Puur Tibet & Nepal

21-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.495 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bijzondere Boeddhistische tempels
 • Indrukwekkend Potala paleis
 • Debatterende monniken
 • Uitzichten op Himalaya
 • Trekking naar Everest Base Camp
 • Rijstterrassen Bhaktapur

Namasté! Maak op niveau kennis met dit indrukwekkende land met deze 21-daagse luxe reis. Ontdekt de bergen, ontmoet de vriendelijke bevolking en kom tot rust in de luxe accommodaties want: deze bestemming komt binnen. De majestueuze Himalayas, de hoogste stad ter wereld en de vele verschillende tempels geven dit land vele gezichten.

U begint uw reis in Kathmandu‚ de kleurrijke hoofdstad van Nepal. U verwondert zich over de tradities en gewoontes bij de tempels‚ wandelt door de nauwe winkelstraatjes en ziet de schitterende architectuur. Hierna is het tijd om Nepal achter te laten en naar Tibet te vliegen. Nadat u gewend bent aan de hoogte begint uw ontdekkingstocht in Lhasa. Hier dompelt u zich onder in de spirituele sfeer en gaat u van hoogtepunt naar hoogtepunt. Paleizen van de Dalai Lama‚ verschillende belangrijke kloosters en de mooiste tempels komen aan bod. Maar zelfs wanneer uw gewoon door de straat loopt‚ waar het rood van de monnikengewaden de overheersende kleur is‚ voelt u de speciale sfeer die hier hangt. Naast een bezoek aan letterlijk een van de hoogste gelegen steden, bestaat deze reis uit nog zoveel meer ‘hoogtepunten'. Ook in Shigatse‚ de tweede stad van Tibet‚ bezoekt u verschillende kloosters en tempels die hun stempel op de Tibetaanse geschiedenis hebben gedrukt. Een indrukwekkend verblijf in Pokhara met uitzicht op de Himalaya en terug in de tijd in Bandipur. U bezoekt veel prachtige bezienswaardigheden en maakt kennis met de intens vriendelijke bevolking. Een reis om niet te vergeten! Na de rondreis komt u weer terug in Kathmandu waar u weer even kunt opfrissen alvorens u vol met indrukken naar huis terugvliegt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Nepal een unieke vlag heeft? De vlag van Nepal is de enige nationale vlag ter wereld die geen rechthoekige vorm heeft. Ze bestaat uit twee rode driehoeken boven elkaar.

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam-Kathmandu

  U vliegt met Emirates via Abu Dhabi naar Kathmandu waar u de volgende dag aankomt. U wordt ter plaatse opgewacht door de lokale reisbegeleiding en naar uw hotel gebracht.

 • Dag 3 Kathmandu

  Na een ontbijt in uw hotel rijdt u met uw privégids naar de Swayambhunath stoepa, net buiten Kathmandu. Dit tempelcomplex uit de 5e eeuw is voor de Nepalese boeddhisten de meeste heilige plek. U loopt hier met de klok mee om de grote, witte stupa en draait daarbij aan de gebedsrollen. Er zijn verschillende heiligdommen en tempels terug te vinden op het complex. Aansluitend bezoekt u de Pashupatunath, een van de belangrijkste hindoe tempels van Nepal. Er komen zelfs bezoekers vanuit India om de tempel te bewonderen. In de namiddag wordt er een bezoek gebracht aan Bouddhanath, dat voor de Tibetaanse boeddhisten geldt als meest heilige plek.

 • Dag 4 Kathmandu

  Vandaag ontdekt u het oude Nepal bij de dorpjes Bungamati en Khokna. Het zijn geen grote, toeristische attracties waardoor u nog goed in contact kunt komen met de bevolking en kunt genieten van de omgeving. Bungamati ligt tussen hoge bomen aan de rivier. Het wat kleinere Khokna staat bekend om het persen van mosterolie. Na een wandeling door deze dorpjes rijdt u naar Patan voor een indrukwekkend gebied, het Durbar Square, waar tientallen tempels en stoepa’s bij elkaar te vinden zijn. Er staan hier zelfs houten tempels die meer dan duizend jaar oud zijn.

 • Dag 5 Kathmandu

  Een vrjie dag in de hoofdstad van Nepal. Bezoek een van de vele paleizen die tegenwoordig worden gebruikt als ministerie. Het meest bekende is de Hanuman Dhoka. U kunt ook een kijkje nemen in de populaire wijk Thamel, dat vooral geliefd is bij cultuurliefhebbers en backpackers.

 • Dag 6 Kathmandu-Lhasa

  U vliegt naar Lhasa, waar u na aankomst naar uw accommodatie wordt gebracht. Wij adviseren u deze dag rustig aan te doen. Vanwege de hoogte op 3650 meter is het belangrijk eerst de acclimatiseren. Mocht u toch wat willen ondernemen dan kunt u een wandeling maken door Barkhor street, gelegen rondom de Jokhang tempel, staat symbool voor Tibet en laat het typische straatbeeld van Tibet zien.

 • Dag 7 Lhasa

  Lhasa werd in 1964 benoemd tot hoofdstad van het pas gevormde Tibet in de republiek China. Lhasa is een van de hoogst gelegen steden en het land eromheen, Tibet wordt “het dak van de wereld” genoemd. De stad is verdeeld in een Tibetaans en Chinees deel en ondanks de moderne invloeden van buitenaf is en blijft het echt de hart en ziel van Tibet. De paleizen Potala en Norbulingka vormen de traditionele zetel van de inmiddels gevluchte Dalai Lama. Een bezoek aan het paleis mag dan ook niet ontbreken. In de middag bezoekt u de Jokhang tempel, een plek waar u veel pelgrims tegenkomt die veelal weken onderweg zijn om naar deze heilige plek te komen.

 • Dag 8 Lhasa

  In de ochtend brengt u samen met de gids een bezoek aan het Drepung klooster, ooit de thuisbasis van de derde en vierde Dalai Lama. Het werd in 1416 gesticht door Jamyang Chöje en er verbleven tienduizenden monniken in het klooster. Vandaag de dag is het klooster wat kleiner, met een paar honderd monniken. U bezoekt ook het Sera klooster, waar heel bijzonder elke middag om 3 uur alle monniken debatteren op de binnenplaats. Alle monniken verzamelen en stellen elkaar vragen over het boeddhisme. Ze testen hiermee elkaars kennis.

 • Dag 9 Lhasa

  De gids neemt u mee naar Drak Yerpa. Dit is een Tibetaans klooster ten noorden van Lhasa. Er zijn een paar kleinere hermitages en de kliffen waarop gebouwd bevatten enkele van de vroegst bekende meditatieplaatsen in Tibet. Een andere hoogtepunt vandaag is het Ganden klooster dat in 1409 werd gebouwd. U heeft vanaf dit klooster een spectaculair uitzicht op de Kyi-chu vallei.

 • Dag 10 Lhasa-Shigatse

  Via Gyantse reist u naar Shigatse. U rijdt over indrukwekkende passen en komt onderweg langs prachtig natuurschoon. U stopt voor het adembenemende uitzicht op het azuurblauwe Yamdrok meer en bij de Karola gletsjer. Na aankomst in Gyantse staat er een bezoek aan het Pelkor klooster op het programma. Dit Tibetaanse klooster is het enige grote gebouwencomplex in Tibet waarbij het oude klooster en de stoepa’s nog compleet bewaard zijn gebleven.

 • Dag 11 Shigatse

  In het Tibetaanse dorpje Chak wacht een mooie wandeling op u. U bezoekt het Ngor klooster dat u onderweg tegen komt. Daarna rijdt u weer terug naar Shigatse om daar nog wat tijd door te brengen bij de Dzong ruïnes.

 • Dag 12 Shigatse-Lhasa

  Onderweg terug naar Lhasa komt u langs het indrukwekkende Tashilhunpo klooster. Dit klooster is gebouwd in 1447 en de zetel van de omstreden Panchen Lama. De Panchen Lama, of Tashi Lama is na de Dalai Lama de hoogste spirituele leider in Tibet. Naast de vele bewerkte en met edelstenen versierde graven treft u ook stoepa’s en relikwieën van de vorige Panchen en Dalai Lama’s aan.

 • Dag 13 Lhasa-Bhaktapur

  U vliegt terug naar Kathmandu en wordt daarna naar uw accommodatie in Bhaktapur gebracht. Dit stadje heeft nog steeds een middeleeuwse charme en staat bekend om de oude kunstvormen en architectuur. De middag heeft u ter vrije besteding.

 • Dag 14 Bhaktapur-Pokhara

  Bhaktapur is een koningsstad en de derde grote stad in de Kathmandu vallei. De architectuur stamt vooral uit de 14 tot 16e eeuw. Veel gevels en raam en deurkozijnen zijn gemaakt van prachtig houtsnijwerk. Naast houtsnijwerk staat de stad bekend om de wevers en pottenbakkers. Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht en vliegt u naar Pokhara.

 • Dag 15-16 Pokhara

  U verblijft in The Pavillions, een unieke accommodatie in deze prachtige omgeving. Er zijn tal van excursies te ondernemen. Denk hierbij aan activiteiten in de omgeving zoals een bezoek aan Devi’s Fall, verschillende wandelingen en voor de avonturiers onder ons; paragliden en raften over de Seti rivier. Maar ook bij het hotel hoeft u zich niet te vervelen. Dit eco resort heeft namelijk een eigen tuin waar ze producten kweken en waarmee u kunt deelnemen aan de kookworkshop.

 • Dag 17 Pokhara-Bandipur

  Vandaag rijdt u in circa 2 uur naar Bandipur. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten over de vallei. Bandipur heeft een historisch centrum en staat bekend om de gastvrijheid van haar bewoners. Maak kennis met de indrukwekkende Newari bouwstijl en de eenvoud waar veel sfeer in terug te vinden is.

 • Dag 18 Bandipur-Gorkha

  Wordt wakker met vanuit uw kamer uitzicht op de besneeuwde toppen van de bergen. Na het ontbijt wordt u gehaald voor een wandeling. De wandeling eindigt in Ramkot, een dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. Het laatste stukje van de reis legt u met de auto af naar Gorkha.

 • Dag 19 Gorkha

  Gorkha was vroeger de hoofdstad van Nepal en ligt tussen Pokhara en Kathmandu. Breng een bezoek aan het paleis, gelegen op een steile heuvel. Het beklimmen van de 1350 treden is de moeite waard wanneer u bovenaan van het uitzicht geniet. In Gorkha kunt u nog wel resten zien van de aardbeving in 2015. Het paleis is her en der nog beschadigd en wordt op dit moment gerenoveerd.

 • Dag 20 Gorkha-Kathmandu

  Het is nog een 4 tot 5 uur rijden terug naar Kathmandu. Tegen de avond vliegt u weer terug naar Amsterdam Schiphol met heel wat belevingen en ervaringen rijker.

 • Dag 21 Amsterdam

  Aankomst op Schiphol.

 • Hotel Dwarika's is alleen al door haar magische karakter een bezoek waard. Het hotel is verweven met het leven van de oprichter Dwarika Das Shrestha. Dwarika was een echte visionair die zich scherp bewust was van zijn eigen identiteit, de veranderende...
 • U arriveert in het luxe Shangri-La Hotel via de prachtige entree en sfeervolle lounge. Installeer in uw elegante en ruime kamer en duik in het legendarische verhaal van Lost Horizon, een boek geschreven door James Hilton dat klaar ligt op de kamer. Geniet...
 • Gelegen op een toplocatie in de stad en op slechts 8 minuten lopen van het Tashilhunpo klooster, maakt dit mooie hotel indruk met zijn grote pilaren en open ruimtes.Het hotel is ingericht met typische Tibetaanse elementen. Kom tot rust in de frisse, modern...
 • Laat u verrassen door dit boetiekhotel in Newari-stijl, beïnvloed door de rijke kunst en architectuur van de oude stad Bhaktapur. De onberispelijke aandacht voor details in de service, inrichting en comfort maakt uw verblijf een unieke ervaring. Het indrukwekkende...
 • The Pavilions Himalayas is een eco-vriendelijk boetiekresort, verscholen in een groen paradijs tegen de achtergrond van het majestueuze Himalaya-gebergte. De accommodatie weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van de omgeving en het historische erfgoed...
 • Het Hyatt Regency Hotel Kathmandu is een luxe accommodatie die ongeveer 10 kilometer van het centrum van Kathmandu vandaan ligt. Het hotel ligt dicht bij de weg naar de Boudhanath stoepa, een van de belangrijkste Tibetaanse boeddhistische heiligdommen...
Route
Na een kennismaking met Kathmandu vliegt u naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. U bezoekt diverse kloosters en geniet van de natuurpracht. Hierna vliegt u weer terug naar Nepal voor een heerlijk verblijf in Pokhara, Bandipur en Gorkha.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen