Ontmoet de gorilla’s in Oeganda

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.475 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Game drive in Murchison Falls National Park
 • Op zoek naar chimpansees
 • Uniek Queen Elizabeth National Park
 • Prachtige natuurwandelingen
 • Gorilla trekking Bwindi
 • Ontspannen op Bulago Island

Gorillatrekkings door schitterende wouden, chimpansees in hun natuurlijke habitat en prachtige, ongerepte natuur: deze reis zal u het echte wildernisgevoel geven. Maak kennis met dit heel bijzondere stukje Afrika.

De helft van de wereldpopulatie gorilla's leeft in Oeganda. Duik in de indrukwekkende wildernis en sluit de reis af op een paradijselijk eiland. De reis start in Entebbe, van waar u richting Murchison Falls National Park rijdt. In dit park zult het eerste wild tegenkomen. De boottocht over de Nijl naar de indrukwekkende watervallen is een goede manier om het echte Afrika gevoel te ontwikkelen. Zeker na het spotten van waterbokken en krokodillen in de rivier. Het Kibale National Park is een hoogtepunt, hier maakt u een chimpansee trekking. Een lust voor het oog om deze prachtige dieren ongestoord te zien in hun natuurlijke omgeving. Het wildernis gevoel wordt nog groter wanneer u in het Bwindi Natioal Park onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar de berggorilla's. Tot slot verblijft u op Bulago Island in het Victoriameer.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • In Bwindi National Park leven volgens de laatste telling 326 gorilla’s.
 • Het is aan te raden een gorillatrekking minstens zes maanden van tevoren te boeken i.v.m. de beperkt beschikbare permits. 
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Entebbe

  U vliegt met KLM naar Entebbe. U arriveert laat in de avond, waar u per transfer naar uw accommodatie wordt gebracht. 

 • Dag 2 Entebbe - Murchison Falls National Park

  Korte vlucht naar Pakuba, waarna u naar uw lodge in Murchison Falls National Park wordt gebracht. Het park is bekend om de beroemde Murchison watervallen. Onderweg maakt u de eerste game drive.

 • Dag 3 Murchison Falls National Park

  Vroeg in de ochtend op zoek naar giraffen, leeuwen en ander wildlife tijdens een game drive. Na de lunch een boottocht over de Nijl naar de voet van de indrukwekkende watervallen.

 • Dag 4 Murchison Falls – Kibale Forest National Park

  Een lange maar mooie rit naar het Kibale Forest National Park. In deze bossen leeft het grootste aantal primaten van Oost-Afrika, waaronder de chimpansee. 

 • Dag 5 Kibale Forest National Park

  U gaat te voet het Kibale Forest National Park in op zoek naar chimpansees. Na de lunch een natuurwandeling in het Bigodi Swamp, een moerasgebied waar talloze vogelsoorten, vlinders en primaten leven. 

 • Dag 6 Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

  Vroeg op voor de tocht naar de kratermeren. Door de heuvels rijdt u na de lunch naar het Queen Elizabeth National Park, dat een van de meest diverse ecosystemen van heel Afrika heeft. Hier leven onder meer primaten zoals de chimpansee, nijlpaarden, olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena’s  en grote kuddes buffels.

 • Dag 7 Queen Elizabeth National Park

  In de vroege ochtend maakt u een game drive door het afwisselende landschap. In de middag maakt u een boottocht over het Kazinga kanaal. Houd uw ogen open voor krokodillen op de oevers, vogels, nijlpaarden en olifanten.

 • Dag 8 Queen Elizabeth – Bwindi Forest National Park

  In de loop van de ochtend vertrekt u naar het Bwindi National Park. Dit park staat bekend om de gorillatrekkings. Ongeveer de helft van de zeldzame berggorilla's ter wereld leeft in deze omgeving. ’s Middags maakt u een wandeltocht naar een lokale Batwa gemeenschap die een traditioneel leven leiden in de bossen.

 • Dag 9 Bwindi Forest National Park

  Een bijzondere dag: u gaat er op uit voor de gorillatrekking. Trekken door het onherbergzame regenwoud‚ langs klaterende watervallen en steile kliffen is best een klus, maar de inspanning meer dan waard. In het gebied leven meerdere gorillafamilies die bestaan uit minstens één zilverrug. 

 • Dag 10 Bwindi Forest National Park – Bulago Island

  U wordt naar de lokale luchthaven gebracht voor de vlucht naar Entebbe. Vervolgens een transfer en boottocht voor u aankomt op de plek van bestemming: Bulago Island bij het Victoriameer. 

 • Dag 11 Bulago Island

  Bulago Island heeft mooie zandstranden. U verwacht het misschien niet in Oeganda, maar het is een heerlijke, paradijselijke bestemming.

 • Dag 12-13 Bulago Island – Entebbe – Amsterdam

  U vaart terug naar het vasteland en wordt naar de luchthaven gebracht. ’s Avonds laat vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt.

 • Ndali Lodge ligt op ongeveer 60 minuten rijden van Fort Portal. Deze knusse lodge bestaat uit acht ruime rondavels en is prachtig gelegen op een heuvel. U heeft uitzicht op een kratermeer en de landerijen van het boerenbedrijf waarvan Ndali deel uitmaakt....
Route
Bezoek de mooiste natuurgebieden van Oeganda. Na aankomst in Entebbe vliegt u naar Murchison Falls National Park. Vervolgens over land naar Kibale Forest National Park. Het Queen Elizabeth National Park is uw volgende bestemming. Dan de gorilla’s in het Bwindi National Park en tot slot ontspannen op Bulago Island.