Religieuze Festivals in Bhutan

18-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.545 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Trekking naar het Tiger’s Nest
 • Beoefen de Nationale sport pijlboogschieten
 • Boeddhistisch festival in Gangtey beleven
 • Imposante Trongsa Dzong
 • Tschechu Tahngbi Mewang in landelijk Bumthang
 • Wandelen door de valleien van Bumthang

Tijdens uw verblijf beleeft u 3 boeddhistische Festivals ook wel genaamd Tshechu. Guru Rinpoche (Guru Padmasambhava) is de heilige die het boeddhisme in Bhutan introduceerde in de 8- eeuw. De Tsechu’s vinden plaats in of rond een boeddhistisch klooster of een Dzong.

Data & prijzen
Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.
Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De koning Jigme Khesar en koningin Jetsun Pemain plaats van een exotische honeymoon gingen wandelen en fietsen in eigen land om de onderdanen te ontmoeten?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Delhi

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.  

 • Dag 2: Delhi - Paro

  Na aankomst wordt u direct naar uw hotel in Delhi gebracht, voordat u naar Paro in Bhutan vliegt. In Paro brengt u een bezoek aan de tempel Dumtse Lhakhang. De tempel is gebouwd in 1433 en heeft de vorm van een chorten (stoepa). Van de muurschilderingen binnen wordt gezegd dat een aantal de mooiste van Bhutan zijn. Uw volgende bezoek is de Ta Dzong. Deze Dzong is oorspronkelijk gebouwd als wachttoren maar herbergt nu het Nationale Museum. De uitgebreide collectie behelst antieke Thangkha schilderijen, stoffen, wapens, huishoudelijke objecten en een rijk assortiment aan natuurlijke en historische artefacten. Hierna brengt u nog een bezoek aan de Ringpung Dzong. 

 • Dag 3: Paro

  Vandaag bezoekt u het prachtige tempelcomplex Kyichu Lhakhang uit de 7e eeuw, een van de oudste tempels van Bhutan. Tevens brengt u een bezoek aan de Ruïnes van Drugyel Dzong. Deze zijn van historisch belang en zorgden ervoor dat de Tibetaanse indringers buiten de muren bleven. Als de dag helder is kunt u de heilige berg Chhomolari (de berg van de godin) goed zien.

 • Dag 4: Paro

  U bezoekt vandaag het absolute hoogtepunt, Bhutan's meest bekende klooster Taktshang. Dit klooster is bekend onder de naam Tiger’s Nest. De legende wil dat Goeroe Rimpoche op de rug van een tijger naar deze plek vloog om te mediteren in de hier aanwezige grotten. De ligging van het klooster is onwerkelijk en prachtig. Het is als een arendsnest 900 meter hoog tegen een steile klif geplakt, hoog boven de vallei. U kunt het klooster alleen wandelend bereiken via een smal en steil bergpad. 

   

 • Dag 5: Paro – Thimphu

  U vervolgt de reis naar Thimphu. U passeert de met gebedsvlaggen versierde Tamcchog Lhakhang brug. Thimphu is de hoofdstad van het mooie Bhutan en u treft een mix van moderne woningen en oude tradities. Niet alleen de ministeries zijn in deze stad gevestigd, u vindt hier ook vele religieuze en commerciële bezienswaardigheden die uw bezoek waard zijn. Uw eerste bezoek en route is Simtokha Dzong, wellicht de eerste Dzong van het land en toegangspoort tot Thimphu Valley. 

 • Dag 6: Thimphu

  U bezoekt King’s Memorial Chortenhet Folk Heritage Museum en Boeddha Point, waar u het grootste standbeeld van het land vindt en een mooi uitzicht heeft over de stad. Ook een bezoek aan Trashichhoed Dzong staat de planning. De rest van de dag laat u zich verassen door het Drubchen Festival in de stad. Dit festival is ter ere van de beschermgodin van het land, Pälden Lhamo, en wordt hier door boeddhistische monniken heilige (masker) dansen opgevoerd. 

 • Dag 7: Thimphu – Punakha

  Vandaag reist u via de Dochu La pas naar Punakha. Ooit was Punakha de hoofdstad van Bhutan. De meest idyllische Dzong van het land is te vinden in deze stad, waar binnen prachtige en kleurrijke muurschilderingen te vinden zijn.  

   

 • Dag 8: Punakha

  Vandaag staat Chimi Lhakhang op de planning. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Dit complex is op een heuvelrug gebouwd ter nagedachtenis aan de heilige Drukpa Kuenley. Drukpa Kuenly is een van de meest aanbeden heiligen van Bhutan. De populariteit heeft een bijzondere oorsprong; een excentrieke levenswandel vol muziek, humor en extreem obscene opvattingen over volksonderwijs in het boeddhisme.  

 • Dag 9: Punakha – Gangtey

  U reist vandaag naar Gangtey. De vallei van Gangtey is een van de mooiste plaatsen van Bhutan. Het is een grote verrassing om zo'n weidse, vlakke vallei te vinden in Bhutan. De Phobjikha vallei is de plaats waar vele zwartnek-kraanvogels komen om de winter door te brengen, vanwege het zachtere klimaat. Phobjikha ligt op ongeveer 2.900 meter hoogte en ligt in de nabije omgeving van het Black Mountain National Park. Door de vallei stromen twee mooie rivieren, de Nakay Chhu en de Gay Chhu. Volgens de lokale legende staan de twee rivieren symbool voor een slang en een beer. 

 • Dag 10: Gangtey

  Vandaag staat in het teken van Gangtey Tshechudansen, zingen en natuurlijk de nationale sport boogschieten staan op het programma.  

 • Dag 11: Gangtey

  In de namiddag bezoekt u het Gangtey GompaTrulku klooster. Dit klooster is een van de oudste en meest welvarende kloosters van Bhutan. Het is onderdeel van de Nyingmapa-sekte. Het klooster van Gangtey ligt op een kleine heuvel in de vallei en is omringd door de huizen waar de families wonen van de monniken die het klooster onderhouden. Tijdens een bezoek aan de Gangtey Shedra Monnik School ontmoet u lokale monniken en leert u meer over hun levenswijze.  

   

 • Dag 12: Gangtey - Trongsa - Bumthang

  U reist verder naar Trongsa. Hier bezoekt u het Royal Heritage museum en de Trongsa Dzong. Deze Dzong is een meesterwerk van Bhutaanse architectuur een waar doolhof van binnenpleinen, kloosters en vertrekken. De strategische ligging van de Dzong was de basis voor de grote macht van de lokale heersers. De enige route van Oost- naar West-Bhutan liep vroeger door Trongsa, en lange tijd zelfs door de Dzong zelf. Na dit bezoek reist u verder naar Bumthang. 

 • Dag 13: Bumthang

  Vandaag kunt u wederom van een religieus festival genieten in de rustige Bumthang regio. Hier beleeft u een festival in zijn puurste vorm. Tschechu Thangbi Mewang is een vierdaags festival en kent een rijke traditie. Men loopt dagen om dit festival bij te wonen. Het wordt bij het culturele erfgoed van de tempel Thangbi Lhakhang gevierd. Het hoogtepunt is de Mewang cremonie, oftewel vuurzegen.  

 • Dag 14: Bumthang

  U kunt vandaag de valleien verder verkennen. Het Bumthang district bestaat uit 4 valleien; de Tang, Ura, Chume en de Choekor Vallei. De valleien van Bumthang zijn weids en op veel plaatsen dichtbebost. De bevolking leeft er hoofdzakelijk van landbouw en van het hoeden van yaks die men op sommige plekken in kuddes aan zal treffen. In de Bumthang vallei wordt appelcider geproduceerd en er wordt kaas en honing gemaakt. Ook staat er een kleine brouwerij van Bhutan’s enige eigen biermerk Red Panda. 

 • Dag 15: Bumthang – Paro

  U vliegt van Bumthang naar ParoNa een vlucht van 45 minuten met een prachtig uitzicht landt u in ParoWandel door de straten van Paro en bekijk de karakteristieke bouw van de tempels en huizen. In de kozijnen hangen rode pepers te drogen, waarmee ze het favoriete nationale gerecht chili met kaas bereiden. Gebruik deze dag om een beetje te relaxen en alle indrukken nog eens aan u voorbij te laten gaan. Ter ontspanning kunt u een traditioneel hot stone bad nemen.

   

 • Dag 16: Paro

  Maak kennis met de Haa Vallei, een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan. De vallei grenst aan Tibet en is nog niet lang opengesteld voor toeristen. De tocht voert langs bijzondere dorpjes waar kleurrijke gebedsvlaggen wapperen, langs Dzongs en door landschappen waar in de weides yaks grazen. 

 • Dag 17: Paro – Delhi

  Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. 

   

 • Dag 18: Delhi - Amsterdam

  U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

   

 • Gangtey Palace werd 100 jaar geleden door de eerste koning van Bhutan gebouwd. De koninklijke familie heeft hier wel veertig jaar gewoond. In 1994 werd het paleis omgebouwd tot hotel om buitenlandse bezoekers de authentieke Bhutaanse levensstijl uit de...
 • Dhensa Boutique Resort ligt in het hart van de groene en weelderige Punakha vallei en wordt omgeven door dikke dennenbossen. Het kijkt het uit over de Punakha rivier en rijstvelden. Dhensa Boutique heeft 24 kamers en staat garant voor een ontspannen verblijf,...
 • Zhiwa Ling Heritage hotel bevindt zich vlakbij het befaamde Taktshang klooster, alom bekend als het Tiger's Nest. Door de jaren heen is Bhutan een van de meest mysterieuze en onontdekte bestemmingen gebleven en het rijke culturele erfgoed is dan ook zeker...
Route
Tijdens uw verblijf beleeft u 3 boeddhistische Festivals ook wel genaamd Tshechu. U reist via Paro naar de hoofdstad Thimphu. Na Punakha en Gangtey reis u via een prachtige route naar Trongsa. U eindigt de reis op het platteland van Bumthang. Bumthang bestaat uit 4 valleien.
Peter van Tilburg bezocht Bhutan

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen