Klassiek Rajasthan

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.675 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Op safari in Ranthambore
 • Bezoek wereldwonder Taj Mahal
 • Boottocht over het indrukwekkende Lake Pichola
 • Stadstour door bijzonder New-Delhi
 • Bezoek het Amber Fort in Jaipur
 • Per riksja door Old-Delhi

Ontdek het bijzondere Rajasthan in slechts 12 dagen waarbij u kennis maakt met de miljoenenstad Delhi en een bezoek brengt aan het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal. Ga op safari en spot de tijgers in het Ranthambore National Park verken 'Pink City' Jaipur. Sluit uw onvergetelijke reis door Rajasthan af in het romantische 'Venetië van India': Udaipur.

Begin uw rondreis door Rajasthan in het bijzondere Delhi wat bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Door middel van een stadstour komt u meer te weten over deze miljoenenstad waar er altijd iets te beleven is. Hierna reist u naar Agra waar u één van de zeven wereldwonderen bezoekt, namelijk de imposante Taj Mahal. Dit bezoek is onmisbaar tijdens uw rondreis door het noorden van India. U reist verder naar het Ranthambore National Park waar u met jeepsafari's op zoek gaat naar onder meer tijgers en andere dier- en vogelsoorten! Via het indrukwekkende 'Pink City' Jaipur waar u het beroemde Amber Fort bezoekt, reist u naar het romantische Udaipur. Udaipur staat ook wel bekend als het 'Venetië van India' vanwege de waterrijke omgeving. In zowel Jaipur als Udaipur geniet u van een begeleide stadstour waarbij u de steden op hun best ziet. Vanuit Udaipur vliegt u terug naar Delhi waar u nog wat rust kunt nemen voor uw terugvlucht met KLM terug naar Amsterdam. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Op elke hoek bij de Taj Mahal een minaret staat die licht naar buiten buigen? Dit is gedaan om te voorkomen dat in het geval van een eventuele aardbeving de minaretten niet op het gebouw zelf vallen
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Delhi

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi waar u midden in de nacht aankomt. Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust. Delhi is de hoofdstad van India waar ruim 12 miljoen mensen wonen. Delhi is hét verkeersknooppunt en vaak het begin van een onvergetelijke rondreis door het noorden van India. 

 • Dag 2: Delhi

  Na uw ontbijt gaat u op pad voor een eerste kennismaken met Delhi. U verkent vandaag onder begeleiding het oude en het nieuwe deel van de stad Delhi. In de ochtend bezoekt u het Rode Fort en de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde marktstraat Chandni Chowk. In de middag bezoekt u het nieuwe gedeelte van de stad en rijdt u langs onder meer het Presedentieel paleis en Gandhi Smirti, het voormalige huis van de Indische ondernemersfamilie Birla. Hierna bezoekt u de prachtige Humayun’s tombe en de minaret van Qutab Minar. Na deze dag heeft u een goed beeld van de enorme verschillen binnen deze indrukwekkende stad. 

 • Dag 3: Delhi - Agra

  Vandaag brengt uw privéchauffeur u naar Agra waar u in de middag aankomt. Agra is gelegen aan de Yamunarivier en staat voornamelijk bekend om de schitterende Taj Mahal waar dagelijks duizenden bezoekers op af komen. De Taj Mahal behoort tot een van de moderne zeven wereldwonderen en is onmisbaar tijdens uw bezoek aan het noorden van India. Naast de Taj Mahal zijn er nog enkele bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn. Agra behoort tot een van de drie steden in de bekende gouden driehoek waar ongeveer 1.5 miljoen mensen wonen. 

 • Dag 4: Agra

  Er staat vandaag een onvergetelijke dag op het programma. U bezoekt na het ontbijt het van wit marmer ontworpen mausoleum, de Taj Mahal. De Taj Mahal werd in de zeventiende eeuw door keizer Shah Jahan gebouwd voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die in het kraambed was gestorven. Zowel de graftombe van de keizerin, als van de keizer bevinden zich in de hoofdkoepel van het monument die maar liefst 13000 ton weegt. De schitterende aangelegde tuinen maken het prachtige complex compleet. In de middag bezoekt u het Rode Fort dat gebouwd werd tussen 1565 en 1573 door de drie generaties van keizer Mughal. Het Rode Fort is een van de mooiste en best bewaard gebleven forten in India. Na deze onvergetelijke dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 • Dag 5: Agra - Ranthambore NP

  Onderweg naar Ranthambore National Park bezoekt u Fatehpur Sikgri. Vroeger was de intentie om Fatehpur Sikgri als hoofdstad aan te duiden maar vanwege het tekort aan water en de onrust is dat niet door gegaan. Na uw bezoek aan Fatehpur Sikgri gaat de reis verder naar Ranthambore. Prachtige oude bomen, rotspartijen, meertjes, grasvlakten, een zeer afwisselend landschap en dieren als pauwen (nationale dier van India), herten, apen en tijgers (zeer zeldzaam dus relatief kleine kans om te spotten) komen in het Ranthambore National Park voor. Het park is voornamelijk bekend om de tijgers waarvan er momenteel nog maar 40 rondlopen in het Ranthambore National Park.

 • Dag 6: Ranthambore NP

  Vandaag maakt u in zowel de ochtend als in de middag een safari door het park. In Ranthambore National Park is het opengestelde gebied ongeveer 390 km², verdeeld in 8 zones. In elke zone worden 4 grote en 4 kleine jeeps toegestaan waardoor u over het algemeen weinig andere bezoekers tegen zult komen tijdens uw safari. In de ochtend en in de middag krijgen de rangers te horen in welke zone zij mogen rijden. Als zij zich daar niet aan houden wordt er zelfs een boete toegewezen. Houd tijdens de safari’s uw ogen goed open om de vele dier- en vogelsoorten met eigen ogen te bewonderen!

 • Dag 7: Ranthambore NP - Jaipur

  U vervolgt uw rondreis naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel 'de roze stad' genoemd, omdat deze kleur in 1883 ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert werd aangebracht op de gebouwen in het oude centrum. Het fascinerende Jaipur met haar romantische charme is een stad waar u zich niet hoeft te vervelen. Jaipur staat bekend om het stadsplein, het observatorium en het beroemde Paleis der Winden. De vele vrouwen van de Maharadja gebruikten vroeger de kleine raampjes in het paleis om zonder op te vallen de processies in de stad gade te slaan.

 • Dag 8: Jaipur

  Vandaag verkent u de hoogtepunten van Jaipur. In de ochtend bezoekt u het Amber Fort dat op ongeveer twaalf kilometer van Jaipur ligt. In Amber was in vroeger tijden de hoofdstad gevestigd, voordat deze werd verplaatst naar Jaipur. Het Amber Fort is een kasteel dat vroeger gebruikt werd als verblijfplaats van de keizers Ajmer. Het fort is gebouwd van roze zandsteen in combinatie met marmeren elementen. In de middag verkent u de binnenstad van Jaipur met het Stadspaleis, het Astrologisch Observatorium en het Paleis der Winden. Dit laatste is een paleis met honderden kleine raampjes, die de vele vrouwen van de maharadja vroeger gebruikten om ongezien de processies in de stad gade te slaan.

 • Dag 9: Jaipur - Udaipur

  Een indrukwekkende route langs het droge landschap van Rajahstan leidt u vandaag naar Udaipur waar u aan het einde van de middag arriveert. Udaipur wordt door vele het Venetië van India genoemd vanwege de omgeven wateren. Deze rustige stad ligt op de oever van het Picholameer en werd gebouwd door Maharana Udai Singh in de zestiende eeuw. De stad is omgeven door bergen en ligt aan de rand van drie meren. In Udaipur heerst een romantische sfeer door de aanwezigheid van onder andere indrukwekkende paleizen, tempels en prachtig aangelegde tuinen.

 • Dag 10: Udaipur

  Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids langs de hoogtepunten van Udaipur. U bezoek het indrukwekkende paleis, evenals de Jagdish tempel en een stadstuin die in vroeger tijden dienst deed als speeltuinen voor de prinsessen en de hofhouding. In de namiddag geniet u van een boottocht op het Pichola meer, een van de meest pittoreske meren van heel India. Aan het einde van de middag zorgt de zonsondergang voor een fotogeniek en uniek moment. Tijdens de boottocht heeft u een prachtig uitzicht op het Lake Palace dat gelegen is op een eiland in het meer.

 • Dag 11 - 12: Udaipur - Delhi - Amsterdam

  Aan het einde van de ochtend wordt u vanuit uw accommodatie in Udaipur met een privétransfer naar de luchthaven van Udaipur gebracht. Vervolgens vliegt u in de middag naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt de gehele dag gebruik maken van uw kamer alvorens u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht. U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen.

 • Het iconische vijfsterrenhotel Le Meridien is de plek waar architectuur, design en restaurants van wereldklasse samenkomen. Door de gunstige ligging vlakbij het presidentieel paleis, het parlementsgebouw en Connaught Place is dit hotel de perfecte uitvalsbasis...
 • Het luxe en sfeervolle hotel ITC Mughal behoort tot een van de beste hotels van Agra door de ultieme luxe en warme Indiase gastvrijheid. De elegante kamers en suites zijn stijlvol ingericht met moderne faciliteiten. Ontspan tijdens een spabehandeling...
 • Samode Haveli is een klein, intiem heritage hotel met een persoonlijke service. Het is zorgvuldig gerestaureerd waardoor er een unieke ambiance van het hedendaagse en het historische samenkomen. Met zijn ingetogen luxe is het hotel een viering van traditionele...
 • Fateh Garh is een luxe en modern hotel iets buiten Udaipur. Dankzij de mooie ligging heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omringende Aravelli heuvels. De kamers en suites van het heritage hotel hebben een lichte en minimalistische uitstraling....
Route
Begin uw rondreis in Delhi waarna u de Taj Mahal bezoekt in Agra. Reis verder naar het Ranthambore National Park om op zoek te gaan naar tijgers en andere diersoorten. Via Jaipur reist u naar Udaipur waar u geniet van vele activiteiten. U vliegt vanuit Udaipur terug naar Delhi vanwaar u met KLM naar Amsterdam vliegt.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen