Ontdek stedelijk Japan

11-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak kennis met de Japanse cultuur
 • Dwaal door de oudste Geisha wijk van Tokyo
 • Bewonder cultuurrijk Kyoto
 • Ontdek historisch Hiroshima
 • Bezoek het heilige eiland Miyajima
 • Sluit uw rondreis af in levendig Osaka

Beleef Japan door de ogen van een Japanner. In 11 dagen leert u sushi maken in Tokyo, wandelt u door de sfeervolle wijkjes van Kyoto en bezoekt u het Peace Memorial Park & Museum in Hiroshima. U sluit deze bijzondere reis af met een stadstour door het bruisende Osaka.

Japan ligt ten oosten van Azië en bestaat uit een groot aantal eilanden. Tokyo, Kyoto, Hiroshima en Osaka liggen allen op hoofdeiland Honshu. Gedurende deze 11-daagse rondreis bezoekt u deze vier steden en ontdekt u het heilige eiland Miyajima. Bovendien maakt u kennis met de Japanse cultuur. Zo neemt u deel aan een workshop sushi maken en leert u meer over de Japanse theegebruiken in een traditionele machiya. Uw rondreis wordt afgesloten in levendig Osaka met een adembenemend uitzicht vanuit de op-de-Eifeltoren-gebaseerde Tsutenkaku Tower. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer per openbaar vervoer zoals trein, bus en metro, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het eiland Jost van Dyke zijn naam dankt aan een Nederlandse piraat.

Programma
 • Dag 1-2 Amsterdam - Tokyo

  Vanuit Amsterdam vliegt u naar Tokyo. Op het vliegveld wordt u ontvangen en begeleid naar de juiste trein die u naar uw hotel brengt. Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de bruisende hoofdstad. 

 • Dag 3 Tokyo

  Laat u door uw gids door de straten van Tokyo leiden en bezoek de kostbaarste plekken van de stad. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere de heilige plaats Meiji Jingu en de Japanse Champs-Elysees met de hipste boetiekwinkels van Japan. U stapt terug in de tijd wanneer u de oudste Geisha wijk, Asakusa, betreedt en ontspant tijdens een cruise over de Sumida rivier en langs de tuinen van Hama-Rikyu Teien. 

 • Dag 4 Tokyo

  Maak kennis met de Japanse cultuur tijdens uw verblijf in Tokyo. Vandaag gaat u namelijk een kookworkshop sushi volgen. Allereerst brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Tsukiji Fish Market met uitgebreide visafdeling. Vervolgens gaat u met uw gids naar het klaslokaal waar de kookles plaatsvindt. Natuurlijk kunt aan het eind van de workshop van deze smaakvolle, Japanse gerechtjes proeven. Bovendien vormt de opgedane kennis een bijzonder souvenir voor thuis. 

 • Dag 5 Tokyo - Kyoto

  U verlaat Tokyo en reist met de comfortabele shinkansen hogesnelheidstrein naar de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto. Hier vindt u maar liefst 2000 heiligdommen en tempels inclusief zeventien plekken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bij aankomst in Kyoto heeft u nog voldoende tijd om een bezoek te brengen aan deze culturele plekken. 

 • Dag 6 Kyoto

  Ontdek de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan samen met een gids. De stadstour brengt u naar het prachtige Nijo Castle, de beroemde tempel Kinkaku-ji, de rotstuin van Ryoan-ji en de Kiyomizu-dera Tempel gelegen op Mount Otowa. Dwaal tenslotte door de sfeervolle wijk Higashiyama, die bestaat uit kleine paadjes gevuld met souvenirwinkeltjes. 

  De Kiyomizu Temple wordt momenteel gerenoveerd, waardoor bepaalde delen van het gebouw niet bezocht kunnen worden. 

