Luxe fly-in safari Tanzania

9-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek wereldberoemde en onbekende safarigebieden
 • U vliegt met cessna's tussen de wildgebieden
 • Geniet van de landschappen van de Ngorongoro krater
 • Verblijf in luxe accommodaties
 • Oneindige grasvlaktes in Serengeti
 • Spot de beroemde 'Big Five '

Vlieg per kleine cessna naar drie van de belangrijkste natuurgebieden van Tanzania: het Tarangire National Park, de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. Overal brengt u een paar dagen op all-inclusive basis door om te genieten van de natuur, het wild en de mooie accommodaties.

In Tanzania is de wildbelevenis naar een ongekend hoog niveau gebracht. De woorden Tanzania en safari zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook de grote trek, waarbij miljoenen dieren migreren naar verse, sappige graslanden, draagt bij aan het fameuze safari imago van het land. Het minder bekende, maar niet minder spectaculaire Tarangire National Park is uw eerste safaribestemming. Dit mooie gebied kan met zijn landschappen en dierenleven nog wel eens de verrassing van de reis zijn. Vervolgens vliegt u verder naar de vruchtbare Ngorongoro krater, waar u wederom verwend wordt met het veelzijdige wildaanbod. De savannes van de Serengeti vormen de apotheose van het deze reis. U deelt de wildernis met onder meer olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden, gnoes en zebra’s. Tijdens uw safaridagen geniet u niet alleen van het wildleven, ook wordt u verwend met smakelijke gerechten in de mooie lodges die zorgen voor een onuitwisbare totaalbeleving in de bush.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten, maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De grote afwezige in de Ngorongoro krater is de giraffe, omdat hij met zijn lange poten en nek de steile afdaling niet kan maken.
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Arusha

  U vliegt met KLM rechtstreeks naar Arusha waar u ’s avonds aankomt. Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania en tevens uw startpunt van een onvergetelijke fly-in safari. Na aankomst wordt u naar uw lodge gebracht waar u op all-inclusive basis verblijft en tot rust komt na een lange vlucht.

 • Dag 2: Arusha – Tarangire National Park

  ‘s Ochtends krijgt u een rondleiding over de koffieplantage bij de lodge die tevens behoort tot een van de oudste koffieplantages van Tanzania. Na de lunch vliegt u naar Tarangire National Park en maakt u de eerste game drive. Dit gebied wordt in vergelijking met de andere noordelijke parken minder bezocht, maar biedt na de Serengeti in het noorden van Tanzania het meeste wild.

 • Dag 3: Tarangire National Park

  Deze dag heeft u volop de tijd om het park nader te verkennen. U maakt game drives, een wandelsafari en bezoekt een Masai dorpje. Geniet van sundowners bovenop de Sunset Hill en voor u gaat slapen is het nog tijd voor een nachtelijke safari. Tarangire is de naam van de rivier die door het park stroomt. Het landschap wordt bepaald door heuvels, baobabbomen en in het zuiden savanne. Het park staat met name bekend om de grote groepen olifanten die vooral in de droge tijd het park domineren. Verder leven hier onder andere giraffen, impala's, gazellen, zebra's, buffels en leeuwen.

 • Dag 4: Tarangire National Park – Ngorongoro

  Na een laatste game drive vliegt u naar Manyara vanwaar u naar Ngorongoro Conservation Area reist. Op weg naar de lodge bij de Ngorongoro krater stopt u bij een Afrikaanse markt waar u wellicht wat souvenirs kunt kopen. Eenmaal aangekomen bij de lodge staat een heerlijke high tea voor u klaar. Ngorongoro wordt ook wel de 'Tuin van Eden' genoemd. In de vruchtbare groene krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren.

 • Dag 5: Ngorongoro

  Ngorongoro is een van de drukst bevolkte wildgebieden op aarde. Een prachtige plek voor game drives! Geniet vandaag van de schitterende natuur en het vele wild zoals nijlpaarden, gnoes, leeuwen, hyena's en neushoorns. Vanwege de grote hoeveelheid voedsel en water in het gebied hebben deze dieren geen reden om te gaan trekken. Geniet van een smaakvolle picknicklunch op de bodem van de krater en proef tropische cocktails en een heerlijk diner bij terugkomst in uw accommodatie.

 • Dag 6: Ngorongoro - Serengeti

  U kunt deze ochtend Lake Manyara bezoeken, een prachtig meer bevolkt door vele flamingo's. Hier kunt u kunt ook wild spotten, zoals leeuwen en nijlpaarden. Als u liever bij de lodge blijft om te genieten van de faciliteiten kan dat ook. Zo kunt u een spa behandeling boeken of een paardrijdtocht maken. In de middag vliegt u naar de Serengeti. Na aankomst maakt u een game drive en geniet u van sundowners. U overnacht in een luxe safaritent.

 • Dag 7: Serengeti

  De Serengeti is niet alleen een fenomeen voor safariliefhebbers, ook voor documentairemakers en onderzoekers. Het Serengeti National Park is met haar oneindige grasvlaktes het beroemdste park van Tanzania. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen en in het noorden vindt u velen bossen. U brengt de hele dag door in dit bijzondere stukje Tanzania, op zoek naar zoveel mogelijk wild.

 • Dag 8 - 9: Serengeti - Amsterdam

  's Ochtends wandelt u met een gids over de oevers van de grote Grumeti Rivier tijdens een boeiende safariwandeling. Geniet vervolgens van een ontspannen lunch voor u op weg gaat naar de airstrip. Onderweg maakt u nog een game drive. Na aankomst in Arusha wordt naar de Arusha Coffee Lodge gebracht, waar u de beschikking heeft over een dagkamer tot wanneer u naar de luchthaven vertrekt. In de avond stapt u aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam waar u de volgende ochtend arriveert. U kunt terugkijken op een prachtige reis!

 • Verblijf op een van de grootste koffieplantages van Tanzania bij Arusha Coffee Lodge. In dit bijzondere verblijf heeft de koffieboon zelfs zijn weg gevonden tot in het interieur van de kamers en suites. Deze zijn voorzien van een balkon of terras en doorgaans...
 • Tarangire Treetops ligt net buiten Tarangire National Park. U verblijft in een op palen gebouwde lodge tussen de bomen. De verhoogde suites bieden met een geheel open voorzijde en terras een weids zicht over de Tarangire vlaktes. Ze zijn voorzien van...
 • Het Ngorongoro Crater Camp is gelegen in de Ngorongoro Conservation Area op korte afstand van de ingang van de beroemde Ngorongoro krater. U verblijft in een canvas safarisuite voorzien van een ensuite badkamer en een kleine zithoek voor de accommodatie....
 • Met een verblijf in Sanctuary Kichakani Serengeti Migration Camp bent u verzekerd van een plekje op de eerste rij tijdens de jaarlijkse wildebeest migratie in de Serengeti. Het kamp verplaatst zich gedurende het jaar door het zuiden, noorden en westen...
Route
Het eerste wildpark dat u tijdens deze reis aandoet is Tarangire, met zijn reusachtige baobabbomen en rijke wildlife. Vervolgens vliegt u naar Ngorongoro. Rijd door de krater en bezoek Lake Manyara. De beroemde Serengeti is de laatste bestemming van deze luxe fly-in safari.
Ella Janse bezocht Tanzania

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika