Natuur en cultuur van Tibet & Nepal

18-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.525 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bijzondere Boeddhistische tempels
 • Indrukwekkend Potala paleis
 • Debatterende monniken
 • Uitzichten op Himalaya
 • Trekking naar Everest Base Camp
 • Rijstterrassen Bhaktapur

Beleef de hoogtepunten van Tibet en Nepal gedurende deze 18-daagse reis. U ziet bijzondere boeddhistische kloosters en geniet van de mooiste uitzichten op de Himalaya. De top van de machtige Mount Everest staart u aan in het Everest Base Camp. Dit is een reis om nooit te vergeten!

U begint uw reis in Kathmandu‚ de kleurrijke hoofdstad van Nepal. U verwondert zich over de tradities en gewoontes bij de tempels‚ wandelt door de nauwe winkelstraatjes en ziet de schitterende architectuur. Hierna is het tijd om Nepal achter te laten en naar Tibet te vliegen. Nadat u gewend bent aan de hoogte begint uw ontdekkingstocht in Tsetang. U gaat terug in de geschiedenis in het oudste klooster van Tibet en het witte Yumbulakhang kasteel dat op een spectaculaire plek in de bergen ligt. Vervolgens reist u verder naar de hoofdstad van het Tibetaanse rijk; Lhasa. Hier dompelt u zich onder in de spirituele sfeer en gaat u van hoogtepunt naar hoogtepunt. Paleizen van de Dalai Lama‚ verschillende belangrijke kloosters en de mooiste tempels komen aan bod. Maar zelfs wanneer uw gewoon door de straat loopt‚ waar het rood van de monnikengewaden de overheersende kleur is‚ voelt u de speciale sfeer die hier hangt. Ook in Shigatse‚ de tweede stad van Tibet‚ bezoekt u verschillende kloosters en tempels die hun stempel op de Tibetaanse geschiedenis hebben gedrukt. Het spectaculaire ‘hoogtepunt' van uw trip is een bezoek aan de hoogstgelegen tempel ter wereld. Vanaf hier maakt u een onvergetelijke trekking naar het basiskamp van de Mount Everest. Nadat dit hoogtepunt‚ gaat u de grens weer over met Nepal. Hier heeft u nog een paar dagen in de bergachtige natuur‚ voordat u weer vanaf Kathmandu naar Amsterdam vliegt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De oudste man die de Mount Everest beklom was maar liefst 80 jaar oud.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Kathmandu

  U vliegt met Emirates vanaf Amsterdam via Dubai naar het mooie Kathmandu, waar u de volgende dag aankomt. U wordt warm ontvangen en naar uw hotel gebracht.

 • Dag 3 Kathmandu

  Verken de hoofdstad van Nepal met een gids. Per transfer rijdt u naar de prachtige en parelwitte Swyambhunath pagode en later door naar Chhetrapati. Vanuit daar loopt u een klein stukje verder naar het bekende Durbar Square. Hier vindt u oude tempels en heilige monumenten omringd door een bruisende lokale markt. Neem hier de tijd om rond te lopen en het plein te verkennen. Uw gids brengt u na het bezoek aan Durbar Square naar de Pashupatinath tempel waarna u door het Sleshmantak bos naar Guheshwori loopt. Hier maakt u een korte stop en kunt u het dorp en de lokale bevolking leren kennen. Het laatste bezoek van deze dag is aan de Bauddhanth pagode en de Bauddha omgeving. 

 • Dag 4 Kathmandu - Tsetang

  Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u per transfer naar de luchthaven van Kathmandu gebracht. Vanaf Kathmandu vliegt u naar Lhasa in Tibet. Op de luchthaven wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die u naar Tsetang brengt, een bergstad op 3500 meter hoogte. Doe rustig aan om te acclimatiseren op deze hoogte. U kunt het resterende dagdeel vrij invullen. 

 • Dag 5 Tsetang - Lhasa

  Een mooie rit brengt u bij het afgelegen Yumbulakhang paleis. Na het bezoek steekt u de Yarlung Tsangpo rivier over per ferry en vaart u naar het Samye klooster. Dit was het eerste boeddhistische klooster in Tibet. Later op de dag rijdt u terug naar naar uw hotel in Lhasa. De avond is vrij in te plannen. Loop bijvoorbeeld eens de stad in of ga een hapje eten tussen de lokale bevolking.  

 • Dag 6 Lhasa

  In de ochtend brengt u per transfer een bezoek aan het indrukwekkende Potala Paleis. Dit winterpaleis paleis is het gezicht van Lhasa en werd vroeger bewoond door de Dalai Lama. Het rode deel van het paleis, ookwel "het spirituele hart", staat vol met prachtige kapellen in een bijzondere bouwstijl. In de kapellen van de vijfde Dalai Lama vindt u grote grafstoepa's bekleed met goud en edelstenen. Hierna brengt u een bezoek aan de kleurrijke Jokhang tempel en wandelt u over een sfeervolle markt.

 • Dag 7 Lhasa

  Een dag om te genieten van de schoonheid van oude Boeddhistische kloosters in de mooie omgeving van Lhasa. U gaat onder meer naar het Pabonka klooster en het Sera klooster. Het Sera klooster is een universiteitsklooster en als bezoeker kunt u hier getuige zijn van debatten tussen de monniken in opleiding. In de avond kunt u op eigen invullen een hapje gaat eten in het centrum of een andere activiteit ondernemen.

 • Dag 8 Lhasa

  Een mooie maar enigszins intensieve wandeling leidt naar het Drepung klooster, ook een universiteitsklooster. Wandel rond in het historierijke klooster met zijn vriendelijke monniken. Vervolgens bezoekt u het heilige, prachtig blauwe Nam Tso meer dat de bijnaam ‘Hemels Meer’ draagt. Het meer ligt op grote hoogte in het berglandschap, wat het een flinke maar bezienswaardige rit maakt.

 • Dag 9 Lhasa - Shigatse

  U rijdt naar Shigatse. De uitzichten op het Tibetaanse landschap met grazende yaks op de vlaktes en de besneeuwde toppen van de Himalaya zijn prachtig. U stopt onderweg bij het heilige Yamdrok meer en brengt in Gyantse een bezoek aan het Palkhor klooster met de prachtige Kumbum stoepa.

 • Dag 10 Shigatse - Shegar

  In Shigatse bezoekt u het Tashilumpo klooster. Dit is de zetel van de Panchen Lama, die alleen de Dalai Lama in volgorde van belangrijkheid voor zich heeft. De reis gaat verder over bergpassen en door valleien, kleine kloosters en nomadententen passerend. Onderweg stopt u bij het Sakya klooster, dat er met zijn Mongoolse architectuur anders uitziet dan de kloosters in de omgeving van Lhasa. In de enorme bibliotheek zijn in 2003 duizenden Boeddhistische gebedsschriften gevonden. Wat later op de middag brengt u een bezoek aan het eeuwenoude Dzong, een architectuurstijl van oude forten.

 • Dag 11 Shegar - Rongbuk

  Na een bezoek aan het Rongbuk klooster, het hoogst gelegen klooster ter wereld, maakt u een wandeltocht van 7 kilometer naar het Everest Base Camp. Doe rustig aan in verband met de hoogte. Het is een indrukwekkende tocht waarbij de uitzichten op de hoogste pieken van de Himalaya onvergetelijk zijn. Vanuit het basiskamp kunt u goed zien hoe kolossaal de Mount Everest is. Tibetanen noemen de berg ook wel ‘Moeder God’. Per auto keert u terug naar beneden. 

 • Dag 12 Rongbuk - Zhangmu

  Na de bijzondere ervaring van gisteren, stapt u vandaag weer in de auto. De mooie reis eindigt bij de grens met Nepal, in Jilong. Hier kunt u het kleinschalige dorp op uw gemak ontdekken en het resterende dagdeel vrij invullen. 

 • Dag 13 Jilong-Kerung-Bhaktapur

  U steekt vandaag de grens over terug naar Nepal. Voordat u de grens over kunt moet u hier door de douane, voor dit proces staat er een van onze lokale vertegenwoordigers voor u klaar om de stappen te begeleiden. Eenmaal de grens over wordt u opgevangen door uw gids voor Nepal en rijdt u door naar Kathmandu. Onderweg stopt u in Trishuli voor een heerlijke lunch. 

 • Dag 14 Bhaktapur-Balthali

  Na een goed ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan het Bhaktapur Durbar Square. Op dit plein bezichtigd u de mooiste architectuur en kunst van de Newah bevolking. Hierna brengt u een bezoek aan de Changunarayan tempel.  Later op de dag rijdt u door naar Balthali. Dit plaatsje heeft een mooie ligging in de vallei, omringd door rijstvelden.

 • Dag 15 Balthali

  Wij raden u aan deze ochtend vroeg op te staan gezien de zonsopkomst hier adembenemend is. Neem na de zonsopgang een uitgebreid ontbijt in het resort en verken daarna de kleine, slaperige dorpjes die verderop in deze mooie, natuurrijke omgeving liggen.

 • Dag 16 Balthali-Panauti-Kathmandu

  U rijdt vandaag door naar het dorp Panauti waar u de ochtend kunt doorbrengen. Bezoek de lokale markten en verken de omgeving. Na het bezoek aan Panauti rijdt u door naar Patan Durbar Square, hier bezichtigd u de bekende Gouden Tempel en het archeologische museum. U wordt naar uw hotel gebracht en vanuit daar kunt u de avond vrij invullen. 

 • Dag 17 Bhaktapur - Kathmandu - Amsterdam

  Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u de ochtend nog vrij besteden. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. 

 • Dag 18 Amsterdam

  Met een intensieve reis vol nieuwe ervaringen de rug, komt u vandaag aan in Amsterdam. 

 • Gelegen op een toplocatie in de stad en op slechts 8 minuten lopen van het Tashilhunpo klooster, maakt dit mooie hotel indruk met zijn grote pilaren en open ruimtes.Het hotel is ingericht met typische Tibetaanse elementen. Kom tot rust in de frisse, modern...
 • Laat u verrassen door dit boetiekhotel in Newari-stijl, beïnvloed door de rijke kunst en architectuur van de oude stad Bhaktapur. De onberispelijke aandacht voor details in de service, inrichting en comfort maakt uw verblijf een unieke ervaring. Het indrukwekkende...
 • Balthali Village Resort is een bijzondere accommodatie, een klein en gezellig toevluchtsoord met een panoramisch uitzicht op groene terrasvelden. Uitkijkend op demet oker beschilderde boerenhuizen en in de verte de Himalaya pieken,ligt deze accommodatieop...
Route
Na een kennismaking met Kathmandu vliegt u naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. U bezoekt diverse kloosters en geniet van de natuurpracht. Via Shigatse en Rongbuk bereikt u de voet van de Mount Everest. Steek de grens met Nepal weer over voor een verblijf in Kodari, Balthali en Bhaktapur.
Jan Janse bezocht Nepal

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen