Oriëntal Express van Bangkok naar Singapore

11-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.025 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Luxueuze treinreis
 • Service van wereldklasse
 • Onderdompelen in de lokale cultuur
 • Ontdek metropool Bangkok
 • Sluit uw reis af in bruisend Singapore
 • Bezoek Gardens by the Bay

Ontdek metropool Bangkok en stap vervolgens aan boord van een onvergetelijke treinreis van Bangkok naar Singapore. De luxeueuze Oriental Express volgt een adembenemende route door de binnenlanden terwijl u volledig in de watten wordt gelegd door de excellente service. Eindig de reis in indrukwekkend Singapore!

 

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Bangkok waar u middels een fast-track procedure door de douane begeleid wordt. In Bangkok gaat u samen met een gids de stad verkennen. Ben getuige van een indrukwekkende boeddhistische processie en bezoek Wat Pho welke beroemd is om de 45 meter lange, liggende Boeddha. Ook het Grand Palace, de belangrijkste bezienswaardigheid van Thailand, ontbreekt niet tijdens uw reis. Alvorens u aan boord stapt van de indrukwekkende Oriëntal Express geniet u van een vrije dag in Bangkok. U wordt naar het station gebracht van Bangkok waar u aan boord gaat van de glimmende rijtuigen van de Oriental Express. Uw steward brengt u naar uw elegante privécabine waar u de komende dagen verblijft. Wandel naar de observatiewagon waar u een spectaculair en panoramisch uitzicht heeft op de ondergaande zon en de weelderige landschappen.  ’s Ochtends rolt de trein het station van Kanchanaburi binnen. U gaat van boord om deel te nemen aan een van de drie verschillende activiteiten. Vervolgens reist de luxueuze trein door de binnenlanden van Thailand naar Maleisië. U passeert de landgrens en ziet het landschap veranderen terwijl de glimmende wagons door het adembenemende landschap reizen. U gaat van boord in Kuala Kangsar voor een bezoek aan het dorpje Labu Kubong waar u zich onderdompelt in de lokale cultuur. Hierna begint u aan het laatste deel van deze onvergetelijke treinreis. De trein reist langs de uitgestrekte palmplantages en steekt de grens over voordat aan het einde van de ochtend Singapore bereikt wordt. Bij aankomst in Singapore stapt u van boord en wordt u naar het hotel gebracht. U ontdekt de iconische tuin van Gardens by the Bay, de OCBC Skyway en de indrukwekkende ‘Rainforest Orchestra Asia’ show. Wandel door de Arab Street, verken de wijk Little India op een Trishaw en proef lokale specialiteiten. Voordat u terugkeert naar Amsterdam geniet u van een vrije dag in levendig Singapore. Helaas is er een einde gekomen aan uw reis en is het tijd om per KLM terug te vliegen naar Amsterdam Schiphol.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers met gids en chauffeur, 4-daagse treinreis Oriëntal Express, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Oriëntal Express meer dan 2000 km aflegt en al sinds 1993 rijdt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 – 2: Amsterdam – Bangkok

  U vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De volgende dag komt u aan op de luchthaven en wordt u middels een fast-track procedure door de douane begeleid. Vervolgens wordt u door uw privéchauffeur naar het hotel gebracht in het centrum van Bangkok. Onderweg geeft uw gids u een introductie over deze enorme metropool, de rijke historie en de Thaise cultuur in het algemeen.

 • Dag 3: Bangkok

  Deze dag staat u vroeg op om getuige te zijn van een indrukwekkende boeddhistische processie. ’s Ochtends vroeg gaan de monniken blootvoets door de straten waar zij van toeschouwers en passanten giften in de vorm van voedsel en dagelijkse benodigdheden krijgen. Na deze bijzondere ervaring bezoekt u de tempel Wat Pho welke beroemd is om de 45 meter lange, liggende Boeddha. Hierdoor wordt de tempel ook wel ‘Tempel van de liggende Boeddha’ genoemd. Hierna vervolgt u uw weg naar het Grand Palace, de belangrijkste bezienswaardigheid van Thailand. Bewonder het majestueuze gebouw en bekijk de mysterieuze smaragdgroene Boeddha. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije invulling. 

 • Dag 4: Bangkok

  U heeft deze dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de metropool Bangkok te verkennen. Optioneel kunt u extra activiteiten ondernemen waaronder een boottocht over de Chao Praya rivier waarbij u de stad vanuit een ander oogpunt bekijkt. Of bezoek de beroemde ‘Railway Market’ en de drijvende markt en ontdek hoe vroeger lokale producten werden verhandeld. Er zijn vele mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken. Bangkok is ook uitermate geschikt om te winkelen. U zult zich verbazen over de vele grote straatmarkten en de moderne warenhuizen en winkelcentra.

 • Dag 5: Bangkok – Kanchanaburi

  Geniet van uw vrije ochtend en middag in Bangkok alvorens u naar het station wordt gebracht van Bangkok waar u aan boord gaat van de glimmende rijtuigen van de Oriental Express. Uw steward brengt u naar uw elegante privécabine waar u de komende dagen verblijft. Rond zes uur sluiten de deuren en vertrekt de trein naar Kanchanaburi. Wandel naar de observatiewagon waar u een spectaculair en panoramisch uitzicht heeft op de ondergaande zon en de weelderige landschappen.  U dineert in het Restaurant Cars waar uw smaakpapillen optimaal verwend worden door oosterse en westerse specialiteiten, deskundig bereid door de chef-koks aan boord. Na het diner ontspant u in uw privécabine of geniet u van pianomuziek in de Bar Car.

 • Dag 6: Kanchanaburi – Kuala Kangsar 

  Uw ontbijt wordt in uw privécabine geserveerd voordat de trein het station van Kanchanaburi binnenrolt. U gaat van boord om deel te nemen aan een van de drie verschillende activiteiten. Vaar over de Khwae Yai rivier aan boord van een vlot, met uitzicht op traditionele dorpen langs de oevers. Uw gids vertelt u over de beruchte spoorlijn en brug, die door geallieerde gevangenen in de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd. Vervolgens bezoekt u het Railway Centre. U kunt ook het landelijke dorpje Nong Kao ontdekken middels een fietstocht.  Fiets door de groene rijstvelden en bezoek een lokale Thaise boerderij.  Keer terug naar de Traditonal Thai Wooden House waar u geniet van een kruidenthee. Of kies voor de activiteit waarbij u de verschillende smaken uit de Thaise keuken leert kennen. Bezoek een lokale markt, ontdek het traditionele proces van rijstnoedels en woon een traditionele kookles bij terwijl u over de River Kwai vaart. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar de trein waar u de middag ter vrije besteding heeft alvorens de trein doorreist naar de volgende bestemming.  

 • Dag 7: Kuala Kangsar – Kuala Lumpur

  In de vroege ochtend passeert u de landgrens van Maleisië. U ziet het landschap veranderen waarbij kalkstenen rotsen opstijgen uit de rijstvelden. Na de lunch gaat u van boord in Kuala Kangsar voor een bezoek aan het dorpje Labu Kubong 
  waar u zich onderdompelt in de lokale cultuur. De inwoners heten u welkom middels een traditionele dans. Wandel door de rijstvelden en verbreedt u kennis over het 
  landelijke leven. Vervolgens bezoekt u een rubber-, bananen- en durianplantage. Een andere mogelijkheid is om een intensieve wandeling te maken naar de top van de heuvel onder begeleiding van een deskundige naturalist. Vanaf de top van de berg heeft u een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap en de dorpjes. In de namiddag stapt u aan boord van de trein die haar weg vervolgt door de weelderige regenwouden en ruige steden richting het zuiden van Maleisië.  

 • Dag 8: Johor – Singapore

  Geniet van het ontbijt in uw privécabine tijdens het laatste deel van uw onvergetelijke treinreis. De trein reist langs de uitgestrekte palmplantages en steekt de grens over voordat aan het einde van de ochtend Singapore bereikt wordt. Bij aankomst in Singapore stapt u van boord en wordt u verwelkomd door uw gids en chauffeur en wordt u naar het hotel gebracht. In de avond ontdekt u de iconische tuin van Gardens by the Bay. Wandel over de OCBC Skyway vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de tuinen vanaf 22 meter hoogte. U bent vervolgens getuige van een indrukwekkende ‘Rainforest Orchestra Asia’ show. Als het donker wordt, komen de zogenoemde Supertrees tot leven met originele muziekcomposities die geïnspireerd zijn op de tropische regenwouden.  Vaar vervolgens in een traditionele boot over de rivier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Singapore. Vaar langs oude koloniale gebouwen die in contrast staan met de moderne wolkenkrabbers. U sluit de avond af met een diner langs de oever van de rivier. Geniet van een authentiek gerecht van 'chilikrab' geserveerd met mantou, een lokale specialiteit en onmisbaar tijdens een bezoek aan Singapore!

 • Dag 9 - 10: Singapore

  In de ochtend gaat u samen met een deskundige gids op pad om de stad te verkennen. U bezoekt de Maleis-Islamitische wijk in Singapore, Kampong Glam. Wandel door Arab Street om de prachtige Sultan Moskee te bewonderen en stap vervolgens op een trishaw, het traditionele vervoermiddel van vroeger, om de wijk Little India te verkennen. De vele kleuren en geuren heten u welkom in deze levendige wijk. Proef onder andere de lokale tarik, een gezoete theedrank gemaakt met gecondenseerde of verdampte melk, of kies voor Roti Prata. Het Zuid-Indiaanse plat brood is knapperig van de buitenkant en zacht van de binnenkant en wordt vaak gecombineerd met vis of curry met schapenvlees. De volgende dag heeft u ter vrije besteding in deze indrukwekkende stad waar u zich nooit verveelt.

 • Dag 11: Singapore – Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan uw treinreis van Bangkok naar Singapore. Hopelijk heeft u genoten van een onvergetelijke reis. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u met KLM rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam. U landt dezelfde dag met een koffer vol nieuwe herinneringen op Amsterdam Schiphol.

 • The Siam in Bangkok blinkt uit in modern comfort en persoonlijke service. Dit kleinschalige hotel is een oase van rust in het bruisende Bangkok. Het hotel ligt aan de Chao Phraya Rivier in de historische wijk Dusit in het noorden van Bangkok, net buiten...
Route
Ontdek metropool Bangkok en stap aan boord van de luxueuze Oriental Express welke reist van Bangkok tot aan Singapore. Beleef een onvergetelijke treinreis en geniet van enkele dagen in Singapore als afsluiter van deze bijzondere reis.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.