Koloniaal Brazilië

16-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.425 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bruisend Rio de Janeiro
 • Koraalrif voor de kust van Maragogi
 • Prachtige koloniale steden zoals Tiradentes, Ouro Preto en Penedo
 • De vrijheid van een autorondreis
 • Genieten en ontspannen in Olinda
 • Afrikaanse invloeden in Salvador

Tijdens deze 16-daagse reis bezoekt u de mooiste koloniale steden van Brazilië en ervaart u de prachtige natuur die dit land te bieden heeft.

Uw reis begint in Rio de Janeiro. De stad ligt in een prachtige baai met groene heuvels en tropische stranden. Tijdens een tour bezoekt u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van Rio. Vervolgens vliegt u noordwaarts naar de deelstaat Minas Gerais, waar u per huurauto de historische stadjes Tiradentes en Ouro Preto bezoekt. Beide zijn ontstaan ten tijde van de ‘gold rush’ in de 17de en 18de eeuw. Uw volgende bestemming is Salvador da Bahia, een kuststad met vele Afrikaanse invloeden. Hier maakt u een wandeling door de kleurrijke wijk Pelourinho, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Nadat u uw huurauto hebt opgehaald, rijdt u noordwaarts langs de kust omhoog naar Recife. Onderweg kunt u ontspannen op het prachtige zandstrand bij Conde, overnacht u in Penedo met een historisch centrum en kunt u genieten van de onderwaterwereld bij Maragogi, dankzij het koraalrif voor de kust. Uw sluit u reis af in Olinda, een charmante plaats met een rijke geschiedenis. Vanuit Recife vliegt u terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur en diverse excursies inbegrepen. 

Wist u dat
 • Olinda is een uitstekend alternatief voor het massale Rio de Janeiro om het Braziliaans carnaval te ervaren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

  U vliegt naar de mooi gelegen metropool Rio de Janeiro. Per transfer wordt u naar uw hotel nabij Copacabana Beach gebracht.

 • Dag 2 Rio de Janeiro

  Vandaag bezoekt u de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro. Op de top van de Corcovadoberg kunt u het Christusbeeld bewonderen en vanuit de kabelbaan naar de Suikerbroodberg wacht u een schitterend uitzicht.

 • Dag 3 Rio de Janeiro

  U verkent Rio verder tijdens een privé stadstour. Onder andere het klooster van São Bento en de grootste koloniale kerk van Rio, Candelária, staan op het programma.

 • Dag 4 Rio de Janeiro - Tirandentes

  Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Belo Horizonte. Hier haalt u uw huurauto op om naar Tiradentes te rijden. Dit stadje kenmerkt zich door de koloniale architectuur en een indrukwekkende Barokke kunstcollectie.

 • Dag 5 Tiradentes - Ouro Preto

  Uw volgende bestemming is Ouro Preto, ontstaan tijdens de goudkoorts uit de zeventiende eeuw. Ouro Preto, wat ‘het zwarte goud’ betekent, dankt haar naam aan deze periode.

 • Dag 6 Ouro Preto

  Het historische centrum met barokke architecutuur staat op de Werelderfgoedlijst. Maak een wandeling door deze mooie stad en bewonder de prachtige monumentale gebouwen.

 • Dag 7 Ouro Preto - Salvador de Bahia

  U keert terug naar de luchthaven van Belo Horizonte en neemt de vlucht naar de kuststad Salvador da Bahia.

 • Dag 8 Salvador da Bahia

  Vandaag maakt u een wandeling door de kleurrijke wijk Pelourinho, het oude centrum van Salvador. U vindt er prachtige koloniale gebouwen, een aantal van de mooiste kerken, de oudste kathedraal en ontelbare restaurants & cafeetjes. Het centrum staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 • Dag 9 Salvador da Bahia - Conde

  Nadat u uw huurauto heeft opgehaald, rijdt u noordwaarts langs de kust naar Conde. Bij uw hotel kunt u heerlijk ontspannen aan het mooie zwembad met uitzicht op het strand.

 • Dag 10 Conde - Penedo

  Penedo is uw volgende bestemming. De stad ligt aan de monding van de rivier São Francisco en heeft een historische centrum dat wordt gekenmerkt door de barokke architectuur. Er zijn zelfs sporen te vinden van het Nederlandse bewind in de zeventiende eeuw.

 • Dag 11 Penedo - Maragogi

  U vervolgt uw weg naar Maragogi in het noordelijke deel van Alagoas en ligt in het hart van de Costa dos Corais (koraalkust).

 • Dag 12 Maragogi

  De kust van Maragogi staat bekend om haar indrukwekkende koraalriffen. Een perfecte locatie om te snorkelen en van de onderwaterwereld te genieten.

 • Dag 13 Maragogi - Olinda

  Langs de kust rijdt u naar de charmante en koloniale plaats Olinda. Een stad met kleurrijke huisjes,  kunstgaleries, musea en veel dans en muziek. Het Braziliaanse strand ligt op een steenworp afstand.

 • Dag 14 Olinda

  Ook het historische centrum van Olinda staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U vindt er smalle geplaveide straatjes met huizen en kerken uit de zestiende en zeventiende eeuw. Omdat het centrum op een heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht op de Atlantische oceaan.

 • Dag 15-16 Olinda - Recife - Amsterdam

  Vanuit Olinda rijdt u naar Recife, waar u de huurauto inlevert en vervolgens terugvliegt naar Amsterdam.

 • Dit sfeervolle, antieke hotel ligt midden in het historische stadscentrum van Olinda. Pousada Quatro Cantos is gebouwd in de stijl van een 18e-eeuws koloniaal herenhuis en beschikt over 18 kamers. Mede door de gunstige ligging in het centrum heeft u de...
 • Solar de Ponte is een gezellig, sfeervol en comfortabel hotel midden in het historische centrum van Tiradentes. Het hotel, gevestigd in een mooi oud koloniaal gebouw, telt 18 kamers die de klassieke sfeer van de 18e-eeuw nog ademen. De algemene ruimtes...
Route
De reis begint in de beroemde stad Rio de Janeiro dat vele bezienswaardigheden telt. Daarna ontdekt u per huurauto de mooiste koloniale plekjes van Brazilië, waarvan er een aantal op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Tevens kunt u genieten van mooie stranden en de kleurrijke onderwaterwereld bij Maragogi.
Lisette Joosten bezocht Brazilië

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.