Machtig Madagascar

12-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de afwisselende natuur van Madagascar
 • Avontuurlijke nachtwandelingen door het regenwoud
 • Verblijven op unieke, afgelegen locaties
 • Mogelijkheid om walvissen te spotten vanuit Manafiafy
 • Sta oog in oog met de ringstaartmaki's
 • Varen door de mangrovebossen

Dwaal door de regenwouden met inheemse planten en dieren, ontdek de Malagassische cultuur en verwonder u over de witte zandstranden. En wanneer de avond valt, ontwaken de nachtdieren en is het regenwoud een hele andere belevenis. Grote afstanden worden overbrugt met binnenlandse vluchten, zodat u in 12 dagen zo veel mogelijk ziet van het eiland.

Gedurende deze reis bezoekt u naast de levendige hoofdstad Antananarivo ook het zuiden van het eiland. Het zuiden is ondanks de droogte het meest afwisselend qua flora en fauna. Tussen de stekelige bossen duiken de reusachtige baobabbomen op. Uw eerste bestemming zijn de oevers van de Mandrare Rivier, een fantastische uitvalsbasis om de omringende bossen te verkennen. Tijdens de dagelijkse wandelingen is de kans groot dat u oog en oog komt te staan met de ringstaartmaki’s en andere lemuren. Na een uitstekende maaltijd in het kamp gaat u met de gids naar de perfecte plek voor een onvergetelijke zonsondergang met uitzicht op de baobabs. Vervolgens vliegt u verder naar Manafiafy in Sainte Luce Reserve, waar u overnacht te midden van een van de laatst overgebleven kustwouden van Madagascar. In de vroege ochtend kunt u uitkijken naar de vogels en de roodkraagmaki’s op zoek naar voedsel. Gedurende de dag bezoekt u in het gezelschap van uw gids de nabijgelegen dorpen en vissersfamilies. Tevens is Manafiafy de uitgelezen plek om bultruggen te spotten (afhankelijk van het seizoen).

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, airport transfers, overnachtingen, vervoer per 4WD of minibus, chauffeur, gids en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Maki’s heilig zijn in Madagaskar? 
 • De meeste flora en fauna uit Madagaskar nergens anders ter wereld voorkomt?
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Antananarivo

  U vertrekt met de KLM naar het prachtige eiland Madagascar, waar u aan het eind van de dag aankomt en met een privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht.

 • Dag 2 Antananarivo – Mandrare River Camp

  Vandaag vliegt u in circa anderhalf uur van de hoofdstad naar Mandrare River Camp. Mandrare is één van de twee prachtige en unieke kampen die toebehoren aan de Madagascar Classic Collection. U verblijft in één van de zeven luxe, semi-permanente tenten die royaal verspreid liggen onder de tamarindebomen. Door de afgezonderde locatie heeft het kamp een intieme sfeer. Gelegen langs het stekelige bos dat het thuis is van de fascinerende Antandroy-stam die in dit dorre en buitenaardse landschap woont. Aanschouw de zon die opkomt over de ruige bergketen, luister naar het gezang van de lokale stam terwijl ze water halen uit de rivier en bewonder de unieke fauna die dit gebied rijk is. Mandrare draait volledig op zonne-energie en haalt alle elektriciteit- en warmwaterbehoeften uit de zon. Dit helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen en de druk van ontbossing in Madagaskar niet te vergroten. Met een Engelssprekende gids en een tracker uit de lokale gemeenschap maakt u excursies in de omgeving en leert u de flora, fauna en de cultuur kennen.

 • Dag 3 Mandrare River Camp

  Geniet bij het ontbijt van een versgebakken croissant of pain au chocolat, wat vers fruit en nog veel meer lekkers. Na het ontbijt verkent u het prachtige Sacred Gallery Forest dat grenst aan de Mandrare rivier. U steekt hierbij te voet of per boot (afhankelijk van de diepte op dat moment) de rivier over om bij het bos te komen. Het bos bestaat voor een groot deel uit loofbos. Nieuwsgierige groepen ringstaartmaki's en de altijd vermakelijke sifaka’s zijn het hoogtepunt van deze tocht. Keer terug naar het kamp voor de lunch en een ontspannen middag. Rond 5 uur vertrekt u voor een nachtwandeling in het bos van Zenavo. Nachtwandelingen zijn hier uitstekend. Terwijl de overdag soorten maki’s de nacht ingaan, weerklinkt het struikgewas met het geraas van zijn nachtelijke bewoners. Met wat geluk ziet u de twee minuscule muismaki soorten (grijs en grijsbruin) die tussen de boomstammen kaatsen, de zeer vocale witte lemur en slaperige sifakas. 'S Nachts is ook de beste periode om kameleons te zoeken die aan het uiteinde van de takken slapen buiten bereik van roofdieren. Maar als de zon eenmaal onder is komen er ook verschillende vogels en uilen tevoorschijn.

 • Dag 4 Mandrare River Camp

  Na een kopje thee of koffie gaat u naar het Spiny Forest voor een vroege ochtendwandeling. Wees getuige van het zonlicht dat opkomt door de zogenaamde octopus bomen terwijl u op zoek gaat naar de vele endemische vogels zoals de kuifcoua. Ga terug naar het kamp voor een uitgebreid ontbijt gevolgd door een bezoek aan de lokale markt of het lokale dorp om de fascinerende Antandroy-stam te ontmoeten. De lunch wordt weer geserveerd in het kamp, een heerlijke barbecue met verse salades en fruit. Breng daarna wat vrije tijd door in het kamp. Geniet van het zwembad, of ga lekker met een drankje ontspannen bij de tent. U vertrekt weer om 17.00 uur voor een sundowner te midden van de baobabs. Het opkomen van de maan terwijl de zon ondergaat met het indrukwekkende uitzicht op de baobas en de achterliggende bergen is een onvergetelijk moment. En mocht het zo uitkomen dan is het goed mogelijk dat het lokale dorp in de avond samenkomt en u getuige laat zijn van hun traditionele dansen, begeleid door zang en muziek. In de Antandroy-cultuur wordt dans gebruikt om de belangrijkste rituelen en evenementen van het dagelijks leven te vieren.

 • Dag 5 Mandrare River Camp

  Een rustige dag vandaag en aan u de keuze wat er gebeurd. U kunt de parken nog een keer in, maar u kunt ook de locale dorpjes in de omgeving bezoeken en meer te weten komen over de cultuur in Madagascar. Eens in de week is er markt dus wellicht krijgt u daar ook nog wat van mee. Uiteraard kunt u ook een rustdag inplannen en heerlijk ontspannen bij het zwembad en uw eigen tent.

 • Dag 6 Mandrare River Camp – Fort Dauphin – Manafiafy

  Na het ontbijt vliegt u verder naar Fort Dauphin, waar u wordt begroet door een van de gidsen van de Manafiafy Beach & Rainforest Lodge. Hij begeleid u naar een van de vele leuke restaurants in de stad voor de lunch. In de vroege middag reist u verder naar de lodge. Manafiafy ligt bij het Sainte Luce Reserve, aan een prachtige baai, omzoomd met bos bedekte bergen en mangroves. Deze plek is bijzonder en maakt deel uit van een van de laatst overgebleven kustwouden in Madagascar. Bij aankomst checkt u in en kunt u in alle rust uitpakken in uw luxe bungalow. Eind van de middag gaat u weer op pad voor een nachtwandeling in het onaangeroerde kustwoudpark. U kunt hier verschillende lemurs en maki’s spotten, net als gekko’s, verschillende vogels en de Magadgascar dwergooruil. U keert rond 20.00 uur terug naar de lodge voor het diner.

 • Dag 7 Manafiafy Beach & Rainforest Lodge

  Na een continentaal ontbijt met allerlei lekkernijen en vers fruit, brengt u een bezoek aan het Stitch Project. Dit is een project opgezet door de NGO om lokale vrouwen van duurzaam levensonderhoud te voorzien. Dit wordt gedaan door ze te leren borduren, Engelse taal te leren en bepaalde zakelijke eigenschappen aan te wenden. Borduren is een traditionele Malagassische vaardigheid die de vrouwen gebruiken om portemonnees, riemen en andere kledij te versieren. Na een uitgebreide lunch, rijdt u eind van de dag naar het nabijgelegen mangrovebos om vogels te spotten en te kunnen fotograferen. Het is een prachtig mangrovegebied dat zich uitstrekt van Manafiafy tot Fort Dauphin. Met het prachtige Anosy gebergte op de achtergrond is het een waar paradijs voor natuur- en fotografieliefhebbers. Per motorboot duikt u de mangroven in. Vogels waar naar uitgekeken wordt zijn onder andere verschillende soorten ijsvogels, de kuifibis, de holenkiekendief en de Blauwe coua.

 • Dag 8 Manafiafy Beach & Rainforest Lodge

  Ga nog voor het ontbijt op pad en bekijk de zonsopkomst in het regenwoud aan de kust. U komt waarschijnlijk de roodkraag maki tegen. Die zijn op zoek naar voedsel en springen door het bladerdak van het regenwoud heen en weer. De roodkraagmaki komt voor in het zuidoosten van Madagascar, leeft in groepen en is grotendeels actief bij het ochtendgloren en de schemering. De ochtend is tevens een goede tijd om vogels te spotten zoals de haaksnavelvanga en de Vasa papegaai. Keer terug naar de lodge voor een welverdiend ontbijt en wat ontspanning. In de late namiddag wordt het weer tijd om erop uit te trekken en in dit geval naar het nabijgelegen bos. Tijdens de schemering vliegt hier de grootste vleermuis van het eiland, de vliegende vos. Ze is op zoek naar voedsel. Sluit aan bij de verhalen die op het strand bij de lodge worden verteld en geniet daarna van het heerlijke diner.

 • Dag 9 Manafiafy Beach & Rainforest Lodge

  Breng de ochtend op uw gemak door. Kom nog even tot rust en laat de indrukken van de laatste dagen op u inwerken. Mocht u nog graag wat ondernemen dan kunt u optioneel een walvistocht maken (afhankelijk van seizoen) of gaan diepzeevissen. Manafiafy is een van de beste plaatsen om bultruggen in Madagaskar te zien. Ze worden in de juiste periode regelmatig gespot, vooral de moeders en hun kalveren. Na de lunch wordt u nog naar het dorp Manafiafy gebracht. Manafiafy is een lieflijk dorp met traditionele houten huizen en typische vissersbootjes (pirogues) langs het strand. De gids vertelt u graag meer over de lokale gebruiken en de vissersfamilies in dit dorp. Sluit uw dag af met een sundowner en kijk uit over de baai van Manafiafy vanaf een rotsachtig uitkijkpunt.

 • Dag 10 Manafiafy Beach & Rainforest Lodge – Antananarivo – Amsterdam

  Vandaag wordt u door het team uitgezwaaid en naar de terminal gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de hoofdstad. Van daaruit vliegt u door naar Nederland, het eindstation van deze indrukwekkende reis.

 • Een uitzonderlijke accommodatie met een combinatie van authenticiteit en moderniteit, een oase van rust en stilte in de buurt van het centrum van Antananarivo. Staande op de oevers van een klein meertje, omgeven door rijstvelden aan de ene kant, en diverse...
 • Mandrare River Camp ligt in het zuidoosten van Madagascar. Door haar afgelegen ligging biedt Mandrare River Camp een exclusief verblijf. In de schaduw van Tamarinde bomen staan compleet ingerichte en-suite tenten met uitzicht op de rivier. Uw tent is...
 • Sprankelende blauwe zeeën, groene regenwouden en een overvloedige flora en fauna, dat biedt deze kleine en intieme lodge aan haar gasten. Gelegen in een schitterende omgeving, liggen de luxe rieten bungalows in het bos op slechts enkele meters van...
Route
Vanuit de hoofdstad Antananarivo reist u per binnenlandse vlucht naar de oevers van de Mandrare rivier. Vervolgens vliegt u naar Fort Dauphin waar u in de auto stapt voor een avontuurlijke rit naar de kustwouden van Manafiafy. De laatste bestemming van de reis, waar u de wildernis deelt met de lemuren en kunt ontspannen op de zandstranden.