Rust en Natuur in Hokkaido

12-daagse autoreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • De ongerepte natuur van Hokkaido
 • Verken Sapporo met een lokale gids
 • Ontdek het Daitsetsuzan Nationaal Park
 • Bewonder het schitterende Lake Akan
 • Kraanvogels in Kushiro
 • UNESCO-werelderfgoed Shiretoko

Ontdek tijdens deze autoreis de ongerepte natuur van Hokkaido. Natuurliefhebbers en wandelaars zijn helemaal op hun plek in de schitterende natuur van onder meer het Daisetsuzan NP, het Akan NP en in het UNESCO-werelderfgoed Shiretoko NP. Bewonder de kleurrijke flora en fauna in de parken en bekijk de kraanvogel in Kushiro.

U reist via Tokyo naar Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido. Samen met een deskundige gids verkent u deze levendige stad waar maar liefst 1.8 miljoen mensen wonen. U kunt op eigen gelegenheid het stadje Otaru verkennen, op korte afstand van Sapporo. Op dag 3 haalt u uw huurauto op en kan uw reis door Hokkaido gaan beginnen. U rijdt naar Sounkyo, een klein hotspring stadje ten noorden van het Daisetsuzan Nationaal Park. Sounkyo is het startpunt voor het ontdekken van dit park en haar prachtige natuurwonderen. Tijdens uw vrije dag verkent u het nationale park. Door het ongerepte natuurschoon en talloze wandelmogelijkheden is het nationale park een hoogtepunt voor natuurliefhebbers en wandelaars. Uw volgende bestemming is het Akan National Park. Akan behoort tot een van de oudste nationale parken in Japan en staat bekend om zijn kristalheldere meren, beboste wandelpaden, warmwaterbronresorts en schitterende flora en fauna. Nadat u deze omgeving ontdekt heeft rijdt u naar het schiereiland Shiretoko in het noordoosten. Dit UNESCO werelderfgoed wordt beschouwd als een van de mooiste en best bewaarde nationale parken van Japan. Via Kushirio, waar u de kraanvogels kut bewonderen, rijdt u terug naar Sapporo voor uw laatst overnachting in Hokkaido. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Shiretoko-schiereiland in het oosten van Hokkaido het laagst gelegen gebied is waar het zeewater zich seizoensmatig bevriest?

Programma
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo - Sapporo

  U vliegt vandaag, via Tokyo, naar Sapporo op het Japanse eiland Hokkaido. Sapporo is de hoofdstad van Hokkaido en telt meer dan 1.8 miljoen inwoners. De naam 'Sapporo' komt van de oorspronkelijke bevolking van Hokkaido, de Ainu, en betekent 'groot droog land' of 'belangrijke rivier die door de vlakte stroomt'.
  De Olympische Winterspelen van 1972 werden gehouden in deze hoofdstad. Jaarlijks vindt in februari het sneeuwfestival plaats, Yuki Matsuri. Dit evenement wordt door miljoenen mensen bezocht en staat bekend om de enorme van ijs en sneeuw gemaakte gebouwen. Sapporo beschikt over veel historische gebouwen en vele parken en shoppingcentra. Omdat het eiland Hokkaido over veel bergen beschikt is Sapporo het wintersportgebied bij uitstek.

 • Dag 3: Sapporo

  Vandaag ontdekt u samen met een lokale gids de hoogtepunten van Sapporo. U begint de stadstour met een bezoek aan het Odori Park, dé boulevard in het hart van de stad. De boulevard is maar liefst 1,5 kilometer lang en 105 meter breed. Het park is immens populairder in februari vanwege het jaarlijkse Sneeuwfestival. Een korte wandeling brengt u naar de Sapporo Clock Tower, het historische en culturele symbool van de stad. De klokkentoren is gebouwd 1878 en dient nu als een museum dat niet alleen de geschiedenis van de toren zelf, maar ook van Sapporo laat zien. Aan het einde van de ochtend bezoekt u de vismarkt Nijo Market, een van de beste markten in Hokkaido met verse vis. In een van de lokale restaurants nuttigt u een lunch alvorens u het Asahi Breweries bezoekt voor een rondleiding door de bierfabriek. Tijdens de rondleiding wordt er verteld over de geschiedenis van de brouwerij en het productieproces van het bier dat begint met de selectie van fijne ingrediënten. Aan het einde van de rondleiding krijgt u de mogelijkheid om het bier te proeven.

 • Dag 4: Sapporo

  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding om Sapporo en haar omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de historische havenstad Otaru, ten noordwesten van Sapporo. Vanaf het begin van de kolonisatie van Hokkaido aan het einde van de 19e eeuw, diende Otaru als een belangrijke handels- en vissershaven. Het goed bewaarde kanaalgebied en het indrukwekkende stadscentrum maken een bezoek aan Otura meer dan waard. De oude pakhuizen en voormalige kantoorgebouwen van scheepvaart- en handelsbedrijven geven het stadscentrum van Otaru een ​​speciaal karakter. Veel winkels en restaurants langs het kanaal zijn voormalige pakhuizen, die destijds werden gebruikt voor opslag. Bezoek de Sakaimachi-straat, een voormalige koopmansstraat met vele restaurants, boetieks en musea, zoals het Music Box Museum, Glass Workshops en een museum over Venetiaanse kunst. Geniet van een wandeling door deze prachtige stad en mis de beste en meest verse sushi in Hokkaido niet!

 • Dag 5: Sapporo - Sounkyo / Daisetsuzan

  In de ochtend haalt u uw huurauto op bij het station van Sapporo. Nadat u de huurauto in ontvangst hebt genomen reist u naar Sounkyo, een klein hotspring stadje ten noorden van het Daisetsuzan Nationaal Park. Sounkyo is het startpunt voor het ontdekken van dit park en haar prachtige natuurwonderen. Sounkyo is een onmisbare natuurbestemming in de bergen. U kunt hier met gemak enkele dagen verblijven en genieten van de valleien, rots kliffen, watervallen en onsen. In de herfst wordt het allemaal nog een tintje mooier door de intense herfstkleuren. In de winter en het begin van de lente is het gebied een groot wit wonderland. In de middag kunt u met de kabelbaan naar de top van Mount Kurodake voor een korte wandeling. Vergeet niet uw warme kleren mee te nemen want het kan erg koud zijn op de top van de berg.

 • Dag 6: Sounkyo / Daisetsuzan

  Daisetsuzan is de bergachtige regio in het hart van Hokkaido, beroemd om het grootste nationale park van Japan. Door het ongerepte natuurschoon en talloze wandelmogelijkheden is het nationale park een hoogtepunt voor natuurliefhebbers en wandelaars. Sta vandaag vroeg op en rijd naar een van de warmwaterbronresorts rondom het nationale park of kies ervoor om met de kabelbaan van Sounkyo Onsen naar de voet van Mt. Kurodake te reizen indien u dit de dag ervoor nog niet heeft gedaan. Een andere mogelijkheid is om de Daisetsu Mori-no Garden te verkennen. Het park geopend in april 2014 en is een van de talloze parken in Daisetsuzan waar u de schitterende flora en fauna kunt bewonderen. In 2015 was het park onderdeel van de Garden Show.

 • Dag 7: Sounkyo / Daisetsuzan - Lake Akan

  Reis in de ochtend naar het rustige Akan National Park. Akan behoort tot een van de oudste nationale parken in Japan en staat bekend om zijn kristalheldere meren, beboste wandelpaden, warmwaterbronresorts en schitterende flora en fauna. Het gebied rond Akan National Park is een geliefde plek om kraanvogels te zien. De verschillende seizoenen brengen hun eigen charme mee. Zo is het gebied in de herfst een prachtige kleurenexplosie, in de winter een wondere witte wereld en het voorjaar en de zomer nodigen uit voor wandeltochten. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 900 vierkante kilometer en drie meren, namelijk Lake Akan, Lake Kussharo en het meer bekende Lake Mashu. In de middag kunt u naar Kawayu Onsen, een klein warmwaterbronresort aan de noordwestkant van het Akan National Park. U kunt in de stad ook een bezoek brengen aan het Kawayu Sumo Museum en het Eco Museum Centre.

 • Dag 8: Lake Akan - Shiretoko Peninsula

  Vandaag rijdt u naar het Shiretoko National Park in het noordoosten van Hokkaido. Dit UNESCO werelderfgoed wordt beschouwd als een van de mooiste en best bewaarde nationale parken van Japan. Vanuit Lake Akan rijdt u eerst naar de Oshinkoshin-waterval, die wordt beschouwd als een van de honderd watervallen van Japan. Het water stroomt als een waaier de heuvel af en in het midden wordt de waterval gespleten door een rots. Vervolgens rijdt u naar de Shiretoko Five Lakes, een gebied van vijf kleine meren in het Shiretoko National Park. Het gebied wordt met name bezocht vanwege de schitterende natuur. De Five Lakes werden gevormd door de uitbarsting van Mount Lo en staan ook bekend als de vijf vingerafdrukken van God.

 • Dag 9: Shiretoko Peninsula - Kushiro

  Laat het Shiretoko Peninsula achter u en rijd verder naar Kushiro. In het zuidoosten van Hokkaido ligt de stad Kushiro die ook wel 'de stad van de mist' wordt genoemd. Ten noorden van de stad ligt het grootste moeras van Japan, het nationale park Kushiro Marsh. Deze plek is vooral bijzonder omdat hier elk jaar kraanvogels, voor velen het symbool van Japan, komen overwinteren. Vanaf het uitkijkpunt van Kushiro Shitsugen geniet u van een prachtig uitzicht over het uitgestrekte moerasgebied van Kushiro. Als u geluk heeft, kunt u zelfs een paar Chinese kraanvogels en andere dieren in het wild tegenkomen. Bezoek optioneel het Kushiro City Marsh Observatorium, waar u een schitterend uitzicht heeft over de ongerepte natuur van Hokkaido. Nabij het uitkijk punt kunt u ook een bezoek brengen aan het museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis van het nationale park en haar prachtige natuur.

 • Dag 10: Kushiro - Sapporo

  U kunt de ochtend vrij besteden in Kushiro alvorens u in de middag naar Sapporo rijdt. In de middag laat u Kushiro achter u en rijdt u naar de luchthaven van Sapporo waar u de huurauto inlevert. Geniet onderweg van de schitterende natuur van Hokkaido. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd gaat u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie nabij de luchthaven.

 • Dag 11 - 12: Sapporo - Tokyo - Amsterdam
 • Tip

  Verleng uw autoreis door Hokkaido met een bezoek aan de bruisende metropool Tokyo of het levendige Kyoto en dompel u onder in de lokale cultuur van Japan!

Route
Start uw rondreis in het levendige Sapporo en rijd met de auto naar het Daisetsuzan Nationaal Park. Vervolgens reist u via de ongerepte natuur van Akan Nationaal Park naar het schiereiland Shiretoko Nationaal Park. Bewonder de kraanvogels nabij Kushiro alvorens u terugreist naar Sapporo.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen