Newfoundland: het beste van twee werelden

9-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.225 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek historisch St. John's
 • Indrukwekkende en ruige landschappen
 • Het afgelegen juweel Fogo Island
 • Onvergetelijk verblijf in Fogo Island Inn
 • Countryside van Newfoundland
 • Vele activiteitenmogelijkheden op Fogo Island

Ontdek het beste van twee werelden in het indrukwekkende Newfoundland. Maak kennis met de oudste stad van Noord-Amerika; St. John’s en verken de prachtige omgeving en haar unieke landschap. Vlieg naar het afgelegen Fogo Island voor onvergetelijk verblijf in een van de meest bijzondere accommodaties ter wereld.

U vliegt naar St. John’s op het eiland Newfoundland. St. John's is de hoofdstad en grootste stad van Newfoundland en Labrador. In 1655 was de stad voor korte tijd in Nederlandse handen, na de verovering van de admiraal Michiel de Ruijter. U gaat samen met een lokale gids de hoogtepunten in en rondom St. John’s verkennen. Bezoek de historische vuurtoren in Cape Spear, geniet van een adembenemend uitzicht over de stad bij Signal Hill en Cabot Tower. Tijdens uw verblijf in Saint Johns reist u tevens naar het platteland van Ferryland voor een bijzondere picknick. Vervolgens laat u St. John’s achter u en reist u naar Fogo Island; het afgelegen juweel van Newfoundland. U verblijft in een van de meest bijzondere accommodaties ter wereld, namelijk het Fogo Island Inn. Deze dagen geniet u van de unieke accommodatie en onvergetelijke activiteiten. Het in het oog springende hotel steekt prachtig uit boven de rotsachtige kust van Fogo Island. Het Fogo Island Inn biedt u een uitgebreid excursieaanbod dat volledig afgestemd is op het jaargetij waarin de natuur en vele gezichten van het eiland worden belicht. Na uw verblijf op Fogo Island vliegt u terug naar Amsterdam waar u landt met een koffer vol nieuwe, unieke herinneringen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, privétransfers van en naar de accommodaties, overnachtingen, genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De 'Newfies', zoals de inwoners van Newfoundland worden genoemd, vaak worden gezien als de meest vriendelijke Canadezen?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – St. John’s

  U vliegt vandaag, via Toronto, naar St. John’s op het eiland Newfoundland. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van St. John’s wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger waarna u per privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht in het centrum van de stad. St. John's is de hoofdstad en grootste stad van Newfoundland en Labrador. De stad ligt op het schiereiland Avalon van het eiland Newfoundland aan de Atlantische kust. In 1655 was de stad voor korte tijd in Nederlandse handen, na de verovering van de admiraal Michiel de Ruijter.

 • Dag 2: St. John’s

  Vandaag gaat u samen met een lokale gids de hoogtepunten in en rondom St. John’s verkennen. Bezoek de historische vuurtoren in Cape Spear. Dit is de meest oostelijk gelegen vuurtoren in Noord-Amerika en is tevens de oudste vuurtoren die nog steeds in werking is sinds 1836. Geniet van een adembenemend uitzicht over de stad bij Signal Hill dat eeuwenlang gebruikt werd als uitkijkpost om vijandelijke boten in de gaten te houden. U kijkt hier tevens uit op de Cabot Tower, een toren die gebouwd is op het hoogste punt van Signal Hill om John Cabot's ontdekking van Newfoundland te herdenken.

 • Dag 3: St. John’s

  De ochtend heeft u ter vrije besteding om St. John’s op uw gemak te ontdekken. Dwaal door de stad, of wellicht is een walvissafari ervaring een toegevoegde waarde in deze bijzondere reis. Newfoundland heeft de grootste populatie bultruggen op aarde die u met eigen ogen kunt bewonderen tijdens deze optionele activiteit. In de middag reist u samen met uw privégids naar het platteland van Ferryland ten zuiden van St. Johns. Na een korte wandeling waarbij u aan weerzijde wordt omgeven door de zee komt u aan bij de vuurtoren. Hier wordt u beloond met een smaakvolle picknick om te genieten van de ruige kustlijn en een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

 • Dag 4: St. John’s - Fogo Island

  U laat vandaag St. John’s achter u en reist naar Fogo Island. U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor uw privétransfer naar de luchthaven van St. Johns. Vanuit hier vliegt u naar Gander. Vanuit Gander wordt u naar het afgelegen Fogo Island gebracht waarbij u voor het eerst voet zet op dit bijzondere eiland. Vervolgens wordt u naar het unieke Fogo Island Inn gebracht waar u de komende nachten verblijft.

   

  Tip: Voor een unieke beleving regelen wij graag een helikopter transfer voor u. U vliegt in circa anderhalf uur naar uw accommodatie Fogo Island Inn. Bewonder onderweg het adembenemende landschap van Newfoundland vanuit vogelperspectief. De ruige kustlijn wisselt zich af met prachtige nationale parken.

 • Dag 5 – 7: Fogo Island

  Deze dagen geniet u van de unieke accommodatie en onvergetelijke activiteiten. Het in het oog springende hotel steekt prachtig uit boven de rotsachtige kust van Fogo Island. Met name in de avond wanneer de zon onder gaat en het gebouw stijlvol verlicht is, doet het sprookjesachtig aan. Het Fogo Island Inn biedt u een uitgebreid excursieaanbod waarin de natuur en vele gezichten van het eiland worden belicht. Van een wandeling langs de ruige kustlijn tot aan een boottocht voor de kustlijn om de ijsbergen te bewonderen. Maar ook een ontmoeting met een lokale inwoner die traditionele houten roeiboten bouwt en een bezoek aan een traditionele kabeljauwvisserij. Vergeet ook zeker niet om een film op het grote doek te bewonderen in de in-house bioscoop. Het is allemaal mogelijk tijdens uw onvergetelijke verblijf in Fogo Island Inn.

 • Dag 8 - 9: Fogo Island – St. John’s - Amsterdam

  Uw verblijf op Fogo Island komt helaas tot een einde. U wordt naar de luchthaven van Gander gebracht voor uw terugvlucht naar St. Johns. U vliegt over het prachtige landschap en krijgt nogmaals de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht alvorens u landt op de luchthaven van St. John’s. Hiervandaan vliegt u, via Halifax of Toronto, terug naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Aan de oostkust van Newfoundland, vlakbij het centrum van St. John’s, ligt deze sfeervolle bed and breakfast. De woning uit 1920 is gelegen in een grote groene tuin tussen de bomen en heeft een Schots geïnspireerde stijl. U heeft keuze uit...
 • Het moderne sprookje van Fogo Island InnHet verhaal van Fogo Island Inn is even inspirerend als opmerkelijk en zou niet misstaan als filmscript voor een feel good movie. We nemen u mee terug in de tijd en belichten hoe passie, geloof, verbondenheid en...
Route
Stap terug in de tijd en ontdek de rijke historie van Saint Johns en haar ruige, indrukwekkende omgeving. Vlieg vervolgens naar Fogo Island waar een uniek verblijf in Fogo Island Inn, een van de meest bijzondere accommodaties ter wereld, op u wacht.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.