Lente in Lapland

5-daagse reis - speciale actieprijs!
Nu vanaf € 2.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnacht in een ijskamer van het ICEHOTEL
 • Rondleiding door het smeltende gedeelte
 • Leuk: gin workshop en leer ijssculpturen
 • Overnacht in een boomhut van het Treehotel
 • Beren observeren vanuit een uitkijkpost
 • Culinaire diners van hoge kwaliteit

Maak kennis met de lente van Zweeds-Lapland! Tijdens deze reis ervaart u het smeltende ICEHOTEL, de lange dagen vol daglicht en mag u een nacht doorbrengen in een uitkijkpost om beren te observeren. Deze reis laat u het beste zien van Zweeds-Lapland in de lente, daarnaast verblijft u in de meest bijzondere accommodaties.

De reis begint in Kiruna, waar u meteen een spectaculaire nacht tegemoet gaat in een ijskamer van het ICEHOTEL. In de ochtend staat er een sauna voor u klaar, gevolgd door een heerlijk ontbijt. U wordt meegenomen met een rondleiding door het smeltende gedeelte van het ICEHOTEL. In de middag leert u een premium gin cocktail maken met het resterende ijs van de nabijgelegen rivier. De volgende dag reist u na een ijssculptuur workshop door naar Harads, waar het bijzondere Treehotel ligt. U verblijft in een unieke boomhut, welke allemaal hun eigen thema hebben. Na een heerlijke nacht leert u de bossen beter kennen met een gids, die u meer kan vertellen over de flora en fauna. In de middag gaat u met een natuurgids naar een uitkijkpost waar u de nacht doorbrengt; vanuit hier kunt u uit uw eigen raampje kijken om de beren te observeren. Een bijzonder einde van deze exclusieve reis!

Data & prijzen

Deze reis is gebaseerd op een speciale actieprijs welke geldig is met vertrek in mei 2018. Echter is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen op basis van ontbijt & diner en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • ICEHOTEL sinds 2017 het hele jaar ijskamers heeft? Dankzij een nieuw, speciaal ontworpen gebouw dat loopt op zonne-energie, kunnen deze ijskamers het gehele jaar hun temperatuur bewaren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Kiruna

  Deze week maakt u kennis met een smeltend Lapland, waarvoor u eerst naar Kiruna in Zweden vliegt. Eenmaal aangekomen wordt u opgehaald op het vliegveld en naar het beroemde ICEHOTEL gebracht waar u vannacht in een ijskamer overnacht. Weest niet bang dat het ijs gaat smelten; het is een van de permanente ijskamers waar het ICEHOTEL over beschikt.  In de avond geniet u van een luxueus 5-gangen diner waarvan sommige gerechten geheel in stijl op ijs worden geserveerd. Laat u verbazen over de lange dagen; begin mei is er rond de 20 uur daglicht, eind mei en in juni wordt het zelfs nooit donker.

 • Dag 2 Kiruna

  Na een verkwikkende sauna en een warme drank kunt u genieten van uw ontbijt. Vervolgens gaat u mee op een rondleiding door het smeltende ICEHOTEL. Gewapend met een helm en rubberlaarzen loopt u langs de smeltende kamers, ijssculpturen terwijl u het ijswater overal hoort druppen. In de middag maakt u uw eigen premium gin cocktail met ijs dat komt uit de nabijgelegen Torne River. Dit Arctische ijs is natuurlijk dichtgevroren en het meest lokale product dat u kunt gebruiken! De bartender leg u uit hoe u de beste cocktail kunt maken, waarbij de beste Scandinavische gin wordt gebruikt. In de avond wacht er weer een heerlijk diner op u, vervolgens slaapt u in een ‘warme’ kamer.

 • Dag 3 Kiruna – Harads

  In de ochtend mag u uw creativiteit loslaten op een blok ijs tijdens een ijssculptuur workshop. De instructeur geeft u eerst een uitleg, vervolgens mag u zelf aan de slag gaan. Om te ijssculpturen in het beroemde ICEHOTEL geeft u een indruk hoeveel werk het niet moet zijn om zo’n indrukwekkend hotel te bouwen. Na deze leuke ervaring wordt u naar het iconische Treehotel gebracht, wat ongeveer 300 kilmeter ten zuiden van Kiruna ligt. De naam van het hotel zegt het misschien al; deze bestaat uit unieke boomhutten, gelegen op 4 tot 6 meter boven de grond. Aan het eind van de middag kunt u ontspannen in de ‘tree spa’, bestaand uit een heerlijke sauna en warmwaterbad.

 • Dag 4 Harads

  Wordt wakker in de rustige omgeving van het bos en geniet van de unieke hoogte waar u zich bevindt. Na het ontbijt verkent u het bos met een ervaren gids die u meer verteld over de flora en fauna. Tijdens de wandeling wordt er koffie en thee geserveerd bij een kampvuur, daarnaast zijn er talloze fotomomenten. Halverwege de middag krijgt u een vroeg diner, waarbij u wordt vergezeld door een natuurgids die u alles verteld over de lokale fauna – met name beren. Vervolgens vertrekt u naar een uitkijkpost van waaruit u de dieren kunt observeren. U krijgt uw eigen raam en opening van waaruit u foto’s kunt maken. U brengt hier de nacht door en heeft dus alle tijd om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen.

 • Dag 5 Harads - Lulea – Amsterdam

  Na het ontbijt keert u weer terug naar het Treehotel. Helaas was dit de laatste activiteit van deze reis, u wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer terugvliegt naar Amsterdam. Kijk terug op een bijzondere reis!

 • 200 Kilometer ten noorden van de poolcirkel vindt u dit unieke hotel, dat als een waar kunstwerk uit het ijs wordt opgetrokken. Een verblijf in het ICEHOTEL is een bijna surrealistische ervaring. U overnacht in een kamer waar continu een temperatuur van...
 • In harmonie leven met de natuur, maar tegelijkertijd kunnen genieten van ultiem comfort. Dat was de droom die 6 bekende ontwerpers en architecten hebben verwezenlijkt met de bouw van het Treehotel. Zij hebben ieder op unieke wijze deze droom weten om...
Route
U vliegt aan op Kiruna en slaapt de eerste twee nachten in het nabijgelegen ICEHOTEL. Vervolgens wordt u naar Harads gebracht, naar het Treehotel. U vliegt weer terug naar Amsterdam vanuit Lulea.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.