Op ontdekking in Lapland

6-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Een onvergetelijke hondensleetocht
 • Vele kansen om het Noorderlicht te zien
 • Overnacht in een ijskamer van het ICEHOTEL
 • Fotografietocht naar het Noorderlicht
 • Spectaculaire uitzichten over Abisko National Park
 • Ontspannen warmwaterbad in de winter

Deze 6-daagse Lapland reis biedt u een onvergetelijke eerste indruk van dit schilderachtige wintergebied. Laat u betoveren door het Noorderlicht, het ICEHOTEL en een hondensleetocht. Geniet van de prachtige winterse landschappen en kom vervolgens heerlijk bij in de sauna. Weet dat u deze reis niet gauw zult vergeten!

Het startpunt van deze reis is Kiruna, in Zweeds Lapland. De eerste twee nachten verblijft u in Camp Ripan, een luxe accommodatie vanwaar u de omgeving goed kunt ontdekken. De eerste avond mag u heerlijk genieten van de spa, waar u van een winters warmwaterbad mag genieten. Er zit voldoende eigen gelegenheid in de reis; vanuit Camp Ripan mag u de dag naar eigen wens indelen. Vervolgens gaat u een stukje noordelijker naar Björkliden, bij het Abisko National Park. Dit nationale park is een van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te aanschouwen. Laat u verwennen met een hondenslee- of sneeuwscootertocht en leer de mooiste foto’s van het Noorderlicht maken tijdens een fotografietocht. Als afsluiter van deze magische reis blijft u een nacht in het beroemde ICEHOTEL, waar u overnacht in een echte kamer gemaakt van ijs.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het idee voor ICEHOTEL al in 1989 ontstond? Het eerste bouwwerk was een iglo van 60m², pas in begin jaren ’90 werd het uitgebouwd en kreeg het ICEHOTEL zijn vorm.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Kiruna

  Maak u klaar voor een reis naar een van de meest bijzondere wintergebieden van Europa! U vliegt vanaf Amsterdam naar Kiruna in Zweeds Lapland. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw unieke accommodatie gebracht, Camp Ripan. Deze accommodatie is een perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Tevens kunt u vanaf hier het Noorderlicht aanschouwen; met een beetje geluk wordt u hier op de eerste avond al op getrakteerd. Daarnaast mag u deze avond gebruik maken van de spa; wat dacht u van een heerlijk warmwaterbad middenin de sneeuw? Geniet van uw eerste avond in Lapland.

 • Dag 2 Kiruna

  Vandaag mag u de gehele dag naar eigen wens indelen. Breng een bezoek aan Kiruna, een jonge stad van iets meer dan 100 jaar, welke verhuisd moet worden vanwege de uitbreidende ijzer/erts mijnindustrie. Laat u eventueel rondleiden door een gids om meer te leren over deze fascinerende geschiedenis. Daarnaast kunt u bij het hotel nog meerdere activiteiten boeken, wat dacht u van een dagje skiën of een ervaring met de Sámi cultuur?

 • Dag 3 Kiruna – Björkliden

  U wordt van Camp Ripan naar Björkliden gebracht, gelegen vlakbij het Abisko National Park. Dit nationale park staat bekend als een van de beste plaatse ter wereld om het Noorderlicht te aanschouwen. U wordt naar uw hotel gebracht, vanwaar u even van de omgeving kunt genieten. In de avond wordt u meegenomen op een fotografie-tocht, waarbij u de handvaten krijgt om de mooiste foto’s van het Noorderlicht te kunnen maken!

 • Dag 4 Björkliden

  Na uw ontbijt start u met een spectaculair begin van de dag, waarbij u mag kiezen tussen een hondenslee- of sneeuwscootertocht. Laat u voeren door het winterse landschap waarbij de magische omgeving centraal staat. Na deze bijzondere ervaring mag u de middag en avond naar eigen wens indelen. Probeer in de avond vooral weer op zoek te gaan naar het wonderlijke Noorderlicht, het natuurspektakel dat nooit gaat vervelen.

 • Dag 5 Björkliden – Kiruna

  Na het ontbijt volgt een groot hoogtepunt van deze reis; u wordt naar het beroemde ICEHOTEL gebracht, waar u vannacht verblijft. Eenmaal in het hotel aangekomen mag u de rest van de dag naar eigen wens indelen. Ga mee op een rondleiding door het hotel waarbij u leert hoe dit wonderlijke bouwwerk jaarlijks weer opnieuw wordt gemaakt. Ook kunt u via het hotel diverse activiteiten reserveren, zoals een winterse paardrijdtocht of fotografietocht. Of wat dacht u van nóg een hondensleetocht? In de avond staat natuurlijk de belangrijkste beleving op het programma: een nacht in een ijskamer voor een van de meest unieke overnachtingen ter wereld.

 • Dag 6 Kiruna – Amsterdam

  Na de nacht in de ijskamer mag u in de ochtend heerlijk opwarmen in de sauna, voordat u aan het ontbijt begint. Vervolgens staat de laatste activiteit van deze reis op het programma; een ijssculptuur les, waarbij u de kans krijgt om uw creativiteit los te laten op een blok ijs. De instructeur geeft u eerst een uitleg, waarna u zelf aan de slag mag gaan. Om te ijssculpturen in het beroemde ICEHOTEL geeft u een indruk hoeveel werk het niet moet zijn om zo’n indrukwekkend hotel te bouwen.

  Als uw kunstwerk is gemaakt, is het weer tijd om uit te checken en Lapland vaarwel te zeggen. U wordt weer naar het vliegveld gebracht, vanwaar u weer terugvliegt naar Amsterdam.

 • Puur en simpel, dat is het interieur van Camp Ripan. Het weerspiegelt de drie culturen die in Kiruna samenleven, de Zweedse, Sami  en Meänmaa, gecombineerd met vormen en kleuren uit de omringende natuur. Overal kunt u genieten van het prachtige uitzicht...
 • 200 Kilometer ten noorden van de poolcirkel vindt u dit unieke hotel, dat als een waar kunstwerk uit het ijs wordt opgetrokken. Een verblijf in het ICEHOTEL is een bijna surrealistische ervaring. U overnacht in een kamer waar continu een temperatuur van...
Route
Vanaf Amsterdam vliegt u naar Kiruna, in Zweeds Lapland. Hier blijft u 2 nachten in Camp Ripan, vanwaar u Kiruna kunt verkennen. Vervolgens gaat u naar Björkliden bij het Abisko National Park. De laatste nacht brengt u door in het ICEHOTEL nabij Kiruna.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.