Rockies & Ranches

21-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek één van de meest bizarre nationale parken, The Badlands National Park met zijn buitenaardse natuur.
 • Bezoek het Custer State Park met vlakbij het Mount Rushmore en Crazy Horse National Memorial.
 • Leg de route tussen Custer en Sheridan af via Sundance en Hulett, zodat u het zeer bijzondere Devils Tower National Monument kunt bezoeken.
 • Waar de western film tot leven komt: Monument Valley Navajo Tribal Park, een must op deze ontdekkingstocht door het Wilde Westen.
 • Bekijk de grotwoningen van de Native Americans in Mesa Verde National Park en rijdt op weg naar Durango een stuk van de San Juan Scenic Byway.
 • Moab biedt maar liefst 2 prachtige nationale parken (Canyonlands National Park en Arches National Park) en het maanlandschap van Dead Horse Point State Park.

Deze route combineert de pracht van de Amerikaanse Rockies in combinatie met de woestijnachtige omgeving van Moab. Ook het oudste nationale park van de VS, Yellowstone National Park met zijn prachtige landschappen wordt op deze rondreis aangedaan. U verblijft in bijzondere accommodaties, waaronder een aantal ranches, voor het echte Wilde Westen gevoel.

Deze route geeft u de mogelijkheid om de pracht te ondergaan van de Amerikaanse Rockies in combinatie met de woestijnachtige omgeving van Moab. Ook het oudste nationale park van de VS, Yellowstone National Park met zijn prachtige landschappen wordt op deze rondreis aangedaan. U verblijft in bijzondere accommodaties, waaronder een aantal ranches, voor het echte Wilde Westen gevoel.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, huurauto, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk.

Wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Salt Lake City

  U vliegt vandaag in Business Class van Delta Airlines via Minneapolis naar Salt Lake City. 

  Vanaf de luchthaven haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie. 

 • Dag 2: Salt Lake City - Moab

  U reist verder naar uw volgende accommodatie in Moab. 

 • Dag 3: Moab

  U maakt vandaag een paardrijtocht van 3 uur door het prachtige landschap van rode rotsen en kloven richting Castle Rock. Vertrek is om 08.00 in de ochtend. Deze tour is in groepsverband. 

 • Dag 4: Moab

  Deze dag is ter vrije besteding. U kunt Arches of Canyonlands bezoeken. 

 • Dag 5: Moab – Glenwood Springs

  Vandaag reist u verder naar Glenwood Springs. 

 • Dag 6: Glenwood Springs - Saratoga

  U reist verder naar Saratoga. 

 • Dag 7 - dag 8: Saratoga

  U kunt deze dagen deelnemen aan de activiteiten die worden aangeboden door de accommodatie. Uiteraard is paardrijden één van de mogelijkheden. 

 • Dag 9: Saratoga - Cheyenne

  Na het ontbijt reist u verder naar Cheyenne, Wyoming. 

  Cheyenne is de hoofdstad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme behouden. Boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis; de Cheyenne Gunslingers zetten in het hoogseizoen een levensechte Old West-show neer. De laatste volle week van juli staat in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Dit is Amerika's grootste rodeo in de open lucht. Een andere trots van Cheyenne is het Wyoming State Capitol. 

 • Dag 10: Cheyenne – Rapid City

  U reist vandaag naar uw volgende accommodatie in Rapid City, South Dakota. 

  Rapid City heeft als bijnaam de ‘Gateway to the Black Hills’. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het beeldhouwwerk Mount Rushmore en zijn indiaanse tegenhanger Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore bestaat uit de hoofden van oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Het Crazy Horse Memorial is het antwoord van de Native Americans en nog altijd in aanbouw. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn.

 • Dag 11: Rapid City

  Gebruik deze hele dag voor een uitstapje naar Badlands National Park, op ongeveer een uur rijden van Rapid City. Dit indrukwekkende nationale park wordt gekenmerkt door bijzondere canyons en rotsformaties. Badlands beschermt een groot stuk prairie, dat het leefgebied vormt van bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en de bedreigde zwartvoetige fretten. Het park staat bekend als een belangrijke vindplaats voor archeologen. Er zijn fossielen van dertig miljoen jaar oud gevonden en overblijfselen van neushoorns en sabeltandtijgers opgegraven. De Badlands Loop Road vormt de hoofdweg door het park. Het park is heel geschikt om in een dag vanuit Rapid City te verkennen.

 • Dag 12: Rapid City – Sheridan
 • Dag 13: Sheridan – Cody

  U reist vandaag verder naar Cody. 

  Cody werd vernoemd naar William Frederick Cody ("Buffalo Bill"). Een leuke bezienswaardigheid hier is Old Trail Town, met historische (gerestaureerde) gebouwen.

 • Dag 14: Cody – Yellowstone NP

  In de ochtend staat de Red Canyon Wild Mustang Tour op het programma (deze kan eventueel ook in de avond op zondag 03 juni om 18.30 uur). Deze privétour duurt drie uur. Dit is een avontuurlijke en leerzame ervaring. Vanuit Cody rijdt u in een half uurtje naar McCullough Peaks Wild Mustang Area. Uw deskundige gids vertelt u meer over de geschiedenis en leefwijze van de wilde paarden die voorkomen in dit gebied. Naast de wilde paarden heeft u ook kans om antilopen, adelaars, coyotes en prairiehonden te zien. Tijdens de excursie heeft u een verrekijker tot uw beschikking. Daarna reist u verder naar het Yellowstone National Park. 

 • Dag 15 & dag 16: Yellowstone NP

  Dagen ter vrije besteding om Yellowstone NP te bezoeken. Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind je in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Je kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

  Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

 • Dag 17: Yellowstone NP – Jackson Hole

  U rijdt door het Grand Teton National Park. Dit park ten zuiden van Yellowstone is onderdeel van de Rocky Mountains en rijk aan wildlife. Grand Teton N.P. is kleiner dan Yellowstone, maar biedt spectaculaire landschappen. Alleen al de mooie bergmeren Jenny Lake en Jackson Lake aan de voet van de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Teton Range, is een bezoek meer dan waard. Verder bestaat het landschap uit bossen onderbroken door brede, open vlakten met allerlei soorten wilde bloemen. De zuidelijke rand is aangewezen als National Elk Refuge, de kans is dus vrij groot deze dieren tegen te komen. Vooral aan de oever van de Snake River bevinden zich vaak elanden. Daarnaast zijn er beren, bizons en wolven. Grand Teton is een populaire bestemming voor bergwandelaars en –beklimmers. Er zijn een paar erg mooie wandelingen mogelijk, met of zonder gids. In de vallei Jackson Hole in Wyoming ligt slechts één plaatsje, dat ook Jackson Hole wordt genoemd. Het heeft een mooie ligging in een natuurrijke omgeving. Vanuit het dorpje kijkt u uit over de Teton Range, een bergketen in het Grand Teton National Park. 

 • Dag 18: Jackson Hole

  Tijdens een privétour onder begeleiding van een gids leert u meer over het nationale park Grand Teton. Uw deskundige gids is opgegroeid in de regio en deelt graag zijn passie en wetenschap over de natuur met u. Hij zal dieper ingaan op het ontstaan van het nationale park, de geschiedenis en ecologie. Een ontbijt (licht) en lunch is inbegrepen. 

 • Dag 19: Jackson Hole – Salt Lake City

  U reist vandaag terug naar Salt Lake City. 

 • Dag 20: Salt Lake City – Amsterdam

  Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Salt Lake City. Hiervandaan vliegt u met Delta Airlines in de Business Class terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag. 

 • Dag 21: Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam. 

 • Klassieke luxe in het centrum van Salt Lake City.Het klassieke gebouw ende inrichting metRichelieu meubelsdoet vermoeden dat het hotel reeds eeuwen oud is. Tochstamt het Grand America Hotel uit de twintigste eeuw, het werdin 2002gebouwd voor de Olympische...
 • Welkom in het echte Wilde Westen! Prachtige natuur, uitzonderlijke luxe en een grenzeloos avontuur wachten u tijdens een verblijf op de Brush Creek Ranch. Op deze unieke locatie kunt helemaal tot rust komen of juist het avontuur op zoeken in ieder jaargetijde....
 • Met een verblijf bij Sorrel River Ranch ervaart u de Amerikaanse western wildernis. De ranch is gelegen aan de Colorado River en omgeven door ruige, roodkleurige rotspartijen. U verblijft in een kamer, suite of houten cabin met een rustiek interieur....
 • Verblijf in koloniale sferen midden in de natuur van Yellowstone National Park. Het Lake Yellowstone Hotel werd in 1891 gebouwd met het doel om meer welgestelde bezoekers naar het park te trekken. Na een grondige renovatie biedt het hotel tegenwoordig...
 • Met het panoramische uitzicht over de Grand Tetons bergketen en de Snake River Valley is het in dit vijfsterren resort goed vertoeven. De naam betekent 'een rustig thuis'. Het resort is het hele jaar door geopend, in de winter voor het skiseizoen en in...
Route
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.