Lente in Lapland

6-daagse reis - speciale actieprijs!
Nu vanaf € 5.045 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnacht in een ijskamer in het ICEHOTEL
 • Rondleiding door het smeltende gedeelte
 • Een leuke gin-workshop
 • Overnacht in een boomhut van het Treehotel
 • Beren observeren vanuit een uitkijkpost
 • Culinaire diners van hoge kwaliteit

Maak kennis met de lente van Zweeds-Lapland. Tijdens deze reis ervaart u het smeltende ICEHOTEL, de lange dagen vol daglicht en mag u een nacht doorbrengen in een uitkijkpost om beren te observeren. Deze reis laat u het beste zien van Zweeds-Lapland in de lente, met overnachtingen in de meest bijzondere accommodaties.

De reis begint in Kiruna, waar u meteen een spectaculaire nacht tegemoet gaat in een ijskamer van het ICEHOTEL. In de ochtend staat er een sauna voor u klaar, gevolgd door een heerlijk ontbijt. U wordt meegenomen met een rondleiding door het smeltende gedeelte van het ICEHOTEL. In de middag leert u een premium gin cocktail maken met het resterende ijs van de nabijgelegen rivier. De volgende dag reist u na een ijssculptuur workshop door naar Harads, waar het bijzondere Treehotel ligt. U verblijft in een unieke boomhut, die allemaal hun eigen thema hebben. Na een heerlijke nacht gaat u op pad met een gids, waardoor u de bossen met de flora en fauna beter leert kennen. In de middag gaat u met de gids naar een uitkijkpost waar u de nacht doorbrengt; vanuit hier kunt u uit uw eigen raampje kijken om de beren te observeren. Een bijzonder einde van deze exclusieve reis!

Data & prijzen

Deze reis is gebaseerd op een speciale actieprijs met vertrek in mei 2018. Echter is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen op basis van ontbijt & diner en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het ICEHOTEL sinds 2017 het hele jaar ijskamers heeft? Dankzij een nieuw, speciaal ontworpen gebouw dat loopt op zonne-energie, kunnen deze ijskamers het gehele jaar hun temperatuur bewaren.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Kiruna

  Deze week maakt u kennis met een smeltend Lapland, waarvoor u eerst naar Kiruna in Zweden vliegt. Eenmaal aangekomen wordt u opgehaald op het vliegveld en naar het beroemde ICEHOTEL gebracht waar u vannacht in een ijskamer overnacht. Weest niet bang dat het ijs gaat smelten; het is een van de permanente ijskamers waar het ICEHOTEL over beschikt. Vervolgens gaat u mee op een rondleiding door het smeltende ICEHOTEL. Gewapend met een helm op en rubberlaarzen aan, loopt u langs de smeltende kamers en de ijssculpturen. U hoort het ijswater overal druppelen. In de namiddag maakt u uw eigen premium gin cocktail met ijs dat uit de nabijgelegen Torne River komt. Dit Arctische ijs is natuurlijk dichtgevroren en het meest lokale product dat u kunt gebruiken! De bartender leg u uit hoe u de beste cocktail kunt maken, waarbij de beste Scandinavische gin wordt gebruikt. In de avond geniet u van een luxueus 5-gangen diner waarvan sommige gerechten geheel in stijl op ijs worden geserveerd. Laat u verbazen over de lange dagen; begin mei is er rond de 20 uur daglicht. Eind mei en in juni wordt het zelfs nooit donker!

 • Dag 2 Kiruna - Kangos

  Na een verkwikkende sauna en een warme drank is het eerst tijd voor het ontbijt. U heeft daarna wat ruimte om te ontspannen in of rondom het Icehotel. In de middag geniet u van een heerlijke lunch in het restaurant van het hotel voordat u met een privétransfer naar uw volgende accommodatie, Lapland Guesthouse gebracht wordt. Hier heeft u de rest van de dag lekker vrij en in de avond staat er een heerlijk diner op u te wachten. Mocht u deze middag nog een excursie willen toevoegen aan het programma dan is dat uiteraard mogelijk. 

 • Dag 3 Kangos

  Vandaag is het tijd voor avontuur. Met een quad gaat u onder begeleiding van een ervaren gids gids op pad door het mooie landschap van Lapland. Geniet van al het moois dat Lapland in deze tijd van het jaar te bieden heeft. U luncht vandaag aan de rand van de Torne Rivier waarna u vervolgens heerlijk kunt ontspannen in de sauna en de jacuzzi. Een zorgvuldig uitgekozen diner met lokale producten sluiten deze dag perfect af. Als de weetcondities het toelaten is het ook mogelijk nog een sneeuwscootertocht of huskytour te boeken. 

 • Dag 4 Kangos - Harads

  Met een transfer wordt u naar het treinstation van Kiruna gebracht. Vanaf hier reist u met de trein naar Boden. U wordt opgehaald en naar het indrukwekkende Treehotel gebracht. De naam van het hotel zegt het misschien al, de accommodatie bestaat uit unieke boomhutten, gelegen op 4 tot 6 meter boven de grond. Bij aankomst staat er een lekkere lunch te wachten. De ervaren natuurgids haalt u op om na de lunch het bos te verkennen en u meer te leren over de flora en fauna in de omgeving. Mogelijk vindt u nog sporen van beren! Tijdens de wandeling wordt er koffie en thee geserveerd bij het kampvuur. Bij de uitkijkpost kunt u gaan spotten en observeren. U verblijft de nacht in de uitkijkpost en heeft een eigen raam zodat u de dieren goed kunt zien. 

 • Dag 5 Harads

  Na een enerverende nacht en een goed ontbijt keert u weer terug naar het Treehotel. De lunch staat voor u klaar en daarna kunt u zelf uw programma samenstellen. U kunt bijvoorbeeld ontspannen in de sauna of jacuzzi of rustig een boek lezen. 's avonds geniet u van een heerlijk diner.  

 • Dag 6 Harads - Lulea – Amsterdam

  Het is helaas alweer tijd om deze prachtige plek te verlaten. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gereden. Onderweg maakt u nog een stop bij een rendierenboerderij. Neem afscheid van bijzonder Lapland en met mooie herinneringen vliegt u weer terug naar Amsterdam Schiphol. Wat een bijzondere reis!

 • 200 Kilometer ten noorden van de poolcirkel vindt u dit unieke hotel, dat als een waar kunstwerk uit het ijs wordt opgetrokken. Een verblijf in het ICEHOTEL is een bijna surrealistische ervaring. U overnacht in een kamer waar een constante temperatuur...
 • In harmonie leven met de natuur, maar tegelijkertijd genieten van ultiem comfort. Dat is de droom van de zes ontwerpers en architecten die het Treehotel hebben gebouwd. Zij hebben op unieke wijze deze droom weten om te zetten in werkelijkheid. De zes...
 • Wanneer u aankomt in het Lapland Guesthouse is het alsof u terug stapt in de tijd. De blokhutten aan de Lainio rivier zijn verplaatst van hun oorspronkelijke locatie naar de locatie waar ze nu staan en zijn meer dan 100 jaar oud.Elke kamer is ingericht...
Route
U vliegt aan op Kiruna en slaapt de eerste twee nachten in het nabijgelegen ICEHOTEL. Vervolgens wordt u naar Harads gebracht, naar het Treehotel. U vliegt weer terug naar Amsterdam vanuit Lulea.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.