Luxe in Zimbabwe

11-daagse safari reis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 7.425 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Uniek uitzicht op de Zambezi rivier
 • Verblijf in luxe accommodaties
 • Vervoer per vliegtuig
 • Bezoek de Victoria Falls
 • Regenwoud, hooglanden en rivieren
 • Mana Pools National Park

5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Regenwoud, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense Victoria Falls, brengt deze reis u rivieren en drinkplaatsen waar het goed wild spotten is!

De reis start met een transfer naar het Unesco erfgoed Mana Pools National Park, gelegen op de grens met Zambia. Na het regenseizoen treft u hier veel meren aan. Maar als deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden is het een trekpleister voor wild dat op zoek is naar water. Hierdoor is dit een goed gebied om groot wild te aanschouwen. Per vliegtuig reist u verder naar het Matusadona National Park, dat bekend staat als een van de laatste gebieden waar nog zwarte neushoorns te vinden zijn. Ook staat dit game reserve bekend om de relatief grote populatie leeuwen. Na de vlaktes in het Matusadona wordt het tijd voor het grootste wildpark van Zimbabwe, Hwange National Park. Voorheen de plek waar royalty's in het begin van de 19e eeuw gingen jagen, nu een bekend reservaat dat vaak in beeld gebracht wordt door National Geographic. Niet verwonderlijk, door de grote variëteit aan landschappen kijkt u hier uw ogen uit! De reis wordt afgesloten bij de Victoria Falls. Uw verblijf in het prachtige Victoria Falls Hotel, spant de kroon op deze bijzondere plaats.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Matoboheuvels staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Lusaka

  U vliegt met KLM naar Lusaka, waar u wordt opgevangen en één overnachting heeft in het Latitude 15 Hotel. Wanneer u vliegt via Nairobi heeft u een late aankomst. U kunt ook via Johannesburg vliegen met een extra overnachting in Johannesburg, waarna u de volgende dag doorvliegt.

 • Dag 2 Lusaka - Chirundu - Mana Pools National Park

  Vandaag heeft u vanuit Lusaka, Zambia, een transfer naar Zimbabwe. In Chirundu gaat uw reis verder per boot en wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het Ruckomechi Camp ligt aan de westelijke grens van het nationaal park van Mana Pools. Het is een paradijs voor fotografen. Er zijn vele activiteiten te ondernemen zoals safari's per 4x4‚ boottochten‚ wandeltochten en kanotochten. In de middag heeft u uw eerste safari-activiteit.

 • Dag 3 Mana Pools National Park

  Op de derde dag staan er twee safari’s gepland zodat u optimaal de kans krijgt wild te spotten. De overige tijd kunt u doorbrengen bij de accommodatie die prachtig gelegen is aan de oever van de Zambezi rivier. U heeft hier uitzicht op de bergen die omhoog rijzen in buurland Zambia.

 • Dag 4 Mana Pools National Park - Matusadona National Park

  Het volgende spectaculaire park is het Matusadona National Park, waar u vanuit Mana Pools naar toe vliegt. Bumi Hills Safari Lodge ligt op een heuvel en heeft een geweldig uitzicht over het Kariba meer. De nadruk ligt hier op rust en ontspanning, afgewisseld met de safari-activiteiten. Een aanrader is om via de lodge een boottocht op het meer met zonsondergang te boeken.   

 • Dag 5 Matusadona National Park

  Het wild dat leeft in het Matusadona National Park, vormt een goede afspiegeling van de dieren die leven in de Zambezi vallei. Begeleide wandeltochten zijn een goede manier om het park te bezoeken, omdat twee derde van het park door de wild begroeiing enkel per voet of boot te bereiken is. 

 • Dag 6 Matusadona National Park - Hwange National Park

  U heeft in de ochtend nog een safari waarna u doorvliegt naar Hwange National Park. Dit is een van de meest bekende en gefotografeerde parken. Het vormt samen met Botswana een groot oppervlakte, omdat er geen natuurlijk grenzen zijn. U komt hier vrijwel alle diersoorten tegen. Uw accommodatie behoort tot een van de weinige die in het park ligt en biedt daardoor veel privacy. Ideaal voor natuurliefhebber die houden van een klein kamp en het gevoel van afstand.

 • Dag 7 Hwange National Park

  Uitkijkend over een grote drinkplaats kunt u genieten van Little Makololo Camp, uw verblijf voor de komende twee nachten. Zeker in de winterperiode heerst er een vrolijke drukte in het park. Veel wild is dan op zoek naar drinkplaatsen om hun dorst te lessen. 

 • Dag 8 Hwange National Park - Victoria Falls

  U vertrekt vandaag na de ochtend game drive met een transfer naar de Victoria Falls: één van de zeven wereldwonderen. Het zal absoluut een hoogtepunt van de reis zijn.

 • Dag 9 Victoria Falls

  Een dag ter vrije besteding. U kunt zelf de watervallen bekijken. Ook zijn er diverse optionele excursies mogelijk zoals een helikoptervlucht boven de watervallen. Laat u inspireren door een van onze adviseurs.

 • Dag 10 Victoria Falls - Amsterdam

  Helaas de laatste dag van uw reis. Vanuit Victoria Falls vliegt u via Johannesburg weer terug naar Nederland.

 • Dag 11 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!
  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Victoria Falls Hotel is omgeven door schitterende tuinen vanwaar u uitzicht heeft op de nevel van de Victoria Falls. Vanuit deze accommodatie zijn er dagelijks excursies mogelijk naar deze indrukwekkende watervallen. Een safari in het Zambezi National...
 • Het Ruckomechi Camp ligt aan de westelijke grens van Mana Pools National Park in een groot privégebied. Het kamp ligt verscholen tussen de bomen en biedt mooi uitzicht op de rivier en bergen aan de overkant. Het kamp beschikt over 10 luxueuze tenten,...
 • Bumi Hills Safari Lodge ligt op een heuvel ongeveer 55 km ten zuidwesten van Kariba. De nadruk ligt hier op rust en ontspanning, afgewisseld met de activiteiten op en rond Lake Kariba. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Vanuit...
 • Little Makololo ligt in het hart van Hwange aan een levendige drinkplaats en is een van de beste gebieden om wild te spotten. De zes traditionele safaritenten zijn voorzien van ensuite badkamer met zowel binnen als buiten een douche. Houten looppaden...
 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
Route
Een unieke en complete route door Zimbabwe met luxe accommodaties. Geniet van de spectaculaire excursies die u maakt, de heerlijke diners en prachtige sterrenhemel. U reist via Zambia naar Zimbabwe en verblijft eerst in het Mana Pools National Park. Hierna reist u naar Matusadona en daarna door naar het grootste wildpark Hwange National Park. De afsluiter is het luxe Victoria Falls Hotel.
Erik Joosten bezocht Zimbabwe

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada