Prachtig Panama & Nicaragua

18-daagse rondreis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 5.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

  • Unieke combinatiereis
  • Bezoek het Panamakanaal
  • Oogstrelende vallei El Valle de Anton
  • Koffie en natuur in Boquete
  • Avontuur in Estelí
  • Ontspanning in San Juan del Sur

Maak tijdens deze combinatiereis kennis met de prachtige landen Panama en Nicaragua. Overnacht in mooie accommodaties terwijl u de natuur en cultuur van Panama en Nicaragua ontdekt. Bezoek koffieplantages, watervallen, pittoreske dorpen en breng uw laatste dagen ontspannen door aan de kust.

Deze prachtige reis brengt u eerst naar Panama City. Verken deze bijzondere stad met als hoogtepunt het Panamakanaal. Vervolgens reist u verder naar El Valle de Anton, een van zichzelf rustig bergstadje maar omgeven door prachtige, groene en weelderige natuur. U mag de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. U heeft keuze genoeg tussen diverse wandelpaden, met niveaus voor beginners tot ervaren wandelaars. U vliegt vervolgens naar Boquete, een klein dorp in het Noorden van Panama. Hier bewandelt u de prachtige Lost Waterfall Trail, een bijzondere route langs drie indrukwekkende watervallen. U laat Panama achter u en vliegt naar Managua, Nicaragua. U maakt kennis met dit veelzijdige land in Léon. Bezoek dit koloniale stadje en beklim de Cerro Negro vulkaan. U verruilt Léon voor het pittoreske Estelí, welke u op eigen gelegenheid kunt verkennen en de Somoto Canyon zult beproeven. Uw volgende bestemming is het bijzondere Ometepe Island, een prachtig eiland gevormd door twee vulkanen. U sluit uw reis af aan de Pacifische kust van Nicaragua, in het bijzondere Morgan’s Rock. Deze accommodatie is gelegen in de havenstad San Juan del Sur en een waar paradijs voor natuurliefhebbers.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.   

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn inbegrepen:
-uw intercontinentale binnenlandse vluchten
-overnachtingen met ontbijt
-genoemde activiteiten
-transfers
*Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De laagste tol die ooit betaald is voor het passeren van het Panamakanaal, door een zwemmer was? In 1928 betaalde een Amerikaanse zwemmer slechts 36 cent voor de doortocht. Tegenwoordig is het verboden om te zwemmen in het Panamakanaal. 

Programma Accommodaties
  • Dag 1: Amsterdam – Panama

    Vandaag gaat uw reis van start. U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Panama City. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw accommodatie in het centrum gebracht. 

  • Dag 2: Panama

    Begin de dag met een bezoek aan het bezoekerscentrum van het Panamakanaal in Miraflores Locks. Terwijl u schepen de waterweg ziet oversteken leert u meer over de geschiedenis, techniek en belangrijkste gebeurtenissen van het kanaal. Ga verder naar Casco Antiguo, de oude stadsverbinding, die dateert uit de late jaren 1600, de volksmarkt en de belangrijkste monumenten in het gebied. Aansluitend een bezoek aan de San José-kerk, bekend om zijn Gouden Altaar, en het Franse Plaza, dat een panoramisch uitzicht biedt op het moderne stadscentrum en de schepen die wachten op hun beurt om het kanaal te passeren.

  • Dag 3: Panama - El Valle de Anton

    Vandaag wordt u van Panama City naar El Valle de Anton gebracht. Een mooie route van enkele uren door de bergen brengt u bij uw volgende accommodatie in de prachtig, groene natuur. Onderweg bezoekt u enkele hoogtepunten van de omgeving.  

  • Dag 4: El Valle de Anton

    Dag ter vrije besteding. 

    Bewandel een van de uitstekende wandelroutes, fiets of neem deel aan een andere avontuurlijke sport. Vogelaars zijn in dit gebied ook zeker in hun nopjes, sluit de dag af met een diner in een van de enkele geweldige lokale restaurants. 

  • Dag 5: El Valle de Anton – Panama City – Boquete

    U vliegt vanuit Panama City in een uur naar Boquete. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht.

    U heeft de rest van de avond ter vrije besteding.

  • Dag 6: Boquete
    Allereerst brengt u een bezoek aan de plantages in Boquete om meer te weten te komen over de factoren die het mogelijk maken om de koffie in de regio te laten groeien, gecombineerd met een inzicht in de geschiedenis en oorsprong. Daarnaast leert u ook over de productie van boon tot koffie. Sluit de tour af met een voortreffelijke proeverij. 
  • Dag 7: Boquete

    In de ochtend maakt u een wandeling naar de prachtige Lost Waterfalls Trail, parallel aan Quebrada La Mina, een kreek die een aantal van de bergkammen en valleien boven Boquete oversteekt, waardoor watervallen ontstaan rondom de caldera-rivier. 

    De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. 

  • Dag 8: Boquete - Panama - Léon

    U wordt naar de luchthaven van David Sur gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Panama City, waar u overstapt op uw vlucht naar Managua. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar Léon gebracht, op circa 2 uur rijden van Managua 

  • Dag 9: Léon

    De dag begint actief met een bezoek aan de Cerro Negro vulkaan. Vanaf Léon wordt u via off-road wegen naar de voet van de vulkaan gebracht. U maakt een wandeling van circa 1 uur naar de top van de vulkaan, waar uw gids u meer vertelt over de geologie van het gebied. Vervolgens glijdt u per sandboard wederom naar beneden. Een avontuurlijke ochtend! 

    In de middag ontdekt u de rijke, culturele geschiedenis van deze invloedrijke stad in Nicaragua. Wandel samen met uw gids door de smalle koloniale straten, langs bezienswaardigheden en proef de charmante sfeer.

  • Dag 10: Léon - Estelí

    Vandaag wordt u per transfer naar uw volgende verblijf gebracht in Estelí. De rit duurt circa 3 uur, u heeft de rest van de middag ter vrije besteding om deze stad op eigen gelegenheid te verkennen.

  • Dag 11: Estelí

    Bereidt u voor op een avontuurlijke dag. U gaat naar de Somoto Canyon, een indrukwekkende kloof in een natuurgebied tegen de grens van Honduras. Onder begeleiding van uw gids start u bij de ingang van de kloof, waar de verbluffende Coco Rivier stroomt. Vanaf hier maakt u een daling langs de rotswanden, gevolgd door een wandeling langs de rivier en zwemmend door de kloof. U krijgt een prachtige indruk van de rotsformaties en grotten tijdens deze actieve canyoning tour. 

  • Dag 12: Estelí - Ometepe Island

    U wordt naar de haven van San Jorge gebracht, hier gaat u aan boord van de ferry naar Ometepe Island. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw accommodatie gebracht.  

  • Dag 13: Ometepe Island
    Ontdek de natuurlijke wonderen en precolumbiaanse relieken van Ometepe eiland samen met uw lokale gids. U bezoekt vandaag de hoogtepunten van het eiland. Allereerst reist u naar Finca Magdalena. Dit vormt het startpunt voor de klim naar de top van de Volcano Maderas. In het gebied bevinden zich meerdere rotstekeningen. Uw gids kan u alles vertellen over de achterliggende geschiedenis. Vervolgens bezoekt u de Charco Verde lagune, een mystieke plek met uitbundige flora en fauna. Tot slot bezoekt u Ojo de Agua, waar u van het Santo Domingo strand kunt genieten en een frisse duik kunt nemen.  
  • Dag 14: Ometepe Island - San Juan del Sur

    U wordt naar de Pacifische kust gebracht voor een ontspannend afsluiting van uw reis.  

  • Dag 15 & 16: San Juan del Sur

    Dagen ter vrije besteding.  

    Tijdens uw verblijf in Morgan's Rock, een afgelegen paradijs, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Vogelaars kunnen bijvoorbeeld op pad met een gids om vogels te spotten in de natuur, maak met zonsondergang een prachtige wandeling, ontdek de jungle overdag of in de avond of verken de mangroves per kajak. Tijdens uw verblijf is één activiteit per dag inbegrepen.

  • Dag 17: San Juan del Sur – Managua

    U wordt naar de luchthaven van Managua gebracht. Hier gaat u aan boord van uw vlucht naar Panama City. In Panama City stapt u over op uw vlucht naar Amsterdam. 

  • Dag 18: Amsterdam

    Welkom thuis van een prachtige reis!

  • In de historische wijk Casco Viejo ligt Hotel Central dat dateert uit 1874. Nabij de Plaza de la Independencia biedt het de perfecte uitvalsbasis in de historische wijk Casco Viejo. Met haar Frans geïnspireerde architectuur en de rijke historie is het...
  • Het Finca Lerida is een boetiek hotel gelegen op een authentieke koffieboerderij nabij Boquete. De luxueuze kamers van Finca Lerida zijn comfortabel ingericht en bieden een spectaculair uitzicht op de weelderige tuinen, het regenwoud en de bergen. Iedere...
  • Het elegante El Convento is gebouwd op de plek waar ooit het oude San Francisco klooster stond. Het gehele hotel ademt een koloniaal charme uit met een sfeervolle binnentuin en uitzicht op de fraaie, historische San Francisco kerk, gebouwd in 1639. De...
  • Finca San Juan de la Isla bevindt zich op het eiland Isla de Ometepe, dat omringd wordt door Lago Nicaragua. Dankzij haar locatie direct aan het strand, vormt de lodge een ideale locatie als u graag in de warme wateren van Lago Nicaragua wilt zwemmen....
  • Zo’n 20 minuten ten noorden van San Juan del Sur, gelegen aan het strand met een exotisch regenwoud landinwaarts, vindt u Morgan’s Rock. U bereikt de rustieke bungalows van deze accommodatie via een hangbrug die u over de kloof leidt. De bungalows...
Route
U start de reis in Panama city en bezoekt onder andere het befaamde Panamakanaal. U reist verder het binnenland in voor de prachtige natuur in El Valle de Anton en Boquete. Vervolgens vliegt u naar Nicaragua, waar u de koloniale en pittoreske steden Léon en Estelí bezoekt. U bezoekt de natuur op Ometepe Island en sluit de reis af in de Pacifische havenstad San Juan del Sur.