 • Dag 7 Kyoto

  Vandaag leert u meer over de theegebruiken in de Japanse cultuur. Dit doet u in een machiya, een traditioneel houten stadshuis dat typerend is voor Kyoto. U draagt een kimono en wordt geïnformeerd over de theeceremonie, van het zetten van de thee tot het serveren ervan. U sluit uw Japanervaring af met een korte wandeling door de oude buurt en een bezoek aan een sake brouwerij. 

 • Dag 8 Kyoto - Hiroshima

  U reist vanuit Kyoto verder naar Hiroshima met de comfortabele shinkansen hogesnelheidstrein. Houdt onderweg uw ogen open wanneer u het parelwitte Himeji Castle en de grandioze Seto Ohashi Bridge passeert. De rest van de dag kunt u in alle rust genieten van de historische stad van Hiroshima. 

 • Dag 9 Hiroshima

  Ga met uw gids samen op pad naar het heilige eiland Miyajima, gelegen in de Seto Inland Sea. Breng een bezoek aan de beroemde, heilige plaats Itsukushima en proef lokale specialiteiten als anago (zoutwaterpaling) en momiji manju (esdoornbladvormige cakes). Hierna reist u terug naar Hiroshima en bezoekt u het Peace Memorial Park & Museum. 

  Het Peace Memorial Museum wordt momenteel gerenoveerd, waardoor bepaalde delen van het gebouw niet bezocht kunnen worden. 

 • Dag 10 Hiroshima - Osaka

  Laat het historische Hiroshima achter u en ontdek het levendige Osaka. Na aankomst in Osaka wordt u opgehaald door uw gids voor een indrukwekkende stadstour. Met de stadstour bezoekt u ‘Kitchen of the World’ Doguyasuji, proeft u Japanse delicatessen in restaurantmekka Dotonbori en gaat u op de foto bij Kani Doraku. U wandelt door de smalle straatjes van Hozenji Yokocho en neemt de trein naar Shinsekai, waar uw tour afgesloten wordt met een bezoek aan de op de Eifeltoren-gebaseerde Tsutenkaku Tower. 

 • Dag 11 Osaka - Amsterdam

  Geniet nog even van uw laatste paar uurtjes in de bruisende stad. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u vanuit Osaka terug naar Amsterdam. Het einde van een betoverende reis door de mooiste steden van Japan. 

   

  Tip: maak deze reis in de bloesemperiode om de bloeiende kersenbloem en de andere bloeiende fruitbomen te bewonderen. Japan is tijdens deze periode letterlijk gehuld in een deken van roze bloesem dat zorgt voor een unieke sfeer. 

 • Optionele extensie:

  In plaats van Osaka reist u op dag 10 naar Nagasaki en verblijft u daar twee nachten. Vervolgens reist u op dag 12 naar Osaka en reist u de volgende dag weer terug naar Amsterdam.

   

  Dag 10 Hiroshima – Nagasaki 

  Vanuit Hiroshima reist u naar Nagasaki, dat naast het tragische verleden het centrum vormt van Europese invloeden. Maak er een stadstour en bezoek onder andere de Oura Church en de Glover Garden, wandel over de Dutch Slope, beklim Mount Inasa of ga naar het oudste Chinatown van Japan.

   

  Dag 11 Nagasaki 

  Spendeer uw vrije dag in Nagasaki geheel zoals u zelf wenst. Een leuke tip is om Hashima, ook wel bekend als Gunkanjima, te bezoeken. Dit eiland vormt een populaire toeristenattractie sinds het door Unesco in 2015 uitgeroepen werd tot Werelderfgoed. Daarnaast vormt ook het Nagasaki Peace Memorial Park & Museum een veelgeliefde toeristenspot.

   

  Dag 12 Nagasaki – Osaka 

  U verlaat Nagasaki en vervolgt uw reis naar Osaka. 

   

   

Route
Met deze rondreis bezoekt u de mooiste steden van Japan. Vanuit hoofdstad Tokyo reist u verder naar de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto. Vervolgens bezoekt u het historische Hiroshima en sluit u uw reis af in het levendige Osaka.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen