Natuurreis door Brazilië

19-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.245 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Meeting of the rivers in de Amazone
 • Bezoek het grootste ondergelopen zoetwaterbos ter wereld
 • Ga op safari in de Pantanal
 • Spot de jaguar in haar natuurlijke habitat
 • Ontdek ‘s werelds grootste verzameling watervallen in Iguaçu

Deze reis combineert de mooiste natuurplekken van Brazilië; de meeting of the rivers in de Amazone, het grootste en tevens onder bescherming staande zoetwaterbos ter wereld en uiteraard indrukwekkende Foz de Iguaçu watervallen.

Deze 19-daagse reis brengt u langs de prachtige natuurplekken die Brazilië rijk is. Er is geen betere manier om het hart van de Amazone te ontdekken dan per schip. Tijdens deze vijfdaagse cruise verkent u dit gebied en reist u verder de Amazone in. Ontdek het grootste ondergelopen zoetwaterbos ter wereld. Vanuit de Amazone vliegt u naar het andere hoogtepunt van Brazilië, tevens het grootste moerasgebied ter wereld; de Pantanal. Dit gebiedt herbergt talloze bijzondere dieren, met als absoluut hoogtepunt de Jaguar. Deze indrukwekkende natuurreis sluit u in stijl af in het Nationale Park van Foz de Iguaçu; ‘s werelds grootste verzameling watervallen.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In de Pantanal leven meer dan 650 vogelsoorten leven en er komen zo'n 3500 plantensoorten voor.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Manaus

  U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Fortaleza. Op de luchthaven van Fortaleza stapt u over op uw vlucht naar Manaus. Aangekomen op de luchthaven wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. 

 • Dag 2 Manaus - Tucano

  Vandaag wordt u opgehaald bij Hotel Millennium en naar het schip gebracht voor uw avontuur door het Amazonegebied. Aan boord van de Tucano maakt u kennis met de bemanning en het schip. Vervolgens krijgt u uitleg over het gebied en de rivier Rio Negro, waarover u vandaag stroomopwaarts vaart. Indien het weer het toelaat bezoekt u vandaag het flooded forest, oftewel Igapó. 

 • Dag 3 Tucano

  In de ochtend verkent u de omgeving van de Igapó. Ook gaat u vandaag van boord om een wandeling te maken door het gebied van Terra Firme. Samen met de gids verkent u de flora en fauna van dit gebied. De kans is groot dat u sporen treft van wilde dieren zoals de peccaries, kaaimannen en met heel veel geluk een jaguar. 's Avonds maakt u een excursie op zoek naar de ‘noctunural’ dieren van het regenwoud. 

 • Dag 4 Tucano

  U start de dag vandaag met een wandeling door het regenwoud. Na de wandeling vaart het schip richting de oostoever van de Rio Negro waar u diep het regenwoud in vaart op een smallere vertakking. Na een avondsafari komt u terug op het schip voor de Caipirinha avond en kunt u wellicht wat Samba bewegingen leren. 

 • Dag 5 Tucano

  Op deze laatste dag in het Amazone regenwoud staat u vroeg op voor een ochtendexcursie waarna u vervolgens geniet van ontbijt aan boord. Halverwege de middag reist u stroomafwaarts om later op de dag aan te komen bij de "Encontro das Aguas" - waar 's werelds grootste rivieren, de Amazone en de Rio Negro samenkomen. Hier ontmoet het donkere water van de Rio Negro het ondoorzichtige bruine water van de Amazone rivier. In de avond heeft u een ‘Farewell dinner’. 

 • Dag 6 Tucano - Manaus

  Na het ontbijt ontscheept u de Tucano en brengt uw privétransfer uw naar uw accommodatie in Manaus.  

 • Dag 7 Manaus - Uakari

  Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Manaus. Vanuit Manaus vliegt u met een rechtstreekse vlucht in een uurtje met Azul Airlines, in de Economy Class naar Tefe. Op de luchthaven van Tefe wordt u door een vertegenwoorder van de lodge welkom geheten en samen met andere gasten van de lodge naar uw accommodatie gebracht. 

 • Dag 8 en dag 9 Uakari

  Vanuit de lodge gaat u de komende dagen het reservaat van overstroomd regenwoud bezoeken. Maak tochten in internationaal gezelschap met een lokale gids, op zoek naar de verschillende aapsoorten die hier leven zoals kapucijnapen, brulapen en de zogenaamde uakari´s, waar de lodge naar vernoemd is. U herkent ze gemakkelijk aan hun rode kop en hun lange, bruine haren. Het Mamirauá reservaat staat ook bekend om de reuzenotters, hoatzins (stinkkalkoenen), luiaarden en tapirs. 

 • Dag 10 Uakari - Tefe - Cuiabá

  Vanuit de lodge wordt u naar de luchthaven van Tefe gebracht, voor uw vlucht terug naar Manaus. Met overstap reist u verder naar Cuiabá

 • Dag 11 Cuiaba - Noord Pantanal

  In Cuiabá wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de lodge voor de transfer in internationaal gezelschap naar uw accommodatie. 

 • Dag 12 - Dag 14 Noord Pantanal

  Tijdens uw verblijf maakt u geheel verzorgde excursies. Elke dag trekt u er met een Engelssprekende gids in een internationaal gezelschap op uit om Pantanal te ontdekken. Na de indrukwekkende excursie kunt u in de avond genieten van een perfecte maaltijd bestaande uit mals vlees en verse vis uit de Pantanal, overheerlijke salades en fruit. U maakt ook een dagexcursie naar het Porto Jofre gebied, waar u grote kans heeft om de jaguar te spotten! 

 • Dag 15 Noord Pantanal - Foz do Iguaçu

  Een vertegenwoordiger van de lodge brengt u weer naar de luchthaven van Cuiaba. Met een binnenlandse vlucht (met overstap) vliegt unaar Foz do Iguaçu. Ook hier staat wederom uw privétransfer klaar om u naar uw accommodatie in het park te brengen.  

 • Dag 16 Foz do Iguaçu

  Bij het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay stort het water van de Iguaçu watervallen ruim 80 meter naar beneden. Vandaag bezoekt u onder leiding van een privégids de Argentijnse zijde van de watervallen van Iguaçu. De Argentijnse zijde bestaat uit drie gedeeltes; het hoger gelegen deel, het lagergelegen deel en Garganta del Diablo, beter bekend als de Devil’s Throat. Via een brug bereikt u het adembenemende uitzichtpunt vanwaar u op Devil’s Throat kijkt en wat vaak als hoogtepunt wordt beschouwd. Circa 80% van de watervallen bevindt zich in Argentinië en vanaf deze zijde kunt u de watervallen het best van dichtbij aanschouwen. U loopt over verschillende, vaak glibberige, wandelpaden door het regenwoud om de watervallen te bewonderen. Onderweg kunt u verschillende dieren tegenkomen zoals de neusberen die u nieuwsgierig aanstaren. Uw privégids vertelt u onderweg alles over de immense watervallen, de flora en fauna en begeleidt u door het park. 

  Voor het tweede deel van de tocht, daalt u 100 meter af met trappen naar een ponton in de rivier. Hier kunt u aan boord van de motorboot. Na het opnemen van het uitzicht vanuit een rustige kant van San Martin eiland, gaat u verder naar de Tres Mosqueteros watervallen, waar u de Braziliaanse en Argentijnse kant kunt zien en de bekende “Gargante do Diabo” (keel van de duivel). De boot gaat verder langs de kust van het eiland naar het meest spannende deel, namelijk recht naar de San Martin watervallen. Deze dag is een onvergetelijke ervaring! 

 • Dag 17 Foz do Iguaçu

  Op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay storten de watervallen van Iguaçu metershoog naar beneden. De watervallen zijn van zowel de Argentijnse als Braziliaanse kant te bewonderen. Vandaag brengt u gedurende een halve dag onder leiding van een privégids een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de Iguaçu  watervallen. Laat u overdonderen door de immense omvang en het kletterende water. U wandelt langs de rivier vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft op de watervallen. Slechts 20% van de watervallen bevindt zich op Braziliaanse grond maar zoals de Brazilianen ook wel zeggen; Argentinië heeft de watervallen, maar wij hebben het uitzicht. Nadat u deze zijde heeft verkend, keert u terug naar het hotel. 

 • Dag 18 Foz do Iguaçu - Amsterdam

  Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Iguaçu. Vanuit hier vliegt u met een overstap in Rio de Janero met KLM naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.  

 • Dag 19 Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van uw reis. 

 • De Araras Eco Lodge is gebouwd in harmonie met de omgeving en biedt comfortabele kamers. Elke dag trekt u er in internationaal gezelschap met een gids op uit om de Mato Grosso te ontdekken. Na een indrukwekkende excursie kunt u in de avond genieten van...
 • De Uakari Floating Lodge ligt in het Mamiraua Reserve en richt zich vooral op ecotoerisme. Vanuit de accommodatie kunt u deelnemen aan diverse excursies. De lodge telt tien comfortabele appartementen, gelegen op het water. Elke kamer heeft een eigen badkamer...
 • Het Belmond Das Cataratas Hotel ligt op loopafstand van het beste wat de natuur te bieden heeft. Door de unieke ligging aan de Braziliaanse zijde van de Iguazú watervallen is het hotel de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit natuurfenomeen. Naast...
 • Het M/Y Tucano heeft comfortabele hutten met eigen badkamers en airconditioning en biedt plaats aan slechts 18 passagiers. Er zijn getrainde natuurgidsen aan boord en de reisroute brengt u naar de minder bezochte delen van de Amazone. De activiteiten...
 • Deville Cuiaba ligt in het centrum van Cuiaba, op 15 minuten rijden van het vliegveld. Het hotel heeft verschillende faciliteiten. Zo kunt u sporten in de fitnessruimte of afkoelen in het zwembad. Wanneer u lekker wilt ontspannen kunt u een heerlijk drankje...
 • Villa Amazonia is gelegen in het historische centrum van Manaus, op slechts een steenworp afstand van het Amazonetheater. Het hotel is gehuisvest in een gerestaureerd herenhuis dat dateert uit het gouden tijdperk. De ruime kamers hebben een modern en...
Route
U verkent de Amazone per cruise en vanuit uw verblijf in een unieke lodge. Zet de reis voort naar de Pantanal en ga op safari in het moerasgebied. De reis sluit u af bij de indrukwekkende Foz de Iguaçu watervallen.
Erik Joosten bezocht Brazilië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba