Luxe Fly-in Oeganda

10-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.575 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Oog in oog met de berggorilla's
 • Luxe fly-in safari
 • Verblijf midden in het Bwindi NP
 • Op safari in Kidepo NP
 • Fotogenieke landschappen
 • Luxueuze accommodaties

Beleef Oeganda vanuit vogelperspectief tijdens deze exclusieve fly-in safari. Kom oog in oog te staan met de berggorilla's in het bijzondere Bwindi National Park, ga op safari in het Kidepo National Park en bewonder de adembenemende 'Parel van Afrika' vanuit de lucht.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Een gorilla tot wel 30 kilo groenten en planten per dag eet?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Entebbe

  Uw avontuur naar de parel van centraal Afrika staat op het punt van beginnen. U vliegt met KLM naar de voormalige hoofdstad van Oeganda, Entebbe. Na aankomst op de luchthaven wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Entebbe is de ideale uitvalsbasis voor een rondreis door Oeganda. De stad ligt op een schiereiland in het Victoria meer en in de omgeving vindt u kleinschalige vissersdorpen.

 • Dag 2: Entebbe – Bwindi National Park

  U vliegt vandaag naar het Bwindi National Park waar u op zoek gaat naar de berggorilla’s. U verblijft in een accommodatie te midden van de prachtige natuur in het zuidelijk deel van het nationale park. Het Bwindi National Park is het leefgebied van meer dan 300 berggorilla’s en is daarnaast het enige park waar chimpansees en gorilla’s samenleven. In een groep leven twee tot 35 gorilla's onder leiding van een volwassen zilver rug. De gorilla's zijn vegetarisch en leven van wortels van specifieke planten en bladeren. De diersoort wordt helaas ernstig met uitsterven bedreigd. Mede door het toerisme worden deze gorilla's echter beschermd.

 • Dag 3 – 4: Bwindi National Park

  Het is zover! U gaat beide dagen op zoek naar de zeldzame berggorilla's en genieten van de aantrekkelijke flora en fauna in het Bwindi National Park. U vertrekt vroeg in de ochtend om een stevige wandeling te maken in de bergen. Zodra u de grens van het regenwoud bereikt, houdt het pad op. U loopt over ruig terrein en door dichte bebossing. Het kan enkele uren duren voordat een gorillagroep getraceerd is. De een vindt de groep vrij snel, weer anderen doen er relatief lang over om de gorilla's te vinden. Hierdoor is het, zoals u zult begrijpen, op voorhand niet te voorspellen hoe lang de tracking zal duren. Wanneer u de gorilla's heeft gevonden, zult u de dieren kunnen naderen tot maximaal zeven meter. U kunt de groep ongeveer een uur van dichtbij meemaken. Bewonder de indrukwekkende zilver rug die zijn groep beschermt en leidt, zie de jongen spelen en de moeders zorgen.

 • Dag 5: Bwindi National Park – Entebbe

  U laat het Bwindi National Park achter u en vliegt terug naar Entebbe. Deze vlucht is per lichtgewichttoestel waarbij u vanaf de lucht een prachtig uitzicht krijgt over de uitgestrekte groene heuvels en vele kratermeren.

  Daar de vlucht naar Kidepo National Park niet aansluit op de vlucht vanuit Bwindi, verblijft u deze nacht in Entebbe. Bij uw accommodatie kunt u rustig bijkomen van de indrukken welke de berggorilla's zonder meer hebben achtergelaten en geniet van een drankje bij het zwembad.

   

 • Dag 6: Entebbe - Kidepo National Park

  Vanuit Entebbe vliegt u in de ochtend naar het Kidepo National Park in het uiterste noorden van Oeganda. Het Kidepo Nationaal Park behoort tot een van de mooiste parken van Oeganda en is tevens het meest afgelegen park in Oeganda. De fotogenieke landschappen wisselen elkaar af met savannes en rotspartijen, ook wel kopjes genoemd. Kidepo is slechts een van de weinige parken waar u in alle rust geniet van de adembenemende natuur en het wildlife.

 • Dag 7 - 8 : Kidepo National Park

  De komende twee dagen gaat u op safari in het park. U vindt hier grote populaties zebra's, olifanten en giraffes. Daarnaast kunt u buffels, leeuwen, antilopen en met geluk een luipaard spotten. Tevens heeft u een kans de zeldzame wilde hond te zien. De game drives vinden zowel overdag als aan het begin van de avond plaats. Tijdens deze 'nachtelijke' game drive zoekt u naar de nachtdieren. Het is bovendien mogelijk om het park te voet te verkennen waardoor u de natuur op een gehele andere wijze ervaart dan vanuit de auto. De grote verschillen in hoogte zorgen voor adembenemende uitzichten maar u vindt er ook een diversiteit aan plantsoorten en meer dan 450 verschillende vogelsoorten. U kunt tevens kennis maken met de lokale bevolking want in dit gebied leeft de traditionele nomadenstam Karamojong.

 • Dag 9-10: Kidepo National Park – Entebbe – Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan uw avontuur door Oeganda. Vanuit het Kidepo National Park vliegt u naar Entebbe vanwaar u met KLM terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • In een groene buitenwijk van Entebbe ligt het stijlvolle boetiekhotel No. 5. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen. De verschillende kamers zijn comfortabel en met oog voor detail ingericht. Vanaf het kleine balkon of terras heeft u uitzicht op de...
 • Clouds Mountain Gorilla Lodge ligt nabij de ingang van het Bwindi Impenetrable Forest. Dankzij de ligging op een bergrug heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Tijdens een heldere nacht kunt u zelfs de gloed van de Nyiragongo vulkaan in Congo...
 • De Apoka Safari Lodge ligt in het meest afgelegen park van Oeganda, Kidepo Valley National Park. De lodge ligt op een heuvel in het zuidwesten van het park en biedt uitzicht over de Narus vallei met uitgestrekte vlaktes en grillige heuvels. De sfeervolle...
Route
Start uw avontuur in Entebbe waarna u naar Bwindi vliegt. Verblijf midden in het park en kom oog in oog te staan met de berggorilla's tijdens de gorillatrekkings. Vlieg vervolgens, na een overnachting in Entebbe, naar Kidepo National Park in het uiterste noorden van Oeganda en maak verschillende safari's om het indrukwekkende landschap te bewonderen met haar prachtige vogel- en diersoorten. U vliegt via Entebbe terug naar Amsterdam.