Ontdek China met uw kinderen

17-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.325 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Vliegeren op de Chinese Muur
 • Lunch in de hutongs van Beijing
 • Terracotta Leger bij Xi'an
 • Reuzenpanda's van Chengdu
 • Felgroene rijstterrassen
 • Sprookjesachtige Yulong Rivier

Hoewel China misschien niet de eerste bestemming is waaraan u denkt om met uw kinderen te bezoeken, biedt dit land verrassende mogelijkheden. Vlieger op de Chinese Muur, zie de panda's van Chengdu en fiets tussen de schilderachtige rijstterrassen van Yangshuo.

Beijing is de enorme hoofdstad van China‚ waar het goed toeven is voor u en uw kinderen. In de metropool onderneemt u verschillende bijzondere activiteiten‚ zoals vliegeren op de Chinese Muur, het verkennen van de charmante hutongs en het bijwonen van een bijzondere Kung-Fu theatershow. In de nachttrein naar Xi’an valt u al snel in slaap met alle belevenissen nog op uw netvlies. 

In de oude hoofdstad maakt u een fietstocht en bezoekt u het wereldberoemde Terracottaleger. Chengdu is de volgende stad van uw reis‚ waar een leuke verrassing voor u en uw kinderen wacht. In het Giant Panda Breeding Center leven reuzenpanda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving en worden ze bestudeerd door onderzoekers die zich inzetten voor het behoud van de reuzenpanda in de natuur. Als echte safarigangers gaat u met uw kinderen op zoek naar de dieren die er dan wel zeer knuffelbaar uitzien, maar dat toch zeker niet zijn. 

Via Guilin reist u naar het bergachtige omgeving van Longsheng‚ waar u van de frisse berglucht geniet tijdens verschillende wandelingen. De rijstvelden met de verschillende terrasniveaus zijn hier schitterend. Ook in Yangshuo is het de natuur die ontzagwekkende indruk maakt. Tijdens een boottocht over de Yulong rivier kijkt u uw ogen uit. Aan weerszijden torenen de indrukwekkende karststeenrotsen op. Nadat u kennis heeft gemaakt met wereldstad Shanghai zit uw reis er helaas weer op. Met herinneringen voor het leven keren u en uw kinderen weer terug naar huis.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Het Zomerpaleis werd in de zomer door de keizer gebruikt om te ontsnappen aan de benauwde hitte in de Verboden Stad.
 • Xi’an ligt op Zijderoute.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2: Amsterdam - Beijing

  Uw rondreis door China begint vandaag. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u rechtstreeks met KLM naar Beijing, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u hartelijk ontvangen en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Beijing, ook wel bekend als Peking, is de hoofdstad van China en behoort tot een van de vier grote historische hoofdsteden van het land. De metropool wordt erkend als het politieke, culturele en educatieve centrum van China en staat tevens bekend om zijn eeuwenoude tempels en ongelofelijke wolkenkrabbers.

 • Dag 3: Beijing

  Vandaag bezoekt u de iconische Verboden Stad. De bouw van de stad werd voltooid in 1420 tijdens het regime van de Ming-dynastie keizer Yongle, en diende als het keizerlijke administratieve centrum gedurende de hele Ming en Qing Dynastie tot de val van het Rijk in 1911. Door de Olympische Spelen die in 2008 hebben plaatsgevonden, heeft de Verboden Stad zijn jeugdige en levendige kleuren teruggewonnen. Om dit zelf te ontdekken, heeft u voldoende tijd voor een bezoek aan alle omliggende binnenplaatsen en kamers. De rest van de dag wandelt u rond het romantische Behai Lake en Houhai Lake, welke zijn omgeven door hutongs. Hutongs zijn de beroemde en traditionele woonwijken met smalle steegjes en charmante kleine restaurants en bars. In de avond geniet u van een Kung Fu show in het Red theater.

 • Dag 4: Beijing

  De ochtend heeft u ter vrije besteding alvorens u geniet van een lunch in een traditioneel noodle restaurant. Hierna bezoekt u het prachtige Zomerpaleis. Ooit was dit een eenvoudige keizerlijke tuin, maar werd in de 18e eeuw door keizer Qianlong volledig opnieuw ontworpen tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. U vindt hier een mix van tempels, paviljoens, meren, pagodes en tuinen die een harmonieuze weergave vormen van de Chinese cultuur en architectuur. In de avond dineert u bij restaurant Duck de Chine waar uitstekende pekingeend op de menukaart staat.

 • Dag 5: Beijing - Xi'an

  In de vroege ochtend vertrekt u naar de Chinese Muur. In tegenstelling tot de populaire mythe is de Chinese Muur niet vanaf de maan te zien. Toch is het nog steeds een van de beroemdste symbolen van China en mag het tijdens uw reis niet ontbreken. Sporen van de muur zijn meer dan 2000 jaar oud, maar het grotere restauratieproject van de Ming-dynastie heeft de muur gecreëerd die we nu kennen. Aangekomen in het ochtendlicht geniet u van uitstekende fotomogelijkheden van de Chinese Muur. Na het verkennen van de muur gaat u met een kabelbaan of rodelbaan terug naar beneden. Later in de middag wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht vanwaar u verder reist naar Xi’an per nachttrein.

 • Dag 6: Xi'an

  In de vroege ochtend komt u aan op het treinstation van Xi’an. U wordt naar uw hotel gebracht waar u direct kunt inchecken. Nadat u uitgerust bent in het hotel stapt u op uw fiets om Xi’an te ontdekken, zonder files en druktes. Een van de hoogtepunten van de tocht zijn de indrukwekkende stadsmuren, gebouwd tijdens de Ming-dynastie. De stadspoorten waren ooit de enige toegang om de stad te betreden of te verlaten. Tijdens een culturele stadstour ontdekt u de Islamitische inlvoeden van Xi’an, die ontstaan zijn gedurende de dagen van de Zijderoute. U bezoekt de Chinese Moskee en wandelt u door de levendige buurt. Tijdens het diner geniet u van de unieke sfeer van de avondmarkt, terwijl u de specialiteiten uit de buurt proeft, zoals gekruide lamsspies, brood en schapensoep met noedels.

 • Dag 7: Xi'an

  Geen enkele klassieke Chinese reis is compleet zonder een bezoek aan het Terracottaleger. Deze grote ontdekking, die in 1974 per ongeluk door lokale boeren werd gedaan, werd een van de grootste archeologische vondsten uit de moderne geschiedenis. Een uitgestrekt ondergronds mausoleum werd gebouwd door de angst van keizer Qin Shi Huangdi’s voor boosaardige geesten. Het immense leger bestaat uit unieke beelden van soldaten die hem in het hiernamaals beschermen. De beelden zijn te zien in drie verschillende ruimtes. U sluit de rondleiding af bij het meest indrukwekkende gedeelte waar u een adembenemend uitzicht heeft over het leger.

 • Dag 8: Xi'an - Chengdu

  Vandaag wordt u naar het treinstation gebracht vanwaar u per hogesnelheidstrein naar Chengdu reist. Chengdu is de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan en de oude hoofdstad van het machtige Shu-koninkrijk. Chengdu is voornamelijk bekend om haar pandareservaat, maar ook kunt u genieten van de prachtige tempels, groene parken, theehuizen, karakteristieke wijkjes en een relaxte sfeer. Na aankomst in het hotel kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

 • Dag 9: Chengdu

  Vandaag staat een bezoek aan het Panda Breeding Center op uw programma. Met iets minder dan 100 panda’s, is dit het grootste centrum voor panda’s ter wereld. De panda is een bedreigde diersoort die de Chinese regering sinds de jaren tachtig bewust beschermt. Het pandareservaat is opgericht om de natuurlijke leefomgeving van de panda’s te creëren zodat ze de best mogelijke omgeving hebben om te paren en te broeden. Groene bamboe, felle bloemen, frisse lucht, een natuurlijk heuvellandschap en een prachtig uitzicht zijn op creatieve wijze samengevoegd. Vervolgens keert u terug naar Chengdu voor een bezoek aan de Wenshu Temple, de best bewaarde boeddhistische tempel in Chengdu. Sluit uw dag af met een wandeling door People’s Park; een perfect voorbeeld van een Chinees park waar de lokale bevolking hun oefeningen uitvoeren, zoals Kungfu, meditatie en gymnastiek. In de avond neemt u een kijkje bij het Sichuan Opera, een kleurrijke en muzikale show in Chengdu.

 • Dag 10: Chengdu – Guilin – Longsheng

  U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een lokale gids die u naar Longsheng brengt. Het gebied rondom Longsheng heeft een van de mooiste berglandschappen in de provincie Guangxi. Het landschap bestaat uit uitgestrekte heuvels en vruchtbare rijstterrassen die een schilderachtig plaatje creëren. Via de wandelpadden die zich tussen de rijstterrassen bevinden, ontdekt u de mooiste uitzichtpunten.

 • Dag 11: Longsheng

  U begint de dag met een ontspannen wandeling door het dorp. Longsheng wordt bewoond door mensen van de Red Yao minderheid. Yao-vrouwen worden gekenmerkt door hun lange zwarte haren die ze pas knippen als ze 16 jaar oud zijn. In de regio vinden wedstrijden plaats om de vrouw met het langste haar te eren. Vervolgens verkent u het nabijgelegen dorp Ping’an. Dit 600 jaar oude dorp wordt bewoond door de Zhuang minderheid, een groep die gepassioneerd is door zang en theater. In de namiddag vertrekt u voor een wandeling van ongeveer vier uur, waarbij u Dragon’s Backbone (Longji) bezoekt, een van de mooiste stukken rijstterrassen van het land. Het is nu meer dan 700 jaar geleden dat de lokale bevolking hier aan het werk ging om rijst, zoete aardappelen, andere groenten en thee te verbouwen.

 • Dag 12: Longhsheng – Yangshuo

  Het adembenemende karstgebergte met groene landschappen, mooie rijstvelden en kronkelende rivieren vormen het decor van Yangshou. De prachtige natuurlijke formaties van Yangshuo hebben dichters, schilders en fotografen geïnspireerd en vormen vandaag de dag een van de meest fascinerende hoogtepunten van het land. Maak optioneel een fietstocht om de landelijke omgeving met zijn rijstvelden, waterbuffels en kleine dorpjes te verkennen. Geniet in de avond van de show ‘Impressions Liu Sanjie’, waar honderden lokale acteurs scènes uit het plattelandsleven naspelen door zich te verkleden in traditionele klederdracht van de minderheden uit de regio.

 • Dag 13: Yangshuo

  U wordt naar het dorp Yangdi gebracht waar u per bamboe raft over de Li-rivier vaart. Onderweg verbaast u zich over het pittoreske landschap vol met karstgebergte. Uw avontuur over de Li-rivier eindigt in Xingping, een oud dorp met een rijke geschiedenis. Xingping staat bekend om zijn traditionele huizen uit de Ming en Qing-dynastie en om de levendige markt die elke 3 dagen wordt gehouden. Het dorp is omgeven door ‘suikerbroodbergen’, unieke karstformaties die een prachtige sfeer creëren. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

 • Dag 14: Yangshuo - Guilin – Shanghai

  In de ochtend vertrekt u naar Guilin, waar u de Reed Flute Cave bezoekt. De grot heeft zijn naam te danken aan het vele riet dat bij de ingang van de grot groeit. Bij het betreden van de grot met uw zaklamp, kunt u enkele stalactieten en stalagmieten ontdekken die mysterieuze schaduwen tekenen op de wanden van de grot. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Guilin gebracht, vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Shanghai vliegt. Eenmaal aangekomen in de metropool Shanghai wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 15: Shanghai

  U begint de dag met een wandeling door de wijk French Concession; een symbool van de tijd waarin de westerse macht veel privileges heeft gekregen. Vooral van belang is het Fuxing Park, waar Chinezen hun dagelijkse ochtendgymnastiek uitoefenen. Na het verkennen van het park, wandelt u langs de koloniale huizen die nu zijn omgetoverd tot restaurants, bars en verschillende boetieks. Wandel verder naar Xintiandi, een van de levendigste delen van de stad. Vervolgens bezoekt u Tianzifang, een doolhof van steegjes met restaurants, boetiekjes en kleine, authentieke kunstgalerijen. U sluit de wandeling af in de oude binnenstad waar u de beroemde Yu Yuan Gardens, een prachtig voorbeeld van de kunst van de Chinese tuinaanleg, kunt bezoeken.

 • Dag 16: Shanghai

  U heeft vandaag de dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De metropool Shanghai is de grootste stad van China waar ontzettend veel te doen is. Bewonder de enorme wolkenkrabbers, bezoek de gigantische winkelcentra, wandel door de prachtige Chinese tuinen of bezoek een van de boeddhistische tempels. Wandel over een van de populairste boulevards van Shanghai, The Bund, langs de Huangpu River. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de wolkenkrabbers en koloniale gebouwen. Heeft u behoefte aan wat kunst en cultuur? Bezoek het kunstdistrict M50 in het noordwesten van de stad. Hier zijn oude pakhuizen omgetoverd tot hippe galeries waar kunstenaars hun werk exposeren.

 • Dag 17: Shanghai – Amsterdam

  Helaas is uw reis naar China tot een einde gekomen. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en vervolgens wordt u naar de luchthaven van Shanghai gebracht. Vanuit Shanghai vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt.

 • Yangshuo Secret Garden is een sfeervol en kleinschalig boetiekhotel op het platteland van Yangshuo, vlakbij de Yulong rivier. Het gebeurt niet zelden dat kunstenaars zich voor langere tijd in het hotel ophouden om zich te laten inspireren door de schitterende...
Route
Deze kindvriendelijke reis combineert cultuur met natuur. Start in Beijing en reis per trein naar Xi’an. Vervolgens vliegt u naar de panda’s van Chengdu. Een volgende vlucht brengt u in de natuurrijke omgeving van Guilin, Longsheng en Yangshuo. U eindigt de reis in de moderne metropool Shanghai.
Ella Janse bezocht China

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.