Op Safari in Malawi

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.575 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak een game drive door het Majete Wildlife Reserve
 • Ontdek het echte Afrika in Nkhotakota Wildlife Reserve
 • Ga op wandelsafari en begeef u tussen kuddes zebra’s, elanden en antilopen
 • Spot de ‘Big Five’ van dichtbij
 • Verblijf in luxe lodges middenin de wildernis
 • Sluit uw avontuur af op het paradijselijke Likoma Island

Word wakker middenin de wildernis, ga tijdens een safari op zoek naar de ‘Big Five’ en sluit uw reis af op het paradijselijke Likoma Island. In 14 dagen maakt u een avontuurlijke reis door Afrika die u niet snel vergeten zal.

Malawi is een land in het zuidoosten van Afrika dat naast haar vriendelijke bevolking bekend staat om haar indrukwekkende natuurlandschappen. Gedurende uw reis bezoekt u verschillende natuurparken met wilde dieren. Zo start uw reis in Majete Wildlife Reserve, waar u met grote kans de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) zult ontdekken. In Liwonde Nationaal Park verblijft u in een accommodatie aan de oever van Shire River en spot u mogelijk nijlpaarden vanuit uw kamer. Bovendien kunnen avonturiers hun hart ophalen in de echte Afrikaanse wildernis in Nkhotakota Wildlife Reserve en kunnen wandelliefhebbers zich begeven tussen kuddes zebra’s, elanden en antilopen in de graslanden van Nyika Plateau. Tot slot sluit u uw avontuurlijke reis af op Likoma Island, waar u omgeven wordt door oude baobabbomen en witte zandstranden. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen en activiteiten zoals beschreven in het programma inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat
 • Wist u dat Malawi voordat het onafhankelijk werd Nyasaland heette? 
 • Wist u dat Joyce Banda de eerste vrouwelijke president van Malawi en geheel zuidelijk Afrika was?
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam – Nairobi – Lilongwe

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Lilongwe en maakt onderweg een tussenstop in Nairobi. 

 • Dag 2 Lilongwe – Majete Wildlife Reserve

  Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe wordt u welkom geheten door uw gids. Hij of zij zal u naar Mkulumadzi Lodge brengen, uw eerste accommodatie tijdens deze rondreis, waar u heerlijk uitrust na uw lange vliegreis.

 • Dag 3 Majete Wildlife Reserve

  Vandaag wordt u wakker middenin de wildernis. Majete Wildlife Reserve is een natuurreservaat met een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten, inclusief de ‘Big Five.’ Ga op zoek naar de wilde dieren met een boot- of een wandelsafari of maak een spannende game drive door het natuurgebied.

 • Dag 4 Majete Wildlife Reserve – Liwonde Nationaal Park

  In de ochtend reist u verder naar de volgende bestemming: het Liwonde Nationaal Park. Uw accommodatie bevindt zich aan een lagune van de Shire River in het natuurpark. Rondom de waterrijke omgeving treft u vele nijlpaarden op zoek naar verkoeling, vandaar ook de naam van de lodge, ‘Mvuu,’ wat nijlpaard betekent. 

 • Dag 5 Liwonde Nationaal Park

  Naast nijlpaarden vindt u aan de oevers van de Shire River ook krokodillen en een grote diversiteit aan vogels. Ga opnieuw het avontuur aan en kom oog in oog te staan met een olifant tijdens een bootsafari. Liwonde Nationaal Park is nog vrij onbekend bij toeristen en u geniet er dus van de pure natuur zonder de afleiding van grote reclameborden en massatoerisme. Ga overdag op safari en bewonder in de avond de schitterende sterrenhemel boven het natuurpark. 

 • Dag 6 Liwonde Nationaal Park – Nkhotakota Wildlife Reserve

  U verlaat het zuidelijke deel en reist verder richting centraal Malawi, naar Nkhotakota. De volgende accommodatie ligt middenin de natuur van Nkhotakota Wildlife Reserve. Geniet hier van het uitzicht op de Bua River, waar regelmatig olifanten te vinden zijn. 

 • Dag 7 Nkhotakota Wildlife Reserve

  Anders dan voorgaande natuurparken is Nkhotakota minder toegankelijk door het kleine aanbod aan wegen. Hierdoor biedt het een uitstekend voorbeeld van echte Afrikaanse wildernis en is het een geschikte locatie voor avonturiers. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met verschillende wandelsafari’s. Daarnaast vindt u verkoeling in het water van de Bua River. Ga er vissen of maak een kanotocht door de ongerepte natuur. 

 • Dag 8 Nkhotakota Wildlife Reserve – Nyika Plateau

  Vandaag reist u naar het vliegveld Nkhotakota, waar u met het vliegtuig verder reist naar Nyika Plateau. Vanuit Chelinda Lodge kijkt u uit over de graslanden van Nyika Plateau, met kuddes zebra’s, elanden en antilopen. Het indrukwekkende uitzicht zorgt voor een aangename verblijfplaats in de hooglanden van Malawi. 

 • Dag 9 Nyika Plateau

  Vanuit uw accommodatie kunt u zowel overdag als in de avond deelnemen aan een game drive. In dit gebied zijn wandelsafari’s en mountainbiken zeer populair. Het rijke natuurgebied vol met inheemse, wilde dieren zorgen voor een ultieme Afrika-ervaring. 

 • Dag 10 Nyika Plateau – Likoma Island

  De bossen maken vandaag plaats voor het strand. Vanuit Nyika Plateau vliegt u naar Likoma Island. Vervolgens gaat u verder naar uw accommodatie gelegen aan het strand. Kaya Mawa Lodge wordt omgeven door mangobomen en oude baobabbomen. Het vormt een tropische vakantiebestemming waar u zowel van het water geniet als van de prachtige wandeltochten door de natuur. 

 • Dag 11-12 Likoma Island

  Gedurende uw twee vrije dagen op Likoma Island heeft u alle tijd om deel te nemen aan de verschillende watersport- en zeilactiviteiten. Rust er dus even heerlijk uit en geniet van de kostbare natuuromgeving. 

 • Dag 13 Likoma Island – Lilongwe – Nairobi – Amsterdam

  Helaas zit uw avontuurlijke Afrikareis er alweer op en wordt u teruggebracht naar Lilongwe, waar u op het vliegtuig stapt naar Nairobi. Vanuit Nairobi vliegt u vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

 • Dag 14 Aankomst Amsterdam

  Vandaag komt u aan in Amsterdam. 

 • Deze exclusieve lodge ligt aan de vruchtbare oevers van Shire River in het Majete Wildlife Reserve. Wanneer u op uw houten terras van uw middagthee geniet, verzamelen nijlpaarden zich bij de rivier om te drinken of voor een bad. De lodge bestaat uit acht...
 • Mvuu Wilderness Lodge ligt aan een lagune van de Shire River in Liwonde National Park. De waterrijke omgeving trekt veel nijlpaarden aan, die op zoek zijn naar verkoeling of een drinkplaats. Mvuu betekend dan ook nijlpaard. Naast nijlpaarden treft u in...
 • De Tongole Wilderness Lodge bevindt zich midden in de natuur van Nkhotakota Wildlife Reserve. Het verblijf bestaat uit vier suites en een familiecottage gelegen aan de Bua River. De cottage is voorzien van twee slaapkamers, een lounge en een terras. Alle...
 • In Nyika National Park tussen de glooiende heuvels, meren en beekjes ligt Chelinda Lodge. De cabins van hout en steen zijn gelegen tegen een heuvel en gehuld in Afrikaanse stijl. De cabins hebben twee verdiepingen met een ensuite badkamer, eigen lounge...
 • Kaya Maya is gelegen in het zuidwesten van Likoma Island, dat gelegen is aan de oostkant van Lake Malawi. De verschillende accommodaties zijn voorzien van een sfeervol interieur en opgebouwd uit natuurlijke materialen. U verblijft in een chalet met eventueel...
Route
Gedurende uw reis door Malawi gaat u op safari in het Majete Wildlife Reserve, Liwonde Nationaal Park, Nkhotakota Wildlife Reserve en Nyika Plateau. U combineert uw avontuurlijke reis met een ontspannen afsluiting op Likoma Island.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada