Midden in de Okavango Delta

13- daagse fly-in safari
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.445 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf op unieke locaties
 • Slapen onder de sterren in luxe safaritenten
 • Vervoer per vliegtuig tussen de kampen
 • Voel de nevel van de Victoria Falls
 • Veel vogelsoorten in de Okavango Delta
 • Op safari in een mokoro

Deze 13-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park.

Uw reis start in de Okavango Delta‚ waar u via Johannesburg naartoe vliegt. U verblijft in een klein kamp, gelegen in een waterrijk gebied en maakt safari’s op zoek naar het grote wild. Te voet trekt u eropuit. Het is ook heel speciaal om in een traditionele kano (mokoro) te varen en ondertussen bijvoorbeeld nijlpaarden om u heen ziet badderen. Daarna vliegt u door naar het zuiden, naar het Moremi Game Reserve waar u in een privéconcessie op Xugana Island verblijft. Ook hier is het wild talrijk vertegenwoordigd. Zowel in de morgen als in de avond maakt u game-drives. De laatste wildrijke bestemming is Chobe National Park in het noorden van Botswana. Ook hier wordt u met een klein vliegtuig naartoe gebracht. Het is bijzonder grote groepen olifanten te zien die bij de rivier komen drinken. U sluit uw reis af bij de Victoria Falls in Zimbabwe. Een chauffeur brengt u naar uw majestueuze hotel vlakbij de watervallen. Het is enorm indrukwekkend om deze immense waterval naar beneden te zien storten. Helaas is uw kennismakingsreis tot een einde gekomen. Grote kans dat dit de eerste‚ maar zeker niet de laatste keer wordt dat u in Botswana op safari gaat!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Cheeta’s niet tegen een volwassen gemsbok op kunnen?
 • Een olifant 30 tot 40 km per uur kan rennen?
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

 • Dag 2 Johannesburg - Maun - Okavango Delta

  In de ochtend vliegt u naar Maun, waarna vervolgens per chartervliegtuigje door vliegt naar de Okavango Delta. U verblijft in het Kanana Camp. Dagelijks gaat u tweemaal op safari. Dat kan lopend, per 4WD of per traditionele kano (mokoro) en motorboot. U heeft een grote kans om hier leeuwen‚ wilde honden‚ hyena’s‚ olifanten en neushoorns te zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen, want hier leven meer dan 450 vogelsoorten.

 • Dag 3 Okavango Delta

  Uw verblijf in een comfortabele tent van het Kanana Camp is een unieke manier om tussen de dierengeluiden het echte Afrika-gevoel te ervaren. Het Kanana Camp ligt op een spectaculaire plek in de Okavango Delta, waar het gehele jaar water te vinden is, een echte oase. De Okavango rivier ontspringt in de hooglanden van Angola, loopt dwars door de woestijn en creëert een wildernis van zoetwater lagunes, kanalen en eilanden. Kanana Camp is gelegen op een privéconcessie en maakt volledig gebruik van deze prachtige plaats door middel van de mooie uitzichten over het water van de delta.    

 • Dag 4 Okavango Delta - Moremi Game Reserve

  U vliegt door naar het Moremi Game Reserve waar u verblijft in een luxe tent voorzien van alle gemakken. Zowel in de morgen als in de avond gaat u er met rangers op uit in de omgeving. Dieren die hier vaak worden gezien zijn leeuwen, luipaarden, cheeta’s‚ maar ook wilde honden.  

 • Dag 5 Moremi Game Reserve

  Het Moremi Game Reserve is gelegen in het oostelijke deel van de Okavango Delta, aan de zuidwestelijke grens van het Chobe National Park, en beslaat bijna een derde van de Delta. U vindt hier een grote verscheidenheid aan vegetatie gecombineerd met een divers spectrum van dieren in het wild. Enorme kuddes impala’s en Tsessebe’s worden gevonden in het gebied, terwijl in het droge seizoen grote kuddes buffels, gnoes, olifanten en zebra’s in de Kalahari op zoek zijn naar voedsel en water. 

 • Dag 6 Moremi Game Reserve - Chobe National Park

  U vliegt vandaag verder naar het Chobe National Park in het noorden van Botswana. Dit 1200 vierkante kilometer grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Ook hier gaat u op safari en raakt u onder de indruk van de grote aantallen wilde dieren. Waar u exact overnacht hoort u ter plaatse, aangezien dit luxe tentenkamp elke vijf tot zes dagen verplaatst en u zo op de meest unieke en afgelegen plekken komt. 

 • Dag 7 Chobe National Park

  Net als de andere safarigebieden in het land‚ is het Chobe National Park niet omheind. Vooral aan het einde van de dag kunt u hier schitterende boottochten maken omdat dan groten getale wild an de rand van de rivier komen drinken.

 • Dag 8-9 Chobe National Park

  U wordt naar een ander gedeelte van Botswana gevlogen voor een verblijf in het noordoosten van het land in de Chobe Marina Lodge. Hier bevindt u zich vlakbij het vierlandenpunt, waar Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië samenkomen. De komende dagen gaat u weer meerdere keren op safari in Chobe National Park en kunt u riviercruises maken. 

 • Dag 10 Chobe National Park - Victoria Falls

  U vertrekt naar de wereldberoemde Victoria watervallen. Afhankelijk van de grensformaliteiten duurt deze rit ongeveer 2,5 uur. U reist naar Zimbabwe en verblijft daar in uw laatste tentenkamp, de Victoria Falls River Lodge. 

 • Dag 11 Victoria Falls

  De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de reden voor de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven. Door het licht van de zon, de opspattende nevel en dynamiek van het water schittert er vaak een regenboog boven het natuurgeweld.

 • Dag 12 Victoria Falls - Amsterdam

  Alweer de laatste dag van uw reis is aangebroken. U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

 • Dag 13 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Met slechts vijf tenten is het Savuti Under Canvas kamp zeer intiem. Het kamp verplaatst zich elke vijf tot zes dagen langs het Savute Channel in Chobe National Park, waardoor u echt midden in de natuur verblijft. Met standplaatsen in de buurt van drinkplaatsen...
 • Kanana ligt als een verborgen juweel in een privé reservaat in het zuidwesten van de Okavango Delta. Dit kamp is al meerdere malen bekroond met awards vanwege de excellente service en uitstekende safaribelevenissen. De gasten worden ondergebracht in een...
 • Deze grote lodge, opgebouwd uit riet en hout, doet denken aan een enorme boomhut middenin de natuur. De lodge is gelegen op korte afstand van de Victoria Falls aan het Zambezi National Park. De suites zijn voorzien van een privébalkon, een regendouche...
Route
Een mooie safari-reis waarbij u de mooiste parken ziet; de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve en als hoogtepunt het befaamde Chobe National Park. Om tijd te besparen vliegt u per vliegtuig van het ene naar het andere park. U verblijft in luxe tentenlodges, wat het echte safarigevoel ten goede komt!
Jan Janse bezocht Botswana

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.