Ontdek het authentieke Nicaragua

7-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 1.095 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Sfeervol Granada
 • Vulkanische eilandjes van Las Isletas
 • Slapen aan de voet van de Mombacho Vulkaan
 • Actieve vulkaan Masaya
 • Fleurige markten
 • Prachtige natuur van Isla Ometepe

Een korte maar intense kennismaking met Nicaragua vanuit Costa Rica. U verblijft op de mooiste plaatsen en dompelt u helemaal onder in de pracht en praal van natuur en cultuur.

Het sfeervolle en koloniale stadje Granada is de eerste plaats die u in Nicaragua aandoet. U kunt de stad uitstekend te voet verkennen. 's Avonds geniet u op het centrale plein van de bijzondere sfeer. De volgende dag maakt u een prachtige boottocht over het Nicaraguameer. Vlakbij Granada ligt de Mombacho vulkaan, een actieve vulkaan met prachtige natuur en uitzichten. Ook bezoekt u de Masaya vulkaan en de bekende kleurrijke markten. U sluit uw reis in Nicaragua af met een verblijf op Isla de Ometepe. Het eiland ligt middenin het Nicaraguameer en wordt gevormd door twee vulkanen; Concepción en Maderas. U geniet van de mooie natuur tijdens een tour over het eiland. Na uw verblijf wordt u per transfer teruggebracht naar Peñas Blancas in Costa Rica.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat
 • Het meer van Nicaragua is een zoetwatermeer en het op één na grootste meer in Latijns-Amerika.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Peñas Blancas - Granada

  Vanuit het noorden van Costa Rica rijdt u naar Peñas Blancas, waar u uw huurauto achterlaat. Per transfer wordt u naar uw accommodatie in het koloniale Granada gebracht.

 • Dag 2 Granada

  U verkent het kleurrijke centrum van Granada tijdens een tocht per koets. Ook maakt u een boottocht over het meer van Nicaragua, waarin 360 vulkanische eilandjes liggen.

 • Dag 3 Granada

  Vandaag bezoekt u de actieve Masaya vulkaan. Vanaf de top van de vulkaan heeft u een mooi uitzicht op de krater. Na een bezoek aan een kleurrijke markt bekijkt u het koloniale stadje San Juan de Oriente.

 • Dag 4 Granada - Mombacho

  Per transfer wordt u naar uw ecolodge voor de komende nacht gebracht. U slaapt aan de voet van  de Mombacho vulkaan. Geniet van deze mooie natuurrijke omgeving.

 • Dag 5 Mombacho – Isla de Ometepe

  In de ochtend heeft u een privétransfer naar de haven van San Jorge. Hier neemt u de ferry naar Isla de Ometepe. Onderweg heeft u prachtig uitzicht op het eiland, dat bestaat uit twee vulkanen.

 • Dag 6 Isla de Ometepe

  Voor vandaag staat een bezoek op het programma aan het natuurreservaat waar brulapen en tropische vogels leven. Ook bezoekt u Finca Magdalena, waar u meer leert over de productie van biologische koffie.

 • Dag 7 Isla de Ometepe - Peñas Blancas

  U neemt de ferry terug naar het vasteland. Vanuit San Jorge wordt u teruggebracht naar Peñas Blancas. Hier haalt u uw huurauto op en vervolgt u uw reis door Costa Rica.

 • Het elegante Hotel Plaza Colón is een prachtig gerenoveerd, koloniaal huis met uitzicht over Parque Central. Het hotel combineert moderne faciliteiten met de oude koloniale architectuur van het gerestaureerde gebouw. Sommige kamers hebben een terras...
 • El Respiro ligt in de heuvels vlak boven Granada, aan de voet van de Mombacho vulkaan. De lodge heeft een typerende koloniale stijl, met massieve houten pilaren, een rieten dak en terracotta tegels, gecombineerd met een moderne, Europese stijl. El Respiro...
 • Finca San Juan de la Isla bevindt zich op het eiland Isla de Ometepe, dat omringd wordt door Lago Nicaragua. Dankzij haar locatie direct aan het strand, vormt de lodge een ideale locatie als u graag in de warme wateren van Lago Nicaragua wilt zwemmen....
Route
Na een kennismaking met Costa Rica reist u door naar het buurland Nicaragua. Hier bezoekt u het koloniale Granada en de prachtige omgeving van de actieve Masaya vulkaan. Ook verblijft u op het eiland Isla de Ometepe, middenin het meer van Nicaragua. Daarna keert u terug naar Costa Rica.