Leopard Experience in Botswana

8-daagse conservatie safari
Nu vanaf € 7.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Unieke mogelijkheid deelname aan natuurbehoud project
 • Volg de luipaarden in het wild
 • Lezingen over onderzoek en natuurbehoud
 • Actief deelnemen en samenwerken met onderzoekers
 • Unieke fotografie mogelijkheden
 • Vele wandelsafaris en game drives

In het zuidoosten van Botswana op de grens met Zuid-Afrika en Zimbabwe ligt het Tuli Game Reserve waar u vanuit het Koro River Camp actief kunt deelnemen aan het onderzoek en behoud van luipaarden.

Vindt u dat een sterke focus op natuurbehoud essentieel is als we de eeuwenoude landschappen, flora en fauna willen behouden voor toekomstige generaties? Dan is dit wellicht een reis naar uw hart. Koro Camps Portfolio ondersteunt een aanzienlijk aantal zoogdier-, reptiel- en insectensoorten. Onder andere zijn dat de leeuw, cheetah, luipaard, de zeldzame combinatie van de bruine en gevlekte hyena, vleermuisorenvos, jakhals, stekelvarken, aardvarken, civet, genet en andere katachtigen. Ook diverse antilopensoorten waaronder waterbok, kudu, eland, impala, steenbok, duiker, bosbok, evenals grote concentraties gnoe en zebra. Het geloof in het belang van natuurbehoud is groot. Dat is ook de reden waarom de Timbo Afrika Foundation streeft naar langdurige betrokkenheid via de Koro Camps Portfolio. Dit programma werd geboren om liefhebbers in staat te stellen gemakkelijk toegang te krijgen tot deze uitgestrekte landschappen en actief te worden betrokken bij onderzoek en conservatieprojecten via de stichting.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, game drives, lokaal vervoer en een aantal maaltijden inbegrepen.

Wist u dat

In het Tuli Game Reserve de grootste olifantenpopulatie op privéland in Afrika leeft, de zogenoemde Tuli olifanten.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

 • Dag 2 Johannesburg - Koro River Camp Botswana

  Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en rijdt u in ca. 6 uur naar het noorden waar u de grens oversteekt naar Botswana. Eenmaal geïnstalleerd in uw luxe tent heeft u tijd om u op te frissen en te genieten van high tea op het terras met uitzicht op de prachtige Limpopo rivier. In de middag gaat u op game drive onder begeleiding van een ervaren game-ranger en tracker en heeft u een eerste glimp op de indrukwekkende natuur om u heen, een rijke verscheidenheid aan wild en vruchtbaar vogelleven dat in overvloed aanwezig is. Net voordat de zon ondergaat stopt u zodat u dit magische schouwspel in alle rust kunt bewonderen. Bij terugkomst bij het camp wordt het diner geserveerd rond een open haard in de sfeervolle Boma.

 • Dag 3 Koro River Camp: onderzoeksprogramma

  Heel vroeg in de ochtend wordt u gewekt met koffie en/of thee en een biscotti. Vanochtend gaat u op pad met de onderzoeksteams tijdens een begeleide bush wandeling/game drive. Het doel is om, terwijl u op zoek gaat naar luipaarden, specifiek een nieuwe locatie in kaart te brengen en te vinden om de nieuw verworven wild camera's, of zogenoemde trail cameras, te positioneren als onderdeel van het monitoringprogramma. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar het camp voor een stevige brunch en geniet u van het uitzicht op de rivier. In de middag woont u de lezing bij waarin de onderzoekers uitleg geven over hun doelen en verzamelde gegevens ten aanzien van de populatiedichtheid van deze ongrijpbare dieren. De late namiddag kunt u ontspannen doorbrengen op het terras van uw tent voordat u tegen de schemering op pad gaat met het team om het nachtelijke gedrag van de luipaarden te volgen. Bij terugkomst wordt het diner geserveerd rond een open haard in de sfeervolle Boma. Overigens een perfecte setting om verhalen en ervaringen te delen.
  De speciale wild camera's, gebruikt tijdens uw bezoek worden gedoneerd aan de stichting en alle onderzoeksfoto's die tijdens de onderzoeksactiviteiten worden genomen worden tweewekelijks elektronisch aan u ter beschikking gesteld, zodat u het waardevolle onderzoek dat u heeft mogelijk gemaakt, zelfs lang nadat u thuis bent gekomen, kunt blijven volgen.

 • Dag 4 Koro River Camp: onderzoeksprogramma

  U begint de dag vroeg om met het onderzoeksteam op pad te gaan en de luipaarden te volgen alsook de camera's terugvinden om de gegevens op te halen. Bij terugkomst heeft u lekker de tijd om te genieten van uw tent en de verdere faciliteiten van Koro River Camp. Heerlijk relaxen op uw eigen terras met dompelbad of een verkwikkende massagebehandeling. Bij het vallen van de schemering gaat u wederom op pad om de luipaarden in eerste instantie te tracken, ofwel vinden op basis van sporen, en vervolgens hun nachtelijke gedrag te observeren. Dit is een spannende dag, want u zult de nacht doorbrengen op een onderzoekslocatie met uitzicht op een natuurlijke bron. Om te zorgen dat de nachtelijke bewegingen van hyena's en andere dieren niet gemist worden zult u meedraaien in het observatie rooster van het team. U brengt de avond door bij het vuur in de open lucht om te luisteren naar verhalen uit een vervlogen tijdperk. Door de sky telescope kunt u, nu het zo donker en helder is, de zuidelijke nachtlucht met sprankelende sterren bekijken. 

 • Dag 5 en 6 Koro River Camp: onderzoeksprogramma

  De komende dagen wordt u vroeg in de ochtend gewekt en wandelt u onder leiding van het onderzoeksteam door de bush. Hoe langer u in de bush bent en met het team op pad ben des te meer leert u over de technieken en belangen van hetgeen u hier tijdens uw verblijf ervaart. Aan het eind van de wandeling staat een heerlijke Afrikaanse brunch op u te wachten. Overdag verzamelt, beoordeelt en analyseert u de data die verzameld is. Uiteraard krijgt u van de onderzoekers inzicht in uw bevindingen. Het doel is om de verschillende individuen en hun gedrag binnen de groep te identificeren. Ook in de middagen gaat u op verkenning en ziet u naast de te onderzoeken dieren ook veel van de prachtige natuur en vele andere dieren. In de avond geniet u van een welverdiend diner terwijl u in de open lucht geniet van de met sterren gevulde hemel en de vele verhalen en gesprekken.

 • Dag 7 Koro River Camp - Johannesburg Zuid-Afrika

  U zult zeker met enige weemoed uw laatste game drive maken. Na een uitgebreide brunch neemt u afscheid van het team van Koro River Camp en het onderzoeksteam. Met een enorme ervaring rijker en veel inzicht en kennis van deze wijze van conservatie wordt u naar de luchthaven van Johannesburg gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

 • Dag 8 Amsterdam

  In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Het hotel heeft verschillende soorten...
 • De centrale Tuli, waarin Koro River Camp gelegen is, is een uitgestrekt, wild landschap van meer dan 60.000 hectare in het uiterste oosten van Botswana. U vindt hier geen hekken of andere omheining, hetgeen bijdraagt aan een nog ongerepter karakter. Het...
Route
Vanuit Johannesburg reist u per transfer naar Koro River Camp in Botswana waar u gedurende deze reis verblijft. Op uw laatste dag reist u terug naar Johannesburg vanaf waar u terugvliegt naar Nederland of uw reis vervolgt.
Erik Joosten bezocht Botswana

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.