Onvergetelijk Oeganda

9-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.095 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Kennismaking met Oeganda
 • Op zoek naar chimpansees in Kibale Forest National Park
 • Berggorilla's in Bwindi Impenetable National Park
 • Bijzonder Queen Elizabeth National Park
 • Boomklimmende leeuwen
 • Meeste maaltijden zijn inclusief

Maak kennis met prachtige natuurgebieden in Oeganda. Bijzonder is dat u tijdens deze reis op zoek naar chimpansees in Kibale Forest National Park en de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park.

Na een overnachting in Entebbe maakt u zich op voor een bijzondere reis door Oeganda. Als eerste maakt u kennis met de dichte jungle van Kibale Forest National Park. Hier maakt u, onder begeleiding van een ervaren gids, een wandeling (trekking) door het bosgebied op zoek naar de chimpansees. Aan de hand van sporen kan de gids de groep traceren. Uw volgende bestemming is het Queen Elizabeth National Park. Dit is het meest wildrijke park van Oeganda maar staat ook bekend om haar diversiteit in landschappen. De grootste trekpleister van het park bevindt zich in het zuiden. Hier komen de boomklimmende leeuwen voor, die overdag graag in de schaduw in een boom verblijven. U sluit uw reis af met een hoogtepunt. In het Bwindi Impenetrable Forest komt u oog in oog komen te staan met de zeldzame berggorilla's. Door de wildernis gaat u te voet op zoek naar deze vriendelijke mensapen. De tocht is best pittig maar lonend. U kunt de dieren tot op enkele meters naderen, een unieke ervaring.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Een chimpansee voor 95 tot 99 procent precies dezelfde bouwstenen heeft als een mens.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Entebbe

  Met de KLM vliegt u naar Entebbe, waar u laat in de avond aankomt. Deze vlucht maakt een tussenlanding in Kigali, Rwanda. Op de luchthaven van Entebbe wordt u ontvangen door een Engelsprekende gids en vervolgens naar uw accommodatie gebracht. U overnacht in een sfeervol en intiem hotel, waar u bij kunt komen van uw vlucht.

 • Dag 2: Entebbe - Kibale Forest National Park

  Na het ontbijt vertrekt u samen met uw gids per 4WD voertuig richting het eerste nationale park van deze reis, Kibale Forest National Park. De rit zal zo’n zes tot zeven uur rijden in beslag nemen. Geniet onderweg van de mooie uitzichten. U passeert kleine dorpjes, kleurrijke markten en theeplantages.

 • Dag 3: Kibale Forest National Park

  Het Kibale Forest National Park staat bekend om de chimpansees die hier leven. De schatting is dat er ongeveer 5000 chimpansees voorkomen in Oeganda, waarvan 1500 in het Kibale National Park. Dat maakt dit park de perfecte locatie om chimpansees te spotten. Maar naast chimpansees kunt u er ook rode en zwart-witte franjeapen en groene bavianen zien. In totaal komen er dertien verschillende primaten voor. Het park kent een dichte vegetatie met meer dan 350 boomsoorten, sommige zijn al meer dan 200 jaar oud, en bieden een natuurlijke bescherming aan haar bewoners. Vandaag maakt u, onder begeleiding van een ervaren gids, een wandeling door het park en gaat u op zoek naar de chimpansees. Na een korte uitleg trekt u het bos in. Aan de hand van sporen en uitwerpselen is de gids in staat de chimpansees te traceren. Een bijzondere ervaring om de chimpansees in hun natuurlijke leefomgeving te aanschouwen.

 • Dag 4: Kibale Forest National Park - Queen Elizabeth National Park

  Vandaag vervolgt u uw weg naar Queen Elizabeth National Park. Het enige park in Oeganda dat aan beide kanten van de evenaar ligt. Het park wordt omringd door de Rwenzori en Virunga bergen en Lake Edward. Het landschap in het park is divers en betoverend mooi; tropisch regenwoud, vulkanische kraters, meren en groene heuvels wisselen elkaar af. U overnacht in een lodge aan de rand van het park.

 • Dag 5: Queen Elizabeth National Park

  Het Queen Elizabeth National Park kent de grootste aantallen zoogdieren en vogels van alle parken in Oeganda. Het park is te verdelen in drie regio’s; Mweya Peninsula, Kyambura Gorge en Ishasha. In Mweya heeft u de meest kans om wildlife te spotten. Het park kent een grote populatie nijlpaarden, olifanten en buffels. Rondom Kyambura Gorge kunt u op zoek gaan naar de chimpansees en het zuidelijke gedeelte van het park, Ishasha, is het leefgebied van de boomklimmende leeuw. Er zijn tal van activiteiten mogelijk in het park waaronder jeepsafari’s, boottochten en wandelingen.

 • Dag 6: Queen Elizabeth National Park - Bwindi Impenetrable National Park

  Het laatste park wat u bezoekt is het Bwindi Impenetrable National Park. Het park bestaat uit ruim 327 vierkante kilometer ongerepte natuur.

 • Dag 7: Bwindi Impenetrable National Park

  Het Bwindi National Park is het leefgebied van de zeldzame berggorilla’s en de perfecte locatie om op zoek te gaan naar de mensenapen. De gorilla’s leven in familiegroepen en zijn vegetariërs die een groot deel van de dag doorbrengen met zoeken naar eten, om vervolgens uit te rusten. Tijdens een wandeling onder begeleiding van een gids gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Een inspannende tocht. Wanneer u samen met de gids de groep gevonden heeft kunt u deze bijzondere dieren tot op een afstand van enkele meters benaderen. Een unieke en bijzondere ervaring.

 • Dag 8-9: Bwindi Impenetrable National Park - Entebbe - Amsterdam

  Uw kennismaking met Oeganda komt tot een einde. Met een binnenlandse vlucht keert u terug naar de luchthaven van Entebbe en vliegt u vervolgens terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • Boma Guesthouse is een sfeervol en intiem hotel, gelegen in een buitenwijk van Entebbe, op ongeveer tien minuten rijden van de internationale luchthaven. De kamers liggen verspreid in een groene tuin en zijn smaakvol ingericht en beschikken over een kleine...
 • Ndali Lodge ligt op ongeveer 60 minuten rijden van Fort Portal. Deze knusse lodge bestaat uit acht ruime rondavels en is prachtig gelegen op een heuvel. U heeft uitzicht op een kratermeer en de landerijen van het boerenbedrijf waarvan Ndali deel uitmaakt....
 • De Katara Lodge ligt op een heuvel aan de rand van Queen Elizabeth National Park. Dankzij de hogere ligging heeft de lodge een prachtig uitzicht over de savanne, Lake Edward en de bergketens Virunga en Rwenzori. De ingang van het nationale park ligt op...
 • Buhoma Lodge is een kleinschalige accommodatie midden in het Bwindi Impenetrable Forest, het leefgebied van de berggorilla's. De chalets zijn sfeervol en uniek ingericht met lokale materialen en producten. Vanaf uw veranda heeft u een schitterend uitzicht...
Route
Tijdens deze reis maakt u kennis met het prachtige Oeganda. Na aankomst in Entebbe reist u naar het Kibale Forest National Park, waar u een trekking maakt op zoek naar de chimpansees. Queen Elizabeth National Park is uw volgende bestemming. Het park biedt een diversiteit aan landschappen. U sluit uw reis af met een bezoek aan het Bwindi Impenetrable National Park, waar u op zoek gaat naar de berggorilla’s.