Prachtig Borneo

19-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.945 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Orang-oetans bij Sepilok
 • Mooie junglewandelingen
 • Op zoek naar vogels, apen en ander wildlife
 • Wandel over hangbruggen
 • Primair regenwoud Danum Valley
 • Idyllisch Gaya Island

Borneo is bekend om zijn uitgestrekte, groene regenwouden vol kleurrijke vogels, apen en ander wildlife. Verblijf op de mooiste plekken in de jungle en geniet op een van de paradijselijke stranden.

Borneo is bekend om zijn uitgestrekte, groene regenwouden vol kleurrijke vogels, apen en ander wildlife. De reis heeft een bijzondere ontmoeting met orang-oetans in petto. In het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre leren orang-oetans om zelfstandig in het wild te leven. Ze worden geleerd om zelf eten te vinden, maar tweemaal per dag is er een voedingsbeurt waar de dieren op af kunnen komen. Hierna is het tijd voor onvergetelijke jungle ervaringen. Per boot wordt u naar de eerste junglelocatie Sukau gebracht. Ook verblijft u in het Tabin Wildlife Reserve en Danum Valley. U maakt prachtige wandeltochten waarbij u op zoek gaat naar apen, vogels en ander wildlife. U gaat zelfs in een open safari wagen op zoek naar dieren. In Danum Valley leven onder meer de Sumatraanse neushoorn, olifanten en orang-oetans in het wild. Zij houden zich echter vaak goed verscholen, maar ook als u deze dieren niet ziet komt u genoeg ander interessante wild tegen. De laatste week van uw reis brengt u door in een aangenaam resort aan de kust van Kota Kinabalu. Hier kunt u nog even heerlijk ontspannen en nagenieten van alle indrukken die u heeft opgedaan.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Sinds de VOC-tijd noemen de locals de neusaap ook wel ‘Dutch monkey’ om zogenaamde uiterlijke overeenkomsten.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2: Amsterdam – Kuala Lumpur

  U vertrekt vandaag vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur waar u de volgende dag in de middag landt. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. 

 • Dag 3: Kuala Lumpur

  Dag ter vrije besteding om deze bruisende metropool te ontdekken. 

 • Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan

  Vandaag vliegt u naar Sandakan op Borneo. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

 • Dag 5: Sandakan – Sepilok

  In de ochtend brengt u een bezoek aan de markt van Sandakan. Aansluitend wordt u naar Sepilok gebracht en brengt u een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitatiecentrum waar orang-oetans leren om na gevangenschap in de vrije natuur te leven. U komt rond etenstijd wat hopelijk de kans geeft de dieren te zien.

 • Dag 6: Sepilok – Sukau rainforest

  Na uw ontbijt leert u meer over de geschiedenis van Sandakan middels een bezoek aan het Memorial Park. Na uw lunch maakt u een prachtige riviertocht naar uw accommodatie in Sukau. Met een beetje geluk spot u al neusapen en vogels in de bomen.

 • Dag 7: Sukau Rainforest

  In de vroege ochtend maakt u een bottocht naar Kelenanap Oxbow Lake om vogels te kijken. Laat in de middag maakt u nog een boottocht op zoek naar de junglebewoners.

 • Dag 8: Sukau Rainforest – Danum Valley

  Een rit over onverharde wegen brengt u bij uw lodge in de jungle van Danum Valley. In dit unieke primaire regenwoud maakt u vanmiddag een wandeling. Vanaf de ‘canopy walkway’, een smalle houten brug hoog in de boomtoppen, geniet u van prachtige uitzichten.

 • Dag 9: Danum Valley

  Een tocht door het regenwoud brengt u naar de Coffin Cliff vanwaar u mooi uitzicht heeft over de jungle. Er is ook tijd om even af te koelen en te ontspannen bij de zogenaamde jacuzzi pool. ’s Middags kunt u ontspannen bij de lodge, nog een wandeling maken of per zwemband stroomafwaarts over de Danum River ‘tuben’. Zodra het donker is gaat u er met de gids op uit om te zien welke dieren u nog kunt spotten.

 • Dag 10: Danum Valley – Kota Kinabalu

  Na de lunch wordt u naar het vliegveldje van Lahad Datu gebracht, vanwaar u naar Kota Kinabalu vliegt. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 11: Kota Kinabalu – Gaya Island

  U heeft de ochtend ter vrije besteding. Begin van de middag wordt u per speedboot naar Gaya Island gebracht.

 • Dag 12-16: Gaya Island

  Dagen ter vrije besteding om te genieten van dit paradijselijke eiland. Geniet de komende dagen van de adembenemende uitzichten en alle luxe en comfort die het resort biedt.

 • Dag 17: Gaya Island – Kota Kinabalu – Kuala Lumpur

  Na uw ontbijt laat u de idylissche stranden achter u en vaart u terug richting Kota Kinabalu. Vanaf hier vliegt terug naar Kuala Lumpur. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. 

 • Dag 18-19: Kuala Lumpur – Amsterdam

  U heeft de dag nog ter vrije besteding om op pad te gaan in Kuala Lumpur. Begin van de avond wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend vroeg op Schiphol. Het einde van een bijzondere natuurreis!

 • Het Sepilok Nature Resort bestaat uit vrijstaande houten bungalows die prachtig in een enorme jungletuin met vijver liggen. De bungalows hebben een eenvoudige inrichting die past bij deze natuurlodge. Het beroemde Sepilok orang-oetancentrum ligt op tien...
 • De Borneo Rainforest Lodge is een rustige accommodatie aan de oevervande Danum Rivier. Het is een kleinschalige lodge, wat uw verblijf in de jungle extra bijzonder maakt. Het is de beste accommodatie in de wijde omgeving. Ubent hier echt op de juiste...
 • Bunga Raya Island Resort ligt op een koraaleiland voor de kust van Borneo. Het exclusieve resort ligt verscholen aan een verlaten baai die wordt omringd door palmen en eeuwenoud regenwoud. De 47 villa's voorzien de luxe reiziger van al zijn behoeften....
Route
Deze reis brengt u in de mooiste regenwouden van Borneo. Begin bij de orang-oetans in Sepilok en reis over weg en water naar Sukau Rainforest en vervolgens naar het primaire regenwoud Danum Valley, de laatste junglebestemming. Blaas uit op het strand van Gaya Island.
Lisette Joosten bezocht Maleisië

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.