Luxe in Zimbabwe

14-daagse safari reis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 16.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige uitzichten
 • Verblijf in luxe accommodaties
 • Wandelen, kanoën, boottochten en jeepsafari's
 • Vervoer per vliegtuig
 • Watervallen, bossen, savannes en rivieren
 • Bekend en onbekend Zimbabwe

5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Bossen, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense Victoria Falls, brengt deze reis u over rivieren en langs drinkplaatsen waar u het vele wild spot!

De reis start met een transfer naar het Unesco erfgoed Mana Pools National Park, gelegen op de grens met Zambia. Na het regenseizoen treft u hier veel meren aan. Maar als deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden is de Zambezi rivier een trekpleister voor wild dat op zoek is naar water. Hierdoor is dit een goed gebied om groot wild te aanschouwen. Vervolgens reist u  naar het grootste wildpark van Zimbabwe, Hwange National Park. Voorheen de plek waar royalty's in het begin van de 19e eeuw gingen jagen, nu een bekend reservaat dat vaak in beeld gebracht wordt door National Geographic. In dit park zijn geen rivieren en is het wild afhankelijk van (kunstmatige) waterpoelen, waar dorstige dieren graag naar toe komen in het droge seizoen. Er leven in dit park meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels, dus de kans is zeer groot deze prachtige dieren tegen te komen tijdens een van uw safari’s. De reis wordt afgesloten bij de Victoria Falls. Zimbabwe deelt de Victoria watervallen met Zambia. De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de reden voor de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven. Uw verblijf in het prachtige Victoria Falls Hotel, spant de kroon op deze bijzondere plaats.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Matoboheuvels op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Johannesburg - Victoria Falls

  Vanuit Amsterdam vliegt u naar Johannesburg waar u een nacht verblijft voordat u de volgende dag doorvliegt naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw accommodatie aan de Zambezi Rivier gebracht. Victoria Falls is één van de zeven wereldwonderen. Het zal absoluut een hoogtepunt van de reis zijn.

 • Dag 3 Victoria Falls

  Een dag ter vrije besteding. U kunt zelf de watervallen bekijken. Ook zijn er diverse optionele excursies mogelijk zoals een helikoptervlucht boven de watervallen. Laat u inspireren door een van onze adviseurs.

 • Dag 4 Victoria Falls - Hwange National Park

  U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Hwange National Park. Dit is een van de meest bekende en gefotografeerde parken. Het vormt samen met Botswana een groot oppervlakte, omdat er geen natuurlijk grenzen zijn. U komt hier vrijwel alle diersoorten tegen. Uw accommodatie behoort tot een van de weinige die in het park ligt en biedt daardoor veel privacy. Ideaal voor natuurliefhebbers die houden van een klein kamp en het gevoel van afstand.

 • Dag 5-6 Hwange National Park

  Uitkijkend over een grote drinkplaats kunt u genieten van Little Makololo uw verblijf in Hwange. Zeker in de winterperiode heerst er een vrolijke drukte in het park. Veel wild is dan op zoek naar drinkplaatsen om hun dorst te lessen. 

 • Dag 7 Hwange National Park - Mana Pools National Park

  U heeft in de ochtend nog een safari waarna u doorvliegt naar Mana Pools National Park. Hier vormt de Zambezi rivier de grens tussen Zimbabwe en Zambia. U verblijft in een luxe lodge gelegen aan de rivier in een privé concessie. 

 • Dag 8-9 Mana Pools National Park

  Op deze dagen staan er volop safari’s gepland zodat u optimaal de kans krijgt wild te spotten. De overige tijd kunt u doorbrengen bij uw accommodatie. U heeft hier uitzicht op de bergen die omhoog rijzen in buurland Zambia.

 • Dag 10 Mana Pools National Park - Gonarezhou National Park

  U vliegt naar Harare voor uw volgende vlucht naar uw lodge in het Malilangwe Wildlife Reserve vlakbij het Gonarezhou National Park. Een onbekende stukje Zimbabwe, maar een absolute aanrader!

 • Dag 11-12 Gonarezhou National Park

  In de ongerepte natuur geniet u deze dagen van granieten rotsformaties, fenomenale uitzichten, bijzondere diersoorten en de hoge kwaliteit en service van uw verblijf. Pamushana vormt hiermee de perfecte afsluiting van uw exclusieve reis door Zimbabwe. 

 • Dag 13 Gonarezhou National Park - Harare - Amsterdam

  Helaas de laatste dag van uw reis. Vanuit Pamushana vliegt u via Harare en Johannesburg weer terug naar Nederland.

 • Dag 14 Aankomst Amsterdam

  In de ochtend landt u weer op Schiphol. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

 • Matetsi Victoria Falls ligt in een privéconcessie aan de Zambezi Rivier. Hierdoor bent u verzekerd van exclusiviteit, rust en privacy. Centraal in de concessie vindt u de villa van Matetsi River House en de suites van Matetsi River Lodge in de schaduw...
 • In het beste deel van het Hwange National Park, ver weg van toeristische plekken, ligt Linkwasha. Het frisse, open en luchtige kamp biedt een eclectische mix van hedendaags interieur en invloeden van de Ndebele cultuur en past perfect in de omgeving met een...
 • Chikwenya is als nieuwste lodge in de portfolio van Wilderness Safaris een prachtige aanvulling. In een eigen concessie ten oosten van het Mana Pools National Park aan de Zambezi Rivier biedt het een onovertroffen verblijf. U kijkt uit over een open vlakte...
 • Gelegen in Malilangwe Wildlife Reserve, in de ongerepte natuur tussen de baobabbomen en het gefluit van tal van vogelsoorten, ligt Pamushana Lodge. Het reservaat grenst aan het Gonarezhou National Park dat bekend staat om de granieten rotsformaties, baobabbomen...
Route
Een unieke en complete route door Zimbabwe met luxe accommodaties. Geniet van de spectaculaire excursies die u maakt, de heerlijke diners en prachtige sterrenhemel. U verblijft eerst in het Mana Pools National Park. Hierna reist u naar het grootste wildpark van Afrika: Hwange National Park. De afsluiter is het luxe Victoria Falls Hotel bij de gelijknamige watervallen.
Erik Joosten bezocht Zimbabwe

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada