Natuurwonderen van Zambia

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 13.225 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken de Busanga Plains
 • Safari belevenissen
 • Verblijf in luxueuze accommodaties
 • Veel natuurschoon
 • Kanoën op de Zambezi rivier
 • Indrukwekkende Victoria watervallen

Ontdek de vier natuurwonderen van Zambia. Als eerste maakt u kennis met het vele wild in South Luangwa. Aansluitend verblijft u aan de machtige Zambezi rivier. Wandelingen, jeepsafari's, boottochten en kanotochten staan hier dagelijks op het programma. De natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains mag ook niet ontbreken in uw reis. Het laatste hoogtepunt zijn de wereldberoemde Victoria watervallen. Aanschouw het natuurgeweld vanaf een uitkijkpunt of kies voor een meer avontuurlijke optie zoals een helikopter of ultralight vlucht.

South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Daarnaast wordt het ook bestempeld als het beste safaripark van Afrika! Hier is de Luangwa rivier de levensader van het park. De vulkanische ondergrond en erosie van het landschap hebben gezorgd voor verschillende ecosystemen. Uitgestrekte savannes, lagunes, bossen en rivierenlandschappen wisselen elkaar af. De aanwezigheid van al deze ecosystemen en voedingsbronnen zorgt voor de hoge wildaantallen in de regio. In het Lower Zambezi National Park ervaart u een absolute wildernis langs de machtige Zambezi rivier. De Lower Zambezi ligt in een vallei die wordt omringd door een prachtig decor van heuvels en bergen en is bekend om haar overweldigende natuur en het afwisselende landschap. Rondom de rivier groeien nauwelijks dichte struiken waardoor het wild goed te zien en dat maakt dit gebied uitermate geschikt voor wandelsafari's en kanosafari's. Door de schaarste aan water wordt het wild naar het lager gelegen riviergebied getrokken en zijn er soms kuddes van wel 100 olifanten langs de rivier te zien. In het noorden van Kafue National Park ligt één van de best bewaarde natuurwonderen van Zambia, de Busanga Plains. Een moerasgebied met een schijnbaar eindeloze omvang. In de ondiepe waterplassen hebben grote kuddes nijlpaarden hun habitat gevonden. De aangrenzende grasvlaktes worden gedomineerd door duizenden lewche antilopen, buffels en gnoes. Ook komen er veel roofdieren voor. Dit gebied staat bekend als één van de beste locaties om leeuwen te spotten. Na uw safari belevenissen reist u naar een volgend natuurfenomeen. De Victoria watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. Over een breedte van maar liefst 1800 meter valt een immense watermassa naar beneden die zorgt voor een constante nevel. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar vanaf u de watervallen kunt bewonderen. U zul begrijpen waarom de lokale bevolking de naam ‘Mosi-oa-Tunya’, ofwel rook die dondert, aan de waterval gaf.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag graag hierover.

Wist u dat
 • De Victoria Falls eigenlijk uit vijf verschillende watervallen bestaat, waarvan er vier in Zimbabwe liggen en één in Zambia.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  Per KLM vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw hotel in een buitenwijk van Lusaka gebracht.

 • Dag 3 Lusaka - South Luangwa National Park

  Uw safari gaat beginnen. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Hier staat een medewerker van de lodge op u te wachten om u naar uw lodge in het South Luangwa National Park te brengen. Onderweg spot u wellicht al het eerste wild. 

 • Dag 4-5 South Luangwa National Park

  South Luangwa ligt in het oosten van Zambia. In het zuiden va n beroemde Riftvallei, waar het Muchinga-gebergte en het dal van de Luangwa rivier elkaar ontmoeten. De Luangwe rivier is de levensader in de droge tijd, terwijl grote open vlaktes overstromen als de regens losbarsten. Het decor van South Luangwa wordt gevormd door een ruig landschap vol savannes, open vlaktes en rivieren. Luangwa staat bekend om de wandelsafari's. Al in 1954 werd hier de eerste wandelsafari georganiseerd door Norman Carr, één van de eerste parkwachters in South Luangwa. De wandelsafari is nog steeds een belangrijke activiteit in het park.

 • Dag 6 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  U laat South Luangwa achter u en reist verder per binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park.

 • Dag 7-8 Lower Zambezi National Park

  Het prachtige landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi rivier maken het park een zeer aantrekkelijk gebied voor safaritochten. Natuurlijk worden er de jeepsafari's in open 4WD voertuigen aangeboden. Omdat er in het park nauwelijks laag groeiende dichte struiken zijn, is het een geschikt park voor wandelsafari's. U heeft grote kans om leeuwen, luipaarden, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. De vele zijkanalen en eilandjes in de rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en boottochten. Nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, waterbokken en vele soorten vogels zult u langs de oevers tegenkomen. 

 • Dag 9 Lower Zambezi National Park - Kafue National Park, Busanga Plains

  Na de ochtendsafari vliegt u per binnenlandse vlucht via Lusaka naar Lufupa, in het Kafue National Park. Hiervandaan wordt u naar uw safarikamp voor de komende nachten wordt gebracht.

 • Dag 10-11 Kafue National Park, Busanga Plains

  U verblijft in het noorden van Kafue National Park op de Busanga Plains. Dit moerasgebied is alleen toegankelijk in de maanden juni t/m oktober. In de overige maanden staat dit gebied onder water. Het is een uitgestrekt gebied waar diverse antiloopsoorten, hartenbeesten, buffels en gnoes leven. Maar ook roofdieren, waaronder jachtluipaarden en wilde honden, weten hun weg hier te vinden. Het gebied staat bekend als één van de beste locaties om leeuwen te spotten. Dagelijks maakt u onder begeleiding van een ervaren gids meerdere game drives en gaat u op zoek naar wild.

 • Dag 12 Kafue National Park, Busanga Plains – Livingstone

  U laat de wildernis van Kafue National Park achter u en vliegt door naar een ander natuurfenomeen, de Victoria watervallen, op de grens met Zimbabwe. De watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. U overnacht in de Tongabezi Lodge, gelegen aan de oever van de Zambezi rivier, ongeveer 10 mijl stroomopwaarts van de watervallen.

 • Dag 13 Livingstone

  U heeft een volle dag om te genieten in deze mooie omgeving en het waterspektakel van de watervallen te aanschouwen. Het water valt met een oorverdovend lawaai maar liefst 111 meter naar beneden. Lokaal noemt men de watervallen ‘Mosi Oa Tunya’, ofwel ‘rook die dondert’. Vanaf speciale uitkijkpunten kunt u de watervallen in al haar glorie aanschouwen. Mocht u de watervallen op een meer avontuurlijke wijze willen ervaren dan kunnen wij één van de volgende activiteiten voor u reserveren; helikoptervluchten, ultralight vluchten, bungeejumping of wildwatervaren. Maar er is meer te zien. In het centrum van Livingstone kunt u een bezoek brengen aan het Livingstone museum. Het grootste en oudste museum van Zambia waar u meer leert over de Zambiaanse cultuur en hun erfgoed. Of breng een bezoek aan de levendige en kleurrijke Maramba markt.

 • Dag 14-15 Livingstone – Amsterdam

  In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • Het kleine en intieme Puku Ridge ligt afgelegen middden in het South Luangwa National Park op een rotsachtige bergkam. Door deze ligging heeft u uitzicht over een uitgestrekte waterrijke vallei vol wilde dieren en hoort u misschien de alarmroep van de...
 • In Lower Zambezi National Park, aan de oever van de machtige Zambezi rivier, ligt Chiawa Camp. Een perfecte locatie in het hart van het park. U verblijft in een comfortabel ingerichte safaritent, gebouwd op een houten platform. Het uitzicht varieert per...
 • In het noorden van Kafue National Park ligt het moerasgebied Busanga Plains. In de uitgestrekte vlaktes van Busanga Plains bevindt zich het kleinschalige Shumba Camp. Het kamp is gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout, canvas en riet. De safaritenten...
 • Aan de oever van de Zambezi River ligt de Tongabezi Lodge verscholen onder grote groene bomen. Vanuit de lodge heeft u een geweldig uitzicht over de rivier. Tongabezi beschikt over verschillende soorten kamers, variërend van cottages tot aan een...
Route
Een combinatie tussen vier natuurwonderen in Zambia. Allereerst gaat u op safari in South Luangwa National Park. Uw volgende verblijf is in het Lower Zambezi National Park. Tenslotte reist u naar het noordelijk deel van Kafue National Park, de Busanga Plains voordat u uw reis afsluit bij de wereldberoemde Victoria watervallen. Hier heeft u alle tijd om de watervallen te aanschouwen.
Ella Janse bezocht Zambia

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada