Ontdek Zuidelijk Mexico

16-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 13.445 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten: Chichén Itzá & Sian Ka’an

 • Leer over de cultuur van de Maya’s
 • Extra snelheid met binnenlandse vluchten
 • Indrukwekkende archeologische plaatsen
 • Pittoreske stadjes vol met kleuren
 • Compleet programma inclusief excursies
 • Heerlijke afsluiter aan Playa del Carmen

Tijdens deze reis maakt u kennis met de vele archeologische plaatsen die Mexico rijk is. Laat u onderdompelen in Mexico stad en leer de échte Mexicaanse keuken kennen. Maak kennis met de cultuur van de Maya’s en leer alles over deze indrukwekkende bevolking. Geniet tenslotte van het prachtige strand bij Playa del Carmen.

Bij aankomst in Mexico stad heeft u eerst gelegenheid om deze miljoenenstad te ontdekken. U wordt meegenomen naar het historische centrum en het bekende museum van Frida Kahlo. Vanuit Mexico stad vliegt u naar Oaxaca, waarbij u twee archeologische plaatsen bezoekt; Monte Alban en Mitla. Vanuit Oaxaca wordt u naar het vliegveld gebracht om verder te vliegen naar Tustla, waar u de indrukwekkende Sumidero Canyon bezoekt. U verblijft in San Cristobal de las Casas, waar u kennis maakt met drie inheemse stadjes en zijn bevolking. Leer hoe deze mensen rondkomen van de weverij en andere lokale ambachten. Vervolgens bezoekt u Palenque en Puerta Calakmul, beide fascinerende en belangrijke archeologische plaatsen. U zult veel over de Maya cultuur leren en het wonderbaarlijk vinden hoe deze plaatsen ooit gebouwd zijn. Aan het einde van de reis gaat u richting Playa del Carmen, onderweg brengt u een bezoek aan de adembenemende lagune Bacalar. Vanuit Playa del Carmen bezoekt u de ongetwijfelde hoogtepunten van deze reis; de Maya stad Chichén Itzá en het bio reservaat Sian Ka’an. Daarnaast heeft u tijd om heerlijk te genieten van het strand en ter plaatse nog andere activiteiten te ondernemen. Een mooi einde van een fascinerende reis!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Chichén Itzá op de nieuwe lijst van 7 wereldwonderen staat?

Programma
 • Dag 1 Amsterdam – Mexico stad

  Bij aankomst op de luchthaven in Mexico stad wordt u opgewacht en ontvangt u de transfer naar het hotel. U heeft de tijd om even rustig bij te komen van de vlucht. In de avond wordt u opgehaald bij het hotel voor een culinaire avond. In een prachtige villa krijgt u een 4-gangen Mexicaans-fusion menu geserveerd met een speciale selectie wijn of Mexicaans bier. Een goed begin van de reis!

 • Dag 2 – 3 Mexico stad

  Op uw eerste dag gaat u op excursie door Mexico stad. In de ochtend wordt u meegenomen naar het grootste plein ter wereld, Plaza de la Constitución. Aan dit plein bevindt zich de grootste kathedraal in geheel Amerika. U brengt een bezoek aan het nationale paleis, waar uw gids u meer verteld over de Mexicaanse geschiedenis.
  Op uw tweede dag wordt u meegenomen naar San Angel, een stadswijk in Mexico stad, welke pas in de 20e eeuw onderdeel van de stad werd. Dit is nog steeds voelbaar; San Angel voelt aan als een klein provinciaals stadje. U luncht vandaag in de lokale markt van Coyoacán, waar u het authentieke Mexicaanse eten proeft. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan Frida Kahlo’s Blue House, het huis waar de bekende schilderes is geboren en een groot deel van haar leven doorbracht.

 • Dag 4 Mexico stad - Oaxaca

  U laat Mexico stad achter u en wordt naar het vliegveld gebracht. Vanuit hier vertrekt u naar het plaatsje Oaxaca. Deze culturele en culinaire stad is met zijn prachtige beschaduwde straatjes een van de meest fascinerende steden in Mexico. Oaxaca beschikt over diverse museums, pittoreske markten en geweldige Mexicaanse cuisine. Wanneer u aankomt op het vliegveld wordt u per privé transfer naar uw hotel gebracht. 

 • Dag 5 Oaxaca

  Vandaag leert u meer over de lokale natuur en archeologie door middel van een bezoek aan Monte Alban, Mitla en de Tule Tree. Monte Alban is een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Mexico, gelegen op een heuvel bij Oaxaca. Hier zijn resten te vinden van tempels, paleizen en een geweldig uitzicht over de stad, valleien en bergen. Mitla is de volgende archeologische plaats die u bezoekt, welke bekend is om het mozaïekwerk dat verwerkt is in de ruïnes. De laatste stop vandaag is de Tule Tree, een van de grootste bomen ter wereld. Deze boom is zeker 2000 jaar oud en wordt aanbeden door de lokale bevolking. Na deze volle dag wordt u terug naar het hotel gebracht zodat u de avond rustig op eigen gelegenheid kunt doorbrengen.

 • Dag 6 Oaxaca – San Cristobal de las Casas

  U vliegt verder naar Tuxtla Gutierrez, met als eindbestemming San Cristobal de las Casas. Wanneer u op het vliegveld aankomt wordt u opgehaald en maakt u een prachtige tocht door de Sumidero Canyon. Per boot over de Grijalva rivier zult u de canyon bereiken, deze is 900 meter diep en rijk in flora en fauna.

 • Dag 7 San Cristobal de las Casas

  U verblijft in San Cristobal de las Casas, vandaag gaat u het dorp verder verkennen. De pittoreske huizen met rode daken en nauwe straatjes geven San Cristobal de las Casas een fijne sfeer. Bezoek de kerken en markten en ontdek de lokale ambachten en weefsels. Vervolgens gaat u nog twee plaatsen in de omgeving ontdekken, beginnende met San Juan Chamula. Hier staat een kerk waar een mix is ontstaan tussen pre-spaanse tradities en het katholicisme. Als laatste gaat u naar San Lorenzo Zinacantán, bekend om zijn lokale weverijen en inheemse bevolking.

 • Dag 8 San Cristobal de las Casas – Palenque

  In de ochtend wordt u opgehaald en met een privé transfer naar de Toniná Archeological site gebracht. Deze plaats is een voormalige Maya stad, gebouwd in de vorm van een piramide. Toniná is een van de grootste piramides in Zuid Amerika. Uw gids zal u alles vertellen over deze stad, die regelmatig in oorlog was met naburige plaatsen. U zult de stad ontdekken en meer dan 100 monumenten zien, gedateerd van voor de 9e eeuw. Na uw bezoek aan Toniná wordt u naar uw hotel gebracht in Palenque.

 • Dag 9 Palenque – Puerta Calakmul

  U reist verder en brengt onderweg een bezoek aan de Palenque Archaeological Zone. Maak kennis met de historische Maya stad Palenque, welke honderden jaren diep in de jungle verborgen lag. Laat u fascineren door de 180-jarige geschiedenis van de stad en beklim de tempels welke een geweldig uitzicht bieden over de omringende jungle. Na dit indrukwekkende bezoek zult u naar uw hotel in Calakmul gebracht worden, een route die ongeveer 5,5 uur zal duren.

 • Dag 10 Puerta Calakmul

  Na het ontbijt wordt u meegenomen op een privé excursie naar Calakmul, welke een van de oudste Maya plaatsen is. Het ligt in een van de grootste ecologische reservaten van Mexico. Hier wonen veel bedreigde diersoorten waaronder de jaguar, aasgieren, arenden en diverse aapsoorten. Laat u betoveren door deze indrukwekkende omgeving!

 • Dag 11 Puerta Calakmul – Playa del Carmen

  Nadat u heeft uitgecheckt wordt u naar Playa Del Carmen gebracht, onderweg brengt u een bezoek aan Laguna Bacalar. Deze lagune heeft niet een, maar zeven prachtige blauwe kleuren water die veranderen van kleur onder invloed van de zon. U kunt hier gaan kajakken, heerlijk lunchen en zwemmen in de ‘Cenote Azul’, een diep meer welke is omgeven door jungle. Na uw bezoek aan de lagune wordt u naar Playa del Carmen gebracht, waar u kunt kennismaken met het strand en de Caribische zee.

 • Dag 12 – 14 Playa del Carmen

  Deze dagen verblijft u in een luxe resort en bezoekt u diverse bezienswaardigheden in de omgeving. De eerste dag wordt u opgehaald voor een bezoek aan het wereldberoemde Chichén Itzá. Per klein vliegtuig wordt u hiernaartoe gebracht, het uitzicht tijdens de vlucht is adembenemend. De heilige plaats Chichén Itzá was een van de grootste in de Yucatan provincie. De gids zal u alles vertellen over de bijna 1000-jarige geschiedenis en u rondleiden door deze indrukwekkende plaats.

  De volgende dag brengt u door in het bekende Sian Ka’an bio reservaat. Dit gebied bestaat uit prachtig helderblauw water, struiken en mangroves omgeven door een tropisch woud. Het is rijk met flora en fauna, voorbeelden zijn krokodillen, dolfijnen, schildpadden en meer dan 300 vogelsoorten. U gaat eerst wandelen door dit gebied, waarbij u de Muyil Maya tempel bezoekt. Daarna reist u verder per boot, waarbij u het reservaat van een ander perspectief ervaart. Op sommige gedeeltes van de route is het mogelijk om te zwemmen of heerlijk mee te drijven.

  Op de laatste dag staat u vroeg op, zodat u op tijd bij de archeologische plaats van Tulum bent voor een spectaculaire zonsopgang. Daarna kunt u de omgeving in alle rust ontdekken, nog voor de officiële openingstijden. De combinatie van deze prachtige ruïnes met het uitzicht over de Caribische zee zal u nog lang bijblijven. Later wordt u weer teruggebracht naar het resort waar u heerlijk kunt relaxen aan het strand.

 • Dag 15 – 16 Playa del Carmen – Cancun – Amsterdam

  Helaas is dit het einde van een onvergetelijke reis. Na het ontbijt wordt u door uw gids per privé transfer naar het vliegveld gebracht, vanwaar u weer naar Amsterdam vertrekt.

Route
U arriveert in Mexico stad en vliegt na enkele dagen door naar Oaxaca. Vanuit Oaxaca vliegt u verder naar Tuxtla, met eindbestemming San Cristobal de las Casas. Overland reist u door naar Palenque, Puerta Calakmul om uiteindelijk uw reis in Playa del Carmen te eindigen. Vanuit Cancun vliegt u weer terug naar Amsterdam.
Lisette Joosten bezocht Mexico

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.