Natuurwonderen van Zambia

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken de Busanga Plains
 • Safari belevenissen
 • Verblijf in luxueuze accommodaties
 • Veel natuurschoon
 • Kennismaking met Livingstone
 • Indrukwekkende Victoria watervallen

Ontdek twee natuurwonderen in Zambia. Als eerste maakt u kennis met de natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains. Dagelijks gaat u op safari in het ongerepte natuurgebied. Het volgende hoogtepunt zijn de wereldberoemde Victoria watervallen. Aanschouw het natuurgeweld vanaf een uitkijkpunt of kies voor een meer avontuurlijke optie zoals een helikopter of ultralight vlucht.

In het noorden van Kafue National Park ligt één van de best bewaarde natuurwonderen van Zambia, de Busanga Plains. Een moerasgebied met een schijnbaar eindeloze omvang. In de ondiepe waterplassen hebben grote kuddes nijlpaarden hun habitat gevonden. De aangrenzende grasvlaktes worden gedomineerd door duizenden lewche antilopen, buffels en gnoes. Ook komen er veel roofdieren voor. Dit gebied staat bekend als één van de beste locaties om leeuwen te spotten. Na uw safari belevenissen reist u naar een volgend natuurfenomeen. De Victoria watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. Over een breedte van maar liefst 1800 meter valt een immense watermassa naar beneden die zorgt voor een constante nevel. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar vanaf u de watervallen kunt bewonderen. U zul begrijpen waarom de lokale bevolking de naam ‘Mosi-oa-Tunya’, ofwel rook die dondert, aan de waterval gaf.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag graag hierover.

Wist u dat
 • De Victoria Falls eigenlijk uit vijf verschillende watervallen bestaat, waarvan er vier in Zimbabwe liggen en één in Zambia.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  Per KLM vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw hotel in een buitenwijk van Lusaka gebracht.

 • Dag 3 Lusaka - Kafue National Park, Busanga Plains

  Per transfer keert u terug naar de luchthaven van Lusaka voor een binnenlandse vlucht naar Lufupa, nabij Kafue National Park. Hiervandaan wordt u naar uw safarikamp voor de komende nachten wordt gebracht.

 • Dag 4-5 Kafue National Park, Busanga Plains

  U verblijft in het noorden van Kafue National Park op de Busanga Plains. Dit moerasgebied is alleen toegankelijk in de maanden juni t/m oktober. In de overige maanden staat dit gebied onder water. Het is een uitgestrekt gebied waar diverse antiloopsoorten, hartenbeesten, buffels en gnoes leven. Maar ook roofdieren, waaronder jachtluipaarden en wilde honden, weten hun weg hier te vinden. Het gebied staat bekend als één van de beste locaties om leeuwen te spotten. Dagelijks maakt u onder begeleiding van een ervaren gids meerdere game drives en gaat u op zoek naar wild.

 • Dag 6 Kafue National Park, Busanga Plains – Livingstone

  U laat de wildernis van Kafue National Park achter u en vliegt door naar een ander natuurfenomeen, de Victoria watervallen, op de grens met Zimbabwe. De watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. U overnacht in de Tongabezi Lodge, gelegen aan de oever van de Zambezi rivier, ongeveer 10 mijl stroomopwaarts van de watervallen.

 • Dag 7-8 Livingstone

  Twee volle dagen om te genieten in deze mooie omgeving en het waterspektakel van de watervallen te aanschouwen. Het water valt met een oorverdovend lawaai maar liefst 111 meter naar beneden. Lokaal noemt men de watervallen ‘Mosi Oa Tunya’, ofwel ‘rook die dondert’. Vanaf speciale uitkijkpunten kunt u de watervallen in al haar glorie aanschouwen. Mocht u de watervallen op een meer avontuurlijke wijze willen ervaren dan kunnen wij één van de volgende activiteiten voor u reserveren; helikoptervluchten, ultralight vluchten, bungeejumping of wildwatervaren. Maar er is meer te zien. In het centrum van Livingstone kunt u een bezoek brengen aan het Livingstone museum. Het grootste en oudste museum van Zambia waar u meer leert over de Zambiaanse cultuur en hun erfgoed. Of breng een bezoek aan de levendige en kleurrijke Maramba markt.

 • Dag 9-10 Livingstone – Amsterdam

  In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • In het noorden van Kafue National Park ligt het moerasgebied Busanga Plains. In de uitgestrekte vlaktes van Busanga Plains bevindt zich het kleinschalige Shumba Camp. Het kamp is gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout, canvas en riet. De safaritenten...
 • Aan de oever van de Zambezi River ligt de Tongabezi Lodge verscholen onder grote groene bomen. Vanuit de lodge heeft u een geweldig uitzicht over de rivier. Tongabezi beschikt over verschillende soorten kamers, variërend van cottages tot aan een...
Route
Een combinatie tussen twee natuurwonderen in Zambia. Allereerst gaat u op safari in het noordelijk deel van Kafue National Park, de Busanga Plains. Vervolgens vliegt u door naar Livingstone, gelegen nabij de wereldberoemde Victoria watervallen. Hier heeft u alle tijd om de watervallen te aanschouwen.
Jan Janse bezocht Zambia

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada