Ontdek Belize

16-daagse reis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 7.545 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Belize Barrier Reef
 • Maya Tempels bij Lamanai
 • Avontuurlijke Actun Tunichil Muknal grotten
 • Grootste en mooiste Maya-site
 • Ontspanning op witte zandstranden
 • Onderwaterwereld bij Ambergris Caye

Maak tijdens deze reis kennis met de highlights van Belize. Bewonder de indrukkende Maya-site Caracol verscholen in de jungle. Ontdek de onderwaterwereld bij Ambergris Caye en het prachtige Belize Barrier Reef. Ga op avontuur in de grotten van Actun Tunichil Muknal. Een prachtige combinatie van natuur, cultuur en ontspanning aan het strand.

Maak tijdens deze reis kennis met de highlights van Belize. Bewonder de indrukkende Maya-site Caracol verscholen in de jungle. Ontdek de onderwaterwereld bij Ambergris Caye en het prachtige Belize Barrier Reef. Ga op avontuur in de grotten van Actun Tunichil Muknal.  Een prachtige combinatie van natuur, cultuur en ontspanning aan het strand. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids/chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Het koraalrif van Belize het één na grootste rif ter wereld is

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Panama City

  Vandaag gaat uw reis van start. U vliegt naar Panama City. Bij aankomst gaat u per transfer naar uw accommodatie bij de luchthaven voor overnachting.  

 • Dag 2: Panama City - Belize City - San Pedro

  U gaat per transfer naar de luchthaven van Panama-City, vanwaar u naar Belize-City vliegt. Vanaf hier vliegt u met een binnenlandse vlucht door naar San Pedro op Ambergris Caye. Na aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 3: San Pedro

  Ontdek het bloeiende zeeleven bij Mexico Rocks, net buiten North Ambergris Caye. Bewonder de prachtige koraalformaties met haar inwoners bij dit prachtige rif. Ga opzoek naar de maanvis, vlindervis, verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen. De kalme en ondiepe wateren van Mexico Rocks maken het tot een ideale plek voor zowel gevorderde als beginnende snorkellaars.   

 • Dag 4: San Pedro

  Dag ter vrije besteding om te genieten bij uw resort. Ga op verdere verkenning van de prachtige onderwaterwereld bij Hol Chan of geniet van een ontspannen middag aan het zwembad.  

 • Dag 5: San Pedro – Orange Walk District

  U heeft de ochtend nog ter vrije besteding. Begin van de middag wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Orange Walk District. Vanaf hier wordt u naar uw accommodatie, Lamanai Outpost Lodge, gebracht.   

 • Dag 6 & 7: Orange Walk District

  Dagen ter vrije besteding. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt hierbij denken aan wandelingen door de jungle, een bezoek aan de Lamanai ruïnes, een sunset cocktail cruise en nog veel meer! 

 • Dag 8: Orange Walk District – Cayo District

  U laat deze bijzondere plaats achter u en vliegt naar Cayo District. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur die u per privétransfer naar het Cayo-District brengt. 

 • Dag 9: Cayo District

  Verscholen in de jungle ligt de Maya-site Caracol. Deze grootste en mooiste Maya-site van Belize lag meer dan 1000 jaar verstopt in het regenwoud. In 1937 werd de bijzondere plek pas herontdekt. Op deze archeologische site zijn meer dan 100 tombes te vinden en het is een uitzonderlijke ervaring om rond te lopen in deze verlaten stad in de jungle! Naast de indrukwekkende bouwwerken is de eeuwenoude en immense 'Ceiba boom' een ware bezienswaardigheid. Deze boom is heilig voor de Maya's en de wortels zijn tweemaal zo groot als een mens. Hierna stopt u bij de Rio Frio grot. Uit deze grot, die is omgeven door enorme stenen, stroomt helder water. Zo is er een klein zandstrand ontstaan. De grot heeft aan beide kanten grote openingen, waardoor u zonder zaklamp in de grot kan kijken. De laatste stop is het natuurspektakel van de rivier Rio On die door een prachtige kloof stroomt of zijn de 490 meter hoge Thousand-foot falls (de hoogste watervallen van Centraal Amerika). Aan het eind van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie. 

 • Dag 10: Cayo District

  In de ochtend vertrekt u voor uw excursie naar Actun Tunichil Muknal. Deze bijzondere grotexcursies is een waar avontuur en vereist dan ook een goede conditie. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt door de jungle naar deze indrukwekkende grotten, die een heilige plaats waren voor de Maya's. Het grottencomplex bestaat uit een serie kamers, die eindigen in een 300 bij 50 meter grote 'kathedraal' waar ooit offerceremonies plaatsvonden. Tijdens deze tour reist u echt terug naar het Maya tijdperk! Het avontuur begint met een wandeling van ongeveer 45 minuten door de jungle, waarbij u een oversteek maakt door twee rivieren. Bij aankomst bij de grotten wordt u uitgerust met een helm en lamp en krijgt instructies voordat u de grot ingaat. In de grot zult u soms moeten zwemmen of klimmen. U komt stalagmieten en stalactieten, bijzondere rotsformaties en overblijfselen van de ceremonies en gebruiken van de Maya's tegen. Uiteraard wordt u begeleidt door een ervaren Engelssprekende gids. Dit is één van de meest uitdagende tours in Belize! Wanneer u de grot weer verlaat wordt er een picknicklunch voor u verzorgt bij de ingang en gaat u dezelfde route terug. U wordt daarna naar uw accommodatie gebracht. 

 • Dag 11: Cayo District – Placencia

  Na uw ontbijt wordt u per transfer naar Placencia gebracht. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding.  

 • Dag 12: Placencia

  Maak u klaar voor een dag in het water bij het prachtige Belize Barrier Reef. Stap aan boord van uw comfortabele boot en vaar in circa 1 uur naar een prachtige verzameling kleine koraaleilanden, ook wel bekend als Silk Cayes. In deze omgeving leven onder andere kreeften, krabben, barracudas en veel kleurrijke rifvissen. Pak uw snorkeluitrusting en duik het water in om deze prachtige onderwaterwereld te verkennen. Een heerlijke dag in zee inclusief een authentieke Belizaanse lunch. Op de terugweg richting Placencia heeft u de mogelijkheid om aan te sluiten bij een groep duikers, op een locatie net binnen het rif, waar u een goede kans heeft om schildpadden, pijlstaartroggen en verpleegsterhaaien te spotten.   

 • Dag 13 & 14: Placencia

  De komende dagen heeft u vrij te besteden. U kunt heerlijk genieten van het strand en er zijn diverse watersportmogelijkheden.  
   
  Interessante plekken om te bezoeken zijn het Savannah Forest Reserve en de archeologische site Nim Li Punit. U kunt ook per boot de Monkey River afvaren of op zoek gaan naar de jaguar in het Cockscomb Jaguar Reserve. Een dorpje verkennen behoort daarnaast tot de mogelijkheden. 
   
  Wilt u er een volle dag op uit? Dan is een tour naar Dangriga een optie. Deze stad is het culturele centrum van de Garifuna; een gemengd volk van inheemse inwoners van de Caribbean en Afrikaanse afstammelingen. Vanuit Dangriga kunt u per boot afreizen naar Glover's Reef. Dit prachtige atol biedt u een van de meest spectaculaire duiken ter wereld. Een andere optie is het bezoeken van Gales Point, een Creools stadje dat is gesticht door ontsnapte slaven uit Belize City. Tegenwoordig kunt u hier op zoek gaan allerlei wildlife.  

 • Dag 15: Placencia – Belize – Panama City – Amsterdam

  U gaat per transfer naar de luchthaven van Placencia. Een korte vlucht brengt u naar Belize City. U vliegt naar Panama City, waar u overstapt op een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. 

 • Dag 16: Amsterdam

  Welkom thuis met een koffer vol herinneringen!

 • Ka’ana Boutique Resort is een luxe resort middenin een vallei van de Maya Mountains en bevindt zich vlakbij San Ignacio in het Cayo district. Het resort beschikt over verschillende kamers en casitas en zijn ingericht met comfortabel meubilair. Het...
 • Matachica Resort & Spa ligt op Ambergris Caye, een rustig stuk paradijselijk strand. Het ligt op korte afstand van een van 's werelds grootste koraalriffen en middenin de tropische begroeiing. Matachica bestaat uit diverse privébungalows, die allen...
 • Turtle Inn is een luxe oase van rust aan het witte zandstrand van Belize. De diverse cabanas, rietgedekt, die goed in de omgeving passen, beschikken over een luxe badkamer en een veranda en tuin. Sommige cabanas liggen direct aan het strand en hebben...
 • Lamanai Outpost Lodge is gelegen aan de oevers van een lagune en wordt omgeven door de resten van een oude Mayastad Lamanai. U zult zich hier volledig afgezonderd voelen van de wereld en de bijzondere plek op geheel nieuwe wijze beleven. Lamanai Outpost...
Route
U vliegt van Amsterdam naar Panama City waar u overnacht. De volgende dag vliegt u door naar San Pedro, hier wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht. Start uw reis ontspannen bij uw hotel en ontdek de onderwaterwereld. Vlieg door naar Orange Walk District & Cayo District, verken diverse Maya Sites. Sluit uw reis af rondom Placencia, thuis van het Belize Barrier Reef en een paradijs voor snorkelliefhebbers.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.