Koloniaal Brazilië

17-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.575 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandel met een gids door de Pelourinho, het historische hart van Salvador de Bahia
 • Struin door de Bohemian wijk Santa Teresa
 • Bezoek de barokke goudstadjes Ouro Preto en Tiradentes
 • Een uniek verblijf in het heuvellandschap in Minas Gerais
 • Fotografeer Paraty, één van de mooiste koloniale stadjes van Brazilië

Deze 17-daagse reis brengt u terug in het Koloniale Brazilië. Naast het bruisende Rio de Janeiro en Salvador de Bahia duikt u ook terug in de Gouden Eeuw van Brazilië met een bezoek aan Ouro Preto, het middelpunt van de goudkoorts in de 18e eeuw. Alvorens u de reis afsluit in fotogeniek Paraty, verblijft u in het heuvellandschap in Minas Gerias op een verbouwde boerderij uit de 18e eeuw.

Uw reis start in Salvador de Bahia dat tot halverwege de 18e eeuw de hoofdstad van het land was. De stad staat bekend om de muziek, de dans (capoeira) en de kleurrijke huizen. De combinatie van dans en muziek gaat u optimaal beleven tijdens een intrigerende voorstelling in een knus theater. Daarnaast bezoekt u met de gids het historische gedeelte en ontdekt u waarom deze stad door haar vele kerken ook wel de bijnaam ‘Black Rome’ heeft gekregen. Hierna reist u naar een andere voormalige hoofdstad van het land; Rio de Janeiro. In enkele dagen bezoekt u het historisch erfgoed in deze stad en geniet van u van de mooie uitzichten op de Corcovado- en Suikerbroodberg. Vanuit Rio de Janeiro duikt u in het historisch erfgoed van de goudkoorts in de staat Minas Gerais en bezoekt u Tiradentes en Ouro Preto. Vanwege haar unieke, barokke architectuur staat Ouro Preto op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na de stedelijke indrukken is het tijd voor wat natuur en komt u tot rust op een gerestaureerde boerderij uit de 18e eeuw. U sluit af in het fotogenieke, koloniale Paraty 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Brazilië het grootste land is van Zuid-Amerika en bijna de helft van dit continent beslaat.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Salvador de Bahia

  U vliegt met een overstap in Fortaleza met de KLM en GOL Airlines naar Salvador de Bahia, waar u in de avond aankomt. U wordt op de luchthaven opgewacht voor uw privétransfer naar uw accommodatie in de Pelourinho.

 • Dag 2 Salvador de Bahia

  Met uw Engelssprekende privégids maakt u een fascinerende tour door de bovenstad. Deze tour onthult de kenmerken van de vroegste straten en architectonische bouwwerken van Salvador de Bahia. Vanuit Farol da Barra, een vuurtoren die nu dient als nautisch museum van de stad, gaat de tour verder in de richting van Porto da Barra. U heeft hier een mooi uitzicht op de forten Santa Maria en São Diogo. Vervolgens komen de traditionele wijken, Corredor da Vitória en Campo Grande - het plein waar de carnaval begint en eindigt, met een korte stop bij het park en de fontein van Piedade. De belangrijkste plaats bezocht tijdens de excursie is de Pelourinho; de historische kern van Salvador en uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Deze wijk wordt door velen beschouwd als het mooiste voorbeeld van koloniale architectuur uit de 17e en 18e eeuw, evenals de grootste en best bewaarde architectuur van Amerika. Gebouwd op een steile heuvel, maken de pittoreske, koloniale herenhuizen en kerken (zoals Igreja do São Francisco) die artistiek zijn geverfd in een verscheidenheid aan pastelkleuren, een bezoek aan dit betoverende deel van de stad een must voor elke bezoeker van Bahia. Daarnaast heeft u vanuit Pelourinho, een van de hoogste punten van de stad, een prachtig uitzicht over de omliggende stad en de haven.

 • Dag 3 Salvador de Bahia

  Vandaag gaat u per fiets op verkenning in Salvador. U gaat de Baixa route ondernemen. Gescheiden van de rest van Salvador door een klif van 70 meter, is de benedenstad gemakkelijk te zien vanaf de Lacerda-lift. Het grotendeels vlakke gebied herbergt verschillende bezienswaardigheden van Salvador, zoals de Bonfim-kerk, beroemd om een van de meest traditionele feesten van Bahia en een goed voorbeeld van het religieuze syncretisme van de stad. De weg langs de kust biedt veel uitstekende fotoplekken. Er zijn ook tal van bars en visrestaurants, plus een van de beroemdste ijssalons van de stad, bekend om zijn exotische smaken. Vanavond gaat u een spectaculaire show bezoeken. De show bevat enkele van de belangrijkste Afro-Bahiaanse culturele tradities, zoals Samba de roda, Maculelê, het ophalen van de visnetten, Candomblé en Capoeira. Deze avond is ook inclusief een diner. 

 • Dag 4 Salvador de Bahia - Rio de Janeiro

  Uw wordt vandaag weer teruggebracht naar de luchthaven van Salvador voor uw binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Aangekomen op de luchthaven van Rio de Janeiro wordt u opgewacht door uw privégids en naar uw accommodatie in de artistieke wijk Santa Teresa gebracht.  

 • Dag 5 Rio de Janeiro

  Een leuk dag in deze indrukwekkende metropool. Met uw Engelssprekende privégids brengt u een bezoek aan het historische centrum van Rio. Uw excursie begint in het São Bento-klooster, door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Misschien is dit klooster wel het mooiste voorbeeld van de Braziliaanse Barok- en Rococo-stijl. De façade is sober, maar binnen vindt u magnifiek houtsnijwerk en bijzondere schilderijen. Ook bezoekt u de Nossa Senhora da Candeláriakerk, gebouwd in 1775 én de grootste koloniale kerk van Rio. Het statige gebouw van het Centro Cultural do Banco do Brasil was vroeger de zetel van de Portugese regering in Brazilië. Na de onafhankelijkheid hadden de Braziliaanse keizers hier hun hofhouding. In 1888 werd de afschaffing van de slavernij hier bekend gemaakt. Een gebouw met een rijke geschiedenis, waar u vandaag de dag een kunstcollectie kunt bewonderen. Een ander hoogtepunt is de Confeitaria Colombo, het oudste café van Rio, waar in het begin van de 20e eeuw aristocraten en intellectuelen elkaar ontmoetten. Belgische spiegels in houten lijsten en Italiaanse marmeren zitbanken houden de Belle Epoque hier levend. U besluit deze halve dagexcursie met een bezoek aan het Museu Nacional de Belas Artes (Museum voor Schone Kunsten) waar u een belangrijke verzameling Braziliaanse kunst kunt bewonderen.

 • Dag 6 Rio de Janeiro

  Vandaag gaat u met een Engelssprekende privégids een citytour maken. Tijdens deze tour bezoekt de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de Corcovadoberg, die 710 meter hoog is en waar u per tandradbaan naartoe reist, staat het bekende Christusbeeld in Art Nouveaustijl. Inmiddels is dit beeld een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch, die bij de prijs inbegrepen is, vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 

 • Dag 7 Rio de Janeiro

  In de artistieke wijk Santa Teresa is de koloniale sfeer goed bewaard gebleven. U gaat met een privégids al wandelend op verkenning in deze unieke gemeenschap die op een groene heuvel boven het centrum van Rio ligt. In Santa Teresa is de koloniale sfeer goed bewaard gebleven. Geniet van de smalle straatjes, steegjes en het geluid van de tram in deze wijk vol artiesten, musici en schrijvers. U brengt met uw gids een bezoek aan het Morrinho project. Bij dit project ziet u de liefde voor de kunst van de cariocas. Bij aankomst bij de lokale gemeenschap Morrinho ziet u direct de miniatuurreconstructie van de favelas in Rio de Janeiro, compleet met de graffiti, de straten, de individueel geplaatste inwoners en zelfs de bewapende checkpoints. Het detailniveau is verbazingwekkend en inspirerend. De oprichters van het project delen met u de geschiedenis van het ontstaan van het project tot aan de huidige ontwikkelingen. 

 • Dag 8 Rio de Janeiro - Belo Horizonte - Ouro Preto

  Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit Rio vliegt u naar de luchthaven van Belo Horizonte, waar u wordt opgewacht en in circa 2,5 uur naar Ouro Preto wordt gebracht 

 • Dag 9 Ouro Preto

  U gaat deze dag met een Engelssprekende privégids op verkenning naar Ouro Preto & Mariana. Ouro Preto, wat ook wel het Zwarte Goud betekent, werd opgericht eind 17e eeuw en vormgegeven door het samenvoegen van kleine nederzettingen in een heuvelachtig landschap. Tijdens de Gouden Eeuw van Brazilië in de 18e eeuw, was de stad het middelpunt van de goudkoorts. U bezoekt diverse barokke kerken, zoals de São Francisco de Assis, die ontworpen werd door Aleijadinho (1738-1814), de grootste bouwmeester en beeldhouwer uit de streek Minas Gerais. Hierna bezoekt u een ander hoogtepunt van de bouwkunst uit de Braziliaanse Gouden Eeuw met veel beeldhouwwerk in goud; Nossa Senhora do Pilar. Na de tour in Ouro Preto gaat u naar Mariana, een klein mijndorp zo’n 12 km verderop. Dit dorp was ooit het administratieve centrum van de goudmijnen van Minas Gerais. Net als in Ouro Preto zijn er tal van historische monumenten en kerken en worden er wekelijks orgelconcerten met barokmuziek gegeven op het Duitse orgel uit 1701 in de kathedraal Basílica da Sé. 

 • Dag 10 Ouro Preto – Tiradentes

  Uw privétransfer met Portugees sprekende chauffeur brengt u vandaag in ca 3 uur naar Tiradentes, waar u de middag vrij te besteden heeft.  

 • Dag 11 Tiradentes

  Vandaag gaat met een privégids op pad om deze stad te ontdekken. Het stadje is rijk geworden door het winnen van goud. Ditzelfde goud is in de vele kerken terug te zien in vorm van prachtige versieringen. Een van de mooiste kerken is de, door slaven gebouwde, Matiz de Santo Antonio kerk uit 1730. 

 • Dag 12 Tiradentes - Conceição do Ibitipoca

  Uw Portugees sprekende chauffeur brengt u vandaag in circa 4 uur naar uw accommodatie, gelegen in een het particuliere natuurreservaat Ibitipoca 

 • Dag 13 Conceição do Ibitipoca

  Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid. Vanuit de accommodatie kunt u wandeltochten maken, paardrijden of in alle rust genieten van de uitzichten op de indrukwekkende omgeving.  

 • Dag 14 Conceição do Ibitipoca - Paraty

  Vandaag staat een wat langere rit gepland. U laat het heuvellandschap achter u en uw privétransfer brengt u naar Paraty, een kustplaatsje dat wordt omringt door Atlantische regenwoud.  

 • Dag 15 Paraty

  Ervaar de unieke cultuur, geschiedenis en natuur van Paraty tijdens deze fascinerende tocht op de met bos bedekte hellingen achter de stad. Samen met uw Engelssprekende privégids gaat u terug in de tijd op de Gold Trail. Deze weg werd in de achttiende eeuw door Afrikaanse slaven bestraat om goud en edelstenen uit het Braziliaanse binnenland naar de haven te brengen. Uw gids vertelt u meer over de ontwikkeling van Paraty in het suiker-, goud- en koffietijdperk. Na het volgen van het regenwoud-pad, maakt u een stop gemaakt bij zoetwaterzwembaden en watervallen voor een verfrissende duik. Opvallend is de Toboggan waterval, een natuurlijke rotsglijbaan waar de lokale bevolking graag staand naar beneden surft! Vanaf de watervallen is het een korte wandeling naar de nabijgelegen cachaça-distilleerderij. Hier krijgt u voordat u kunt gaan proeven, uitleg over de werkwijze om deze Braziliaanse likeur te verkrijgen. Na een lunchstop (niet inbegrepen) keert u met uw gids in de openbare bus terug naar het historische stadscentrum van Paraty. 

 • Dag 16 Paraty - Amsterdam

  Helaas komt uw reis ten einde. Uw Portugees sprekende privéchauffeur haalt u bij uw accommodatie op en brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit Rio de Janeiro vliegt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. 

 • Dag 17 Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van uw reis. 

 • In het historische centrum van Salvador ligt Villa Bahia. Dit charmante hotel ligt in de Pelourinho, aan een pleintje bij de kerk van Francisco de Asis. In het lieflijke hotelletje vindt u zeventien kamers, een restaurant, een zwembad en een spa. De kamers...
 • Dit sfeervolle boetiek hotel ligt in Santa Teresa, een wijk die wordt beschouwd als Rio's culturele centrum. In deze artistieke wijk vindt u prachtige oude straatjes en huizen. Doordat het een wat hoger gelegen wijk is, heeft u een mooi uitzicht op de...
 • Midden in Ouro Preto, een stad die bekend staat om zijn schitterende koloniale architectuur, ligt het Solar do Rosario Hotel. Dit comfortabele hotel ligt in een 19e eeuws herenhuis aan het Rosarioplein. Het pand is volledig gerenoveerd en alle kamers...
 • Gelegen in het hart van het historisch centrum van Paraty, biedt Pousada Literária de charme en verfijning uit het verleden. De pousada wordt omringd door cultureel rijkdom en is gehuisvest in een volledig gerestaureerd, koloniaal huis.  De suites zijn...
 • Solar de Ponte is een gezellig, sfeervol en comfortabel hotel midden in het historische centrum van Tiradentes. Het hotel, gevestigd in een mooi oud koloniaal gebouw, telt 18 kamers die de klassieke sfeer van de 18e-eeuw nog ademen. De algemene ruimtes...
 • Deze gerestaureerde boerderij uit de 18e eeuw is in 2008 herbouwd en herbergt nu Pousada Reserva do Ibitipoca. De comfortabele oude boerderij op een reservaat van 1400ha biedt een oase van rust voor de natuurliefhebber. Vanuit de accommodatie worden er...
Route
Deze 17-daagse rondreis neemt u mee naar het karakteristieke Salvador de Bahia, het bruisende Rio de Janeiro en de dorpjes Tiradentes en Ouro Preto, ontstaan in de bloeitijd van de Gold Rush. Na deze stedelijke indrukken geniet u van het heuvellandschap in Conceição do Ibitipoca en sluit u af in het fotogenieke, koloniale Paraty.
Erik Joosten bezocht Brazilië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba