Natuurreis door Zuid-Brazilië

16-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Indrukwekkende Iguaçu watervallen
 • Prachtige bergen rond bruisend Rio de Janeiro
 • Fascinerende onderwaterwereld in Bonito
 • Ontdek de schitterende Pantanal
 • Botanische tuinen & het regenwoud van Tijuca
 • Mooie witte zandstranden op Ilha Grande

Breng een bezoek aan de mooiste natuurplekken van Brazilië; de onderwaterwereld van Bonito, ongerepte natuur in de Pantanal, Foz de Iguaçu watervallen en de witte zandstranden van Ilha Grande.

Deze 16-daagse natuurreis door Zuid-Brazilië start in Rio de Janeiro. Deze bruisende wereldstad biedt ook een breed aanbod aan prachtige natuur. U bezoekt de Corcovado- en de Suikerbroodberg. Op de Corcovadoberg staat het bekende Christusbeeld. Dit beeld is uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Daarnaast maakt u een avontuurlijke tour door het regenwoud van Tijuca waar prachtige flora en fauna huist. Vervolgens reist u naar Bonito. Hier kunt u genieten een ongerepte, onaangetaste natuur en een fascinerende onderwaterwereld. Uw volgende bestemming is de Pantanal. Dit gebied staat bekend om de ontelbare rivieren en meren. Het ligt in de schaduw van de Amazone, maar doet er zeker niet voor onder qua wildbelevenis. Enkele bijzondere dieren dier leven zijn tapirs, capibaras, de manenwolf, reuzenotters en jaguars. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Een safari door dit adembenemende landschap is dan ook een must. Via Campo Grande vliegt u naar het zuiden: naar de wereldberoemde Iguaçu watervallen. U bezoekt de watervallen aan zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde. Tot besluit gaat u naar Ilha Grande. Een prachtig eiland met witte zandstranden. U kunt hier ontspannen en genieten van de uitgestrekte zandstranden. Vanuit Rio de Janeiro vliegt u terug naar Amsterdam. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur en diverse excursies inbegrepen.

Wist u dat

In de Pantanal leven meer dan 650 vogelsoorten leven en er komen zo'n 3500 plantensoorten voor.

Programma
 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

  Met de KLM vliegt u van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 2 Rio de Janeiro

  Vandaag bezoekt u de bekendste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro tijdens een stadstour. De Corcovadoberg met het Christusbeeld en de wereldberoemde Suikerbroodberg staan op het programma.

 • Dag 3 Rio de Janeiro

  Vandaag maakt u een avontuurlijke jeep tour door het regenwoud van Tijuca. Spendeer de rest van de tijd in het levendige Rio de Janeiro, maak kennis met de beroemde stranden en laat u opzwepen door de ritmische Samba.  

 • Dag 4 Rio de Janeiro - Bonito

  U laat de bruisende stad achter u en vliegt naar Campo Grande voor een meerdaags bezoek aan de ongerepte natuur. Nadat u uw huurauto hebt opgehaald, rijdt u naar uw accommodatie in Bonito.

 • Dag 5 Bonito

  De prachtige onderwaterwereld van Bonito mag niet ontbreken in deze reis. U maakt een snorkelexcursie in het kraakheldere water van de Sucuri rivier. Ook bezoekt u Gruta Azul, een grot met een opmerkelijk blauwgroene meer.

 • Dag 6 Bonito - Zuid-Pantanal

  U trekt de Pantanal in, het grootste ecologisch natuurgebied ter wereld. Er zijn maar weinig gebieden waar u meer wild zult zien dan hier. Door het ontbreken van een dichtbegroeide jungle heeft u een goed overzicht. 

 • Dag 7-8 Zuid-Pantanal

  U trekt de Pantanal in, het grootste ecologisch natuurgebied ter wereld. Er zijn maar weinig gebieden waar u meer wild zult zien dan hier. Door het ontbreken van een dichtbegroeide jungle heeft u een goed overzicht. 

 • Dag 9 Zuid-Pantanal - Foz de Iguaçu

  U rijdt terug naar Campo Grande waar u de huurauto inlevert en naar het zuiden van Brazilië vliegt. Uw volgende bestemming is Iguaçu met de wereldberoemde watervallen, gelegen op de grens van Brazilië en Argentinië.

 • Dag 10 Foz de Iguaçu

  De 275 watervallen zorgen voor een waar natuurspektakel. Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u een adembenemend uitzicht op de watervallen.

 • Dag 11 Foz de Iguaçu

  Vandaag bewondert u de watervallen vanaf de Argentijnse zijde. Aan deze zijde kunt u dichterbij het watergeweld komen. Het donderend geraas van het water en de dampende waternevel vormen een onvergetelijk schouwspel.

 • Dag 12 Foz de Iguaçu - Ilha Grande

  Vanuit Iguaçu vliegt u terug naar Rio de Janeiro om vervolgens door te reizen naar Ilha Grande, een autovrij eiland voor de ‘Green Coast’.

 • Dag 13 Ilha Grande

  Het drie kilometer lange witte zandstrand Lopes Mendes behoort tot de top tien stranden van Brazilië. Hier kunt u heerlijk ontspannen en een verfrissende duik nemen in het heldere zeewater. 

 • Dag 14 Ilha Grande

  Een vrije dag om te genieten op dit tropische eiland met groene jungle en witte zandstranden.

 • Dag 15-16 Ilha Grande - Amsterdam

  Per transfer wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam.

Route
Na een uitgebreide kennismaking met Rio de Janeiro reist u door naar de Pantanal. Een uitgestrekt en ongerept natuurgebied met rivieren, meren, een kleurrijke onderwaterwereld en veel wilde dieren. Na een bezoek aan de indrukwekkende Iguaçu watervallen, sluit u uw reis af met een verblijf op het tropische eiland Ilha Grande.
Erik Joosten bezocht Brazilië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba