Natuurreis door het zuiden van Chili

17-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.595 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Historisch Santiago
 • Prachtige natuur in het merengebied
 • Smaragdgroene watervallen van Salto de Petrohué
 • Regenwoud van Huilo-Huilo
 • Kleurrijk en traditioneel Chiloé Island
 • Woeste natuur in Torres del Paine National Park

Geniet van de prachtige natuur die zuidelijk Chili u te bieden heeft. Het Merengebied en Torres del Paine zijn pareltjes waar het hart van natuurliefhebbers sneller van gaat kloppen.

Uw reis begint in Chili's hoofdstad Santiago. Tijdens een stadstour ontdekt u de prachtige‚ historische gebouwen en kerken op en rond het Plaza de Armas. Vervolgens vliegt u naar Temuco, in het zuiden van Chili, waar u uw huurauto ophaalt. U rijdt naar Pucón, gelegen in het zuidelijke merengebied. Ontdek het prachtige groene merengebied en geniet van de eeuwenoude bossen, vulkanen, thermale baden en watervallen. Uw volgende bestemming is het privé reservaat Huilo Huilo, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U vervolgt uw weg naar Petrohué‚ waar u de prachtige smaragdgroene watervallen van Salto de Petrohué kunt bezoeken. In de omgeving vindt u het nationale park Vicente Perez Rosales. Ook bijzonder is om het Todos los Santos meer per catamaran over te steken. Langs de oevers van het meer Llanquihue rijdt u naar Puerto Varas. Vanuit dit stadje kunt u het nationale park Alerce Andino bezoeken. Maar ook Chiloé Island mag u eigenlijk niet overslaan. Geniet van de kleurrijke‚ opvallende architectuur en de rust die u hier vindt. Via Puerto Varas vliegt u naar het zuidelijker gelegen Punta Arenas. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw volgende huurauto op en rijdt u naar het nationale park Torres del Paine, absoluut een hoogtepunt van uw reis. Dit is met recht een van de meest beroemde trekpleisters van Chili. De natuur is ontzettend divers‚ waardoor u er geen moment uitgekeken raakt. De Andes is altijd op de achtergrond en waar in het park u zich ook bevindt‚ altijd heeft u uitzicht op de hoge‚ granieten torens. Na een aantal dagen in deze bijzondere omgeving vliegt u terug naar Santiago om de laatste dagen van uw reis door te brengen. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, autohuur en een aantal maaltijden inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat
 • Het enorme Torres del Paine National Park herbergt 242.000 hectare aan natuurschoon en werd in 1978 door Unesco aangewezen als World Biosphere Reserve.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Santiago

  Na aankomst in Santiago, wordt u naar uw stijlvolle hotel in het centrum van Santiago gebracht. In de middag verkent u het historische deel van de stad tijdens eens stadstour.

 • Dag 3 Santiago - Pucón

  U vliegt verder naar Temuco. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het pittoreske Pucón, gelegen aan de voet van de vulkaan Villarrica en het gelijknamige meer.

 • Dag 4 Pucón

  Vandaag heeft u de gelegenheid om het natuurschoon in de omgeving van Pucón te bewonderen. Verken het prachtige groene merengebied met eeuwenoude bossen, vulkanen, thermale baden en watervallen.

 • Dag 5 Pucón - Huilo-Huilo

  Voordat u verder zuidwaarts rijdt naar het regenwoud Huilo-Huilo, een paradijs voor natuurliefhebbers, kunt u er voor kiezen om een mooie wandeling te maken in het Nationale Park Huerquehue. 

 • Dag 6 Huilo - Huilo

  Een vrije dag in dit bijzondere privéreservaat. U kunt het park op verschillende manieren ontdekken. Zo zijn er tal van activiteiten te ondernemen zoals paardrijden, mountainbiken, kajakken en wandelen.

 • Dag 7 Huilo - Huilo - Petrohué

  Via de Panamerican Highway vervolgt u uw weg naar Petrohué.

 • Dag 8 Petrohué

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan het natuurpark Vicente Perez Rosales met zijn mooie blauwe meren. Maar ook de smaragdgroene watervallen van Petrohué die neervallen tussen de basaltrotsen zijn zeer bezienswaardig. Of wat dacht u van een tocht per catamaran over het meer Todos los Santos?

 • Dag 9 Petrohué - Puerto Varas

  Langs de oevers van Lake Llanquihue rijdt u naar Puerto Varas. Dit stadje is de centrale plaats voor het verkennen van de natuurrijke omgeving en biedt een mooi uitzicht op de Osorno en Calbuco vulkanen. 

 • Dag 10-11 Puerto Varas

  Twee vrije dagen in dit mooie gebied. U kunt bijvoorbeeld een dag doorbrengen in het Alerce Andino National Park met zijn meren en kronkelende stroompjes in de bossen die heel geschikt zijn om mooie wandelingen te maken. Maar ook bezoek aan Chiloé eiland is interessant. Dit eiland staat bekend om haar kleurrijk beschilderde, houten paalwoningen.

 • Dag 12 Puerto Varas - Torres del Paine National Park

  Van Puerto Varas rijdt u naar de luchthaven van Puerto Montt, waar u uw huurauto inlevert en naar Punta Arenas vliegt. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw volgende huurauto op en rijdt u naar het nationale park Torres del Paine.

 • Dag 13-14 Torres del Paine National Park

  De komende dagen verblijft u in het spectaculaire landschap van Torres del Paine. De natuur in het park is divers: u vindt hier meren, gletsjers, wouden en het Andesgebergte is nooit ver weg. Er leven honderden verschillende soorten vogels, net als poema’s en wilde lama-achtige dieren. Overal in het park heeft u zicht op de Torres del Paine, de granieten torens die met hun 2900 meter als baken hoog boven de Andes uitsteken.

 • Dag 15 Torres del Paine National Park - Santiago

  U verlaat het mooie nationale park en rijdt terug naar Punta Arenas, waar u uw huurauto inlevert. U vliegt naar de hoofdstad Santiago voor een laatste overnachting.

 • Dag 16-17 Santiago - Amsterdam

  Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. Het einde van een bijzondere reis.

 • Petrohue Lodge is een sfeervolle, houten lodge gelegen aan de bosrand in nationaal park Vicente Perez Rosales. De lodge is gebouwd in traditionele stijl, typerend voor dit gebied. Het comfortabele meubilair en het veelvuldige gebruik van hout zorgen voor...
Route
Per huurauto verkent u het Chileense Merengebied met helderblauwe meren, vulkanen en kleine stadjes. Er zijn tal van activiteiten die u hier kunt ondernemen. Daarna vliegt u verder zuidwaarts voor een bezoek aan het magnifieke nationale park Torres del Paine, waarna u terugkeert naar Santiago.
Peter van Tilburg bezocht Chili

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.