Klassiek Israël en de woestijn

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Uitgebreide kennismaking met historisch Jeruzalem
 • Indrukwekkend Yad Vashem
 • Een uniek bezoek aan de Israel Defence Forces
 • Jaffa en Tel Aviv
 • Sterrenkijken in de woestijn
 • Abseilen in de kraterrand

Ervaar de diversiteit van dit kleine, maar unieke land. U bezoekt de steden en leert alles over de geschiedenis en de Bijbelse historie. Het oorlogsverleden komt aan bod tijdens een bezoek aan Yad Vashem. U leert over de IDF. In Tel Aviv bezoekt u Jaffa en de moderne stad. De bijzondere reis wordt afgesloten in de indrukwekkende woestijn in het zuiden,

Israël spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Het land is klein, maar voor veel mensen het Heilige, of het Beloofde land. Daarnaast is het uitgegroeid tot een hypermoderne economie. Tijdens deze reis ervaart u de verschillende gezichten van Israël. Dit is vooral goed te zien tijdens een bezoek aan de twee belangrijkste steden, Jeruzalem en Tel Aviv. Een groter contrast kan er bijna niet zijn. Jeruzalem is het historisch een van de belangrijkste steden ter wereld, een openluchtmuseum met veel heilige plaatsen. Tel Aviv is de moderne stad met moderne architectuur, hippe winkels en clubs en brede stranden. Vlakbij Tel Aviv ligt de oude haven van Jaffa, waar uw mooie hotel zich bevindt. Na uw verblijf in beide steden vertrekt u naar het zuiden, waar in de Negev woestijn een prachtige accommodatie op u wacht. Vanuit hier kunt u de woestijn ontdekken en genieten van de rust. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over alle mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

De Dode Zee het laagste punt is op aarde, ca. 400 meter onder de zeespiegel gelegen.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv

  Vandaag vliegt u rechtstreeks met El Al naar Tel Aviv, waar u in de middag aankomt. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar Jeruzalem gebracht, waar u incheckt in uw hotel.

 • Dag 2: Jeruzalem

  De Old City van Jeruzalem is een buitengewoon heilige plaats voor Joden, Christenen en Moslims. U struikelt hier bijna letterlijk over de heilige plekken. Uw gids neemt u mee naar de bezienswaardigheden die het meest belangrijk en heilig zijn voor deze drie religies. U begint met een bezoek aan de wereldberoemde Klaagmuur en u vanaf hier heeft u ook een schitterend uitzicht op de Rotskoepel. Uw gids zal u stapje voor stapje meenemen in het verleden van Jeruzalem en u het belang van de stad voor de drie religies uitleggen. Vervolgens gaat u dieper in op het Christelijke erfgoed van de stad. Breng een bezoek aan de tuin van Gethsemane, de Heilige Grafkerk, u loopt een deel van de Via Dolorosa en bezoekk de berg Zion inclusief de tombe van Koning David en de kamer van het laatste avondmaal. Vanaf de Olijfberg geniet u van een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Jeruzalem Archeologisch Park, ook bekend als The Davidson Center. Een indrukwekkende plek waar u letterlijk wordt omgeven door geschiedenis. U bezoekt onder andere de zuidelijke stadsmuur, de Robinsonboog en Herodian Street.
  Noot: een bezoek aan Koepel van de rots dient van tevoren aangevraagd te worden i.v.m. veiligheidsmaatregelen. Hierna keert u terug bij uw hotel.

 • Dag 3: Bethlehem en Jeruzalem

  U brengt vandaag een bezoek aan Bethlehem, ook bekend als The City of David, het hart van het oude Jeruzalem. Dit is het oudste deel van Jeruzalem, ouder dan de ommuurde Old City. Bethlehem ligt slechts 8 kilometer van het centrum van Jeruzalem vandaan, maar omdat het onder de Palestijnse Gebieden valt duurt het wat langer in verband met security checks bij de grens. Bethlehem is een speciale plaats voor Christenen: Hier werden delen van de bijbel geschreven. U bezoekt de Geboortekerk, waar Jezus zou zijn geboren. Het archeologische deel bestaat uit een lang netwerk van tunnels waar in de Oudheid koningen werden gekroond en inwoners schuilden voor de vijand. Samen met uw gids wandelt u door de vele ondergrondse tunnels van de historische plek. U kunt door het water van de Hezkiah’s tunnel lopen, neem wel waterschoenen met een goed profiel mee! Noot: De Israëlische gids mag Bethlehem niet in dus deze brengt u tot de grens waar u wordt opgehaald door een Palestijnse gids. Een paspoort is verplicht aangezien u een grens passeert.
  In de middag gaat u met een foodexpert de Mahane Yehuda market bezoeken. Mahane Yehuda Market speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel inwoners van Jeruzalem. Men komt hier voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor de sociale contacten. De markt is een explosie voor de zintuigen met geuren, kleuren en smaken. Uw gids neemt u mee naar bijzondere plekken waar bijna geen toerist komt en legt u uit wat de markt betekent voor de grote groep immigranten in Jeruzalem. U vindt hier producten uit alle werelddelen. Na uw bezoek aan de markt gaat u een kookles volgen, hier leert u traditionele Israëlische gerechten bereiden. Door de invloed van de vele immigranten naar Israël is de Israëlische keuken ook een smeltkroes van veel verschillende internationale gerechten. Uiteraard sluit u de tour af met een heerlijke maaltijd door u zelf bereid.

 • Dag 4: Jeruzalem - Dode Zee - Jeruzalem

  U wordt vroeg opgehaald voor uw rit naar de Judean desert. De eerste stop is Masada, Het oude fort van Koning Herodus op een rots midden in de woestijn. Koning Herodus vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was. Het hoogste deel is 400 meter en is bereikbaar met een kabelbaan of via het slangenpad. Tegenwoordig staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Behalve dat het een toeristische bestemming is, wordt Masada ook gebruikt voor de voltooiing van de legeropleiding van Israëliërs. Zij moeten ‘s nachts via het slangenpad naar boven lopen en worden daarna beëdigd.
  Na het bezoek aan Masada kunt u drijven in de Dode Zee. De mineralen in deze extreem zoute zee, zijn helend voor uw huid en na een bad in de Dode Zee voelt u zich als herboren. Door het hoge zoutgehalte blijft u vanzelf drijven. Tenslotte kunt u afkoelen van de warmte in de woestijn in Ein Gedi, een prachtige oase. Natuurlijk bronwater stroomt tussen de rotsen door, waardoor er watervallen zijn ontstaan en zoetwater zwembaden. Noot: Neem slippers mee en oude badkleding want door het hoge mineraal gehalte kan er blijvende schade aan badkleding ontstaan. U keert eind van de middag terug in Jeruzalem.

 • Dag 5: Jeruzalem - Tel Aviv

  U checkt uit bij uw hotel en wordt naar Yad Vashem gebracht, Israëls officiële monument van de Holocaust, gelegen op de westelijke helling van Mount Herzi. In het complex vindt u het Hoclaust History Museum, the Children’s Memorial en The Hall of Remembrance, the Holocaust Art Museum. Ondanks dat bij velen het verhaal van de Holocaust bekend is, laat een bezoek aan Yad Vashem diepe indruk achter. Noot: Het museum is niet geschikt en toegankelijk voor kinderen onder de 10 jaar.
  Na deze indrukwekkende ochtend neemt uw gids u mee naar een leuk restaurant waar u kunt lunchen (niet inclusief). In de middag vertrekt u naar Tel Aviv. Een van de dingen die Israël anders maken, dan andere landen, is de tol die het leger speelt in het dagelijks leven van de Israëli's. Om dit beter te begrijpen neemt uw gids u vanmiddag mee naar een expert van de IDF, de Israel Defence Forces. U krijgt zo een uniek inkijkje in deze wereld die voor de meeste mensen tot de verbeelding spreekt maar niet zomaar toegankelijk is. U krijgt uitleg over de waarde van de IDF voor het land en de invloed op het dagelijks leven. Ook vertelt uw gastheer u over de aanpak bijbeschietingen en gevechten. Het is mogelijk om zelf ook met een geweer te leren schieten. Hierna wordt u naar uw hotel in Tel Aviv gebracht.

 • Dag 6:

  U brengt deze ochtend met uw gids een bezoek aan een van de oudste havens ter wereld: Jaffa Port. Aansluitend brengt u een bezoek aan Neve Tzedek, de mooiste en oudste wijk van Tel Aviv. Uw gids vertelt u alles over de geschiedenis van de stad, hoe de eerste moderne Hebreeuwse stad ter wereld uit de zandvlakten en –duinen is herrezen. U bezoekt de levendige Camel Market, waar u lokale lekkernijen proeft. Uit de grote diversiteit van de Israëlische keuken, blijkt dat Israël een land is met veel immigranten. Vervolgens bezoekt u het centrale deel van de stad. U brengt een bezoek aan Rothchild Boulevard en komt langs de Independance Hall waar David Ben Gurion de onafhankelijkheid van de staat Israël verklaarde in 1948. U zult de verschillende stijlen in architectuur zien in dit deel van de stad: van eclectische bouwwerken tot de bekende Bauhaus gebouwen in de Witte Stad. Noot: De Camel Market is gesloten op vrijdag en zaterdag. Rest van de dag is ter vrije besteding.

 • Dag 7:

  Vanuit Tel Aviv gaat u met uw gids langs de kust naar het noorden. U begint in Ceasarea, de historische stad met voor een groot deel gebouwd door Koning Herodus. Uw gids zal de belangrijkste historische gebeurtenissen aan u uitleggen terwijl u de frisse zeelucht kunt opsnuiven. Het amfitheater is nog bijna in takt. Hierna heeft u de unieke mogelijkheid om de verborgen onderwater ruïnes van de haven te bekijken. Na een aardbeving zijn deze onder water beland. Begeleid door een Dive Master kunt u gaan snorkelen of duiken om de ruïnes te bezoeken. De verzonken haven kent ook een overvloed aan prachtige flora en fauna. Na dit indrukwekkende bezoek rijdt u verder naar het noorden, naar Rosh Hanikra. U gaat met misschien wel de steilste kabelbaan ter wereld naar beneden om naar de zeegrotten te bezoeken. Uw gids vertelt u alles over de bijzondere geologie van deze plek. Aansluitend wordt u terug naar Tel Aviv gebracht.

 • Dag 8: Tel Aviv

  Uw gids haalt u op om naar Machon Ayalon te gaan. In 1946 bouwden Joodse strijdkrachten Machon Ayalon, een geheime kogelfabriek die verborgen was onder een nep-kibboets die was gecreëerd om hun wapenindustrie te verbergen. Ondanks de grote kogel producerende machinerie, kon de fabriek in volledige geheimhouding worden voltooid. Boven de ingang van de fabriek werden een massieve oven en een brullende industriële wasmachine geplaatst om de geluiden en de geuren van het vervaardigen van kogels te maskeren door de kakofonie en de geuren van koken en schoonmaken. De fabriek was zo hermetisch gesloten dat zelfs een aantal mensen die in de kibboets daarboven leefden, niet van de fabriek afwisten. Vandaag de dag is de locatie een museum gewijd aan de ambitieuze fabriek. U kunt nog steeds afdalen in de verborgen ingang onder de wasmachine en de omstandigheden zien, die men moest doorstaan om hun onafhankelijkheid te waarborgen. U komt 's middags weer terug in Tel Aviv. Rest van de dag ter vrije besteding.

 • Dag 9: Tel Aviv - Negev woestijn

  Vanmorgen checkt u uit bij uw hotel en vertrekt u naar het zuiden, naar de Negev woestijn. U checkt in bij uw mooie accommodatie aan de rand van de Ramon Krater. De rest van de dag is ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving en de faciliteiten van het hotel

 • Dag 10: Negev woestijn

  Uw gids haalt u op bij uw hotel. U gaat per jeep naar de rand van de Ramon Maktesh krater, waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over het majestueuze landschap. Dit wordt ook wel de Grand Canyon van Israël genoemd. De Maktesh Ramon is een gigantische kuil in de Negev Woestijn, ontstaan door erosie. U daalt af in de krater om naar Wadi Ramon te rijden. Uw gids vertelt u meer over de vorming van het bijzondere landschap. Daarna rijdt u via de bodem van de Maktesh naar de Mt. Gvanim top. U leert over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Hierna is het tijd voor een adrenaline boost. U gaat abseilen in de krater. U springt, veilig vastgemaakt aan een touw, langs de steile kraterrand naar beneden terwijl u de prachtige omgeving in u opneemt. Een onvergetelijke ervaring!

 • Dag 11: Negev woestijn

  Vandaag heeft u de tijd om te genieten van uw hotel of zelf op pad te gaan in de mooie omgeving van de Ramon Krater. Pas na het diner, wordt u opgehaald voor een bijzondere excursie, u gaat sterrenkijken met een expert die alles weet van het sterrenstelsel en het heelal. U krijgt eerst een introductie in de astronomie wetenschap en een korte introductie over de ruimte. Met een telescoop kunt u daarna zelf op zoek gaan naar sterren en planeten. De lucht in de Negev woestijn is zo helder dat u naast de miljoenen sterren ook nevels en gaswolken kunt waarnemen. Breng warme kleding want het kan, ook in de zomermaanden, flink afkoelen ‘s nachts in de woestijn.

 • Dag 12: Negev woestijn - Tel Aviv - Amsterdam

  Vanmorgen checkt u uit en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

 • Het Mamilla Hotel is een van de meest toonaangevende accommodaties in Jeruzalem. Het hotel is ontworpen in samenwerking met de wereldberoemde architecten Moshe Safdie en Piero Lissoni met als doel zowel de zintuigen te stimuleren alsook lichaam en geest...
 • Jaffa is een stadsdistrict van Tel Aviv en wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met Old Jaffa, ofwel de oude haven. Op slechts 500 meter van deze haven ligt het glorieuze Jaffa Hotel. Eveneens in de nabijheid van dit hotel ligt de fameuze Flea market,...
 • Zonder twijfel het hotel met de meest spectaculaire ligging van Israël: diep in de Negev Woestijn ligt op de rand van de Ramon Krater het luxueuze hotel Beresheet. De adembenemende omgeving in combinatie met de unieke architectuur en top service, maakt...
Route
Na een uitgebreide kennismaking met Jeruzalem en Bethlehem, verkend u het gebied rond de Dode Zee. Daarna vertrekt u naar Tel Aviv en Jaffa en u sluit af in het zuiden waar u de Negev woestijn bezoekt.