Noorderlicht in West-Canada

8-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.775 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Natuurfenomeen het noorderlicht
 • Kennismaking met Vancouver
 • Indrukwekkende landschappen
 • Genieten in de buitenlucht
 • Verblijf in sfeervolle accommodaties
 • Meet the locals, the First Nations

De noordelijke provincie Yukon is grotendeels onontgonnen terrein en daarmee nagenoeg ontzien van menselijke activiteiten. Het bergachtige landschap met blauwe meren en allerlei wildlife domineert. In de winternachten is de kans op het poollicht aanzienlijk dankzij de zuiveren lucht die is gevrijwaard van onnatuurlijke lichtbronnen.

Deze 8-daagse reis begint in de moderne stad Vancouver. Deze stad heeft veel te bieden qua uitstekende restaurants, theaters, galerieën en musea. Maar ook de natuur ligt binnen handbereik. Het groene Stanley Park biedt 400 hectare aan wandel- en fietspaden. Na een korte kennismaking met deze wereldstad vliegt u door naar de provincie Yukon in het noorden van Canada. Een provincie net zo groot als Spanje met ongerepte natuur. De Northern Lights Resort & Spa ligt in een vallei bij de Yukon rivier, net ten zuiden van Whitehorse. Uw verblijf staat geheel in het teken van de prachtige natuur en het noorderlicht. Door het open landschap rondom de accommodatie is het een ideale plek om het het lichtspektakel te bewonderen. De beste periode om dit bijzondere natuurfenomeen te zien is van begin september tot begin april. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen, transfers, excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De provincie Yukon net zo groot is als Spanje met slechts ca. 36.000 inwoners en er maar 8 snelwegen zijn.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Vancouver

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks met KLM naar Vancouver. Na aankomst wordt u per privé transfer naar uw hotel, een sfeervol boetiek hotel in het bruisende centrum van Vancouver gebracht.

 • Dag 2 Vancouver

  U heeft een hele dag om de wereldstad Vancouver te ontdekken. Vancouver weet de rust van de omringende natuur uitstekend te combineren met een modern en bruisend stadsleven. De stad biedt uitstekende restaurants, theaters en interessante musea. Begin de dag met een wandeling of fietstocht door Stanley Park. Voor winkels kunt u terecht in Robson Street. Bent u geïnteresseerd in culinaire lekkernijen? Dan is een bezoek aan de beroemde markt op Granville Island een absolute aanrader. Hier leert u waar de ingrediënten vandaan komen en kunt u proeven.

 • Dag 3 Vancouver - Whitehorse

  Per privé transfer wordt u naar de luchthaven van Vancouver gebracht en vliegt u met een binnenlandse vlucht door naar Whitehorse. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen en naar uw resort voor de komende nachten gebracht. De Northern Lights Resort & Spa ligt in een vallei nabij de Yukon rivier, net ten zuiden van Whitehorse. Door het open landschap is het resort een prima plek om het bijzondere natuurfenomeen te bewonderen.

 • Dag 4-6 omgeving Whitehorse

  De komende dagen staan in het teken van genieten in de natuur. Overdag kunt u er op uit trekken om de prachtige omgeving te verkennen. Bij uw arrangement is een begeleide halve dag excursie naar de regio Southern Lakes en het dorpje Carcross inbegrepen. Een mooie tocht door diverse landschappen. Het resort biedt de mogelijkheid om overige activiteiten bij te boeken en worden aangepast aan het jaargetijde. Na een dag in de buitenlucht kunt u heerlijk bijkomen in de jacuzzi of spa. In het restaurant worden heerlijke gerechten bereid, bereid met lokale producten. De avonden staan in het tekenen van het noorderlicht. Samen met een gids aanschouwt uw de ‘aurora borealis’. Hij kan u tevens helpen met het maken van unieke foto’s van het lichtspektakel. Uw verblijf in het resort is op basis van halfpension.

 • Dag 7-8 Whitehorse - Vancouver - Amsterdam

  U wordt per privé transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u via Vancouver terug naar Amsterdam, waar u de volgende aankomt.

 • Het Loden Hotel is een modern boetiekhotel met een eigentijdse, warme inrichting. Het ligt zeer centraal in de wijk Coal Harbour en op loopafstand van Robson Street, de bekendste winkelstraat van Vancouver. De kamers van het Loden Hotel zijn zeer modern...
 • Northern Lights Resort & Spa ligt nabij Whitehorse. Het resort biedt zowel luxueuze kamers als blokhutten aan die allen beschikken over een moderne inrichting. De accommodatie wordt omringd door grasvelden, bossen en bergketens en vanuit uw kamer...
Route
Uw reis begint met een korte kennismaking met de wereldstad Vancouver. Vanuit het sfeervolle boetiek Loden hotel kunt u deze groene stad verkennen. Met een binnenlandse vlucht vliegt u door naar de noordelijke provincie Yukon. Uw verblijf in het Northern Lights Resort & Spa staat volledige in het teken van de prachtige natuur en het noorderlicht.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.