Privé door ongerept Altai en West-Mongolië

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.775 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ervaar ultieme vrijheid in moeilijk begaanbare gebieden
 • Overnacht als een nomade in uw privé gerkamp
 • Ontwaak op eindeloze steppes en in dramatische berglandschappen
 • Maak kennis met de tradities van de nomaden
 • Ga op zoek naar de bijzondere dieren van de Altai
 • Wandel over de uitgestrekte zandduinen van de Gobi-woestijn

West-Mongolië is een tijdloos landschap, waarin de meest fascinerende en diverse etnische groepen van Mongolië wonen. U maakt kennis met de Kazachen, die de bekend zijn als adelaarsjagers en overlevende fragmenten van de Oirat Mongoolse stammen en sjamanistische Tuvans. Het Great Lakes Basin bezit meer uitgestrekte zandduinen dan waar dan ook in de Gobi-woestijn en biedt uitzichten waar de duinen grenzen aan grote meren met een achtergrond van met sneeuw bedekte bergen.

Het Altai-gebergte is niet alleen het leefgebied van nomaden, maar ook sneeuwluipaarden. De Saiga Antilope is een overlevende uit de ijstijd en zwerft nog steeds door de droge steppen. Herkenbaar aan de bolvormige, bijna rompachtige neus die uniek is aangepast aan extreme kou en hitte is een bijzondere gewaarwording. Voor natuurliefhebbers is dit de ultieme bestemming. U verblijft in comfortabele privé gerkampen die mobiel zijn, waardoor deze in de meest uitgestrekte en ongerepte landschappen staan.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur en Engelssprekende gids, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Het Altai-gebergte gelegen is op de grens waar Rusland, China, Mongolië en Kazachstan samen komen?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 t/m 2: Amsterdam - Ulaanbaatar

  Vanuit Amsterdam vliegt u met Turkish Airlines via Istanbul naar Ulaanbaatar. De volgende ochtend komt u aan en wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw accommodatie Shangri La gebracht, centraal gelegen bij het Sukhbaatar-plein. Tijd om bij te komen van een lange vlucht en u voor te bereiden op het avontuur dat u de komende dagen te wachten staat.

 • Dag 3: Ulaanbaatar - Hovd/Ölgii - Deluun

  Vandaag start uw reis naar het moeilijk begaanbare Altai gebergte. In de ochtend wordt u opgehaald per privéchauffeur voor de transfer naar de luchthaven. U stapt vandaag op een binnenlandse vlucht naar Hovd of Ölgii, ter westen van Mongolië. Er staat nog een autorit van vier uur op de planning om uiteindelijk aan te komen in het dorpje Deluun. In de middag komt u erachter waarom u deze afstanden heeft afgelegd. U arriveert bij het mobiele gerkamp gelegen in een prachtig landschap bij het Dööröö-meer, met uitzicht op de met sneeuw bedekte Sair-berg. Het gerkamp heeft u compleet voor uzelf en bestaat uit traditionele Mongoolse Gertenten, eenvoudig maar stijlvol ingericht met kleurrijke Mongoolse ambachten. Er is een Engelssprekende kampmeester aanwezig die tevens is opgeleid als gids. Samen met de bekwame kok en overig personeel zal u aan niets ontbreken en kunt u genieten van een uniek avontuur in de Mongoolse wildernis.

 • Dag 4: Hökh Serkhiin Nuruu National Park

  U ontwaakt te midden van de natuur. Er wordt een smakelijk ontbijt voor u klaargemaakt, voordat u te voet de omgeving gaat verkennen. U maakt een wandeling door de Ikh Yamaat Vallei, waar u kans heeft om honderden Siberische Steenbokken te spotten. Ook de bijzondere Argali-schaap is hier een bewoner, als grootste wilde schaap ter wereld. Beide dieren zijn prooien voor de sneeuwluipaarden die ook hier wel eens hun kans schoon zien. Het Altai Research Institute doet al jaren onderzoek naar deze dieren in het wild. Vervolgens maakt u kennis met een van de beroemde Kazachse adelaarsjagers uit dit gebied. Een gedenkwaardige ontmoeting met het machtige beest.

 • Dag 5: Chigertei National Park

  Vandaag worden de mobiele gerkampen ingepakt en wordt u in 4 à 5 uur naar de provincie Hov gereden. U laat de Altai achter en arriveert in een gebied waar de meerderheid van de bewoners Mongools zijn. Hovd is alsnog een kleine multi-ethnische stad waar Halkh Mongolen, Myangad Mongolen en Kazachen samenwonen. Hierdoor ziet u tijdens uw bezoek aan de stad zowel boeddhistische tempels als een moskee. Tevens opvallend is dat de enige universiteit in West-Mongolië gelegen is in Hovd. Het is verfrissend om na een aantal dagen natuur, nu juist aan te komen in de levendige stad om leuke marktjes te verkennen. U verblijft in het moderne Steppe Hotel. Hier kunt u weer even gebruik maken van de moderniteiten waar we aan gewend zijn.

 • Dag 6: Hovd

  Vandaag worden de mobiele gerkampen ingepakt en wordt u in 4 à 5 uur naar de provincie Hov gereden. U laat de Altai achter en arriveert in een gebied waar de meerderheid van de bewoners Mongools zijn. Hovd is alsnog een kleine multi-ethnische stad waar Halkh Mongolen, Myangad Mongolen en Kazachen samenwonen. Hierdoor ziet u tijdens uw bezoek aan de stad zowel boeddhistische tempels als een moskee. Tevens opvallend is dat de enige universiteit in West-Mongolië gelegen is in Hovd. Het is verfrissend om na een aantal dagen natuur, nu juist aan te komen in de levendige stad om leuke marktjes te verkennen.

 • Dag 7: Khar Us Nuur Nationaal Park

  Na een heerlijk ontbijt vervolgt u de reis verder naar het oosten van Mongolië; het Khar Us Nuur Nationaal Park. Hier komen de rivieren vanuit de Altai samen en vormen ze de Grote Meren van. Het water bestaat uit de sneeuw van de bergen en het ijs van de gletsjers. En prachtige rondrit langs het Dörgön-meer en de Mongoolse Zandduinen, de langste van het land. Het is waanzinnig om de zandduinen in het water te zien storten. Onderweg heeft u kans om zeldzame Saiga-antilopes in de verte te spotten. Voordat u arriveert bij het gerkamp, maakt u een stop bij een Ovoo aan het meer. Een Ovoo is een heilig altaar voor de Mongoolse bevolking. Het is de gewoonte om voor elke Ovoo te stoppen en drie maal omheen loopt, in de hoop op een veilige voortzetting van uw reis. Deze Janjin Ovoo is uniek vanwege de grootte en wordt eerder gezien als een tempel dan een altaar. Tijdens de warme dagen nodigt het meer uit om een verfrissende duik te nemen. U verblijft wederom in het mobiele gerkamp, op een afgelegen plek.

 • Dag 8: Khar Us Nuur Nationaal Park

  De lange Mongoolse Zandduinen lopen langs de Zavkhan-rivier en eindigen bij het Dörgön meer. U maakt vandaag een spectaculaire rit per kameel over de zandstranden van het Dörgön-meer. In de verte kijkt u op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Vogelliefhebbers, maar ook niet-vogelaars zullen zeer verrast zijn na het vinden van de zeldzame Relictmeeuw. De echte liefhebbers kunnen hier tevens op zoek naar de Steppehoen en de oranje-kleurige Casarca. Een heerlijke dag, waar u helemaal tot uzelf kunt komen midden in de natuur.

 • Dag 9: Khar Us Nuur Nationaal Park - Hovd

  Na twee overnachtingen aan het meer keert u terug over het noordelijk deel van de Dörgön-vlaktes. Mocht u eerder de Saiga-antilopen hebben gemist, dan komt u ze wellicht vandaag tegen. U passeert een dorp waar de bevolking van beweert dat de keelzang is uitgevonden, het dorp is Chandmani genaamd. U vervolgt uw reis rond Jargalant Hairkhan, om de oever van het Khas Us-meer te zien, waar de grootste rietvelden van Centraal-Azië zich bevinden. Lokale herders hebben hun vee en de gers aan weerszijden van de berg. Bij aankomst in de stad Hovd verblijft u wederom in het Steppe Hotel.

 • Dag 10: Hovd - Ulaanbaatar

  U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar het oosten; Ulaanbaatar. Bij aankomst wordt u wederom verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw accommodatie Shangri La gebracht, centraal gelegen bij het Sukhbaatar-plein. De rest van de dag heeft u de tijd om terug te kijken op een bijzondere week in de natuur.

 • Dag 11: Ulaanbaatar

  Vandaag krijgt u de kans om de stad waar bijna de helft van de Mongoolse inwoners in woont, beter te leren kennen. De afgelopen jaren hebben steeds meer inwoners besloten om het platteland achter te laten en een ander leven op te bouwen in de stad Ulaanbaatar. Samen met uw Engelssprekende gids brengt u een bezoek aan het Gandan Klooster, een in Tibetaanse stijl gebouwd en het meest levendige boeddhistische klooster in Mongolië. De naam is ook Tibetaans en betekent 'Grote plaats van complete vreugde'. De dag wordt vervolgt met een bezoek aan het Bogd Khan Winterpaleis, waar u vele bezittingen van de theocratische keizer kunt bezichtigen. Daarna zal u de Zaisan heuvel op gaan om vanaf daar over de stad uit te kijken. Op deze manier krijgt u een beeld van de grote van de stad en de vele ontwikkelingen die de stad ondergaat. U luncht in een lokaal restaurant en vervolgt uw dag met een bezoek aan het Nationaal Museum van Mongolië, waar u op chronologische volgorde door de geschiedenis loopt. Vanaf hier loopt u zo over het grote Sukhbaatar Plein. In de avond bent u aanwezig bij het Tumen Ekh folkloreshow met een aansluitend diner.

 • Dag 12: Ulaanbaatar - Amsterdam

  In de ochtend wordt u middels een transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar gebracht. Hiervandaan vliegt u met Turkish Airlines via Istanbul naar Amsterdam. Welkom thuis na een indrukwekkende reis door het avontuurlijke Mongolië.

 • Het exclusieve Shangri-la Hotel in Ulanbaatar is het meest luxe in de stad, gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van het Sukhbaatar-plein en het parlementsgebouw. U verblijft in elegant ingerichte kamers, voorzien van alle gemakken met uitzicht...
 • De nomadische levensstijl is een bepalend kenmerk van de Mongoolse cultuur. Om het land écht te leren kennen raden we u dan ook aan om als een ware nomade door Mongolië te reizen. Voor de ultieme ervaring, bent u met uw reisgezelschap alleen met de natuur...
 • Dit moderne hotel in de Hovd provincie is een fijne uitvalsbasis voor uw reis door de Altai gebergte. Het stadje met circa 30.000 inwoners ligt aan de voet van de Altai en heeft is de enige stad met universiteit in West Mongolië. Het moderne Steppe Hotel...
Route
Na een kort verblijf in Ulaanbaatar vliegt u naar Hovd of Ölgii in het westen van het land. Hier arriveert u in uw privé gerkamp midden in de wildernis en reist u met de mobiele gertenten door de adembenemende omgeving. Langs meren, door bergen en uitgestrekte steppe reist u over land terug naar Ulaanbaatar,
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.