kuddes buffels, olifanten en nijlpaarden die zich concentreren rond de Zambezi rivier wanneer drinkplaatsen in de bush opdrogen. Een bijzondere manier om het gebied te verkennen is tijdens een kanosafari. Tijdens de tocht ziet u vele krokodillen en nijlpaarden in het water. Daarnaast heeft u kans om op het droge leeuwen, buffels, olifanten en wilde honden te spotten. Het park is ook bij uitstek geschikt voor spectaculaire wandelsafari’s. Met de ervaren gids gaat u op pad. Te voet opzoek naar het wildleven is een geheel nieuwe ervaring van safari en krijgt u ook te maken met andere aspecten van de natuur, waaronder gedrag van de dieren, maar ook windrichting bijvoorbeeld. Absoluut een bijzondere beleving welke u niet zal vergeten! 

 • Dag 5: Mana Pools National Park – Hwange National Park

  Na het eerste safari avontuur vertrekt u vandaag vanuit de airstrip in Mana Pools per lichtgewichttoestel naar Hwange National Park.  

  Hwange is het grootste beschermde park van Zimbabwe en heeft sinds 1929 de officiële status van National Park ontvangen. Vandaag de dag leven er in het Hwange National Park olifanten‚ aapjes‚ impala's‚ leeuwen‚ giraffes en zebra's in groten getale‚ soms wel in kuddes van honderd bij elkaar. In de droge periode van april tot november verzamelen de dorstige dieren zich bij de diverse waterpoelen. Hier kunt u getuige zijn van indrukwekkende schouwspelen. 

 • Dag 6-7: Hwange National Park

  U verblijft 3 nachten in Hwange National Park. Het beperkt aantal kampen in het park liggen goed verspreid, waardoor u niet veel andere bezoekers tijdens uw safari tegen zal komen.  

  Verney’s Camp is gelegen in het afgelegen zuidoosten van het park in een privé concessie van het park. U geniet van activiteiten als dag- en nacht safari’s (zowel in de concessie als in het nationale park), begeleide wandelingen, maar ook de mogelijkheid tot een cultureel bezoek aan de nabijgelegen dorpen of een lokale school.  

 • Dag 8: Hwange National Park – Victoria Falls

  Vanuit de airstrip in Hwange wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gevlogen, per transfer wordt u naar uw accommodatie aan de Zambezi Rivier gebracht. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, U verblijft twee nachten in Zambezi Sands River Camp. 

 • Dag 9: Victoria Falls

  Het kamp is gelegen in het nationale park aan de Zambezi Rivier, waardoor de safari beleving van de reis wordt doorgetrokken naar de grens. Door deze ligging zijn de activiteiten divers en aan te passen naar uw wensen.  

  Vanuit het kamp gaat er een shuttle service naar Victoria Falls Town, vanuit waar u de wereldberoemde watervallen kunt bezoeken. Maar ook activiteiten die door de lodge worden georganiseerd zijn mogelijk, zoals safari's in het Zambezi National Park of een boottocht bij zonsopgang of –ondergang. 

 • Dag 10: Victoria Falls – Kasane – Khwai Reserve

  Vandaag passeert u de grens en wordt u per transfer naar de luchthaven van Kasane gebracht. Vanuit de luchthaven vliegt u naar de Khwai airstrip 

  Machaba Camp gelegen in een privé concessie, grenzend aan Moremi Game Reserve is uw verblijf voor de komende twee nachten. 

 • Dag 11: Khwai Reserve

  Het wildrijke reservaat biedt u mogelijkheden tot het spotten van de vele dieren tijdens uw ochtend- en avondsafari. Ook een mokorotocht is mogelijk, mits de waterstand dit toelaat.  

  Tussendoor kunt u een heerlijk boek lezen of een plons maken in het zwembad.  

 • Dag 12: Khwai Reserve – Okavango Delta

  Vanuit Machaba reist u via de airstrip per vliegtuig verder naar de Qorokwe Airstrip. Bij aankomst wordt u ontvangen door de gids en per jeep naar uw kamp gebracht, Gomoti Plains Camp.

 • Dag 13 – 14: Okavango Delta

  Drie overnachtingen in deze wonderschone omgeving. Als de waterstand het toelaat, biedt het kamp uitgebreide wateractiviteiten met een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren. Doordat ook dit kamp in een prive concessie ligt, worden ook nachtsafari’s aangeboden en mogen de gidsen ook off-road met de jeep. Mocht u bijvoorbeeld een van de lastig te waarnemen luipaard spotten, dan is de off-road mogelijkheid absoluut een toegevoegde waarde. Overigens is de kans op het zien van deze magnifieke dieren in dit gebied zeker aanwezig! 

 • Dag 15 – 16: Okavango Delta – Johannesburg – Amsterdam

  Na een overweldigend safari avontuur start u vandaag aan de terugreis. Vanuit de airstrip vliegt u naar de luchthaven van Maun. Vanuit Maun, met een overstap in Johannesburg, reist u terug naar Schiphol, dit alles met de onvergetelijke momenten van deze mooie combinatiereis! 

 • Highlands House is een boutique lodge met slechts 14 kamers in een rustige wijk van Harare. Of u nu kiest voor een standaard kamer, executive kamer of een suite, elke kamer heeft een eigen inrichting en charme. De lodge wordt omgeven door een rustige...
 • Mana River Camp ligt aan de oevers van de machtige Zambezi rivier, genesteld tussen deze enorme rivier en een met wild veel bezochte waterhole, waar regelmatig een olifant geniet van een modderbad. Het kamp is een mobiel tentenkamp welke aan het begin...
 • Verney's Camp is gelegen in de centraal /zuidoostelijke gedeelte van het Hwange National Park, in een privéconcessie van ongeveer 10 000 hectare. Deze concessie is niet toegankelijke voor reguliere parkbezoekers. De gamedrives worden zowel op de privé...
 • Voor een verblijf in een kleinschalig en authentiek tentenkamp vlakbij de Victoria Falls maar op een rustige locatie bent u bij Zambezi Sands op de perfecte plek. Het kamp ligt in het nationale park aan de Zambezi Rivier. De tenten in bedouine stijl liggen...
 • De naam Machaba verwijst naar de sycamore fig, de levensboom. Het kamp ligt in een privé concessie direct grenzend aan het Moremi Game Reserve. Het voordeel van deze privé concessie is dat de gidsen hier ook off-road mogen rijden en dat avondsafari's...
 • Gomoti Plains Camp is gelegen in een privé concessie van de Okavango Delta, grenzend aan de rand van het Gomoti rivierenstelsel, welke seizoensgebonden gevuld is met water. Vanuit dit kamp maakt u game drives (dag en nacht) in zowel de eigen concessie...
Route
Geniet van de mooie safarigebieden in zowel Zimbabwe en Botswana. Door de ligging t.o.v. elkaar zijn ze uitstekend met elkaar te combineren en worden verbonden door de Victoria Falls.
Erik Joosten bezocht Zimbabwe

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.